Αν κατάλαβα καλά ενδιαφέρεσαι για υποθαλάσσια σκυροδέτηση.
Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το τσιμέντο σου να αναπτύσσει πολύ γρήγορα αντοχές (τελική αντοχή <= 6 ώρες), για να μην σε παρασύρουν τα ρεύματα του νερού. Ακόμα σε ενδιαφέρει το τσιμέντο να έχει περισσότερες C3A φάσεις, ώστε να προστατεύεται ο οπλισμός από το χλώριο της θάλασσας (μην ξεχνάς ότι η θάλασσα περιέχει αλάτι, NaCl). Αν όμως σκυροδετείς έργα με πολύ μεγάλο όγκο, π.χ. πυλώνες γέφυρας, θες να περιορίσεις και την παραγόμενη θερμότητα για να μην σου κάνει ρωγμές. Αυτά για το τσιμέντο.
Όσον αφορά το σκυρόδεμά σου, προτιμάς ένα υδαρές (νερουλό) σκυρόδεμα, ώστε να γεμίσει εύκολα το καλούπι. Για την αύξηση της κάθισης χωρίς να αυξήσεις την ποσότητα του νερού χρησιμοποιείς ρευστοποιητές. Θα μπορούσες να προσθέσεις πρόσθετα, επιταχυντικά και στεγανοποιητικά, τα οποόα θα εμποδίσουν το νερό να εισχωρήσει, οπότε και το χλώριο.
Αυτά που σου έγραψα είναι μια περίληψη (κρίσης) από τις σημειώσεις μου στη σχολή. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος, καθώς δεν είμαι 100% σίγουρος για την απάντησή μου.
Ελπίζω να βοήθησα!