Μετάβαση στο περιεχόμενο

zaq1

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από zaq1

  1. Αν και στις 03/03/2015 βγήκε νέα λίστα (30η) με ωφελούμενου ουσιαστικά το τρέχον πρόγραμμα έχει τελειώσει. Σ' αυτή μοιράζονται ότι έχει απομείνει και λογικά όσοι βρίσκονται σ' αυτή θα έχουν και χρονικό περιορισμό για την υλοποίηση ούτως ώστε οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015, όπου τελειώνει και τυπικά το τρέχον πρόγραμμα.

    Στη λίστα της 03/03/2015 οι ωφελούμενοι ήταν μόλις 237 με καλή διασπορά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ θυμίζω ότι οι 3 προηγούμενες ήταν εντοπισμένες στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως Κεντρική & Δυτική Μακεδονία και ο συνολικό αριθμός των ωφελούμενων ξεπερνούσε τους 2000.

     

    Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

    Ευχαριστώ, hkamp.

    • Upvote 1
  2. Κοιταξε, κατ αρχν τα κουφωματα δεν εχουν CE

    Τα προφιλ εχουν πιστοποιητικο απο δοκιμες Rosenheim που σε καλυπτουν

    Τα τζαμια εχουν CE

    Οποτε τσιμπα τα πιστοποιητικα για το πλαισιο, τσιμπα και για τον υαλοπινακα και εισαι καλυμμενος

    Ο,τι περισσοτερο παρεις απο τον κατασκευαστη, τυπου πιστοποιητικο της εταιρειας, συμμορφωση, τεχνικα χαρακτηριστικα του καθε κουφωματος κλπ, χρησιμοποιησε τα αλλα σα συμπληρωματικα.

    Οχι πως δε θα περασει και μονο με αυτα αλλα εγω σε λεω τι χρειαζεσαι για να εισαι 100% εντος προγραμματος.

     

    Ολοι μα ολοι θα σε πουνε πως αυτα που σε δινουν σε καλυπτουν για το προγραμμα. Επι της ουσιας μπορει και να μην ξερουν καν αν σε καλυπτουν αλλα να στα δινουν μονο και μονο για να φυγει απο πανω τους.

     

    Οσον αφορα τη σομπα, νομιζω πως το πιστοποιητικο με τα EN κλπ απο τον κατασκευαστη ειναι ενταξει για το προγραμμα. Διασφαλισε πως γενικα δεν υπαρχει πιστοποιητη CE για αυτη τη σομπα και δε βαριουνται απλα να ψαξουν και κατεθεσε αυτα. Δε νομιζω να εχεις θεμα

     

    Μεγάλο λάθος τα κουφώματα έχουν CE και καθένα από αυτά πρέπει να συνοδεύεται από Δήλωση Απόδοσης, διαφορετικά αναλαμβάνεται εσείς την ευθύνη και σαφώς δηλώνεται ψευδή στοιχεία. Υπενθυμίζω ότι ο κατασκευαστής κουφωμάτων έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με την εταιρεία σχεδίασης των προφίλ για να μπορεί να δώσει την δήλωση απόδοσης που αναφέρει τα χαρακτηριστικά κάθε κουφώματος.

    • Upvote 1
  3. Η αναφορά μου για το κράμα από την μεριά μου έγινε απλά για πω τελικά ότι ο καθένας που ενδιαφέρετε για κάποιο κούφωμα αλουμινίου δεν θα πρέπει να τον ενδιαφέρει το θέμα του κράματος. Είναι καθαρά ένα θέμα που αφορά την εταιρεία διέλασης. Άρα δεν πρέπει να είναι στα ερωτήματα του. Υπάρχουν άλλα μετρήσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να τον ενδιαφέρουν.

     

    Όσο για το θέμα των μηχανικών. Απλά πρέπει να έχει δεν λέω ότι δεν μπορεί να είναι γνώστες, απλά οι περισσότεροι δεν έχουν ασχοληθεί με το χώρο τον κουφωμάτων όσο θα έπρεπε. Μάλλον τα πράγματα θα αλλάξουν αφού ήρθε ο ΚΕΝΑΚ αν βέβαια τους δοθεί η δυνατότητα μια και που τώρα που ήρθε δεν χτίζονται οικοδομές :wink:

  4. Μικρές απαντήσεις για να μη κουράζουμε...

