Μετάβαση στο περιεχόμενο

Megapad

Core Members
  • Περιεχόμενα

    599
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Megapad

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είμαι κατά κάποιο τρόπο σίγουρος ότι οι δικές μου μετρήσεις είναι πιο σωστές καθώς έκανα αποτύπωση πάνω από 9 Ο.Τ. και κούμπωσα με το Πυκοδομημένο. Επίσης οι νέες οικοδομές 'παντρεύονται' πιο πολύ με εμένα (10 -20 εκ), παρά με το κτηματολόγιο. Υπάρχει κάπου νομοθεσία ή κάποιο υπόδειγμα?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, δεν έχω εμπειρία σε ΔΓΜ, θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω τις ανοχές που υπάρχουν ούτως ώστε να μην απαιτείται η σύνταξη του. Μου έτυχε μία ιδιάζουσα περίπτωση κατά την άποψη μου. Σε ακίνητο πράξης εφαρμογής, όπου στο κτηματολόγιο έχω 0,05 τμ διαφορά και 1 εκ. σε μία μόνο πλευρά, έχω μετάθεση του ακινήτου κατά 0,49 εκ. δυτικά και 0,42 εκ νότια.
  3. Καλησπέρα, σε κατάστημα ΚΥΕ(εστιατόριο) όπου έχω 110 τ.μ. ωφέλιμη επιφάνεια τραπεζοκαθισμάτων, έχω τοποθετήσει 1 wc ΑΜΕΑ, ένα wc αντρών και 1 γυναικών. Ο προθάλαμος είναι κοινός και για τα 3 wc και οι νιπτήρες (πλην του αμεα) είναι 2 στο προθάλαμο κοινοι. Υπάρχει πρόβλημα με αυτή την διάταξη? Θα έπρεπε να τα ξεχωρίσω τα 2 wc με ξεχωριστούς προθαλάμους και εισόδους? Στο ΦΕΚ 2161Β/17 ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ 11 πως επιτρέπεται κοινός προθάλαμος χωρίς να αναφέρει για αντρες και γυναίκες, με καλύπτει? Ποια είναι η άποψη σας?
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, σε ο.α. που έχω εκδώσει ενώ σε όλα τα σχέδια φαίνεται ένας εξώστης(ΤΟΜΕΣ-ΚΑΤΟΨΕΙΣ-3D SXEDIA), στο ΔΔ το ξέχασα να το περάσω σε όλ το μήκος πλευράς. (ΔΕΝ έγινε με δόλο -έγινε λόγο των πολλαπλών αλλαγών και πιθανόν επειδή δουλεύαμε δύο άτομα την εν λόγω δουλειά) Μπορώ να κάνω ενημέρωση καθώς δεν μετράει στην δόμηση και δεν μεταβάλλεται κάποιο πολεοδομικό μέγεθος ο εξώστης και έχω πολύ περιθώριο από τα επιτρεπόμενα?
  5. Δεν έχει λογική - να βγεί ο τύπος 1, παλιά δεν βγάζαμε βεβαίωση αδόμητου, τώρα γτ να αλλάξει?
  6. Γι'αυτό σταμάτησα την τακτοποίηση, όταν είδα το συμβόλαιο. Αν το είχα από την αρχή δεν θα έμπλεκα!
  7. @Pavlos33 ο προηγούμενος συνάδελφος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί ο ίδιος. Εγώ αυτό το σκέφτηκα καθώς έχω οριζόντια ιδιοκτησία χωρίς σχεδια οπότε θα δηλώσω όλο το διαμέρισμα ως αυθαιρετο κατ'.2. Δεν παραβιάζονται οι κοινόχρηστοι χώροι. Όταν ζήτησα το e9 οι ιδιοκτήτες μου έφεραν και το συμβόλαιο...εκει είδα την βεβαίωση το 2013.
