Μετάβαση στο περιεχόμενο

Enigmatic

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Enigmatic last won the day on Μάιος 10

Enigmatic had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Άγνωστη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.203 profile views

Enigmatic's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

31

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Κατερίνα Κωνσταντίνου @Faethon11 Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ συνεχίζεται απρόσκοπτα όσο παραμένεις μέλος του, ανεξαρτήτως διακοπής εργασιών στην εφορία. @antloukidis Ως ομότιμο μέλος του ΤΕΕ δεν μπορείς να ασκείς το επάγγελμα του μηχανικού. Αφού δεν έχεις —πλέον— την ιδιότητα του τακτικού μέλους, δεν μπορείς να υπογράφεις και να σφραγίζεις όσα αναφέρεις.
  2. @anna001 Διάβασε τις παρακάτω δύο δημοσιεύσεις του συναδέλφου AlexisPap: Τοιχώματα—δυσκαμψία—δυστρεψία, στρεπτική ευαισθησία.
  3. Για τα δύο πρώτα: σωστά κατάλαβες. Για το τρίτο σημείο: για την ελάχιστη χρονική διάρκεια σύμβασης πρέπει να μιλήσεις με τους παρόχους.
  4. @Κατερίνα Κωνσταντίνου Δικαίωμα υπογραφής έχεις λόγω της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Μετά τη διακοπή εργασιών στη ΔΟΥ σταματάς να πληρώνεις εισφορές μη μισθωτών ΕΦΚΑ. Συνεχίζεις να υπογράφεις και να σφραγίζεις, καθώς αυτά τα δικαιώματα δεν επηρεάζονται από τη σχέση σου με την εφορία. Εάν δεν υπάρχουν εκκρεμότητες όπως έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων, υποβολή δήλωσης ΦΕΜ και οτιδήποτε σχετικό με την εφορία, μπορείς να πραγματοποιήσεις αυτό που επιθυμείς.
  5. Η απορρέουσα υποχρέωση δεν είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση μόνο, αλλά η ηλεκτρονική τιμολόγηση για συμβάσεις Δημοσίου. Απαντώντας στην απορία του συναδέλφου alej: μέσω του timologio της ΑΑΔΕ εκδίδονται ψηφιακά παραστατικά, όμως η εφαρμογή δεν πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ. Ακροθιγώς αναφέρω ότι η έκδοση ψηφιακών παραστατικών για συναλλαγές του ιδιωτικού τομέα ακολουθεί διαφορετικό πρότυπο από την ηλεκτρονική τιμολόγηση προς το Δημόσιο. Στη λίστα που παρέθεσε ο αγαπητός μας Διαχειριστής περιλαμβάνονται οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης για τον ιδιωτικό τομέα, και όχι για τις συμβάσεις Δημοσίου. Η λίστα των παρόχων για τις συναλλαγές με το Δημόσιο είναι αυτή που παραπέμπει ο σύνδεσμος στην εναρκτήρια δημοσίευση του θέματος. Επομένως, Αλέξη, είναι απαραίτητο να απευθυνθείς σε μία εκ των εταιρειών–παρόχων, εκτός εάν η σύμβασή σου εμπίπτει σε κάποια από τις εξαιρούμενες κατηγορίες που αναφέρονται στο άρθρο 2 της ΚΥΑ. Πρόσεξε ότι όταν έχεις πάροχο, η έκδοση και διαβίβαση όλων των παραστατικών συναλλαγών χονδρικής, δηλαδή των τιμολογίων προς επιχειρήσεις ή επαγγελματίες, γίνεται υποχρεωτικά μέσω αυτού.
  6. @ΜΕΜΟΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ Μπορεί να γίνει η μεταβίβαση γιατί η κατασκευή που περιγράφεις ανήκει στις εξαιρέσεις. Κατά την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας θα επιλέξεις τον κατάλληλο τύπο βεβαίωσης και στην ηλεκτρονική ταυτότητα θα συμπληρώσεις μία λοιπή κατασκευή.
  7. Ναι, μπορείς να το αφήσεις ανοιχτό χωρίς κανένα πρόβλημα.
  8. @Irini Για να υπαχθεί στη ρύθμιση μια αυθαίρετη κατασκευή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, και όχι μόνο ένα τμήμα αυτού, πριν από τις 28.7.2011.
  9. @ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ. Για εκτενέστερη απάντηση πρέπει να περιγράψεις την επαγγελματική δραστηριότητα που σκοπεύεις να έχεις.
  10. @Lorenzo Εάν το αυθαίρετο κτίσμα είναι αποθήκη, μπορεί να ενταχθεί στην Κατηγορία 3 ως αποθήκη μέγιστης επιφάνειας 15 τ.μ. και μέσου ύψους έως 2,50 μέτρα. Αλλιώς, το πρόστιμο υπολογίζεται κατά τα γνωστά.
  11. @mikegad Πολύ σημαντική πληροφορία, συνάδελφε, καθώς ανατρέπει την καθιερωμένη πρακτική πολλών επαγγελματιών. Μήπως γνωρίζεις από πότε ξεκίνησαν τα παραστατικά να εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά;
  12. @Roukat Στο άρθρο 5 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2018, αναφέρεται ότι: Σε περίπτωση που η μελέτη Στατικής Επάρκειας εκπονηθεί και υποβληθεί μετά την προώθηση της δήλωσης σε Υπαγωγή, ο μηχανικός υποβάλει ηλεκτρονικό αίτημα στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ ώστε να επιλεγεί το πεδίο «Υποβολή Μελέτης Στατικής Επάρκειας», να υπολογιστεί το πρόστιμο με την προβλεπόμενη έκπτωση και να αναπροσαρμοστούν οι ανεξόφλητες δόσεις. Τυχόν υπερβάλλοντα ποσά προστίμου δεν επιστρέφονται.
  13. @nikolaras Θα γίνει μία δήλωση και o αριθμός των παραβάσεων θα προκύψει από το πηλίκο του συνολικού προϋπολογισμού δια του ποσού των 15.000 ευρώ (προφανώς, μία παράβαση). Είτε πας με κατηγορία 3 (υπέρβαση έως 20%) είτε με αναλυτικό, το πρόστιμο είναι 250 ευρώ.
  14. @panosges Δεν ασχολούμαι ούτε με προσωρινές διαφορές ούτε με λογιστική και φορολογική βάση. Αυτά αφορούν ποσά άλλης τάξης μεγέθους από το μικρό εισόδημα ενός μηχανικού. Φυσικά συμβουλεύτηκα τον λογιστή μου, όμως επειδή δεν είμαι εγώ λογιστής δεν προτρέπω κανέναν να πράξει το ίδιο.
  15. Αίθουσα για 50 θεατές μάλλον θα έχει ήδη χρήση συνάθροισης κοινού. Εσύ θα δεις αν σου κάνει ο χώρος. Από κει και πέρα θα πρέπει να το δει μηχανικός πριν προχωρήσεις σε μίσθωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.