    Για τον kostassid το κράμα του αλουμινίου που χρησιμοποιούν οι διελάσεις (οι εταιρείες που παράγουν τις βέργες profil και τα συστήματα) είναι πολύ λίγα τα 6060. 6061, 6063, 6082 κατά το πρότυπο EN 573.

    Δίνω ενδεικτικά Κράμα 6060 Si 0,30-0,60%, Mg 0,35-0,65%, Fe 0,10-0,30%, τα υπόλοιπα στοιχεία, εκτός του αλουμινίου δεν ξεπερνούν το 0,10 %. Άρα δεν πρέπει να μιλάμε για κράμα αλουμινίου αλλά μάλλον για σειρά για να μη πούμε για εταιρεία διέλασης που επιλέγει με βάσει τις ανάγκες της (δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά με ένα πρόχειρο έλεγχο που έκανα, οι περισσότερες αν όχι όλες χρησιμοποιούν το ίδιο μείγμα).

    Τα σημαντικά λάστιχα στεγάνωσης τα ορίζει η εταιρεία διέλασης - σχεδιασμού του συστήματος άρα πάλι είναι δύσκολο να γίνει χρήση κάποιου άλλου γιατί το κούφωμα δεν λειτουργεί.

    Η θερμοδιακοπή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την σειρά, δεν μπορείς να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά της θερμοδιακοπής σε μια σειρά.

     

    Ο καλύτερος για να δώσει συμβουλές για τα κουφώματα είναι όχι ένας πολιτικός μηχανικός. Αλλά ένας μηχανικός που να έχει εργασθεί στο χώρο των κουφωμάτων ή κάποιο άλλος τεχνολογικής ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που να έχει εργασθεί πάλι στο χώρο των κουφωμάτων (το λέω με την έννοια της κατανόησης βασικών όρων της φυσικής δυνάμεις, ροπές, κατανόηση μονάδων κλπ ).

     

    Όσο για τον φύλλο που ρωτάει για τα ρολά ας ρίξει μια ματιά εδώ.

  5. Το πρόβλημα του ήχου που αναφέρεις σαφώς και έχει σχέση με τον αέρα που περνά από τα επάλληλα. Γενικά τα επάλληλα έχουν υψηλότερη αεροδιαπερατότητα από τα ανοιγόμενα και αυτό φαίνεται από τις μικρότερες τιμές κλάσης που έχουν, τις τιμές αυτές θα της δεις στο έντυπο CE που πρέπει να πήρες μαζί με τα κουφώματα (οι τιμές αυτές αφορούν την σωστή κατασκευή του κουφώματος). Παρόλα είτε με ανοιγόμενο είτε με επάλληλο η διαφορά του ήχου πρέπει να είναι αισθητή όταν αυτό κλείνει.

    Στην περίπτωση σου παίζουν τα έξης:

    • Έχει ξεχάσει ο αλουμινάς να βάλει στο παράθυρο τις απαραίτητες βούρτσες και λάστιχα (διορθώνεται σχετικά εύκολα, θα το είχε διορθώσει αφού τον ενόχλησες).
    • Έχει κάνει λάθος στις κοπές των φύλλων και
      1. Αν είναι μικρότερα από το κανονικό έχει αφαιρέσει τμήματα που αλουμινίου που στεγανώνουν το παράθυρο έτσι ώστε να κλείνει (πιθανότερο, δύσκολη διόρθωση, το έχω συναντήσει σε πραγματογνωμοσύνη).
      2. Αν είναι μεγαλύτερα τότε αυτά τα τμήματα δεν εφάπτονται σωστά με τα λάστιχα και τις βούρτσες.

  6. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν μιλάμε για τις ενεργειακές απώλειες, που σχετίζονται με την θερμική αγωγιμότητα των κουφωμάτων, μιλάμε στην πραγματικότητα για την θερμότητα από αγωγή και ακτινοβολία και όχι από μεταφορά (αερίων μαζών).

    Με βάση 1ον ότι τα συρόμενα θερμοδιακοπτόμενα πλαίσια κουφωμάτων έχουν συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας Uf ~ 4.5W/m2K, ενώ τα ανοιγόμενα κάτω από 2.8 και 2ον τα χωνευτά έχουν αεροδιαπερατότητα τόσο μεγάλη που οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν μπει στο κόπο να κάνουν μετρήσεις (απώλειες θερμότητας λόγο μεταφοράς), συμπεραίνουμε ότι τα χωνευτά κουφώματα είναι η χειρότερη επιλογή από άποψη θερμομόνωσης.

