Μετάβαση στο περιεχόμενο

George78

Core Members
  • Περιεχόμενα

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από George78

  1. Σωστή η εισήγηση. Για παράδειγμα:

    1) Αντί "Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός" να δηλώνεται "Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ" ή άλλου ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής

    2) Αντί "Πολιτικός Μηχανικός ΤΕΙ" να δηλώνεται "Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής ΤΕ ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης" ή άλλου ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής

    σαφως. Ομως όλα τα πτυχία των ΤΕΙ ειναι ΑΕΙ. Νομοθετικά κατωχυρωμένο από την ίδρυσή τους (1983). Δεν υπάρχει "ατει", δεν υπάρχει "προ αθηνα και μετα". Επίσης τα ΤΕΙ ειναι ΕΠΠ 6, Ενώ τα ΚΑΤΕΕ μπήκαν ΕΠΠ 5. Αν και αυτοί ειναι ακαδημαικοι τιτλοι... ενόψει του 4254...

  2. Βασ, έχεις δίκιο, απλά δε μπήκα στη διαδικασία να το σχολιάσω κι αυτό. Η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ έγινε γύρω στο 2000.

     

    Καλά, ο πολύς κόσμος δε ξέρει τη διαφορά μεταξύ διπλωματούχου και τεχνολόγου. Και ενώ μπορεί να ήθελε να επιλέξει διπλωματούχο να μη μπορεί να το διακρίνει.

     

    Να εισηγηθούμε στο φόρουμ ώστε καθένας να δηλώνει το ακριβές πτυχίο που έχει. Και οι νεότεροι να δηλώνουν ΑΕΙ ΤΤ...

    Κανενας πτυχιουχος ΤΕΙ δε φερει τίτλο Τεχνολόγος. Οι τεχνολόγοι επρεπε καλως να ισοτιμηθούν με αποφοίτους ΤΕΙ. Αλλωστε εδω αναδρομικά ισοτιμήθηκαν οι τοπογράφοι ΠΕ 3ετους φοίτησης.... με τους 5ετους... ανευ επιπλέον μαθηματων

  3. Προσωπικά δεν βρίσκω σωστό να δοθεί master σε κάθε διπλωματούχο μηχανικό πενταετούς προγράμματος σπουδών. Μπορεί η ενιαία και αδιάσπαστη πενταετής δομή του προγράμματος σπουδών, τα 300 ECTS και η υποχρεωτική εκπόνηση εξαμηνιαίας διπλωματικής εργασίας να αποτελούν προϋποθέσεις, ωστόσο δεν πρέπει να είναι μόνο αυτές. Το καλύτερο θα είναι τα προγράμματα σπουδών να αξιολογηθούν και να πιστοποιηθούν από την ΑΔΙΠ ως επιπέδου Integrated Master. Σίγουρα υπάρχουν και πενταετή προγράμματα σπουδών μηχανικού στα ελληνικά ΑΕΙ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ισοτιμηθούν με master. Για παράδειγμα στην έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, η επιτροπή αξιολόγησης προτείνει η διάρκεια φοίτησης του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών να γίνει 4ετής.

    αν και καθημενος (με τοσο μεγαλο κειμενο σιγουρα καθοσουν) μίλησες ορθως!

     

    ;)

  4. Ούτε η θεσμοθετημένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική διεθνής πραγματικότητα, ούτε οι προβληματισμοί των Γερμανών θα μας καθορίσουν τι εκπαιδευτικό σύστημα θα έχουμε. Αυτό θα το καθορίσουμε εμείς σύμφωνα με τις ελληνικές ανάγκες και αντιλήψεις περί πανεπιστημίου.

    Όταν το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας (5ετη πολυτεχνεία - 4ετη πανεπιστήμια, ΤΕΙ) τότε υιοθετήθηκε καρμπόν "ξεχνώντας" να αντιγράψουν μόνο τα ΕΔ των αποφοίτων ΤΕΙ Ελλάδας. Αν η Ελλάδα δεν ήθελε αντιγραφές, τότε ΔΕΝ θα έπρεπε να ιδρύσει ΤΕΙ, πόσο μάλλον όσο αυτά ειναι ΟΜΟΤΑΓΗ των ιδρυμάτων που εχούν πλήρη Επαγγελματικά δικαιώματα. Η "ελληνική κληρονομια" που διαλαλούν οι προστάτες της "παράδοσης" των ελληνικών πολυτεχνείων ήταν το συνοθύλευμα του γερμανικού συστήματος με "περιορισμούς" αλα 1930... το οποία ξαφνικά πρέπει να το υπερασπιστούμε ως κράτος (?!). Δεν ειναι στο χέρι της χώρας να αποφασίζει τετοιου είδους αποκλεισμούς όταν χρησιμοποιεί ευρωπαικά λεφτά για τα ιδρύματα (ΕΠΑΕΚ, Γ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ κλπ) και ευρωπαικά λεφτά για τα μεγαλύτερα έργα κλπ αλλά να βάζει "εθνικούς περιορισμούς". Αυτά δε γίνονται "ταυτόχρονα". Εχουν ασυμβίβαστο.

