Μετάβαση στο περιεχόμενο

OLgΑ-gMA

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.952 profile views

OLgΑ-gMA's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για αρχή, εύγε στον συνάδελφο tettris που εντόπισε ότι οι δηλωμένοι επτά πάροχοι ΟΣΤΚ είναι πρακτικά μάλλον πέντε, άρα οι τελικοί υπερ-κερδισμένοι είναι ακόμα λιγότεροι (στη σελ. 21). Το πως και το γιατί κινείται το χρήμα μέσω ΕΣΠΑ είναι τεράστια κουβέντα, αλλά γιατί μας προκαλεί εντύπωση τώρα; Συνέχεια τρέχουν επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους, για γυναίκες, για νέους 18-29 κτλ, από τα οποία βιοπορίζονται τα ΚΕΚ και λαδώνεται το σύστημα στο όνομα της "αγοραίας" μόρφωσης. Από προσωπική εμπειρία, το γνωστικό επίπεδο των εξ αποστάσεως σεμιναρίων είναι χαμηλό και ο μόνος λόγος που υπάρχει ζήτηση είναι τα μόρια/μονάδες/χρήμα στο οποίο αντιστοιχούν. Καθώς βομβαρδίζομαι με μέηλ και μηνύματα, θα ήθελα να ενημερώσω ότι αρκετά ΚΕΚ προσφέρουν εξτρά παροχές, όπως 1+1 σεμινάρια ή 50% έκπτωση σε επόμενο κύκλο μαθημάτων. Όποιος ενδιαφέρεται, ας το ψάξει πιο διεξοδικά, για να μην κάνουμε διαφήμιση εδώ μέσα.
  2. Να σας μεταφέρω τη σημερινή μου εμπειρία αδειοδότησης κυε: Η παλιά προέγκριση πλέον λέγεται "αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης για την εγκατάσταση στη συγκεκριμένη τοποθεσία". Αυτή η διαδικασία ακόμα δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά στην αρμόδια υπηρεσία του κάθε δήμου, όπως περιγράφεται στο αρ.2, ΦΕΚ 1723 Β' 2017). Συνολικά, σήμερα 06.06.2017, κατέθεσα: 1. Την αίτηση (το παράρτημα Α' του ΦΕΚ) 2. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του κυε ότι επιτρέπεται η χρήση που θέλει στο συγκεκριμένο χώρο (όταν υπάρχει κανονισμός, δεν κυνηγάμε πλέον τον διαχειριστή) 3. Διάγραμμα της περιοχής (για μένα που είμαι εντός, μια απλή εκτύπωση από το gis αρκούσε) 4. Εγκρίσεις από Νεωτέρων-Αρχαιολογία (όπου απαιτούνται, ζήτησαν να τις δουν) Το επόμενο στάδιο της γνωστοποίησης, μου είπαν ότι θα γίνει ηλεκτρονικά. Φυσικά και τους είχε έρθει η εγκύκλιος, μου έδωσαν μάλιστα και το λινκ της ιστοσελίδας (το σκάλισα λίγο, κάποια σημεία δεν λειτουργούν ακόμα σωστά, και πρέπει να το δω με τον λογιστή) Άρα...για σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής, η διαδικασία ΔΕΝ έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Προς το παρόν, ναι μεν απλοποίηση και ηλεκτρονική διαδικασία και τα έγγραφα στο αρχείο της επιχείρησης...αλλά πάλι έχουμε "προέγκριση", με κατάθεση, πρωτόκολλο και φυσικά, τις 15 μέρες μέγιστο μέχρι την έκδοση της βεβαίωσης. Θα δούμε στην πορεία. ΥΓ: Ειδικά για Θεσσαλονίκη, και για όσους το κυε υπάγεται στο 1ο δημοτικό διαμέρισμα, η αίτηση δεν γίνεται πλέον στη Προξένου Κορομηλά αλλά στο Δημαρχείο.
  3. Τα ΦΕΚ αναφέρουν πως χρειάζεται βεβαίωση στατικής επάρκειας, αλλά δεν περιγράφουν με ποιο τρόπο αυτή θα υπολογιστεί. Έχω γίνει μπαλάκι μεταξύ της Υγειονομικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων με τον ένα υπάλληλο να με παραπέμπει στον άλλο. Τελικά, έκανα γραπτό αίτημα στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Σε προφορικό επίπεδο, ο υπάλληλος μου απάντησε πως ότι και να ανοίξω, όσα άτομα και να έχει, θεωρείται γυμναστήριο ΚΑΙ ανήκει στην κατηγορία 3- χώροι συνάθροισης κοινού ΚΑΙ, σύμφωνα με τον αντισεισμικό, πρέπει να το υπολογίσω με συντελεστή Σ3 (1,15). Σε γραπτό επίπεδο, μου έδωσαν μια άσχετη απάντηση. Αρα, για στούντιο πιλάτες σε όροφο τυπικής πολυκατοικίας, δεν παίζει να βγαίνει βεβαίωση στατικής επάρκειας με Σ3, άρα δεν παίζει να βγαίνει άδεια. Προσωπικά, θεωρώ πως ο υπάλληλος μου απάντησε λάθος. Στη τελική, η κατηγορία Η- εμπόριο-ινστιτούτα γυμναστικής τι στο καλό είναι? Ο αντισεισμικός δίνει Σ3 (1,15) σε αθλητικές εγκαταστάσεις και συντελεστή Σ2 (1,00) σε ινστιτούτα γυμναστικής. Όποιος γνωρίζει κάτι, ας δώσει τα φώτα του!