     

    Βελτιωμένα χαρακτηριστικά αεροδιαπερατότητας έχουν τα ανασηκώμενα συρόμενα, όπου γίνεται χρήση ελαστικών. Υπάρχουν όμως περιορισμοί στις διαστάσεις αυτών.

  7. Σχετικά με όσα αναφέρονται στο άρθρο θα ήθελα να παραθέσω τα link τριών άρθρων που διάβασα πρόσφατα.

    1. Θερμική Αγωγιμότητα Κουφώματος
    2. Ενεργειακές Απώλειες Κουφωμάτων
    3. Απόσβεση Κόστους Κουφωμάτων

     

    Τα άρθρα διαφωτίζουν αρκετά, σχετικά με τα ενεργειακά κουφώματα, τις απώλειες ενέργειας (γενικά από τα κουφώματα), αλλά επίσης δίνουν μια εικόνα για το την απόσβεση του επιπλέον κόστους που αφορά τα ενεργειακά κουφώματα.

  8. Το λεπτότερο διπλό τζάμι έχει πάχος πάνω από 2cm, οπότε αν μετρήσεις το πάχος (με κάτι παρεμφερές http://medicodent.gr/store/images/thumbnails/0//400/1922.jpg) μπορείς να πάρεις μια πρώτη γνώμη.

     

    Όσο για τα προφίλ με θερμοδιακοπή αν ξέρεις την σειρά προφίλ που έχει εγκατασταθεί μπορείς να δεις τις προδιαγραφές του.

    Μερικές φορές το πάχος του οδηγού είναι ένδειξη για το αν υπάρχει ή όχι θερμοδιακοπή. Αν ο οδηγός για το παράθυρο, την σίτα και το πατζούρι είναι 12cm το πιθανότερο είναι να μην έχει θερμοδιακοπή ενώ αν είναι 14cm είναι πιο πιθανό να έχει.

     

    Ο λεπτότερος διπλός υαλοπίνακας που μπορεί να τοποθετηθεί σε κούφωμα είναι συνολικού πάχους 16mm ( 4/ 6 /4 ).

  9. Αρχικά να πούμε ότι δυο είναι τα σημαντικά προβλήματα των ξύλινων κουφωμάτων, 1ον η συντήρηση που χρειάζονται και 2ον το ότι σκεβρώνουν με το καιρό. Φαίνεται βέβαια ότι η χημεία στο 1ο έχει δώσει λύση και η συντήρηση που χρειάζεται το ξύλινο κούφωμα είναι πλέον απλή. Για να μην σκεβρώνουν γίνεται χρήση σύνθετου πολυστρωματικού ξύλου. Παρόλα αυτά το ξύλο πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα κουφώματα όπου τα φορτία του τζαμιού ασκούν μεγάλες δυνάμεις σ' αυτό (π.χ. μεγάλη 2φυλλη μπαλκονόπορτα με τριπλό τζάμι) σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει χρήση κουφωμάτων αλουμινίου ή pvc με εσωτερική ενίσχυση χάλυβα.

    Όπως και να έχει καλό είναι να καταλήξουμε στην επιλογή μας με βάση μετρήσιμα χαρακτηριστικά, δηλαδή την Αεροδιαπερατότητα, την Υδατοστεγανότητα, την Αντοχή στην Ανεμοπίεση και την Θερμική Αγωγιμότητα. Δες ένα χαρακτηριστικό πίνακα για τα 3α πρώτα Ενδεικτικές Τιμές Ποιοτικών Χαρακτηριστικών Κουφωμάτων.

     

    Κάπου ξέχασα ένα δεν

    Παρόλα αυτά το ξύλο δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα κουφώματα όπου τα φορτία του τζαμιού ασκούν

  10. Αυτό που περιγράφεις είναι το Φαινόμενο Υγροποίησης Υδρατμών. Για την δημιουργία του συντελούν 2 βασικοί λόγοι.

