Μετάβαση στο περιεχόμενο

ted78

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.714
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ωραιόκαστρο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

35.611 profile views

ted78's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

650

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ως ειδικός επιστήμονας δεν απαιτείται πιστοποίηση πραγματογνώμονα. Εγγράφεσαι στις λίστες πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ και των δικαστηρίων και αν οριστείς αναλαμβάνεις υπόθεση. Εκτιμητές ακινήτων πιστοποιούνται μέσω της peoplecert σχήμα valuer ή expert valuer, για τις ειδικότητές σου, πληροφορίες θα βρεις στο avag.gr, ή εναλλακτικά μέσω RICS.
  2. Πονεμένη ιστορία. Ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε φύγει από την περιοχή και ας πούμε ότι δεν ήταν πολύ επιμελής με την περιουσία του. Κάποια στιγμή ο ενοικιαστής του κτιρίου προσπάθησε να καρπωθεί το ακίνητο. Οι κληρονόμοι μετά από δικαστήριο κατάφεραν να πάρουν την κυριότητα πίσω και προσπαθούν να ξεμπλέξουν την κατάσταση. Όπως και να έχει, ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τις συμβουλές σου.
  3. Δεν είναι στην Αττική, αλλά αν θες να δεις χορτολιβαδική έκταση πήγαινε στις συντεταγμένες 349.471, 4.366.160
  4. Δεν ξέρω γιατί έχει τόση σημασία, αλλά ήταν με το Π.Δ του '28, προ της ισχύος του διατάγματος του '78, αλλά ήταν έτσι κι αλλιώς εκτός σχεδίου, αφού επρόκειτο για τεμάχιο διανομής 10.000 τ.μ., όπως προκύπτει και από τους τίτλους ιδιοκτησίας. Τους πίνακες τους πήρα από τον Δήμο. Αποδίδονται δύο νέα οικόπεδα, εντός της επιφάνειας που καταλάμβανε η αρχική ιδιοκτησία, αλλά το καθένα πλέον βρίσκεται σε διαφορετικό Ο.Τ. Στο ένα νέο οικόπεδο, βρίσκεται και τμήμα του κτιρίου. Να σημειώσω ότι στο σημείο δεν έχει γίνει εφαρμογή επί του εδάφους της Π.Ε., δηλαδή το κτίριο είναι ακόμα άθικτο. Αναφέρονται οι εισφορές σε γη και χρήμα, οι οποίες και έχουν εκπληρωθεί από την ιδιοκτησία προς τον Δήμο. (Υπάρχει σχετικό έγγραφο) Ωστόσο, δεν αναφέρεται πουθενά το κτίριο. Δηλαδή σε όλους τους πίνακες οι στήλες "Προς Ιδιοκτησία" είναι κενές. Μήπως υπάρχει και άλλος πίνακας επικειμένων; Υ.Γ.: Έψαξα λίγο παραπάνω την περιοχή στο e-poleodomia και διαπίστωσα ότι το 2010 έγινε τροποποίηση του ρυμοτομικού σε άλλο οικοδομικό τετράγωνο με μετατόπιση των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, επειδή με το παλιό σχέδιο "έκοβαν" κι άλλα βιομηχανικά κτίρια, με οικοδομική άδεια του '74. Οπότε, δεν είχε γίνει μόνο στην ιδιοκτησία του πελάτη μου.
  5. Καλησπέρα, πρόκειται για επέκταση σχεδίου πόλεως. Όταν χτίστηκε το κτίσμα, με οικοδομική άδεια, ήταν εκτός σχεδίου, βιοτεχνικής χρήσης. Η άδεια εκδόθηκε στο 2ο μισό της δεκαετίας του '70. Η επέκταση του σχεδίου πόλεως εγκρίθηκε τέλη της δεκαετίας του '80 και η Π.Ε. κυρώθηκε εντός του 1ου μισού της δεκαετίας του '90. Και στα δύο διαγράμματα, απεικονίζεται το κτίριο να ρυμοτομείται. Ένα τμήμα του γίνεται δρόμος, ένα τμήμα βρίσκεται σε δημιουργούμενο κοινόχρηστο χώρο και ένα τμήμα μένει στο τελικό οικόπεδο. Βέβαια, αν υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα, όλο το κτίριο θα πρέπει να κατεδαφιστεί.
