Μετάβαση στο περιεχόμενο

jimarassss

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-2 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Σορρυ αν προσβλήθηκες. Ήταν φιλική η έκφραση. Απλά προσπάθησα να εξηγήσω γιατί ψάχνομαι, ότι έχω πάει ήδη εκεί που μου πρότεινες και δεν βρήκα άκρη. Τώρα αν μου έφυγε και καμιά αγανάκτηση, μέσα στα πράγματα είσαι, σίγουρα καταλαβαίνεις!! Έτσι δεν είναι? Δεν έπεσες και από τα σύννεφα! Τώρα στα απλά: Υπάρχει κάπου που το κράτος να ανακοινώνει αποφάσεις, γιατί άκρη μόνο μόνος μου θα βρω. Γιατί απάντηση , καλή ή κακή , δεν μου έδωσες! Απλά με στέλνεις.....
  2. Τώρα σώθηκες! Οι δικαστές απλά παρατηρούν τι λένε οι δικηγόροι. Πρέπει να πέσεις σε καλό Δικαστή που να μη βαριέται και να μην τα έχει καλά με την τοπική κοινωνία. Το ερώτημα παραμένει. Από το πολυνομοσχέδιο με τον Αιγιαλό, ψηφίσθηκε κάποια διάταξη; Αν μου το απατήσετε αυτό, τα υπόλοιπα τα βρίσκω. Αναφορικά με αναθέσεις και τα λοιπά, όταν οι νόμοι είναι φτιαγμένοι "ναι μεν αλλά" ο κάθε νομικός/μηχανικός μπορεί να τον εφαρμόσει όπως θέλει.....όπως και έγινε. Τι ψηφίσθηκε από πέρυσι το καλοκαίρι αναφορικά με πολεοδομικά; Που μπορώ να το βρω αυτό;
  3. Σε ευχαριστώ που αφιερώνεις χρόνο σε αυτό .Για να επιμένω, πίστεψέ με ότι ούτε καν οι πολεοδομίες ξέρουν. Ρώτησα 2 και μου είπαν διαφορετικές απαντήσεις. Ρώτησα 20 μηχανικούς , το ίδιο. Το πρόβλημα μου δεν είναι τι γίνεται με την δόμηση αν αλλάξουν οι όροι δόμησης. Το πρόβλημα είναι τι σημαίνει τελικά ό όρος "χιλιοστά οικοπέδου". Ο όρος προσδιορίζει μόνο το ποστοστό έκτασης επιφάνειας οικοπέδου (να έχεις να φυτεύεις ραπανάκια), ή περιλαμβάνει ως έννοια και το μερίδιο δόμησης επί του οικοπέδου. Έστω ότι έχεις Κάθετο Α και Κάθετο Β σε οικόπεδο που σήμερα χτίζει 400τμ. Στα συμβόλαια αναφέρεται ότι ο Α έχει 800 χιλιοστά οικοπέδου και χτίζει 200τμ. Ο Β έχει 200 χιλιοστά και χτίζει 200τμ. Η συζήτηση είναι αν η αναφορά του πόσο χτίζει κάποιος στα συμβόλαια είναι ορθή και πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ή αν τα χιλιοστά που έχει ο καθένας καθορίζουν αυστηρά και μοναδικά το πόσο χτίζει. Κοινώς είναι δυνατόν κάποιος να μπορεί να χτίζει παραπάνω από τα χιλιοστά αναλογίας του, ακόμα και αν αυτό αναφέρεται στο συμβόλαιό του? Αυτό νομίζω έχει να κάνει με το πόσο ισχυρή είναι η έννοια "χιλιοστά" για το κράτος, και τι ακριβώς περιλαμβάνει ως έννοια (μόνο επιφάνεια ή και δικαίωμα μεριδίου στην δόμηση.Αν περιλαμβάνει και το δεύτερο, τότε οποιαδήποτε αναφορά σε συμβόλαιο για το πόσα τμ χτίζει μια κάθετος, θεωρείται "άκυρη"). Νομίζω θα βοηθούσε αν μπορούσα να βρω κάπου τις πολεοδομικές τροποποιήσεις που έγιναν από το καλοκαίρι του 2014.
  4. Άρα αν πάω στην πολεοδομία με συμβόλαιο που λέει ότι μου ανήκουν τα 800 χιλιοστά ενός οικοπέδου που χτίζει συνολικά 400τμ, (επίσης λέει ότι χτίζω 260τμ) και αιτηθώ άδεια για 320 τμ , θα μου την εγκρίνουν? Επιμένω γιατί σε ανάλογό μου αίτημα προς πολεοδομία πριν 4 χρόνια, που απάντησαν πως επειδή ο άλλος έχει χτίσει ήδη 200τμ, και επειδή δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση συνολικής δόμησης, μου απέρριψαν την άδεια (και καλά πήγαινε δικαστικά πρώτα). Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που ήταν στο πολυνομοσχέδιο. Αυτό που χρειάζομαι να μάθω είναι αν τελικά πέρασε ή όχι.