    1. Οι τοίχοι χωρίς μόνωση, έχουν αρκετά χαμηλή θερμοκρασία
    2. Η αυξημένη συγκέντρωση υδρατμών, η οποία οφείλεται:

      1. Αρκετά υψηλή εσωτερική θερμοκρασία
      2. Πήγες υγρασία
      3. Κουφώματα με καλή στεγάνωση

  11. Σαφώς και η ψεύδοκασα χρησιμοποιείται για την στήριξη του κουφώματος. Βέβαια μπορεί να βοηθήσει στις αλφαδίες του σοβά. Πρέπει να είναι από γαλβανισμένο στρατζαριστό και είναι καλύτερη από την στερέωση με ουπατ γιατί με την χρήση ούπατ μπορεί να πέσεις σε κάποιο κενό στο τοίχο όπου το ούπατ δεν μπορεί να σταθεί, τι κάνεις τότε με την τρύπα που έχει κάνει στο κούφωμα στο σημείο αυτό? Απλά βάζει μια βίδα που δεν κάνει τίποτα και πας αλλού να κάνει μια νέα τρύπα (πιθανό να κάνει την κάσα του κουφώματος σουρωτήρι).

    Παρόλα αυτά το κούφωμα δεν πρέπει να έχει άμεση επαφή με την ψευδόκασα

    1. Γιατί πρέπει να μένει ένας αρμός διαστολής
    2. Η επαφή σιδήρου με αλουμίνιο μπορεί να επιφέρει το φαινόμενο της νηματοειδούς διάβρωσης
    3. Αν το κουφώμα μας είναι ενεργειακό, πιθανή επαφή κάσας - ψευδόκασας δημιουργεί θερμογέφυρα.

    Το κενό στο αρμό μπορεί να δημιουργηθεί με την χρήση ειδικών ελαστικών ή ειδικών αποστατών.

     

    Με την χρήση της ψευδόκασας γίνεται εύκολη η μη καταστροφική αντικατάσταση των κουφωμάτων μετά από πολλά χρόνια, σε αντίθεση με την στερέωση με την χρήση αφρού πολυουραιθάνης όπου πρέπει το παλαιό κούφωμα να καταστραφεί όπως και να γίνουν μερεμέτια στον τοίχο αφού είναι πιθανό να ξεκολλήσουν κομμάτια σοβά-πολυουραιθάνης κατά την απεγκατάσταση.

    • Upvote 1
  12. Καλησπέρα σας

    Είπα να ενταχθώ στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' οίκον και να αλλάξω τα παλιά κουφώματα αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες με νέα που έχουν θερμό διακόπτη…

    Ανήκω στην δεύτερη κλιματική ζώνη… αν θυμάμαι καλά είναι 3 W / m2 K και πήγα σε 2 γνωστές και επώνυμες εταιρίες του χώρου.. η μια επιμένει ότι πρέπει να βάλω και υαλοπίνακες ενεργειακούς… αυξάνοντας το τελικό κόστος… ενώ η δεύτερη εταιρία λέει ότι η θερμοπερατότητα του κουφώματος τους ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Β κλιματικής ζώνης και δεν χρειάζεται ενεργειακός υαλοπίνακας…

    Να υποθέσω ότι απλά θέλουν να πουλήσουν πιο ακριβούς υαλοπίνακες ή ότι έχουν κατώτερης ποιότητας- θερμοπερατότητας κουφώματα?

     

    Το ζητούμενο για τα κουφώματα σου είναι να έχουν συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας Uw ≤ 3 w/m²k, δηλαδή να χαρακτηρίζονται ενεργειακά κουφώματα. Αν μιλάμε για κατασκευές μεγαλύτερες από 1m² τότε σημαντικότερο ρόλο για το Uw παίζει ο υαλοπίνακας παρόλα αυτά για να πετύχεις Uw ≤ 3 w/m²k πρέπει να κάνεις συνδυασμό προφίλ με θερμοδιακοπή (Uf ~ 2.5w/m²k) και διπλού υαλοπίνακα low-e (Ug ~ 1.6w/m²k). Εκτός και αν τα κουφώματα σου είναι μεγαλύτερα από ~ 2.5m², οπότε μπορεί να κάνεις χρήση συμβατικού προφίλ αλουμινίου και διπλού υαλοπίνακα low-e. Πάντως δεν μπορείς να έχεις το ζητούμε αποτέλεσμα με θερμοδιακόπτομενο πλαίσιο (ενεργειακό) και με συμβατικό διπλό υαλοπίνακα (εκτός ίσος για μικρά παραθυράκια λουτρού).