     

    Ξαναλέω πάντως, προσωπικά ειμαι υπέρ της απόδοσης μαστερ στα 5ετη

     

    Υ.Γ. Ειναι και ενα τμήμα ΤΕΙ με 5ετες πλεον, θα πάρει μαστερ ομοίως? Κανονικά πρέπει. Εκτός αν θεωρηθεί Double Major BEng

    • Upvote 1
  5. ναι αυτό λέω και γω, παλιότερα ένας dipl-ing(fh) για να κάνει διδακτορικό έπρεπε να κάνει και master, ενώ ένας dip-ing από πολυτεχνείο έκανε κατευθείαν.

    Πάντως στην Γερμανία υπάρχει συζήτηση για το M.Sc και τα διπλώματα στις πολυτεχνικές σχολές και πολλά πανεπιστήμια σιγά σιγά το ξαναγυρίζουν σε ενιαίες 5ετής σπουδές

    To "σιγα σιγα" απέχει πολύ από την θεσμοθετημένη ακαδημαική και επαγγελματική διεθνη πραγματικότητα, πόσο μάλλον από την ελληνική, η οποία σέρνεται έτη φωτός πίσω, και ξαφνικά βάλθηκε να εφαρμόσει τις "σκέψεις" 2-3 ακαδημαικών που κάπου κάπως κάποτε συζητάνε... ζήσε μάη μου να φάς τριφύλλι...

  6. Άλλο M.Sc και άλλο Dipl-ing(fh). με dipl-ing(fh) δεν κάνεις διδακτορικό, αν και δεν είναι απόλυτο. Και επίσης τα FH δεν τρέχουν διδακτορικά.

    δεν ειπα οτι ειναι το ιδιο αλλα οτι οι FH 4ετούς ειχαν τα ιδια ΕΔ με τους TU 5ετους. Πόσο μαλλον τώρα που όλοι παίρνουν BACHELOR 3ετούς. Επίσης, σαφώς και τα FH δεν κάνουν διδακτορικά αλλά οι απόφοιτοί τους κανουν χαλαρά μετά από μαστερ. Τα εδώ ΤΕΙ λυσσάνε να πάρουν διδακτορικά χωρίς να ενδιαφέρονται για τους αποφοίτους.

    Εδω πάντα εχουμε την τάση να "μεταφράζουμε" την πραγματικότητα σε επίπεδο εθελοτυφλότητας

    • Upvote 2
  7. Μηχανικοι και πτυχια

     

    Β.Eng(TEI)<M.Eng(AEI)<M.Sc<M.Phil<Ph.D<D.Sc(τιτλος μονο τιμητικος)

    Διευκρίνιση:. BEng δεν απονέμουν μονο τα ΤΕΙ αλλά και τα ξενα πανεπιστημια, MSc έχουν και οι κάτοχοι BEng

    Το BEng δίνει πρόσβαση στο επάγγελμα ΧΩΡΙΣ οριο παρα μόνο με αντισταθμιστικά (τα οποία αυθαίρετα και γενικόλογα απορρίπτει η κα Καθηγήτρια. Αλήθεια, απο πότε οι σχολές έχουν λόγο για τα ΕΔ και τα μητρώα των επιμελητηρίων?)

    Μαλλον βιάζονται γιατι ο 4254 δεν αφήνει περιθωρια.... κινήσεις πανικου?

    • Upvote 2
    • Downvote 1
  8. Θεωρητικά δεν γνωρίζω. Στην πραξη, οι των fh ασχολούνται περισσότερο με επίβλεψη, μικρότερος μισθός και περιορισμένη δυνατότητα για διδακτορικό.

    ασε την πράξη. τα ΕΔ ειναι ίδια. το τι θελει να κανει ο καθένας μετά ειναι αλλο θεμα. ΕΠίσης με MSc κανεις χαλαρα PhD. H "αποκλειστική επίβλεψη" δεν υπάρει σε κανεναν ΝΟΜΟ. Οι απόφοιτοι των γερμανικών ΤΕΙ γίνονται "Engineering Consultunts" κάτι σαν το αγγλικό "CEng" και τον ελληνικό "Μελετητής-Εργολήπτης"

    • Upvote 2
  9. Υπάρχει ακόμα σε κάποια πανεπιστήμια στην Γερμανία ενιαίο 5 ετες δίπλωμα. Και το μπάτσελορ δεν δίνει πρόσβαση στο επάγγελμα.