  8. Συνάδελφοι Καλησπέρα, τον Σεπτέμβριο του 2013 συντάχθηκε γονική παροχή σε οριζοντια ιδιοκτησια όπου συνάδελφος έδωσε βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσιών. Σήμερα κλήθηκα εγώ να δώσω εκ νέου βεβαίωση καθώς το ακίνητο πωλείται. Το πρόβλημα είναι πως μετά από έλεγχο στην υδομ δεν υπάρχουν αρχεία για την λόγω άδεια. Το ακίνητο έχει κατασκευαστεί το 80 και έχει συσταθεί τότε συμβόλαιο σύστασης οριζόντιων ν ιδιοκτησιών. Σε επικοινωνία με τον συνάδελφο, δήλωσε πως δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει καθώς ο νόμος ήταν καινούργιος (και η ανασυσταση ήταν αδύνατη τεχνικά και οικονομικά)και καθώς το εμβαδόν ήταν ίδιο με των συμβολαίων την έδωσε. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Εγώ σκοπεύω να το τακτοποιήσω ως κατηγορία 2. Θα χρειαστεί να γίνει Τροποποιητικό συμβόλαιο από την συμβολαιογράφο; Θα υπάρχει γενικά κάποιο πρόβλημα με το νέο και το παλαιό συμβόλαιο;
  9. Νομίζω πως οι στέρνες έχουν ακανόνιστο σχήμα κάτω από την στάθμη του εδάφους, που μοιάζει με αυτό της μπουκάλας. Δεν υπήρχε παλιά η χρήση σκυροδέματος, αλλά με πέτρες και μετά κονιάματα την στεγανοποιούσαν. Δεν νομίζω να συνιστά κατασκευή με δόμηση. Θα έδινα αδόμητου!
  10. Συνάδελφοι μετά από συζήτηση με συνάδελφο μου προκλήθηκε η αμφισβήτηση σε μια πεποίθηση που είχα μέχρι πρότινος. Συγκεκριμένα πίστευα πως αν έχω σε ένα γήπεδο - μια αυθαιρεσία έως 25 τ.μ. ( εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο) εμπίπτει στο άρθρο 2 παρ. ι. Ωστόσο, έπειτα από σχετική συζήτηση έχω αμφιβολία, καθώς στο άρθρο 1 αναφέρεται πως οι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές απαιτούν Μ.Σ.Ε. και στο άρθρο 2 όλες οι περιπτώσεις πλην της ι, στην οποία δεν είναι σαφή η διατύπωση, αφορούν αυθαίρετα με οικοδομική άδεια, δλδ αυθαίρετα που δεν είναι εξ ολοκλήρου. Ως εκ τούτου μήπως ένα εξ ολοκλήρου αυθαίρετου σε γήπεδο / οικόπεδο που δεν έχει εκδοθεί ποτέ οικοδομική άδεια, απαιτεί μελέτη στατικής επάρκειας ανεξαρτήτων τ.μ.??
  11. Στην δήλωση 651 θα γραψω πως το εδαφικό τμήμα των 1200 τμ είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ή όλο το ακίνητο?
  12. Καλημέρα, σε οικισμό προ του 23 έχω μετρήσει ακίνητο 3,5 στρεμμάτων. Εντός του οικισμού βρίσκεται τμήμα 1.200 τ.μ. ενώ το υπόλοιπο είναι εκτός οικισμού. H κατά κανόνα αρτιότητα είναι 2.000 τμ ενώ η κατά παρέκκλιση 300 τμ πριν του 81 και 150 πριν του 89. Στο ΦΕΚ δεν βρήκα κάποια διάταξη σαν αυτή που υπάρχει στους οικισμούς του 85(μικρότερων των 2000 κατοικων) όπου έστω και ένα τμήμα του οικοπέδου να είναι εντός, θεωρείται πως εμβαδόν ίσο με την αρτιότητα του οικισμού είναι εντός οικισμού. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Επειδή έχω συμβόλαιο από το 1969, μπορώ να θεωρήσω πως το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση καθώς το τμήμα των 1200 τ.μ.>150 τμ είναι εντός του οικισμού?
  13. Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το κατάλαβα σωστά. Πόση ώρα θα πρέπει η μία στρώση να έχει διαφορά με την δεύτερη? Φοβάμαι μήπως λόγω μεγάλου πάχους μου ρηγματωθεί από την έκλυση θερμότητας.
  14. Για τον λόγο που αναφέρει ο KF - απλά κατασκευαστικά από συμβατά συνεργεία με αγχώνει ο οριζόντιος αρμός.
  15. Καλησπέρα, έχω ραντιέ 80 εκατοστά ύψος.Μπορώ να το ρίξω μονοκόμματο ή ενδείκνυται αρμός διακοπής εργασιών καθ' ύψος?
  16. Είναι διαφορετικός ιδιοκτήτης του μελλοντικού ορόφου* Η ταράτσα υπάρχει και είναι αδόμητη στο 100%. Η φύση και η θέση της ο.α. είναι διαφορετική από αυτα που δείχνει η ο.α. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ έκλεινα στο να μην δοθεί η βεβαίωση.
  17. Συνάδελφοι μήπως έχετε κάποια άποψη καθώς ακόμα με βασανίζει η εν λόγω υπόθεση?
