Μετάβαση στο περιεχόμενο

sakistsalikis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    236
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sakistsalikis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οικονομια δεν γινεται με το τριφασικο. Παντα παραπανω πληρωνεις.
  2. Το ερώτημα και η απορία που γεννιέται είναι γιατι τα ΤΕΙ αντιδρούν στην απονομη επαγγελματικων δικαιωματων στους αποφοιτους κολλεγιων. Αν το ΤΕΙ πρεπει να δινει απεριοριστα επαγγελματικα δικαιωματα γιατι να μη δινουν και τα κολλεγια το ιδιο; Και αν τα ΤΕΙ πρεπει να παρουν πληρη επαγγλεματικα δικαιωματα για παλιους και νεους πτυχιουχους τοτε να ισχυσει το ιδιο και για τα κολλεγια. Να μαζευτουμε γυρω στα 2-3 εκατομμυρια μηχανικοι στην Ελλαδα, καθε σπιτι να εχει το μηχανικο του. Η Ελλαδα δεν μπορει να παει μπροστα γιατι αυτοαναιρειται και αθετει τα σχεδια της. Τα ΤΕΙ δε δημιουργηθηκαν επειδη ειχαμε λιγα πολυτεχνεια και λιγους μηχανικους. Τα ΤΕΙ δημιουργηθηκαν για να βγαζουν εφαρμοστες. Οταν ομως οι εφαρμοστες γιναν πολλοι, θελησαν να μετατραπουν σε μηχανικους, κι επειδη οι πολλοι εχουν πολλους ψηφους καποια στιγμη θα γινουν και οι εφαρμοστες μηχανικοι και δε θα υπαρχουν πια εφαρμοστες. Το ιδιο συμβαινει συχνα. Στους δημοσιους υπαλληλους για παραδειγμα. Υπαρχουν αποφοιτοι δημοτικου που διοριστηκαν ως εργατες και με μεταταξεις και μετακινησεις κατεληξαν προϊσταμενοι σε ασχετες υπηρεσιες, χωρις να μπορουν να ανταπεξελθουν στο αντικειμενο, αλλα ο μισθος μισθος. και πολλες φορες ανθρωποι χωρις πτυχια ειναι προϊστάμενοι ανθρωπων με 3-4 πτυχια, πληρωνονται και παραπανω και δεν μπορουν να προσφερουν και τιποτα.
  3. Σε νεο κατάστημα που θα εμπορεύεται ρούχα ο ιδιοκτήτης μου ανέθεσε να κάνω τις απαραίτητες ενέργειες για το πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Το κτίριο είναι παλιό και αντιμετωπίζεται με πυροσβεστικές διατάξεις. Η πυροσβεστική διάταξη που το διέπει, αν δεν κάνω λάθος είναι η 8γ/2007. Σύμφωνα με τη διάταξη επειδή το κατάστημα είναι μικρότερο των 250τ.μ. (ειναι 50τ.μ.) και ανοίκει στην κατηγορία Ζ2, απαλλάσεται απο την υποχρέωση σύνταξης μελέτης πυρασφάλειας. Για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας απαιτείται: -κάτοψη -υπέυθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι έχουν ληφθεί τα μέτρα του αρθρου 5, οτι εχουν τοποθετηθεί φωτιστικά ασφαλείας κτλ -Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα τιμολογίων για πυροσβεστήρες, φωτιστικά ασφαλείας κτλ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν απαιτείται μηχανικός, σωστα; Εγω ως μηχανικός απλα ενημερώνω τον ιδιοκτήτη του καταστήματος για τις εγκαταστάσεις που πρέπει να τοποθετήσει και μόλις τελειώσει του δίνω να υπογράψει την υπέυθυνη δήλωση ώστε να την καταθέσω στην Π.Υ. μαζι με τις κατόψεις και τα τιμολόγια;
  4. Οι εξώστες δε μειώνουν τα διαμερίσματα που μπορεις να χτίσεις σε ενα οικόπεδο. Ο ημιυπάιθριος που θα μετράει στον όγκο θα τα μειώνει.
