Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alexios

Core Members
  • Περιεχόμενα

    344
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    9

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Alexios

  1. Ο αρχιτέκτονας σου που έχει σπουδάσει, σε αισθητικό ινστιτούτο, γιατί οσονούπω θα γίνει κι αυτό.

    Ας μην ξεχνάμε ότι οι αρχ/νες έχουν δικαίωμα υπογραφής Στατικών - Μελέτης και το σοβαρότερο Επίβλεψης - Εφαρμογής.

    Πράγματα εξωφρενικά επικίνδυνα και με τις ευλογίες του τεε και δη του εμπ.

     

    • Like 1
    • Downvote 1
  2. Και η επιφάνεια του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου πως υπολογίζεται (με αυτή τη λογική), δίχως το μισό πάχος του όμορου τοίχου με ιδιοκτησία ; Είναι σαν να θεωρείται οτι δεν υφίασταται τοίχος και υπάρχει κενό, σαν να πρόκειται για ανοιχτό ημιυπαίθριο χώρο, πράγμα παράλογο για μένα.

    Αυτό δεν στέκει από πολεοδομική άποψη και κοινή λογική.  Απο τη στιγμή που το κλιμακοστάσιο - ή Κ.Χ. γειτνιάζει με εξωτερικό χώρο λαμβάνει ολόκληρο το πάχος του εξ. τοίχου και σε επαφή με ιδιοκτησία λαμβάνει το μισό πάχος της εσ. τοιχοποιϊας και το υπόλοιπο μισό η ιδιοκτησία.

    • Like 1
    • Upvote 2
  3. Εάν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με Στατικές Μελέτες θα σου πρότεινα αρχικά να αποκτήσεις εμπειρία, δουλεύοντας κάπου όπου ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο – π.χ. Μελετητικό γραφείο Δημοσίων ή Ιδιωτικών Εργων. Το Στατικό πρόγραμμα   είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί, τουλάχιστον για την ώρα.

    • Like 1
  4. Bas said Εμένα το πτυχίο μου, ως πτυχιούχου ΑΣΤΕΜ, γράφει Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, κατεύθυνση Δομικών Εργων. 

    To δικό μου πάντως γράφει :  Τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών, Κατεύθυνση Δομικών Εργων. 

    Ετσι για την αποκατάσταση  ............................

  5. Συνάδελφε ότι κι αν τους δωρίσεις δεν ιδρώνει το αυτί τους, το έχουν αποδείξει τόσα χρόνια, με πληθώρα ρατσιστικών επιθέσεων απέναντί μας και όχι μόνο. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται  "μασονία ΤΕΕ - ΕΜΠ", τα υπόλοιπα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

    Υ.Γ.  Επειδή έχω δουλέψει

    1) Σε εργοτάξιο-α, εκεί διαπιστώνεις πραγματικά τι αξίζει ο καθείς και μπαίνει ο κάθε  κατεργάρης στον πάγκο του.

    2) Σε εκπόνηση Στατικών Μελετών για λογαριασμό τρίτων επι 45 συναπτά έτη (η γνωστή φατούρα για τους παλιούς), εκεί πραγματικά διαπιστώνεις το επίπεδο του καθενός και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι  α π ο κ α ρ δ ι ω τ ι κ ό.

     

     

    • Like 1
  6. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σε γενικές γραμμές, όμως η προσωπική μου άποψη είναι ότι το εργοτάξιο σε ολοκληρώνει ως μηχανικό και θα το πρότεινα α επιφύλακτα στους νέους συναδέλφους.

    • Like 1
  7. Πιστεύω ότι η ανάλυση με +/- μετατόπιση του κέντρου μάζαςστις διευθύνσεις χ - ψ με τις αντίστοιχες μαζικές ροπές αδρανείας λύνοντας 4 δυναμικές αναλύσεις είναι άκρως ικανοποιητική.