     

    Όσο αναφορά τους τριπλούς υαλοπίνακες που αναφέρθηκαν κάπου, για κατασκευαστικούς λόγους μπορούν να τοποθετηθούν κατά βάση σε θερμοδιακοπτόμενα προφίλ αλουμινίου. Δεν χωρούν στα περισσότερα συμβατικά συστήματα αλουμινίου ή όσα χωρούν έχουν πολύ μικρά διάκενα.

  13. Η λύση που πρότεινε ο jbosdas ισχύει μόνο για επάλληλο, όπου η κάσα-οδηγός του επάλληλου "πατάει" στο έξω μάρμαρο το οποίο είναι χαμηλότερο από το εσωτερικό.

     

    Πόσο πιο χαμηλά? Όσο το πάχος της κάσας, όστε όταν βγαίνεις προς τα έξω, να μην σκοντάφτεις στην κάσα-οδηγό.

     

    Αυτό όμως δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει σε ανοιγόμενο, διότι το φύλλο, είναι μόνο κατά μερικά χιλιοστά πιο μικρό από την κάσα, οπότε αν "χωνευτεί" ηκάσα του ανοιγόμενου 3-5 cm πιο χαμηλά, τότε απλώς δεν θα κλείνει το φύλλο.

     

    Σχετικά με την αποφυγή της ποδιάς. Μην ξεχνάτε ότι η ποδιά είναι ενιαίο υλικό, συνεπώς έχει ενιαία κλίση για απορροή υδάτων ενώ επίσης δεν έχει αρμούς κλπ (κίνδυνος εισροής υγρασίας), Τέλος, στο κάτω της τμήμα φέρει αυλάκι=νεροσταλάκτης, ώστε το νερό να μην γυρίζει και να "τρεχει" στους τοίχους (για παράθυρα τουλάχιστον).

     

    Γενικά στα συρόμενα αυτό μπορεί να γίνει και να μην εξέχει τίποτα στο εσωτερικό δάπεδο. Αν γίνει σε ανοιγόμενα με κατωκάσι θα εξέχει περίπου 10mm επάνω από την επιφάνεια του εσωτερικού δάπεσου, εκτός και αν μίλαμε για ανοιγόμενη πόρτα που δεν έχει κατωκάσι ή έχει ένα μικρό κατοκάσι ύψους 10mm max. Αυτό το κατωκάσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υδατοφράκτης για όσο του επιτρέπει η διάρκεια ζωής της σιλικόνης που θα χρησιμοποιηθεί ως στεγανοτικό, σε βάθος χρόνου δεν είναι καλή λύση.

  14. Αρχικά να πούμε ότι δυο είναι τα σημαντικά προβλήματα των ξύλινων κουφωμάτων, 1ον η συντήρηση που χρειάζονται και 2ον το ότι σκεβρώνουν με το καιρό. Φαίνεται βέβαια ότι η χημεία στο 1ο έχει δώσει λύση και η συντήρηση που χρειάζεται το ξύλινο κούφωμα είναι πλέον απλή. Για να μην σκεβρώνουν γίνεται χρήση σύνθετου πολυστρωματικού ξύλου. Παρόλα αυτά το ξύλο πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα κουφώματα όπου τα φορτία του τζαμιού ασκούν μεγάλες δυνάμεις σ' αυτό (π.χ. μεγάλη 2φυλλη μπαλκονόπορτα με τριπλό τζάμι) σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει χρήση κουφωμάτων αλουμινίου ή pvc με εσωτερική ενίσχυση χάλυβα.

    Όπως και να έχει καλό είναι να καταλήξουμε στην επιλογή μας με βάση μετρήσιμα χαρακτηριστικά, δηλαδή την Αεροδιαπερατότητα, την Υδατοστεγανότητα, την Αντοχή στην Ανεμοπίεση και την Θερμική Αγωγιμότητα. Δες ένα χαρακτηριστικό πίνακα για τα 3α πρώτα Ενδεικτικές Τιμές Ποιοτικών Χαρακτηριστικών Κουφωμάτων.

  15. Πιθανότητα είναι μύκητας. Πάντως δεν είναι "ψωρίαση" ή σωστότερα Νηματοειδής Διάβρωση, όπου δεν υπάρχει μυρωδιά και απλά αρχικά φεύγει η επιφάνεια της βαφής και έπειτα η διάβρωση προχωρά σε βάθος.