  5. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Όταν λες το ποσοστό που αναλογεί, ποιος καθορίζει το ποσοστό, Τα χιλιοστά οικοπέδου που αγόρασε ή όσα τμ γράφει το συμβόλαιο. Αναφέρομαι σε συμβόλαιο κάθετης ιδιοκτησίας που αναφέρει τόσο τα χιλιοστά ιδιοκτησίας όσο και το πόσο χτίζει. Εδώ τι υπερισχύει από τα δύο; Κάποιοι δικαστές αναγνωρίζουν την νομική ισχύ του συμβολαίου και άλλοι λένε ότι ένα συμβόλαιο δεν μπορεί να γράφει ότι θέλει ο καθένας, αλλά υπερισχύει η πολεοδομική διάταξη. Αλλιώς γιατί να αγοράσει κάποιος ένα οικόπεδο εντός σχεδίου, αν όχι για την δόμηση (δεν αγοράζει χωράφι για να θέλει έκταση) Υπήρχε τροποποίηση για αυτό το περασμένο καλοκαίρι, νομίζω στο πολυνομοσχέδιο που είχε μέσα και τον Αιγιαλό. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η διάταξη που αναφέρω ψηφίσθηκε τελικά ή όχι. Η ίδια διάταξη διευκρίνιζε ότι αν από την άσκηση αυτού του δικαιώματος προκύψει υπέρβαση συνολικής δόμησης οικοπέδου, τότε απλά αυτός που είχε λιγότερα χιλιοστά πάει πολεοδομία και κάνει ρύθμιση.
  6. Καλημέρα σας Θα ήθελα την βοήθειά σας για να ενημερωθώ αναφορικά με μια τροπολογία πάνω στο δικαίωμα δόμησης σε κάθετη ιδιοκτησία. Συγκεκριμένα, αν είναι πια σε ισχύ η τροπολογία που καθόριζε ότι η κάθε κάθετος χτίζει τόσα τμ όσα και η αναλογία χιλιοστών στο οικόπεδο, ασχέτως τι μπορεί να γράφουν τα συμβόλαια καθέτου ή τι μπορεί να έχει ήδη χτίσει η άλλη κάθετος.(με την λογική ότι την οποιαδήποτε δόμηση την ορίζουν πολεοδομικές διατάξεις, όχι ο κάθε συμβολαιογράφος) (Αυτή η τροπολογία καταργεί το φαινόμενο κάποιος Α να έχει πχ 800 χιλιοστά του οικοπέδου αλλά στα συμβόλαια να γράφει ότι μπορεί να χτίσει το 50% της συνολικής δόμησης.Στην περίπτωση δε που ο Β έχει χτίσει το 50% της δόμησης, θα πρέπει να προβεί σε κάποια ρύθμιση, ώστε ο Α να μπορεί να βγάλει άδεια νόμιμα για το 80% της δόμησης,μιας και το οικόπεδο θεωρείται ενιαίο και θα υπάρξει υπέρβαση της συνολικής δόμησης) Έχει ψηφισθεί τελικά αυτός ο νόμος; Γιατί σε όσους μηχανικούς έχω ρωτήσει. δεν γνωρίζουν τι παίζει. Σας ευχαριστώ
  7. Επειδή υπάρχουν 1 εκατ. τροποποιήσεις το τελευταίο διάστημα και αρκετοί μηχανικοί που έχω μιλήσει δεν γνωρίζουν σίγουρα τι παίζει, ήθελα να πάρω και από εδώ μια γνώμη. ΠΧ ξέρουμε τι έγινε με την τροποποίηση που εμπεριεχόταν στο πολυνομοσχέδιο για τον Αιγιαλό, η οποία απαγόρευε σε μια κάθετη ιδιοκτησία να κτίζει περισσότερο από τα χιλιοστά του οικοπέδου, ακόμα και αν το συμβόλαιο αγοράς έλεγε κάτι άλλο; Πχ έχω τα 4/5 χιλιοστών επιφάνειας ενός οικοπέδου εντός σχεδίου, αλλά το 1/2 της δόμησης (μπανανία!).
  8. Ωραία. Σε δίκες να βρισκόμαστε δηλαδή! Και γιατί απλά να μην του έχουν μια διορία πχ 2 ετών? Έτσι προστατεύουν τον πολίτη? Να κινείται το χρήμα?