    Μη ξεχνάμε ότι ο ορισμός της τυχηματικής εκκεντρότητας 5% είναι εντελώς αυθαίρετος & χονδροειδής. 

    Στη περίπτωση όμως απουσίας διαφράγματος αυτές οι έννοιες δεν υφίστανται.

     

     

     

     

     

  8.  Προσαύξηση στη σεισμική επιτάχυνση ως χονδρική εκτίμηση θα έλεγα.

    Τώρα αν θεωρείς ότι έχεις τυχηματική εκκεντρότητα, δεν έχεις παρά να την εφαρμόσεις με με +/- μετατόπιση του κέντρου μάζας λύνοντας 4 δυναμικές αναλύσεις.

    Οσο αφορά την έννοια του διαφράγματος θεωρώ ότι ή υπάρχει ή όχι.

     

     

  9. Οταν δεν έχεις κέντρο Μάζας απλά δεν έχεις σημείο αναφορά μετατόπισης ούτε τυχηματική εκκεντρότητα.

    Σ' αυτή τη περίπτωση αναφέρεσαι στις σημειακές μάζες των κόμβων Υπ/των & λοιπών κόμβων, δίχως μετατόπιση.

    Τώρα αν θέλεις να λάβεις μια υποτιθέμενη εκκεντρότητα δώσε μια προσαύξηση κατ' εκτίμηση  - 5%~10%  θα πρότεινα.

    Μη ξεχνάς οτι και ο ΕΑΚ αναφέρεται σε <<χονδρική εκτίμηση με πολλές αβεβαιότητες>> για τη τυχηματική εκκεντρότητα.

     

  10. 18 ώρες πριν, tetris said:

    Δεν ξέρω τι αντικείμενο θα εχεις στις οπτικές ίνες, αλλά το εργοτάξιο είναι μεγάλο σχολείο

    Το Μέγιστο Σχολείο θα συμπλήρωνα, απαραίτητο για την ολοκλήρωση Μηχανικού.

    Τα υπόλοιπα είναι απλά μιά απασχόληση, αντίθετα στο εργοτάξιο υλοποιείς ένα τεχνικό έργο και αντιλαμβάνεσαι πλήρως την αξία του και τη χρησιμότητά του. Επίσης οι δύσκολες συνθήκες και η αντιμετώπιση προβλημάτων σε οδηγούν αυτόματα στην εύρεση - διερεύνηση νέων μεθοδολογιών και βέλτιστων λύσεων.

    Εν κατακλείδι θα έλεγα οτι ενα σοβαρό εργοτάξιο είναι απείρως προτιμότερο από ένα Master.

     

    • Thanks 1
  11. Ο συνάδελφος tasanto έπραξε το αυτονόητο, όπως θα πρέπει  να το κάνει καθείς θέλει να λέγεται μηχανικός, όταν πέφτει στην αντίληψή του κάτι τόσο ακραίο που θεωρεί ότι γίνεται επικίνδυνο. Αλλοίμονο αν επικαλούμεθα τη δεοντολογία επιλέγοντας τα κάθισμα επί του καναπέως, αδιαφορώντας επί της ουσίας για το διπλανό και τη κοινωνία γενικότερα.

    Ισως αυτό το τίμημα πληρώνουμε σαν κοινωνία και μάλιστα με πολύ πρόσφατο χρονικό ορίζοντα.

    • Like 2
    • Upvote 4
    • Downvote 1
  12. Η ανάθεση σε συνάδελφο πολ. μηχανικό εκπόνησης μελέτης είναι η μόνη ενδεδειγμένη ενέργεια, που μπορεί να δώσει ασφαλή αποτελέσματα. Όσο αφορά το κόστος της μελέτης εξαρτάται από το είδος του κτιρίου και άλλους τεχνικούς παράγοντες. Ως τάξη μεγέθους ένα ποσόν της τάξης των 5000 € για ένα τριώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 400 μ2, το θεωρώ λογικό και εφικτό.

