Μετάβαση στο περιεχόμενο

ted78

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.714
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

Everything posted by ted78

  1. Ως ειδικός επιστήμονας δεν απαιτείται πιστοποίηση πραγματογνώμονα. Εγγράφεσαι στις λίστες πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ και των δικαστηρίων και αν οριστείς αναλαμβάνεις υπόθεση. Εκτιμητές ακινήτων πιστοποιούνται μέσω της peoplecert σχήμα valuer ή expert valuer, για τις ειδικότητές σου, πληροφορίες θα βρεις στο avag.gr, ή εναλλακτικά μέσω RICS.
  2. Πονεμένη ιστορία. Ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε φύγει από την περιοχή και ας πούμε ότι δεν ήταν πολύ επιμελής με την περιουσία του. Κάποια στιγμή ο ενοικιαστής του κτιρίου προσπάθησε να καρπωθεί το ακίνητο. Οι κληρονόμοι μετά από δικαστήριο κατάφεραν να πάρουν την κυριότητα πίσω και προσπαθούν να ξεμπλέξουν την κατάσταση. Όπως και να έχει, ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τις συμβουλές σου.
  3. Δεν είναι στην Αττική, αλλά αν θες να δεις χορτολιβαδική έκταση πήγαινε στις συντεταγμένες 349.471, 4.366.160
  4. Δεν ξέρω γιατί έχει τόση σημασία, αλλά ήταν με το Π.Δ του '28, προ της ισχύος του διατάγματος του '78, αλλά ήταν έτσι κι αλλιώς εκτός σχεδίου, αφού επρόκειτο για τεμάχιο διανομής 10.000 τ.μ., όπως προκύπτει και από τους τίτλους ιδιοκτησίας. Τους πίνακες τους πήρα από τον Δήμο. Αποδίδονται δύο νέα οικόπεδα, εντός της επιφάνειας που καταλάμβανε η αρχική ιδιοκτησία, αλλά το καθένα πλέον βρίσκεται σε διαφορετικό Ο.Τ. Στο ένα νέο οικόπεδο, βρίσκεται και τμήμα του κτιρίου. Να σημειώσω ότι στο σημείο δεν έχει γίνει εφαρμογή επί του εδάφους της Π.Ε., δηλαδή το κτίριο είναι ακόμα άθικτο. Αναφέρονται οι εισφορές σε γη και χρήμα, οι οποίες και έχουν εκπληρωθεί από την ιδιοκτησία προς τον Δήμο. (Υπάρχει σχετικό έγγραφο) Ωστόσο, δεν αναφέρεται πουθενά το κτίριο. Δηλαδή σε όλους τους πίνακες οι στήλες "Προς Ιδιοκτησία" είναι κενές. Μήπως υπάρχει και άλλος πίνακας επικειμένων; Υ.Γ.: Έψαξα λίγο παραπάνω την περιοχή στο e-poleodomia και διαπίστωσα ότι το 2010 έγινε τροποποίηση του ρυμοτομικού σε άλλο οικοδομικό τετράγωνο με μετατόπιση των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, επειδή με το παλιό σχέδιο "έκοβαν" κι άλλα βιομηχανικά κτίρια, με οικοδομική άδεια του '74. Οπότε, δεν είχε γίνει μόνο στην ιδιοκτησία του πελάτη μου.
  5. Καλησπέρα, πρόκειται για επέκταση σχεδίου πόλεως. Όταν χτίστηκε το κτίσμα, με οικοδομική άδεια, ήταν εκτός σχεδίου, βιοτεχνικής χρήσης. Η άδεια εκδόθηκε στο 2ο μισό της δεκαετίας του '70. Η επέκταση του σχεδίου πόλεως εγκρίθηκε τέλη της δεκαετίας του '80 και η Π.Ε. κυρώθηκε εντός του 1ου μισού της δεκαετίας του '90. Και στα δύο διαγράμματα, απεικονίζεται το κτίριο να ρυμοτομείται. Ένα τμήμα του γίνεται δρόμος, ένα τμήμα βρίσκεται σε δημιουργούμενο κοινόχρηστο χώρο και ένα τμήμα μένει στο τελικό οικόπεδο. Βέβαια, αν υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα, όλο το κτίριο θα πρέπει να κατεδαφιστεί.
