Μετάβαση στο περιεχόμενο

mikedas

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο

mikedas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην περιοχή δεν υπάρχει φυσικό αέριο και αυτό που συζητάμε είναι αντλία θερμότητας. Το λέβητας ρεύματος είναι δικό μου λάθος λόγω άγνοιας. Ο κρίσιμος παράγοντας είναι η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης αφού μιλάμε για υπάρχουσα εγκατάσταση. Ίσως ο τίτλος πιο σωστά να είναι "κεντρική θέρμανση οικονομικότερη του πετρελαίου", δεν ξέρω όμως αν γίνεται να αλλαχτεί. Πάντως από μία μικρή έρευνα που έκανα σήμερα η πρώτη εντύπωση είναι (μπορεί λανθασμένα αφού μιλάμε για 3 ανθρώπους) είναι ότι οι μηχανολόγοι, τουλάχιστον στο Ηράκλειο, δεν κάνουν εύκολα εναλλακτικές του πετρελαίου εγκαταστάσεις και γενικά δεν έχουν την εμπειρία ώστε να προτείνουν με θετικό και σίγουρο τρόπο κάτι άλλο. Καταλαβαίνω ίσως την ευκολία και την ωριμότητα της θέρμανσης με πετρέλαιο αλλά οι καιροί απαιτούν άλλα πράγματα και ειδικά εδώ στην Κρήτη με 8 μήνες καλοκαίρι θα έπρεπε να υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές (η μήπως ακριβώς επειδή είναι 8 μήνες καλοκαίρι το πετρέλαιο που χρησιμοποιούμαι δεν βγαίνει τόσο ακριβά που να αξίζει να επενδύσεις και να πειραματιστείς με άλλα πράγματα)
  2. Δεν είμαι σίγουρος για τους όρους. Το σύστημα είναι το Altherma της DAIKIN (δεν έγραψα πριν το όνομα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση απλώς λίγο που έψαξα το forum βλέπω ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα). Είναι αντλία θερμότητας? Όσο αφορά την γεωθερμία στην πυλωτή μου υπάρχει ένας ακάλυπτος χώρος ~20 τμ. και δεν ξέρω αν εκεί μπορεί να γίνει κάτι. Έτσι και αλλιώς μου φαίνεται πολύ ακριβή λύση (χωρίς να το έχω ψάξει, βλέπω μόνο τις πληροφορίες από sites) άσε που δεν νομίζω τώρα πια να μπορεί να γίνει κάτι αφού πριν τον ακάλυπτο υπάρχει η πυλωτή και δεν έχει άλλη πρόσβαση. Για την δεύτερη επιλογή της ηλιακής θέρμανσης την ακούω πρώτη φορά άρα θα ενημερωθώ πρώτα.
  3. Καλημέρα, Κατοικώ σε μία μεζονέτα πενταετίας που ο κάθε όροφος είναι γύρω στα 80 τμ άρα συνολικά 160 τμ κατοικήσιμο με εσωτερική σκάλα. Έχει γίνει εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης η οποία λειτουργεί με καυστήρα πετρελαίου. Στην πενταετία ετησίως χρειάζομαι περίπου 2 τόνους πετρελαίου. Λόγω της τιμής του πετρελαίου έχω αρχίσει και ψάχνω αν θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με κάτι πιο οικονομικό. Συζητούσα λοιπόν χθές με κατάστημα που αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κλιματισμού και μου έδωσε μία προσφορά για αντικατάσταση του πετρελαίου με ηλεκτρικό. Συγκεκριμένα αποτελείται από 2 μονάδες μία εξωτερική 11 kW και μία εσωτερική 6 kW. Το εντυπωσιακό της πρόβλεψης που μου έκαναν είναι ότι σε ένα μέσο όρο εγκατάστασης και αν έκαιγα 1,3 τόνους πετρέλαιο το χρόνο θα είχα μία διαφορά της τάξης των 600 € ετησίως. Αν υπολογίσουμε ότι καίω δύο τόνους και αν υπολογίσουμε τις αυξήσεις του πετρελαίου που έρχονται η διαφορά πλησιάζει τα 1000 €. Επειδή η δεξαμενή του πετρελαίου είναι στο υπόγειο μου έχω και κέρδη από την καθαριότητα και την αοσμία του ηλεκτρικού. Το "πρόβλημα" της ιστορίας είναι ότι το κόστος εγκατάστασης μαζί με τα υλικά πλησιάζει τα 7000 €. Άρα μιλάμε για μία απόσβεση 10 χρονών που είναι και το τελικό ζητούμενο. Έχει κάποιος την εμπειρία για να κρίνει τα παραπάνω? Δεν είναι ότι αμφισβητώ τους ανθρώπους που μου τα υπολογίσαν απλώς φοβάμαι μήπως η ανάγκη πώλησης φουσκώνει τις διαφορές.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.