     

    • Upvote 2
    • Downvote 2
  13. Για τους περισσότερους είναι Κνέζικα να είσαι σίγουρος, όμως αυτό δεν λέει κάτι. Αν υπάρχει θέληση επιμονή και υπομονή τα πάντα γίνονται. Εξ άλλου ο συνάδελφος χρειάζεται υποστήριξη και όχι αποτροπή, ας μη το ξεχνάμε.

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  14. xarhs1990,

    Για να μην τρελαθείς από τις διάφορες αλλοπρόσαλλες απαντήσεις θα σου πρότεινα το εξής : Επειδή η Στατική Ανάλυση  της πισίνας είναι σχετικά απλό Στατικό πρόβλημα, ανέτρεξε σε ανάλογη βιβλιογραφία και λύσε το μόνος σου. Είναι μια καλή αρχή να ασχοληθείς με Στατικές Αναλύσεις, αν βέβαια έχεις χρόνο και διάθεση. Αρχισε από την Ανάλυση Τοίχων Αντιστήριξης για τη προσομοίωση των φορτίων –  τριγωνικές ωθήσεις – ύδατος, εδάφους και Σεισμού και προσομοίωσε τα Τοιχεία ως τριέρειστες πλάκες πλήρως πακτωμένες και τη πλάκα θεμελίωσης – δάπεδο - ως τετραέρειστη πλήρως πακτωμένη με φορτία που προκύπτουν από την ανάλυση  του αντίστοιχου τοίχου αντιστήριξης σε κάθε διεύθυνση και  βέβαια θα χρειασθείς ΝΕΑΚ και ΕΚΟΣ. Αυτά ως γενική κατεύθυνση, τώρα αν τα θεωρείς πολλά δίνεις τη μελέτη έξω και ησυχάζεις.

    Υ.Γ.  Για να μην τρελαίνεσαι ούτε από τα διάφορα ΕΜΠ ΑΠΘ ΔΠΘ κλπ βγήκαν «προφέσορες & στατικοί». Η πλειονότητα των συναδέλφων δεν έχει καμία σχέση με Στατικές Μελέτες, τις δίνουν έξω – φατούρα που λέγαμε παλιά – και απλά τις υπογράφουν.

    • Like 1
    • Upvote 1
    • Downvote 1
  15. Η βεβαίωση του Ν.4495/2017 αναφέρει : ..... Για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο  δεν ελήφθησαν υπ'όψιν :                                                             αποκλίσεις των περιμετρικών διαστάσεων του ακινήτου έως 2%, μετρούμενες σε δισστάσεις κτίστη - Φ.Ο χωρίς επιχρίσματα & επενδύσεις.

    Υπόμνηση : Ο Ν.4178/2013 έθετε ως μέγιστη απόκλιση τα 20 εκ. ο Ν.4495/2017  όχι.

    Οπότε θεωρώ οτι είσαι ο.κ.

     
     
    • Upvote 4
    • Downvote 1
  16. Συνήθως το θέμα αγκύρωσης υπάρχει σε τοιχεία π.χ. 25/80 κάθετα στη Δοκό, οπότε οι 4τμητοι συνδετήρες στη διεύθυνση της δοκού δεν δημιουργούν πρόβλημα. Τώρα σε κολώνες π.χ. 40/40 και άνω καλύπτεσαι. Επίσης θα μπορούσαν να τοποθετηθούν 2  Λαπάτσες στη σειρά σε πλάτος Δοκού π.χ. 30 εκ. για να αποφύγεις τους 4τμητους και άνω συνδετήρες. Θεωρώ το άγκιστρο της Δοκού κόντρα στη λαπάτσα αγκυρωμένο πάνω της χωρίς συγκόλληση. Είναι λάθος ;

    • Like 1
    • Upvote 1
    • Downvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.