Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί από ότι διάβασα στο φόρουμ πολλοί από εσάς έχετε εμπειρία για καταστήμτα υγιειονομικού ενδιαφέροντος.
Δεν είμαι μηχανικός εγώ αλλά ομολογώ ότι με έχουν μπερδέψει οι μηχανικοί που συνεργάζομαι!!!!
Πρόκειται να ανοίξω κατάστημα αναψυκτήριο - ζαχαροπλαστείο( χωρίς εργαστήριο , μόνο μεταπώληση) με τραπεζοκαθίσματα. Το εμβαδόν του είναι 37,60 μ2 με ένα υπόγειο 52 μ2.
Ενώνονται με σιδερένια σκάλα. Το υπόγειο δεν έχει πόρτα διαφυγής ούτε υπήρχε ποτέ. Η οικοδομική άδεια αναφέρει το κατάστημα , και το υπόγειο σαν υπόγειο .Φαίνεται ότι συνδέονται με σκάλα.
Στο κατάστημα λειτουργούσε επιχείρηση με ρούχα.
Υπάρχει τελικά κάποιος νόμος που να αναφέρει ότι δεν χρειάζεται αλλαγή χρησης στα καταστήματα κάτω των 70μ2 όπως διάβασα σε άλλα post?
Τι ακριβώς πρέπει να κάνω γιατί ο ένας μηχανικός δικός μου μου λέει να μην κάνουμε αίτηση για αλλαγή χρήσης και να βγάλουμε άδεια μικρής κλίμακας και ο άλλος της εταιρείας που έχει το franchising τα αντίθετα.
Και το ψάχνω και εγώ λίγο.....
Κατέθεσα σήμερα αιτήσεις στην πολεοδομία για βεβαίωση χρήσης γής και για νομιμότητα κτιρίου. Από την άλλη εβδομάδα θα έχω απαντήσεις!!!
Είναι τόσο χρονοβόρες όλες αυτές οι διαδικασίες? πόσο καιρό λέτε να μου πάρει για να ανοίξει τεκλικά το κατάστημα αν κάνω αίτηση για αλλαγή χρήσης?
Γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να τρέχουν τα ενοίκα κανονικά....και πρέπει να τα υπολογίσω όλα αυτά.....
Με συγχωρείται για το μεγάλο κειμενό μου!!!
Κάθε βοηθειά σας εάν 'έχετε λίγο χρόνο θα μου ήταν πολύτιμη.....