Μετάβαση στο περιεχόμενο

dagpan

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Ραδιοηλεκτρονικα πλοιων, τηλεπικοινωνιες, ναυτιλιακα.
  • Τοποθεσία
    Κόρινθος
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

dagpan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικα η καλυτερη λυση ειναι η πρωτη με τροχο και δισκο. Για να σας δειξω το αποτελεσμα της, ενα βιντεο που φαινεται πως γινεται η αφαιρεση και μια φωτο πως φαινεται το τελικο αποτελεσμα. Βιντεο: Φωτο: http://s669.photobucket.com/albums/vv58/dagpan/?action=view&current=DSC01055.jpg
  2. Το ιδιο φαινομενο συνεβει και σε μενα προσφατα. Χρησιμοποιηθηκε οξινο καθαριστικο σκετο χωρις να διαλυθει στο νερο. (γνωστο στην αγορα). Οπου εμεινε περισσοτερη ωρα εκανε περισσοτερη ζημια. Ο αρμο στοκος αλλαξε χρωμα και εγινε ποιο σκουρος, ηταν εμφανης η αντιδραση του στο οξινο χημικο. (φυσαλλιδες). Εγιναν ρηγματωσεις (κρακαρισματα) εγκαρσια και διαμηκη κυριως κατα μηκος της ενωσης του αρμοστοκου με την πλαινη επιφανεια του πλακακιου. Αποφασισα να αφαιρεσω τον στοκο τελειως και να προσθεσω καινουργιο. Δοκιμασα τις παρακατω λυσεις με το αναλογο σχετικο ποσοστο επιτυχιας: Πλακακι: Γρανιτοπλακακι . Αρμοστοκος: Technokolla 08 Beige Παχος αρμων: 3 χιλ Με τροχο και δισκο μαρμαρου σε αρμο τριων (3) χλσ . Γινεται αφαιρεση αλλα πρεπει να εχεις σταθερο χερι, ο δισκος να ειναι επιπεδος καινουργιος χωρις δοντια, να κοβεις βαθια ωστε τα πλακακια να σε οδηγουν, ο τροχος να ειναι καλης ποιοτητας και να ¨"μην σου παιζει" στον αξονα περιστροφης, να ειναι ρυθμιζομενων στροφων. Με κατσαβιδι. Πρεπει να ειναι ισο με το πλατος του στοκου. Μικροτερο, δεν σου αφαιρει ευκολα, μεγαλυτερο σου κανει ζημια στις γωνιες του πλακακιου. Ξεκινας απο την αρχη του μηκους του αρμου τριβοντας και αφαιρωντας το στοκο εως το βαθος που εχει μπει. Κατοπιν προχωρας προς το υπολοιπο στοκο περιπου μισο εως ενα εκατοστο καθε φορα, πιεζοντας το κατσαβιδι προς τα μεσα και σχεδον καθετα. Ο στοκος σπαει αποκολλαται και αφαιρειται με το κατσαβιδι. Με τρυπανι. Το τρυπανι πρεπει να ειναι μικροτερης διατομης φυσικα, πετρας, μικρου μηκους γιατι διαφορετικα σπαει. Ξεκινας με μια τρυπα στην αρχη του μηκους του στοκου και κατοπιν το πλαγιοτοποθετεις. Ο στοκος αφαιρειται σιγα σιγα και χωρις ζημιες στο πλακακι. θελει να εχεις σταθερο χερι φυσικα. Με τρυπανι και καθετες τρυπες στο στοκο ανα 1 εκατοστο μηκος σε ολο το μηκος του αρμου και το δραπανο σε κρουστικη λειτουργια. Κατοπιν βαζεις το κατσαβιδι και με υπομοχλιο τον ιδιο τον στοκο αφαιρεις σιγα σιγα τα κομματια. Οι γωνιες του πλακακιου δεν σπανε γιατι η αφαιρεση γινεται απο κατω προς τα πανω και εξω. Εαν ο στοκος απο την τοποθετηση του εχει φτασει και μεχρι κατω στην τσιμεντοκονια η εχει κολλησει επανω στην κολλα πλακιδιων ειναι ποιο δυσκολο να βγει.
  3. Αγαπητε dib τα δομικα στοιχεια λειτουργουν σαν ταμιευτηρες αλλα ταυτοχρονα και σαν εκπομποι θερμοκρασιας προς το εξωτερικο περιβαλλον του σπιτιου , (και δεν ειναι λιγη η επιφανεια των δομικων στοιχειων) εκτος απο την περιπτωση που το σπιτι εχει μονωθει σε ολες τις εξωτερικες πλευρες του. (μονωση κελυφος).