    Δες στο link παραπάνω φωτό της νηματοειδούς διάβρωσης και σύγκρινε

  16. Γεια σας. Πριν περίπου 1 χρόνο πέρασα κουφώματα αλουμινίου γνωστής εταιρείας. Σημειωτέον τα κουφώματα μου είναι ανοιγοκλειόμενα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι τα φύλλα της μπαλκονόπορτας που ανοίγουν δεν έχουν καλή ηχομόνωση. Ειδικότερα για να γίνω σαφέστερη αν υποθέσουμε ότι στο φύλλο που ανοίγει η πόρτα το χερούλι είναι αριστερά, στην δεξιά μεριά του ίδιου φύλλου που είναι οι μεντεσέδες εκεί υπάρχει πρόβλημα ηχομόνωσης. Ακούγεται ένα σφύριγμα (πχ. ήχος από κοχύλι, ή ήχος όταν φυσάς σε στόμιο μπουκαλιού). εάν πατήσω δεξιά ελάχιστα με την παλάμη μου στο κέντρο του φύλλου τότε αυτό σταματάει. Ενημέρωσα σχετικά τον τεχνικό που μου πέρασε τα κουφώματα, μου άλλαξε το δεξί λάστιχο, έβαλε πιο χοντρό (παχύ) άλλα δυστυχώς ο θόρυβος συνεχίζεται. Και ενώ του επισήμανα πάλι το πρόβλημα δεν μου έδωσε λύση στο πρόβλημα μου.

    Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει που οφείλεται το σφύριγμα αυτό και τι θα μπορούσα να κάνω?

     

    Προφανώς τα κουφώματα, που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα έχουν πολύ μεγάλη αεροδιαπερατότητα άρα και κακή μόνωση. Εάν οι κοπές είναι σωστές (δηλαδή τα φύλλα έχουν το κατάλληλο πλάτος) και υπάρχουν και τα σωστά λάστιχα στεγάνωσης, τότε ή χρειάζεται ένα επιπλέον κλείδωμα στη μέση του ύψους του ανοιγόμενου φύλλου ή μπορεί να εμφανίζεται το φαινόμενο "γιαταγάνι", δηλαδή μια καμπύλωση τύπου ") (", όπου παρατηρείτε το πλάτος στη μέση του ύψους του φύλλου να είναι ~1 εώς 2mm μικρότερο από αυτό στα άκρα του φύλλου, έτσι το μέσο του ύψους του φύλλου το φύλλο δεν πατά σωστά στα λάστιχα στεγάνωσης και παρατηρείτε αυτό το φαινόμενο που περιγράφεις. Αυτή η παραμόρφωση είναι ελαστική μεταβάλλεται από χειμώνα σε καλοκαίρι και μπορεί να αρθεί.

  17. Υπάρχουν πολλά είδη τζαμιών,με διαφορετικό πάχος, διαφορετικό αέριο στο κενό αν πρόκειται για διπλά (π.χ. αργό), κτλ.

    Επιπλέον υπάρχουν και ειδικές επιστρώσεις για τζάμια low-e (καλύτερα από ενεργειακής άποψης αν γίνει σωστή ενεργειακή μελέτη του κτηρίου), καθώς και εξεζητημένες επιστρώσεις με τιτάνιο που είναι αυτοκαθαριζόμενα (http://en.wikipedia.org/wiki/Self-cleaning_glass), τζάμια με συγκεκριμένο χρωματικό τόνο, τζάμια απορροφητικά για τις υπέρυθρες ή υπεριώδης, και η λίστα συνεχίζεται.

     

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση τώρα: Ναι, μπορεί να υπάρχουν διαφορές, αλλά οι περισσότεροι έχουν την ίδια ποιότητα και κυρίως στο πάχος παίζουν.

    Αν θες να συγκρίνεις λεπτομέρειες, κοίτα τον αντικατοπτρισμό στο τζάμι κάποιων κινούμενων αντικειμένων, που κινούνται με μικρή ταχύτητα. Όσο χειρότερης ποιότητας είναι το τζάμι, τόσο πιο έντονη παραμόρφωση θα παρατηρείς. Μικρή βέβαια, αλλά φαίνεται. Είναι αντίστοιχο με τους καθρέφτες. Όσο καλύτερης ποιότητας είναι, τόσο πιο ακριβές είναι το είδωλο σε αυτόν.

     

    Θέλοντας να συμπληρώσω στα λεγόμενα του φίλου παραθέτω link με πληροφορίες για τους τύπους των υαλοπινάκων.