  18. Συνάδελφοι, καταθέτω αίτηση για προέγκριση ο.α. κατ.1 και στο πεδίο Εντός Σχεδίου έχει τις εξής επιλογές: ->εντος οικισμού προ 23 χωρίς όρια ->εκτός σχεδίου περιοχή με ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ ->Εκτός Σχεδίου ->Εντος οριοθετημένου οικισμού Το οικόπεδο βρίσκεται σε οικισμό του 85 ακτινικό! Δηλαδή έχει οριστεί ένα κέντρο στον οικισμό και υπάρχει μία ακτίνα 800 μέτρων. Εκτός της ακτίνας εξαιρούνται κατά τα γνωστά Δασικές περιοχές-περιοχές ΓΥΠ κλπ. Τι επιλέγετε σε αυτές τις περιπτώσεις? Θεωρείται οριοθετειμένος οικισμός?
  19. Καλημέρα συνάδελφοι. Κλήθηκα να δώσω βεβαίωση για μελλοντικό όροφο πάνω από το ισόγειο. Πρόκειται για ισόγεια κατοικία επί οικοπέδου με αποθήκες στον ακάλυπτο. Εχω τις εξής ιδιαιτερότητες. α) Έχει εκδοθεί ό.α το 80 για ανέγερση του ά ορόφου στις διαστάσεις του ισογείου ήτοι 80 τ.μ.. β) Το 80 έγινε η σύσταση της οριζόντιας και περιέγραψε τα 2 διαμερίσματα των 80 τ.μ.. Ο ά όρφος διέθετε εξωτερική σκάλα. γ) Το 81 έγινε αναθεώρηση της ο.α. και προστέθηκε τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο ένα υ/δ. (δεν έγινε τροποποίηση της σύστασης μετά την αναθεώρηση) Η υφιστάμενη κατάσταση είναι η εξής: α) Το δωμάτιο της αναθεώρησης δεν έχει κατασκευαστεί ούτε στο ισόγειο - ούτε στον α' όροφο όπως είναι φυσικό. β)Υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές στον ακάλυπτο γ) δεν έχει κατασκευαστεί κλίμακα για ν ανεβείς στον μελλοντικό όροφο καθώς και εξώστες δ)Υπάρχει μία ευτελής μόνωση πάχους 15 εκατοστών περίπου ε)το οικόπεδο είναι μικρότερο του αναφερόμενου στην άδεια και στην σύσταση στ) Το ισόγειο είχε κατασκευαστεί σε άλλη θέση (είχε δηλωθεί λάθος την ο.α.), στην οποία παραβιάζει τα Δ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατασκευαστεί ο μελλοντικός όροφος έτσι όπως είχε περιγραφεί στην σύσταση. Οι απορίες μου είναι: 1)Μπορώ να δώσω βεβαίωση? Το ότι το ισόγειο είναι σε αυθαίρετη θέση και δεν μπορώ να κατασκευάσω το περιγραφέν στην σύσταση ακίνητο δεν με επηρεάζει? Σκέφτηκα πως επειδή ελέγχω αυθαιρεσίες (δόμηση - κάλυψη -ύψος), μπορώ να δώσω την βεβαίωση και στην Τεχνική Έκθεση να αναφέρω τα παραπάνω(ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί το ίδιο διαμέρισμα, ότι δεν εχουν κατασκευαστεί εξώστες & κλίμακα, ότι έχει μονωθεί από τον ιδιοκτήτη του ισογείου κλπ). Στο σημείο αυτό σκέφτομαι: α )να προτείνω να γίνει τακτοποίηση με φάκελο Κοινόχρηστων όπου εκεί θα τοποθετηθούν οι αποθήκες στον ακάλυπτο αλλά και η μετακίνηση. β)Τροποποίηση σύστασης 2)Η βεβαίωση θα είναι ΜΗ ύπαρξης αυθαρεσιών?
  20. Συνάδελφοι, έχω εκδώσει τον Νοέμβριο αδεια κατ.1 χωρις προέγκριση! Διάβασα στον 4495/2017 όπως τροποποιήιηκε με τον 4759/2020 πως πλέον ισχύει το κάτωθι: "1. Η διαδικασία προέγκρισης για την έκδοση οικοδομικής άδειας είναι υποχρεωτική για τις κατηγορίες ένα (1) και δύο (2) του Αρθ-36 και προαιρετική για την κατηγορία τρία (3) του ιδίου άρθρου. Η διαδικασία προέγκρισης άδειας αναθεώρησης είναι υποχρεωτική, εφόσον αφορά σε μεταβολή των πολεοδομικών μεγεθών κάλυψης, δόμησης και όγκου" Θέλω να κάνω αναθεώρηση γιατί άλλαξε και η κάλυψη και η δόμηση καθώς συντάχθηκε νέα μελέτη. Αν καταλαβαίνω το παραπάνω θα πρέπει να κάνω Αναθεώρηση Προέγκρισης. Τέτοια επιλογή δεν μου δίνει δυνατότητα το σύστημα. Συγκεκριμένα όταν συσχετίζω την άδεια μου αναφέρει 3 επιλογές: ->αναθεώρηση -ενημέρωση ->γνωστοποίηση εργασιών. Σας έχει απασχολήσει το εν λόγω θέμα?