  6. Νόμιμο είναι και φαίνεται στο σχέδιο πόλης. Αυτό που θέλω να δω είναι πού καταγράφεται και πώς αποζημιώνεται.
  7. Σε πράξη εφαρμογής, που ρυμοτομείται κτίσμα και περνά δρόμος ανάμεσά του, καθιστώντας το μη διατηρήσιμο, δεν υπάρχει αναφορά του κτίσματος στους πίνακες της Π.Ε. Θα μπορούσε να φαίνεται κάπου αλλού;
  8. Σημαίνει ότι μπορούν να επισκευάσουν και να ανακαινίσουν το υπάρχον κτίριο με δικά τους έξοδα και με αντάλλαγμα θα μεταβιβάσετε την κυριότητα από αυτοτελή τμήματα του κτιρίου, είτε στους ίδιους, είτε σε όποιον σας υποδείξουν.
  9. Την ίδια άποψη έχω κι εγώ, αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει.
  10. Καλημέρα και καλό μήνα συνάδελφοι. Η ερώτηση είναι περισσότερο "φιλολογικού" ενδιαφέροντος, για μια περίπτωση που έπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα. Εν συντομία, αγρός διανομής με πρόσοψη σε δευτερεύων, εθνικό οδικό δίκτυο κατατμείται τη δεκαετία του '60 σε τμήματα των 2.000 τ.μ. περίπου. Το 1987 η περιοχή εντάσσεται σε ΖΟΕ με κατώτατο όριο κατάτμησης τα 10.000 τ.μ. Περί το 2000 αγοράζονται δύο όμορα τμήματα με ξεχωριστά συμβόλαια, τα ένα από μία ΑΕ και το άλλο από συγγενείς του ιδιοκτήτη της ΑΕ, ως μη άρτια μη οικοδομήσιμα. Το 2009 γίνεται ανταλλαγή ιδανικών μεριδίων μεταξύ των ιδιοκτητών και γίνεται συμβολαιογραφική συνένωση με αποτέλεσμα το τελικό γήπεδο να έχει επιφάνεια περί των 4.100 τ.μ. και πρόσωπο 45,05 μ στην Ε.Ο., ενώ στη συνέχεια εκδίδεται οικοδομική άδεια. Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν ορθώς εκδόθηκε η άδεια.
  11. Εδώ να μη ξεχάσουμε και το ζήτημα της ασφάλισης των σπιτιών, που προωθείτε κεντρικά. Η παράλειψη ένταξης στο σύστημα μπορεί να σημαίνει και άρνηση αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.
  12. Ναι, γενικά θες η ram να είναι μεγάλη, γιατί σημαίνει και μεγαλύτερη λειτουργική διάρκεια ζωής της συσκευής. Αν το λειτουργικό είναι 32-bit τότε η μέγιστη ram που μπορεί να υποστηρίξει είναι 4GB, αν είναι 64-bit, τότε έχει νόημα να πας σε περισσότερη ram.
  13. Η γνώμη είναι να το δεις τεχνοοικονομικά το ζήτημα. Για αρχή ό,τι είναι πέτρινο δεν είναι και παραδοσιακό απαραίτητα. Αν δεν υπάρχει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στο σπίτι, προτιμότερη είναι η ανακατασκευή με σύγχρονες τεχνικές, παρά η επισκευή. Γενικά το gunite κοστίζει και θέλει έμπειρα συνεργεία για να γίνει σωστά. Ένα επιπλέον ζήτημα είναι και η θεμελίωση, η οποία επίσης μπορεί να έχει υποστεί βλάβες.
  14. Καλησπέρα μετά από πάρα πολύ καιρό. Ανέβασα απόψε ένα φύλλο υπολογισμού για διαμέρισμα / μεζονέτα στον τομέα των downloads. Αν χρειαστεί κάποιος οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορεί να στείλει μήνυμα και εδώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.