  5. Μακαρι να υπαρξει μια τάξη αλλα δε το βλεπω. Ο συντελεστης όγκου έχει το πλεονέκτημα οτι δεν υπάρχουν τα παραθυράκια για νομιμοφανές κτήριο με μεγαλύτερη δόμηση απ την επιτρεπόμενη, όμως δημιουργεί προβλήματα κι αυτός. π.χ. Ο πραγματικός ημιυπάιθριος θα καταργηθεί και θα βλέπουμε τεράστια μπαλκόνια που για μένα είναι πολύ άσχημα. Θα καταργηθούν τα πάρκινγκ εντελώς, θα καταργηθούν τα υπόγεια που σε πολλούς ανθρώπους είναι πραγματικά χρήσιμα ως αποθήκες. Στην πραξη, δε θα διορθωθεί τίποτα. Τα πιο πολλα κτιρια τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πρόβλημα μόνο επειδη μετετρεψαν ενα ημιυπαίθριο σε κλειστό χωρο. Υπόγεια εχουν γίνει υπερυψωμένα ισόγεια κατα την κατασκευή, στέγες έχουν ξεφύγει και έχουν ανέβει 2 μέτρα πιο πανω απ το νόμιμο για να γίνουν σοφίτες. Αλλοι ρίχνουν κι εναν όροφο παραπάνω έτσι για να έχουν θέα πανω απο τις σοφίτες των άλλων. Όλα αυτα εχουν υπερβεί τον όγκο κατα πολύ. π.χ. αν βγω στο μπαλκόνι μου βλεπω ενα 200τ.μ. 2οροφο με υπόγειο (συμφωνα με την αδεια ) που είναι πραγματικο τετραόροφο, και τις τελευταίες μέρες ο ιδιοκτήτης έχει φτιάξει κι ενα πρόσθετο κτίσμα στο οικόπεδο για αποθήκη (ειπαμε το υπογειο ειναι οροφος). μεγιστη δόμηση το οικοπεδο εχει 200τ.μ. και αυτος έχεις ήδη΄χτισμένα 400 τ.μ. και παραπανω. Τον όγκο τον έχει ξεπεράσει κατα 1,5 εως 2 φορές. Αυτός τί κάνει; Τιποτα αφου η πολεοδομία δεν ενδιαφέρεται για τίποτα ή μαλλον με 500 ευρω ο υπάλληλος τα βλέπει ολα νόμιμα.
  6. όταν συγκρίνουμε τούβλο με σκυρόδεμα εχω μια παρατήρηση να κάνω. Στην περίπτωση του σκυροδέματος αναγκαστικα θα χρειαστεί εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση. Το αντίστοιχο με τούβλο θεωρώ ότι είναι ο μονός τοίχος με εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση ξανά. Αποψη μου ειναι οτι με σκυρόδεμα δε φτιάχνεις σπίτι αλλα κάστρο. Επίσης αποψη μου ειναι οτι το κόστος θα εκτοξευτεί, ολα τα συνεργεία θα ζητήσουν παραπανω χρήματα για το εξειδικευμένο σε σχέση με το συνηθες. Εγω σαν ΗΜ δεν θεωρω οτι με βολευει καθολου το σκυροδεμα στους τοίχους και πιστευω οτι θα χρειαζόταν πολυ περισσότερα χρηματα για να αναλάβω μια τέτοια δουλεια και να κερδίσω.
  7. Τα νεοτερα είναι ότι ο νόμος ισχύει κανονικά. Γίνονται κανονικά τακτοποιήσεις και δέχονται νέες αιτήσεις. Ένα εγγραφο πηγε στις πολεοδομίες που ζητουσε να ενημερωσουν το υπουργειο για τις μεχρι τωρα ολοκληρωμενες τακτοποιήσεις. Όπως λενε και στην πολεοδομία σύντομα θα ψηφιστεί νόμος που να ακυρώνει το νόμο Σουφλιά. Μέχρι τότε ο νόμος Σουφλιά είναι νόμος του κράτους εν ισχύ.