     

    Στην ουσία όλο αυτό γίνεται για την αναγνωρίσει στο εξωτερικο. Να πάμε στο επίπεδο 7. Στο εσωτερικό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα πέραν του ακαδημαϊκού.

    το 90% εχει σπασει (και παραπανω). Ξαναλεω παρόλαυτα: τι διαφορά εχει το Bachelor στην πρόσβαση του επαγγέλματος? τι διαφορα ειχε ΠΡΙΝ το σπασιμο το diplom του πολυτεχνείου από το diplom του ΤΕΙ (FH)?

    • Upvote 1
  10. Με βεβαιότητα σου λέω η Γερμανία

     

    H Γερμανια εχει σπασει τα 4ετη ΤΕΙ και τα 5ετη Πολυτεχνεία της σε 3 + 2 προ πολλού. Με αυτην τη λογική το παλίο (πλεον) 5ετες ισοτιμήθηκε με μαστερ ΣΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ (όχι σε 20000 ειδικότητες)

     

    Προσωπικά το θεωρώ σωστό μέτρο, με την προυπόθεση οτι ΟΛΑ BACHELORS θα έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα (όπως παντού) ενώ θα προσμετρούν και τα MSc αυτών που έχουν επιπλέον σπουδες....

    Η κα Μωροπούλου βέβαια το απέφυγε, παραθέτωντας κάποιες σκόρπιες σκέψεις των ακαδημαικών, και ΌΧΙ την διεθνή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Επίσης παρέλειψε να μας αναφέρει τι διαφορές ειχαν στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ οι απόφοιτοι ΤΕΙ και ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ στα ΕΔ ΠΡΙΝ το σπάσιμο (καμία ή σχεδόν καμία να σας προλάβω)

    • Upvote 5
  11. Υπάρχει πολύ απλή λύση και είναι απόλυτα σύμφωνη με τον ΕΧΑΕ: Να καθορίσουμε ως κράτος τον τίτλο 2ου κύκλου σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης (ενιαίο ή μεταπτυχιακό master) του ΕΧΑΕ, συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 5 ετών πλήρους φοίτησης, ως το ελάχιστο προσόν για την συμμετοχή στις εξετάσεις για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού στην Ελλάδα.

     

    Ο κάτοχος τίτλου 1ου κύκλου (bachelor) που δεν είναι κάτοχος τίτλου 2ου κύκλου δε θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού αλλά θα ορίζεται ως "βοηθός μηχανικού" ή "υπομηχανικός" ή "συνεργαζόμενος μηχανικός" με αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα. Μια εναλλακτική λύση είναι να οριστούν αντισταθμιστικά μέτρα μετά από πολυετή εμπειρία ώστε ο κάτοχος bachelor χωρίς master να αποκτά το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μηχανικού.

     

    Έτσι εξασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των μηχανικών που επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον

    Το 5ετές εχει εξαφανιστεί από τις ίδιες τις χώρες που το δημιούργησαν. Ακομα και εκει όμως το 5ετες ΔΕΝ υπερτερουσε σε ΕΔ από το 4ετες. Στη γερμανία πχ ΔΕΝ εχουν ασφάλεια? Γιατι ειναι εκει τωρα επίσης το αγγλοσαξωνικό σύστημα? ένα παιδί που μόλις τελειώνει το 5ετες από που και ως που ΔΕΝ ειναι "βοηθός" ή "δόκιμος"? Από που και ως που το πραγματικό μαστερ "δε μετράει"? όλα αυτά ειναι ελληνικές εφευρέσεις, πάνω σε ξένα συστηματα. Και τώρα που βόλεψαν τα βαφτίζουμε ελληνικά. Πλέον όμως δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο. Επίσης η γνώση διαχέεται πλέον ταχύτατα και παγκόσμια, γιαυτό και πρέπει να πιστοποιείται όπως και οι ικανότητα (επαγγελματα). Ετσι θα φεύγουν απο τη μεση τα χρονικώς "αυξανόμενα την τάξη" πτυχία "ανενεργά μεν επι δεκαετίες αλλά πχ 5ετους πριν 30 έτη". Ε και?