  6. Νόμιμο είναι και φαίνεται στο σχέδιο πόλης. Αυτό που θέλω να δω είναι πού καταγράφεται και πώς αποζημιώνεται.
  7. Σε πράξη εφαρμογής, που ρυμοτομείται κτίσμα και περνά δρόμος ανάμεσά του, καθιστώντας το μη διατηρήσιμο, δεν υπάρχει αναφορά του κτίσματος στους πίνακες της Π.Ε. Θα μπορούσε να φαίνεται κάπου αλλού;
  8. Σημαίνει ότι μπορούν να επισκευάσουν και να ανακαινίσουν το υπάρχον κτίριο με δικά τους έξοδα και με αντάλλαγμα θα μεταβιβάσετε την κυριότητα από αυτοτελή τμήματα του κτιρίου, είτε στους ίδιους, είτε σε όποιον σας υποδείξουν.
  9. Την ίδια άποψη έχω κι εγώ, αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει.
  10. Καλημέρα και καλό μήνα συνάδελφοι. Η ερώτηση είναι περισσότερο "φιλολογικού" ενδιαφέροντος, για μια περίπτωση που έπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα. Εν συντομία, αγρός διανομής με πρόσοψη σε δευτερεύων, εθνικό οδικό δίκτυο κατατμείται τη δεκαετία του '60 σε τμήματα των 2.000 τ.μ. περίπου. Το 1987 η περιοχή εντάσσεται σε ΖΟΕ με κατώτατο όριο κατάτμησης τα 10.000 τ.μ. Περί το 2000 αγοράζονται δύο όμορα τμήματα με ξεχωριστά συμβόλαια, τα ένα από μία ΑΕ και το άλλο από συγγενείς του ιδιοκτήτη της ΑΕ, ως μη άρτια μη οικοδομήσιμα. Το 2009 γίνεται ανταλλαγή ιδανικών μεριδίων μεταξύ των ιδιοκτητών και γίνεται συμβολαιογραφική συνένωση με αποτέλεσμα το τελικό γήπεδο να έχει επιφάνεια περί των 4.100 τ.μ. και πρόσωπο 45,05 μ στην Ε.Ο., ενώ στη συνέχεια εκδίδεται οικοδομική άδεια. Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν ορθώς εκδόθηκε η άδεια.
  11. Εδώ να μη ξεχάσουμε και το ζήτημα της ασφάλισης των σπιτιών, που προωθείτε κεντρικά. Η παράλειψη ένταξης στο σύστημα μπορεί να σημαίνει και άρνηση αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.
  12. Ναι, γενικά θες η ram να είναι μεγάλη, γιατί σημαίνει και μεγαλύτερη λειτουργική διάρκεια ζωής της συσκευής. Αν το λειτουργικό είναι 32-bit τότε η μέγιστη ram που μπορεί να υποστηρίξει είναι 4GB, αν είναι 64-bit, τότε έχει νόημα να πας σε περισσότερη ram.
  13. Η γνώμη είναι να το δεις τεχνοοικονομικά το ζήτημα. Για αρχή ό,τι είναι πέτρινο δεν είναι και παραδοσιακό απαραίτητα. Αν δεν υπάρχει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στο σπίτι, προτιμότερη είναι η ανακατασκευή με σύγχρονες τεχνικές, παρά η επισκευή. Γενικά το gunite κοστίζει και θέλει έμπειρα συνεργεία για να γίνει σωστά. Ένα επιπλέον ζήτημα είναι και η θεμελίωση, η οποία επίσης μπορεί να έχει υποστεί βλάβες.
  14. Καλησπέρα μετά από πάρα πολύ καιρό. Ανέβασα απόψε ένα φύλλο υπολογισμού για διαμέρισμα / μεζονέτα στον τομέα των downloads. Αν χρειαστεί κάποιος οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορεί να στείλει μήνυμα και εδώ.
  15. Version 1.0.0