    • Upvote 2
  18. Το κενό στο τοίχο για τα χωνευτά εξαρτάται από τον τύπο της κατασκευής που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε (τζάμι, τζάμι+σήτα, τζάμι+σήτα+παντζούρι) αλλά και από την τεχνολογία. πχ για θερμοδιακοπτόμενα μπορεί να φτάσουμε και τα 19,5cm. Δες περισσότερες πληροφορίες. Για την κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να δεις τον τεχνικό κατάλογο της εταιρεία κουφωμάτων που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις.

  19. Φίλε μου Αποστόλη έπεσες στην περίπτωση γιατί εργάζομαι 10 χρόνια στη βιομηχανία κουφωμάτων αλουμινίου στον ποιοτικό έλεγχο και μάλλον γνωρίζω κάποια πράγματα.

    Ας ξεκινίσουμε λέγωντάς σου ότι στο σπίτι μου έχω τοποθετήσει συνθετικά κουφώματα. Μην τρομάζεις όμως γιατί οι λόγοι ήταν περισότερο οικονομικοί. Οσον αφορά τα κουφώματα αλουμινίου μπορώ να σου πώ ότι δεν ξεβάφουν απο τον ήλιο, βέβαια εξαρτάται απο την εκάστοτε σωστή προεργασία της βαφής. Ο μεγαλίτερος κίνδυνος για τη βαφή του αλουμινίου έχει να κάνει με την πρόσφυσή της στο αλουμίνιο (σε περίπτωση ηλεκτροστατικής βαφής) δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος μετά από κάποια χρόνια η βαφή να αρχίζει τοπικά να ξεφλουδίζει. Ακόμα υπαρχει η περίπτωση της νηματοειδής διάβρωσης η οποία είναι ποιό έντονη σε περιοχές δίπλα στην θάλασσα. Βέβαια όλα αυτά σε περίπτωση που δεν έχει γίνει σωστή επεξεργασία του αλουμινίου και της βαφής του και μην ξεχνάς ότι οι εταιρείες διελάσεως αλουμινίου σε καλύπτουν με κάποια πολυετή εγγύηση, για την διάρκεια θα πρέπει να ρωτήσεις τον κατασκευαστή των κουφωμάτων. Συμπληρωματικά να σου πω ότι το χρώμα που διάλεξες έιναι πολύ ωραίο και έχει μια "σύγχρονη" όψη αλλά είναι καλίτερο και ανθεκτικότερο με μάτ βαφή. Πάντως να ξέρεις ότι η ανθεκτικότερη και (η ακριβότερη) βαφή αλουμινίου είναι η ανοδίωση. Αυτά τα ολίγα αν θέλεις κάτι άλλο να ρωτήσεις είμαι στη διάθεσή σου!

     

    Όντως το θέμα της νηματοειδούς διάβρωσης είναι σημαντικό αλλά παρουσιάζεται σε προφίλ αλουμινίου τις προηγούμενης δεκαετίας. Σήμερα οι περισσότερες εταιρείας διέλασης αλουμινίου που παράγουν τα προφίλ, χρησιμοποιούν την μέθοδο sea side class, η οποία έχει εκμηδενίσει το πρόβλημα αυτό.

  20. Εγώ λέω ότι εν μέσω κρίσης δεν θα πρέπει να μιλάμε για συνθετικά γερμανικά κουφώματα. Αλλά καλύτερα για ελληνικά αλουμινίου. Όπου όλη η γραμμή παραγωγής γίνεται στην Ελλάδα. Εκτός και αν εξακολουθούμε να είμαστε τόσο large και να βοηθήσουμε ακόμα λίγο του "φίλους μας" τους γερμανούς, που τόσο μας έχουν βοηθήσει. (Α! από όσα ξέρω ακόμα είναι να λάβουμε κάτι αποζημιώσεις και ένα κατοχικό δάνειο.)

  21. Καλά τα τύπου VW, αλλά το ένα τμήμα είναι σταθερό και ανοίγει πάντα το άλλο μισό ανακλινοσυρόμενο (VW).

     

    Γενικά η επιλογή συρόμενου ή ανοιγόμενου κουφώματος είναι ένα θέμα που παίρνει πολύ συζήτηση, γιατί κάθε είδος έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Πάντως τα ανασηκώμενα συρόμενα έχουν βελτιώσει πολύ τις επιδόσεις των συρόμενων.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.