Μετάβαση στο περιεχόμενο

george35

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

george35's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι ηλεκτροκινητήρες απ΄ ότι γνωρίζω είναι πιο δυνατοί από τους βενζινοκινητήρες. Μου είπαν σε μαγαζί επίσης ότι ένα ηλεκτρικό μοτερ 2Η είναι περίπου 4-5 HP βενζίνης. Πάντως σε δοκιμή που έκανα με το ηλεκτρικό μοτερ οι κύλινδροι στο τιναχτήρι είχαν πολλοί δύναμη. Θα προσπαθήσω να βρω τροχαλίες μικρότερης διαμέτρου για να δω αν μειώσω τις στροφές. Οι βενζινοκινητήρες 5-6ΗP να υποθέσω έχουν κάποιο γκάζι για να ελέγχουν τις στροφές, ετσι δεν ειναι?
  2. Οι συλλέκτες αυτοί έιναι ενα μηχάνημα με ρόδες όπου έχει 2 κυλίνδρους και τινάζει τις ελιές όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσω να βρω τροχαλία μικρότερης διαμέτρου. Επίσης βρήκα το παρακάτω pdf me triac το οποίο μπορεί να ρυθμίσει τη φάση (συχνότητα). http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/3566.pdf TRIAC analog control circuits for inductive loads Θα ήθελα τη γνώμη σας όσο αφορά την αποτελεσματικότητα του.
  3. Αλέξις μπορεί να έχεις δίκιο γιατί τα στοιχεία στο ταμπελάκι έχουν ξεθωριάσει και δεν φαίνονται καλά. Αriss αν δεν κάνω λάθος για να μειώσω τις στροφές με μηχανικό τρόπο θα πρέπει να βάλω όσο το δυνατόν μικρότερη τροχαλία, έτσι δεν είναι??? Οι καρποσυλλέκτες δίνονατι στο εμπόριο με βενζινοκινητήρες αλλά για να αποφύγω το θόρυβο έιπα να βάλω το ΑC moter. Γνωρίζεις σε τιμές που κυμαίνονται οι απλοί inverters?
  4. Καλησπέρα σας, Έχω ένα μονοφασικό κινητήρα από μια αντλία ραντιστικού και θέλω να το χρησιμοποιήσω σε μηχάνημα καρποσυλλέκτη ελιάς. Το πρόβλημα μου είναι ότι το μοτέρ έχει πολλές στροφές και θέλω να επιτύχω μείωση στροφών τουλάχιστον στις μισές. Γνωρίζει κάποιος να μου αναφέρει ένα τρόπο σχετικά οικονομικό για ρύθμιση της συχνότητας ώστε να αποφύγω την αγόρα inverter?? Τα χαρακτηριστικά του μοτέρ είναι τα εξής: 15KW, 2HP, cosφ=0,94, 2800στροφές/min, V=220, A=15, πυκνωτή 315μF, 50Hertz, IP44 Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.