Μετάβαση στο περιεχόμενο

lefteriz

Members
  • Περιεχόμενα

    75
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

lefteriz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιατί δεν απευθύνεσαι σε ένα στατικό δίνοντάς του όλες τις πληροφορίες για την εγκατάσταση;
  2. Ναι, είμαι σίγουρος. Όπως έγραψα παραπάνω, να φροντίσεις να αναφέρεται στους όρους σύνδεσης της ΔΕΗ ότι η εγκατάσταση είναι σε κτήριο. Έστω και χειρόγραφα.
  3. Μέχρι 1 MW δεν πας καθόλου στη ΡΑΕ. Πας στη ΔΕΗ μαζί με την περιβαλλοντική σου μελέτη...
  4. Για εγκατάσταση σε κτήριο ΔΕΝ χρειάζεσαι απαλλαγή από ΕΠΟ, ούτε κάτι σχετικό. Το αναφέρει ξεκάθαρα ο Νόμος. Το μόνο που θα φροντίσεις είναι η προσφορά των όρων σύνδεσης της ΔΕΗ να αναφέρει ότι η φ/β εγκατάσταση είναι σε κτήριο. Έτσι θα είσαι καλυμένος και στο ΔΕΣΜΗΕ.
  5. To ειδικό πρόγραμμα των 10 kWp για τα οικιακά δεν είναι περιορισμός, αλλά "προνόμιο". Φυσικά και μπορείς να αιτηθείς για μεγαλύτερη ισχύ αν θες. Απλώς δεν θα έχεις 0.55€/kWh και γρήγορη διαδικασία. Έχεις αρκετά μεγάλη στέγη, οπότε αξίζει να πας για τουλάχιστον 100 kWp.
  6. Μα η πληρωμή των όρων σύνδεσης και η υπογραφή με τη ΔΕΗ είναι προϋπόθεση για να υπογράψεις με τον ΔΕΣΜΗΕ. Νόμιζα ότι είναι γνωστό/προφανές...
  7. Ναι, θέλει το χαρτί από τη ΔΕΗ που σου λέει πόσα πρέπει να πληρώσεις για να σε συνδέσει. Την πληρωμή και την υπογραφή της σύμβασης με τη ΔΕΗ πρέπει να την έχεις ολοκληρώσει πριν σε καλέσει ο ΔΕΣΜΗΕ για να υπογράψεις μαζί του.
  8. Μετρητές δεν έχουν ούτε στη Λιβαδειά εδώ και 1 μήνα τουλάχιστον!
  9. Απ' όσο γνωρίζω, μόνο με άδεια παραγωγής μπορείς να κάνεις επαύξηση 10%.
  10. Η ΔΕΗ δέχεται +/-1kWp από την ισχύ που είχες δηλώσει αρχικά. Απλώς, όπως σου είπε και ο CHOUTOS, θα πρέπει να ξανά δηλώσεις όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά/μονογραμμικό/αίτηση.
  11. stayros μου φαίνεται ότι συμφωνείς διαφωνόντας... Η ουσία είναι στην ερώτηση του lykourgos, ότι μπορείς άλλα να δηλώσεις και άλλα να εγκαταστήσεις. Η ΔΕΗ δέχεται στην ενεργοποίηση να δηλώσεις τις αλλαγές που έκανες από την αρχική αίτηση προς διευκόλυνση όλων. Για ποιό λόγο θέλεις να αυξήσεις τη γραφειοκρατία; Δεν την έχεις βαρεθεί; @chris_gr: Το +10% ισχύει μόνο για τις άδειες παραγωγής. Δεν ξέρω να σου πω πώς εφαρμόζεται.
  12. Ισχύουν stayros. Με την αίτηση που θα κάνεις για την ενεργοποίηση, υποβάλλεις έτσι κι αλλιώς το τελικό μονογραμμικό με τις υπεύθυνες δηλώσεις και σε αυτά υπάρχουν τα χαρακτηριστικά του συστήματός που έχεις εγκαταστήσει, το οποίο μπορεί να διαφέρει από αυτό της αρχικής αίτησης. @amanaris: Στις άδειες παραγωγής έχεις δικαίωμα να αιτηθείς επαύξηση της ισχύος κατά 10%, αλλά δεν γνωρίζω κάποιον να το έχει εφαρμόσει ακόμα.
  13. Η αρχική υπογραφή και τα υλικά που θα βάλεις μπορούν να είναι διαφορετικά από αυτά που δήλωσες στην αρχή. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ (δεν το έχω βρει γραμμένο), η εγκατεστημένη ισχύς μπορεί να διαφέρει +/-1kWp από την αρχικά δηλωθείσα (χωρίς να ξεπερνάς τα 10kWp βέβαια).
  14. Εκτός από τις υπεύθυνες δηλώσεις, θα σου ζητήσει η ΔΕΗ και οικοδομική άδεια ή κάτι( αντίστοιχο. Οπότε δεν είναι τόσο απλό. Αν το προχωρήσεις πάντως, ενημέρωσέ μας για το τι θα συναντήσεις...
  15. tzouliano πιστεύω ότι ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να υπολογίσει μόνος του το κόστος των διαφορετικών λύσεων, εξετάζοντας τις τιμές από τους προμηθευτές του.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.