  9. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα λεφτά της πραγματογνωμοσύνης όμως δεν θα τα πάρω ποτέ (όπως ξέρεις τα δικαστήρια δεν επιδικάζουν όλα τα ποσά που δαπανούνται σε μια δίκη). Κανονικά ο νόμος δεν πρέπει να "τρέχει" αυτόν που διεκδικεί και όχι αυτόν που το κατέχει ήδη?? Δηλαδή πάω εγώ, πετάω 100 αγωγές και παγώνω όλη την αγορά; Σήμερα, μπορώ να αξιοποιήσω το πρόσωπο του επίδικου για να χωρίσω τα 8 που δεν είναι επίδικα?
  10. Κάποιος μου έκανε αγωγή για να διεκδικήσει ένα ακίνητο Α 8 στρεμμάτων το οποίο είναι κολλητά με το δικό μου Β (άλλα 8 στρέμματα). Για τα Α και Β και έχω τίτλους. Επίσης είναι περασμένα και στο κτηματολόγιο (το Α το είχε δηλώσει και αυτός στο κτηματολόγιο ως δικό του αλλά όταν πήγα τα δικά μου συμβόλαια, το κτηματολόγιο το απέδωσε σε εμένα - πήγε να μου το φάει το λαμόγιο). Την πρωτόδικη απόφαση την κέρδισα και στο εφετείο ζητήθηκε πραγματογνωμοσύνη. Το πρόβλημα είναι πως τα δικά μου 8 στρέμματα (οικόπεδο Β) έχουν πρόσοψη σε κοινοτικό δρόμο 25μ μόνο. Οπότε φαντάζομαι πως αν τα χωρίσω σε 2 τετράστρεμμα μου λείπουν άλλα 25 μ για να είναι άρτια. Το 8στρεμμο Α που μου διεκδικεί έχει πρόσοψη 125 μέτρα οπότε με αυτό εξασφαλίζω πρακτικά αρτιότητα και για τα 16 στρέμματα (φαντάζομαι). Το θέμα είναι πως αυτός που το διεκδικεί δεν προχωρά την πραγματογνωμοσύνη που ο ίδιος ζήτησε στο εφετείο. Ο δικηγόρος μου λέει πως λογικά το έχει παρατήσει, γιατί δεν έχει ούτε στοιχεία, ούτε συμβόλαια, ούτε λεφτά για κάτι τέτοιο (ή για να μου την σπάσει) 1) Τα 8 στρέμματα που μου διεκδικεί θα φαίνονται ως επίδικα και δεν μπορώ να τα πουλήσω (άσχετα αν κέρδισα πρωτόδικο αλλά και όντας δικό μου στο κτηματολόγιο 2) Αν αξιοποιήσω την πρόσοψη των 125μ στον δρόμο για να κατεβάσω δρόμο και να δώσω πρόσωπο επί οδού στα 4στρέμμα του οικοπέδου Β, θα φαίνονται και αυτά ως επίδικα ή δεν επηρεάζονται; Δηλαδή κάποιος απλά έρχεται, σου πετάει μια αγωγή και μετά σου κρατά επίδικο το οικόπεδό σου αιωνίως μέχρι να αποφασίσει να προχωρήσει την πραγματογνωμοσύνη? ΤΙ νόμοι είναι αυτοί; Ο δικηγόρος μου μου είπε πως αν θέλω να το επισπεύσω μπορώ να πληρώσω εγώ την πραγματογνωμοσύνη (δηλαδή ΚΑΙ να πληρώσω ΚΑΙ να διακινδυνεύσω την περιουσία μου). Τι νόμοι είναι αυτοί. Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να τα πουλήσω δίχως ο υποψήφιος αγοραστής να έχει θέμα; Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές.
  11. Γνωρίζει κανεις τι έγινε τελικά με το πολυνομοσχέδιο και τι αλλαγές έφερε το καλοκαίρι για τους όρους εκτός σχεδίου δόμησης? (βασικά για την κατάργηση περιορισμών του προηγούμενου)
  12. Στο προφιλ μου έχω συμπληρώσει από την αρχή ότι ειμαι Ιδιώτης. Δεν καταλαβαίνω, τι άλλο πρέπει να κάνω.Δεν ειναι σαφης η ερώτηση?
  13. Καλησπέρα! Δεν πήρα κάποια απάντηση! Ισχύει ή όχι?
  14. Το καλοκαίρι δεν ψηφιστηκε στο πολυνομοσχέδιο μια διάταξη που καταργεί την υποχρεωτική προσοψή σε 20μ δημόσιο δρόμο, για να ειναι ένα εκτός σχεδίου οικόπεδο άρτιο (μαζί με άλλες διατάξεις που ευνοούν την δόμηση)??
  15. Το καλοκαίρι δεν ψηφιστηκε στο πολυνομοσχέδιο μια διάταξη που καταργεί την υποχρεωτική προσοψή σε 20μ δημόσιο δρόμο, για να ειναι ένα εκτός σχεδίου οικόπεδο άρτιο (μαζί με άλλες διατάξεις που ευνοούν την δόμηση)??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.