    239 downloads

    Το φύλλο υπολογισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της αγοραίας αξίας διαμερίσματος ή μεζονέτας. Πατάει πάνω στο προηγούμενο φύλλο για τα καταστήματα, με αρκετές όμως βελτιώσεις, αφού υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε από διάφορες λίστες, οι οποίες εντοπίζονται στα γκρι κουτιά, ενώ στα λευκά κελιά γίνεται χειροκίνητα η εισαγωγή των στοιχείων. Επιπλέον, γίνεται αυτόματος υπολογισμός των συντελεστών ανακαίνισης και πρόσθετων παροχών. Οι συντελεστές φαίνονται στους βοηθητικούς πίνακες, στα δεξιά του κεντρικού πίνακα υπολογισμού, τους οποίους και μπορείτε να αλλάξετε κατά την κρίση σας. Συμπεριλήφθηκε και συντελεστής ενεργειακή κλάσης, χωρίς όμως να γίνεται προς το παρόν αυτόματος υπολογισμός. Ίσως σε μελλοντική έκδοση να γίνει και αυτό. Σε κάθε περίπτωση αναμένω παρατηρήσεις και διορθώσεις σε τυχόν σφάλματα. Επειδή τα κελιά δεν είναι προστατευμένα, προσέξτε να πληκτρολογείτε δεδομένα, μόνο στα λευκά κελιά.
  16. @mikegad Το winrar λειτουργεί κανονικά είτε το αγοράσεις, είτε όχι. Με την αγορά, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να σταματάει το μήνυμα για να το αγοράσεις. Αυτό τουλάχιστον γινόταν παλιά. Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ το 7-zip, που είναι freeware και δεν ασχολήθηκα ξανά με άλλο πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων.
  17. Αν και είναι περισσότερο νομικό το θέμα, αν δεν καλύπτεται από μια παραχώρηση χρήσης έναντι κάποιου συμβολικού μισθώματος, λογικά μια δωρεά ποσοστού ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας θα έλυνε το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να ρωτήσετε έναν νομικό.
  18. Και κάνεις τον σταυρό σου να μην είναι το xml από την προηγούμενη έκδοση του ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ.
  19. Επειδή το έψαχνα σήμερα με το γραφείο μου, αν δεν γίνουν άλλες παρεμβάσεις πέραν από αυτές που καλύπτει το πρόγραμμα, τότε πρέπει να βρεις το παλιό ΠΕΑ. Αλλιώς, βάζεις ότι θα κάνεις και κάτι άλλο και βγάζεις νέο. Άκυρο, αυτό είναι καινούριο. Εμείς βλέπαμε το "Αλλάζω συσκευή - Εξοικονομώ"
  20. Μάλλον μετά από 12 χρόνια θα έχει καταλάβει τι παίζει.
  21. Έχω την εντύπωση ότι αφού έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, μπορεί να γίνει αποπεράτωση, με έκδοση νέας άδειας, ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να πληρωθεί τμήμα της εισφοράς σε χρήμα. Δεν έχω πρόχειρο τον νόμο τώρα, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι γίνεται.
  22. Αυτά καθορίζονται από τον κανονισμό πολυκατοικίας. Ό,τι αναφέρεται εκεί, ισχύει για τον υπολογισμό δαπανών. Της ΔΕΗ ποια γραμμή είναι, στον πίνακα χιλιοστών? Για παράδειγμα, για τον ανελκυστήρα υπάρχει ξεχωριστή στήλη και φαίνεται η αναλογία που αντιστοιχεί σε κάθε ιδιοκτησία. Αυτή η στήλη θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, που αφορά τον ανελκυστήρα.
  23. Αφού εγκρίθηκε με όλα τα ΑΤΑΚ, τότε μίλησε με την τράπεζα, εξήγησε ότι προ της εκταμίευσης θα τους φέρεις τίτλο ιδιοκτησίας, στον οποίο θα έχουν καταργηθεί οι οριζόντιες και αντίστοιχα ο εκτιμητής της τράπεζας μπορεί να το εκτιμήσει ως να ήταν αυτοτελής ιδιοκτησία με την επιφύλαξη ότι θα πρέπει να προσκομιστεί ο νέος τίτλος ιδιοκτησίας προ της εκταμίευσης και να ελεγχθεί από αυτόν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.