  21. Καλημέρα συνάδελφοι, σε ο.α. Κατηγορίας 1 που έχω εκδώσει πριν 3 μήνες θέλω να κάνω αναθεώρηση όπου αλλάζει το ΔΔ, αρχιτεκτονικά και λοιπές μελέτες. Στα απαιτούμενα δικαιολγητικά προς υποβολή μου ζητά κωδ. εγγραφου 35 -> Προγενέστερο Πόρισμα Ελεγκτή Δόμησης. Να σημειώσω πως ΔΕΝ έγινε καμία εργασία ποτέ!!! Άλλαξε γνώμη ο πελάτης μετά την έκδοση ο.α.. Θεωρώ πως δεν απαιτείται καθώς ο 1ος έλεγχος γίνεται στο σιδέρωμα, αλλαγή επιβλέποντος ΔΕΝ εχουμε για να απαιτείται. Έχει αλλάξει κάτι, μου διαφεύγει κάτι ή ανεβάζω μια δήλωση πως ΔΕΝ απαιτείται έλεγχος από ελεγκτη δόμησης?
  22. Καλημέρα συνάδελφοι, θέλω να εντάξω μια κατοικία στο εξοικονομώ. Η εν λόγω κατοικία βρίσκεται σε διώροφη οικοδομή με 2 ανεξάρτητες κατοικίες. Μία στον πρώτο – μία στο δεύτερο. Ο κάθε όροφος αποτελείται από 80 τ.μ. κατοικία και 10 τ.μ. κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Η συμβολαιογραφική υπόσταση στο εν λόγω ακίνητο έχει ως εξής: Υπάρχει ένα συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου και μόνο. Μετά από το συμβόλαιο εκδόθηκε οικοδομική άδεια για την ανέγερση διώροφης οικοδομής με μία κατοικία σε κάθε όροφο. Δεν υπάρχει καμία παράβαση. Το πρόβλημα & το ερώτημα είναι το εξής: Αφού δεν υπάρχει συμβόλαιο οροφοκτησίας ο λογιστής στο ε9 δηλώνει τον κάθε όροφο, μαζί το διαμέρισμα και την σκάλα, επικαλούμενος εγκύκλιο που αναφέρει πως όταν δεν έχει συσταθεί οροφοκτησία δηλώνεις μαζί και την επιφάνεια της σκάλας. Δηλαδή δηλώνονται 90 τ.μ.. Το ερώτημα είναι πως όταν συντάξω το ΠΕΑ το εμβαδόν το διαμερίσματος είναι 80 τ.μ.. και θα μου χτυπήσει στο σύστημα γιατί η διαφορά είναι πάνω από 7 τ.μ. Πως αντιμετωπίζονται αυτές οι περιπτώσεις? Σκέφτηκα τις κάτωθι λύσεις: Να βάλω στο ε9 80 τ.μ. και τότε δεν θα έχω θέμα με το εξοικονομώ, όμως θα είναι λάθος ο πελάτης με την ΕΦΟΡΙΑ Να βάλω 80 τ.μ. και 10 τ.μ. βοηθητικό χώρο στην ίδια γραμμή. Στο ΠΕΑ θα βάλω 80 τ.μ. διαμέρισμα και 10 τ.μ. μη θερμαινόμενο χώρο. Εκεί θα είμαι λάθος μάλλον στο ΠΕΑ καθώς η κλίμακα δεν είναι μη θερμαινόμενος χώρος που ανήκει στο διαμέρισμα και θα είμαι και στην εφορία λάθος (λιγότερο από την προηγούμενη φορά)
  23. Συνάδελφοι είχα εκδώσει προέγκριση για ο.α. κατ. 3. Επειδή αλλάξαμε κάποια πράγματα στο σχέδιο αιτήθηκα αναθεώρηση προέγκρισης στο σύστημα. Μου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός πως δεν μου έχει πεδίο να ανεβάσω τ/δ και δ/δ. Για την ακρίβεια ανεβάζω ΜΟΝΟ αναθεση - αναληψη και Τεχνική εκθεση. Το ερώτημα μου είναι δεν θα μου ελέγξουν το τ/δ και το /δ/δ? Που θα τα ανεβάσω αυτά τα αρχεία ούτως ώστε να μην υπάρχουν τα παλαιά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.