  8. Ρώτησα εγώ σε βενζινάδικα, μου ειχε δημιουργηθει η απορια αυτη. Στην αρχή (κάποτε) το έκαναν αυτοί με τα βυτιοφόρα όπως λες. Πλέον βαριούνται και απλά ανοίγουν βαλβίδες και φεύγουν στην ατμόσφαιρα οι ατμοί. Δεν ξέρω αν είναι καθολικο αλλα ετσι μου είπαν στα βενζινάδικα που ρωτησα.
  9. Ελα ντε! Ο νόμος Σουφλιά είναι νόμος του κράτους. Βγηκε κάποιος νέος νόμος που τον ακύρωσε;
  10. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=72085&cid=6 Αυτο πάλι τι σημαίνει και το έχουν όλα τα ειδησεογραφικα site; Οι πολεοδομίες έχουν ενημερωθεί; Πως αναστέλεται η διαδικασία, με συνέντευξη τύπου;
  11. Εγω παντως που πηγα πολεοδομία (για γνωστο μου) μου είπε ο υπάλληλος ότι πρεπει να παω το σχεδιο της αδειας για τακτοποίηση και όποιες αλλαγές έχω κάνει στη διαρρύθμιση δεν τον ενδιαφέρει. Αν του παω σχεδιο με αποτυπωση της σημερινής κατάστασης δε το δέχεται. Ο νόμος δεν ξεκαθαρίζει αυτό το θέμα, αν δηλαδη πρεπει να αποτυπωθει η σημερινη κατάσταση. Αντιθέτως αφήνει το περιθώριο η τακτοποίηση να γίνει εξολοκλήρου απο τον ιδιοκτήτη. Να συμπληρώσω επίσης ότι σε ημιυπάιθριους και υπόγειο έγραψα πάνω στην αίτηση ακριβώς τη νέα χρήση του χώρου και την παλιά (π.χ. ημιυπαίθριος σε κύρια χρήση-κουζίνα, ημιυπαίθριος σε κύρια χρήση-υπνοδωμάτιο) και ο υπάλληλος μου είπε οτι δε χρειαζόταν αναλυτικα η χρήση. Ήταν εντάξει αν έγραφα "ημιυπαίθριος σε κύρια χρήση", "υπόγειο βοηθητικής χρήσης σε κύρια χρήση".
  12. Διόροφο νομίζω είναι ένα τέτοιο κτήριο. ο Εσωτερικός εξώστης (πατάρι) μετράει στο Σ.Δ. και στους ορόφους. Άρα έχεις διόροφο.
  13. Με συγχωρεις! Απλα δεν ειμαι πολιτικος μηχανικος γι' αυτο το λεω. Δεν εννοουσα παντως παρανομο τροπο. Εννοω να κάνει κατι νόμιμο που να μη μετραει στο Σ.Δ. και να γινεται με μια αδεια μικρης κλίμακας αφου αυτο καταλαβα οτι θελει.
  14. Τιμη ζώνης. Την μαθαίνεις απο την εφορία. Έχε υπόψη σου οτι αν πληρώσεις εφάπαξ κι όχι σε δόσεις έχεις έκπτωση 10%. Τη διαδικασια την κάνεις μόνη σου αν μπορείς αλλιώς απευθύνεσαι σε μηχανικό.
  15. Πληρωνεις 70 Χ αντικειμεινικη αξια στην περιοχη σου Χ 10%. Δηλαδη κανεις τακτοποιηση. Κανε τις διαδικασιες γρηγορα πριν καταργηθει ο νόμος της τακτοποίησης. Επειδη το χω απορία: Πως μπήκαν στο υπόγειο; Σε ειδοποίησαν πιο πριν; Τους το επέτρεψες εσύ; Ήρθαν με εισαγγελέα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.