  4. Γνωρίζει κάποιος τη διαφορά μεταξύ έκδοσης άδειας λειτουργίας γυμναστηρίου και ινστιτούτου γυμναστικής? Το γυμναστήριο αναφέρεται στον κτιριοδομικό ως κατηγορία Γ-συνάθροισης κοινού ενώ το ινστιτούτο ως κατηγορία Η-εμπόριο. Σε άλλο φόρουμ ενεργειακών επιθεωρητών μιλάνε για διαφορές σε σχέση με την έκδοση ΠΕΑ και πως το πρώτο λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα ενώ το δεύτερο 6 (δεν καταλαβαίνω από ΠΕΑ, απλά αναμεταδίδω την πληροφορία) Ρωτάω γιατί πελάτης ψάχνει νέο χώρο για στούντιο γιόγκα- πιλάτες (ολιγομελή τμήματα, χωρίς βαριά όργανα). Το ΦΕΚ των γυμναστηρίων, που επισυνάπτει και ο lefti πιο πάνω, περιγράφει τις προδιαγραφές του χώρου, εμβαδα, μπάνια κτλ... Ως γυμναστήριο περιορίζομαι ως προς τα ακίνητα που κοιτάμε, λόγω της βεβαίωσης στατικής επάρκειας. Ως ινστιτούτο γυμναστικής δεν βρίσκω περισσότερες πληροφορίες... ( Θα βοηθούσε αν έχει κάποιος το βιβλίο της Λεμπέση, αυτό για τις χρήσεις κτιρίων. Βλέπω από το site της δομικής τα περιεχόμενά του και αναφέρει ξεχωριστή κατηγορία ινστιτούτων γυμναστικής)
  5. Παύλε, στη δική μου περίπτωση η απόληξη τελικά δεν μέτρησε στον ΣΔ (σου γράφω πιο πάνω πως βρέθηκε αναθεώρηση αδείας) οπότε είναι γνωστό το πως τακτοποιείται. Από καθαρή περιέργεια το ψάχνω πλέον, ίσως κάποιος εδώ αντιμετωπίζει κάτι αντίστοιχο και βοηθηθεί. Καλή σου μέρα
  6. Καλημέρα Παύλε, Τελικά η απόληξη δεν μετράει στη δόμηση οπότε θεωρώ το θέμα γνωστό, τέτοιες περιπτώσεις έχουν ήδη αναφερθεί (μια μικροσκοπική χειρόγραφη υποσημείωση ανέφερε για αναθεώρηση άδειας, την οποία βρήκαμε τώρα, άντε να βγάλεις άκρη...). Οπότε τα πρόστιμα πάνε στο Θεό, όπως λέγατε και σε προηγούμενο ποστ, τουλάχιστον είναι πιο μικρό το σπίτι... Εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, αν η απόληξη μετράει στη δόμηση, τότε οποιαδήποτε προσθήκη στο ίδιο ύψος δεν θεωρείται ΥΥ γιατί πλέον το εγκεκριμένο ύψος περιλαμβάνει και το ύψος της απόληξης? Αντίστοιχα, αν μετράει στη δόμηση και υπάρχουν αλλαγές στις διαστάσεις της αλλά παραμένει απόληξη, μπορεί να πάει με αναλυτικό?
  7. Για τις συναινέσεις, όπως προανέφερα Δημήτρη και Παύλε, πρέπει να ελέγξω τι έχει ακόμα ο οικοπεδούχος στο όνομά του κι ανάλογα να πράξω. Το ακίνητο δεν το έχω επισκεφθεί (κλασσική περίπτωση, σου λέει ο πελάτης 'έχω κάνει αυτό, αυτό κι αυτό, κάνε μου μια εκτίμηση' και εσύ του απάντας 'σύμφωνα με αυτά που μου λες και με κάθε επιφύλαξη...τόσο'). Από τις κατόψεις που έχω στα χέρια μου δεν προκύπτει η υπόθεσή σου, φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο το δώμα. Αλλά δεν καταλαβαίνω το πως από την υπόθεσή σου καταλήγεις στο ότι δεν υπάρχει ΥΥ. Μήπως εννοείς πως, από τη στιγμή που μετράει στο συντελεστή (είτε γιατί όντως εξυπηρετεί άλλο χώρο είτε επειδή έτσι αναφέρει το διάγραμμα κάλυψης) τότε δεν θεωρείται απόληξη, είναι σαν 'τυπικός όροφος' ύψους 2,20μ. Τότε, το μέγιστο εγκεκριμένο ύψος της οικοδομής δεν είναι τα 18μ αλλά τα 18+2,20= 20,20 και γι' αυτό τα 45τμ πάνε ως ΥΔ χωρίς ΥΥ. Έτσι όμως, ούτε τα 10τμ του μηχανοστασίου θεωρούνται απόληξη και δεν μπορούν να τακτοποιηθούν με αναλυτικό. Θα πρέπει να δηλωθούν μόνο ως αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ, χωρίς ΥΔ, χωρίς ΥΥ, σωστά? Ο ανελκυστήρας κατασκευάστηκε, η τηλεμεταφορά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα, χεχε! Προφανώς, δεν μπορεί και τα 10τμ του μηχανοστασίου να έγιναν κατοικία, αλλά όπως είπα, είναι κατ' εκτίμηση του ιδιοκτήτη σε αυτό το στάδιο...έπονται μετρήσεις!