     

    Πρέπει να μένουν οι ενεργοι και οι καλοί. Το πρωτο πτυχίο ειναι ενα από τα ΠΟΛΛΑ προσόντα που αναγνωρίζουν ΟΛΕΣ οι ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ κοινωνίες ως προσόν που δίνει πρόσβαση στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και όχι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ

    • Upvote 1
  12. δεν κατάλαβα αυτό με τα Κολέγια, μπορείς να εξηγήσεις λίγο? πως μπαίνουν?

    Αυτα που συνεργάζονται με ιδρυματα του εξωτερικού, το λεει ο Νομος, τα υπόλοιπα, τα αναγνώρισε ο λοβερδος.

    Επίσης ο Νομος Διαμαντοπούλου λεει οτι ο πρωτος τιτλος ΑΝΩΤΑΤΗΣ εκπαίδευσης, ειναι ΜΙΝΙΜΟΥΜ 3 έτη (μπορεί και 4 και 5 και 6 δηλαδή, προπομπός του ΕΠΠ)

  13. Η πιο ορθή λύση είναι ενα ΠΔ για τους ΤΕ με επικαιροποίηση ή έστω εξορθολογισμό των δυνατοτήτων των ΤΕ και όπου δεν υπάρχουν να απονεμηθούν αλλά σε σαφή διαχωρισμό απο τα Πολυτεχνεία. Η λογική να πάω χαλίφης στη θέση του χαλιφή δεν οδηγεί πουθενά και συντηρεί μόνο κόντρες.

    Κανενας διαχωρισμός. Ο διαχωρισμός θα γίνεται όπως στο εξωτερικό, όχι με βάση το ΕΙΔΟΣ του πτυχίου, αλλά με τις ECTS, τα MSc και την Εμπειρία και τις πιστοποιήσεις. Οπως παντού. Καμία κόντρα.

  14. περιορισμοί, και αποκλεισμός σε μελέτες δημοσίου ΙΚΑΡΕ, οροφους, καμπινεδες και αλλα "με το κιλο", ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ, ενώ σε πολλές κατηγορίες οι ΠΕ εχουν απεριοριστα εξαρχής. Επαγγελματικό απαρτχαιντ, και ένωση (τυπου επιμελητηριο) για "εγχρωμους". ΤΕΒΕ με "ότι δηλώσεις" κλπ.

    Οι λογιστές ΤΕ, έχουν τον τίτλο "ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΕ" ακαδημαικά. αλλά εγγραφονται στο οικονομικό επιμελητήριο με τους ΠΕ και είναι ΟΛΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ χωρίς περιορισμούς και "ταβάνια"

     

    Αλλωστε η συζήτηση θα ξαναπαει στο απλό: ακόμα και στη Γερμανια (απόπου πηραμε ΦΑΣΟΝ το σύστημα 5-4-4 χρόνια πολυτεχνεια, ΤΕΙ, πανεπιστημια) ουδέποτε υπήρχε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥΣ, και ας ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΑΚΟΜΑ τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΕΙ (ενω οι απόφοιτοι βεβαια μπορούν, οχι τα ιδρυματα).

    Ενώ τωρα έσπασαν όλα και ειναι 3ετή. (τα ΤΕΙ 3,5)

     

    "Καταχρηστικά" ΣΗΜαΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΕΛΟΣ.

    Ουτε υπομηχανικοί , ούτε απόφοιτοι ανώτερων σχολών ειναι οι ΤΕ, καθώς τα τει ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ και ΔΕΝ μετεξελίχθηκαν το 1983, και εφεξής ειναι ανώτατα (το 2001 ο νόμος είναι αναδρομικός).

     

    Αντιθέτως, οι Τοπογράφοι, 3ετων σπουδών του ΕΜΠ εξισώθηκαν προς τα πάνω και καλά έκαναν. Ομοίως οι Γυμναστές και οι Δάσκαλοι

     

    Ας επαιρναν και οι απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ προς τα πάνω εξίσωση και όχι οι ΤΕ την πρωτοφανή ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗ εξίσωση.

    Δε γίνεται το ΤΕΕ να επικαλείται νόμους του 1930 (που καταργήθηκαν επιτέλους) και του 1972 οι οποίοι ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΕΙ.

    Φταει ΚΑΙ η ΕΕΤΕΜ σε αυτό που ήθελε να έχει μέλη και μαγαζί.

    Αυτά τελειώνουν. Οσο και αν αντισταθούν κάποιοι στο "ονομα του δημοσιου συμφέροντος και της παιδείας", η κατάσταση αυτη ειναι ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ

    • Upvote 4
    • Downvote 1
  15. Για να είμαστε σωστοί από 1/1/2015 το πρόβλημα έχει λυθεί με Νόμο. Το μόνο που μένει είναι να προσαρμοστεί το καταστατικό του ΤΕΕ στον ισχύοντα νόμο.