  4. Γεια χαρα σε ολους. Γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιος τροπος να ελεγξεις αν το παχος των κρυσταλλων των υαλοπινακων που εχουν τοποθετηθει η προκειται να τοποθετηθει σε αλουμινοκατασκευη ειναι αυτο που εχεις συμφωνησει; ευχαριστω πολυ εκ των προτερω
  5. Δειτε πως ριχνουν μπετο στην Τουρκια και γελαστε αφοβα....
  6. Γεια χαρα σε ολους, Σε αντιστοιχο θεμα που μπορειτε να δειτε εδω, στο 4ο μυνημα του θεματος , προτεινω μια λυση για θερμομονωση (ειδος πρασινης ταρατσας) για την οποια θα ηθελα τις γνωμες σας. Ευχαριστω εκ των προτερων.
  7. stratosd γεια χαρα! Νομιζω οτι καταλαβα πως το εκανες και αν εννοεις πως τα καπελα δωματος ειναι αποστατες της μονωσης απο την πλακα και το ασφαλτοπανο (για το οποιο διορθωσε με αν κανω λαθος), τοτε θα ηθελα να δεις μια λυση που σκεφτομαι να κανω στο υπο κατασκευη σπιτι μου, στην ταρατσα του. ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΑΡΑΤΣΑ. Οπως φαινεται στην φωτογραφια με το σχεδιο, σκεφτομαι να υδατοστεγανωσω ολη την επιφανεια της ταρατσας με ασφαλτοπανο η καποιο αλλο ειδος (κοκκινη γραμμη στην φωτο) και να απλωσω επανω της σε ολη την επιφανεια γλαστρες που εχουν καποια αποσταση απο την πλακα ωστε να επιτυχω τα παρακατω. Σκιαση και δροσισμο της ταρατσας απο τις φυτεμενες γλαστρες. Επαρκη αερισμο κατω απο τις γλαστρες για ελαττωση της υγρασιας και ταυτοχρονα γρηγορη ροη υδατων προς τους υδροσυλλεκτες θερμομονωση απο την απευθειας εκθεση της ταρατσας στον ηλιο. Τα φυτα θα ειναι τετοια ωστε να εχουν λιγες αναγκες σε νερο και αρκετα φυλλοβολα για επαρκη σκιαση επανω στο χωμα Οσον αφορα της θερμομονωση των εσωτερικων χωρων, υπαρχει το DOW τριων εκατοστων σε ολη την εκταση εσωτερικα της οροφης. Θα ηθελα την γνωμη σας για τα παραπανω.
  8. stratosd γεια χαρα. Νομιζω οτι τις απαντησεις τις εδωσες μονος σου. Αυτη την λυση την εχω δει στον πολιτικο μου μηχανικο οπως ακριβως την περιεγραψες. Δεν ηταν και πολυ ευχαριστημενος. Σε αντιστοιχη γνωμη μιας αλλης πολιτικου μηχανικου φιλης μου, η αποψη της ηταν κατηγορηματικα αρνητικη με το αιτιολογικη της ενδεχομενης αστοχιας του υλικου της πισσας (σε βαθος χρονου) και εισοδου υγρασιας στην πλακα. Προσωπικη μου γνωμη παρακατω: Το νερο απο μονο του ειναι ενα υλικο με μεγαλη ειδικη θερμοτητα (θερμοχωρητικοτητα) και σιγουρα σε κρυες περιβαλλοντικες συνθηκες γινεται μεσο απαγωγης θερμοτητας της πιο ζεστης σου πλακας της οροφης του σπιτιου. Ειδικα οταν το νερο ειναι τρεχουμενο...τοτε εχουμε να κανουμε με ενα υγρο ψυγειο. Το χαλικι ενω δρα ως σχεδον συμπαγες στρωμα στερεου υλικου που προσφερει ενα ειδος θερμοαντιστασης (δηλαδη αργη μεταφορα της εξωτερικης θερμοτητας προς τα κατω) νομιζω οτι δρα αντιθετα απο αυτο που θελεις. Δηλαδη κραταει νερο εμποδιζοντας την εξατμιση του οπως ακριβως κανουμε σε γλαστρες και κηπους που τους καλυπτουμε με πετρες θαλασσας κ.α. Κατα αλλα αν εχεις αστοχια υλικου στην πισσα, αντε να βρεις σε ποιο σημειο εχει κανει ρηγμα.
  9. Αν θελει καποιος να κανει χρηση περλομπετον σε καποιους χωρους του σπιτιου και σε αλλους απλο τσιμεντο και τσιμεντοκονια γινεται; Η επειδη θα εχουμε διαφορετικα υλικα με διαφορετικη διαμηκης διαστολη συστολη των υλικων δημιουργειται προβλημα; Ενδεικνυται αυτος ο τροπος εφαρμογης με σκοπο μειωση των τελικων εξοδων; Ευχαριστω εκ των προτερω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.