  8. Οχι, δεν έχω αποκλειστική χρήση. Πιθανώς να χρειαστώ συναινέσεις (ο ιδιοκτήτης είναι ένας εκ των οικοπεδούχων με την ποσοστό 13/16 αλλά δεν ξέρω τι έχει ακόμα στην κατοχή του, θα το μάθω αν χρειάζεται)
  9. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σχετικά με δώμα το οποίο έχει μετρήσει στη δόμηση? Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ο.Α. (1994, ΓΟΚ '83) το δώμα είναι 20τμ, όπου 10τμ είναι το κλιμακοστάσιο και 10τμ το μηχανοστάσιο. Υπολογίστηκε στη δόμηση και δεν έχει χιλιοστά στη σύσταση. Στην πράξη, χτίστηκαν ακόμα 45τμ και το μηχανοστάσιο έγινε κατοικία που ενώθηκε με τα 45τμ. Η αλλαγή στο μηχανοστάσιο θεωρείται αλλαγή απο ΚΧ σε ΚΧ, σωστά? Άρα φτιάχνω: α) ένα ΦΚ όπου δηλώνω τα 45τμ ως ΥΔ και ΥΥ και β) ένα ΦΚ όπου δηλώνω μόνο το μηχανοστάσιο με αναλυτικό χωρίς κάτι άλλο, αφού είχε μετρήσει στη δόμηση ή α)το ίδιο αλλά β)ένα ΦΚ όπου δηλώνω το μηχανοστάσιο βάζοντας 10τμ στα τετραγωνικά ΚΧ αλλά χωρίς ΥΔ, χωρίς ΥΥ, με αλλαγή χρήσης Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
  10. Σωστός για την δήλωση συναίνεσης του όμορου ιδιοκτήτη, σε ευχαριστώ.
  11. Αν η διαμερισμάτωση τακτοποιεί ανακρίβειες μεταξύ της ΟΑ και της σύστασης, τότε τι γίνεται στην εξής περίπτωση: Στην ΟΑ, έχω διαμέρισμα Α 60τμ και διαμέρισμα Β 90τμ. Στα συμβόλαια, έχω τα ίδια στοιχεία, 60τμ και 90τμ (δεν έχω στα χέρια μου την κάτοψη του συμβολαίου). Στην πράξη όμως το Α έγινε 50τμ και το Β 100τμ. Δεν έχω άλλη παράβαση. Άρα μιλάμε για διαμερισμάτωση και 500Ε (και μετά προχωράω σε διόρθωση σύστασης πχ για μεταβίβαση) ή καταπάτηση που λύνεται εξαρχής συμβολαιογραφικά (ή στη χειρότερη δικαστικά)? Στη διαμερισμάτωση γενικά, δηλώνει ένας μόνο και οι υπόλοιποι αναφέρονται στην αρχική αίτηση. Έχει σημασία αν δηλώνει αυτός που χάνει 10τμ ή αυτός που κερδίζει? Ο 'μικροτερος' μπορεί να υποβάλει δήλωση, αφού δεν έχει αυξηθεί τίποτα και δεν έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις? Το καλό είναι πως είναι συγγενείς, με καλές σχέσεις και θα τα βρούν μεταξύ τους (ή έτσι μου λένε...). Ευχαριστώ!
  12. ΚΑΝΑ, σε σχέση με τη δική σου ερώτηση, όλοι, άνδρες και γυναίκες, γράφονται στα δημοτολόγια (που κυρίως έχουν στοιχεία οικογενειακής μερίδας) ενώ επιπλέον οι άνδρες γράφονται και στα μητρώα αρρένων, για το στρατό. Αλίμονο αν υπήρχε διαχωρισμός φύλλων! Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, όμως η απορία μου αφορά την ασυνέπεια της εφαρμογής. Για να διατυπώσω την ερώτηση σωστότερα, όταν η εφαρμογή υπολογίζει πρόστιμο για άλλη κατοικία παλλινοστούντος, έχουμε απλά σφάλμα του συστήματος ή μου διαφεύγει κάποια εγκύκλιος- διευκρίνηση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.