    Ο νόμος ισχύει. Το αν μένει η εστερική αναδιοργάνωση του τεε, αυτό δεν προσδίδει ουδεμία νομιμοποίηση στην καθυστέρηση εγγραφής ΤΕ ως διπλωματούχων (όπως προστάζει ο ισχύοντας 4254). Ο Εφαρμοστίκος νόμος ουδεμία τέτοια προυπόθεση θέτει, αφού εμπεριέχει ημερομηνια ισχύος χωρις την οποιαδήποτε "προτερη αναδιάταξη μητρώου¨" να αποτελει δικαιολογημένη καθυστέρηση. Δηλαδή ενα ΝΠΔΔ δεν εφαρμόζει το νόμο. Μάλιστα. Και εμείς εδώ συζητάμε περί ανέμων και υδάτων

    • Upvote 1
  16. Η λύση παιδια ειναι μια. Αμεση αξιποίηση του 4254 που ισχύει, και το ΤΕΕ να αναμορφώσει το μητρώο, όλα τα Bachelor να εχουν βασική πρόσβαση στο επάγγελμα, με χρονικό προβάδισμα στο 5ετες bachelor, αξιοποίηση του MSc, της εμπειρίας, σοβαρα πειθαρχικά και ασκηση επαγγελματος, κανενα ταβανι αλλά και καμία μονιμότητα ή αφεση σε κανεναν, ετσι το ΤΕΕ θα γινει φορέας όλων των μηχανικών, και θα μπορεί να γίνει και ικανό σε επόμενη φαση να ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ και τους υπόλοιπους (τεχνιτες κλπ). Ετσι θα γίνει ισχυρό, και θα υπάρχει και μειωση των "μαυρων" και των "σφραγιδοενοικιαστών".

    Α! και εννοείται όλοι ΤΣΜΕΔΕ

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  17. Το ξεκαθαρισμα το εκανε η ΑΔΙΠ η οποία αξιολόγησε με τα ίδια κριτήρια όλα τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ). Οταν όμως βγήκαν οι πρωτες κακες αξιολογήσεις για καποια θεοποιημένα τμηματα, τότε όλα έγιναν "διαλογος". Δεν τους βγήκε η "πολυαναμενόμενη" κακη εικόνα των ΤΕΙ τα οποία πηγαν αρκετά καλα. Αρα με "εξαντλητικό δημοκρατικο ετσιθελικο διαλογο" θα αξιολογήσουν όπως θελουν κάποιοι. Δηλαδη με τις βασεις εισαγωγής. Με αποτελεσμα να ΜΗΝ φιλτραριστούν οι απόφοιτοι ΚΟΛΕΓΙΩΝ και ΞΕΝΩΝ ΟΜΟΤΑΓΩΝ ισρυματων προς τα ΤΕΙ (αφου εκει δεν τους παιρνει)
    ΞΕΡΟΥΝ οτι τα ΤΕΙ στο ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΠ6 είναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ ιδρυματα ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔ του Αυτου ΕΠΙΠΕΔΟΥ και μαλιστα ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ από την ΑΔΙΠ αρα ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΜΗ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ των αποφοιτων τους με βαση τον 4254. Ειδικά για τους ΕΧΟΝΤΕΣ MSc (το προβλέπει ΚΑΙ αυτο ο 4254). ΕΠειδή λοιπόν ο 4254 ΔΕΝ σκίζεται όπως τα προεκλογικά καλσον, πανε να καταργησουν τα ΤΕΙ οπως οπως μπας και "μειωσουν" και "καθυστερησουν" το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ στον ΚΟΣΜΟ εδω και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
    Ξαναρωταω ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ με ΚΑΚΕΣ αξιολογησεις θα γινουν ΙΕΚ? αρα ΔΕ θαχρησιμοποιηθούν οι αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ, αλλά μάλλον "συνδικαλιστικα εμπειρες εκθέσεις εξαντλητικών διαλόγων". Αηδία. Τιποτα άλλο δε λεω

    • Upvote 3
    • Downvote 1
  18. Ρε παιδιά κάθε τετοιο μέτρο καλοδεχούμενο, όμως ΕΕ ειναι μονο στο ΟΑΕΕ? το ΤΣΜΕΔΕ δεν πιάνεται? Με υπουργοποιημένο τον κ Σπίρτζη, αλλά και τόσους άλλους, μέλη ΤΕΕ, στην κυβέρνηση, χρειάζεται να γίνει εξτρα υπενθυμιση?

    • Upvote 2
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.