Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexander

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από alexander

  1. Στην παράγραφο 7.2.1(1) αναφέρει :

    >7.2.1   (1) Οι συντελεστές εξωτερικής πίεσης cpe για κτίρια και τμήματα κτιρίων εξαρτώνται από το μέγεθος της φορτιζόμενης  επιφάνειας A,  η  οποία  είναι  η  επιφάνεια  της  κατασκευής  που  δημιουργεί  τη  δράση  του ανέμου  στο  υπολογιζόμενο  τμήμα.  Οι  συντελεστές  εξωτερικής  πίεσης  δίνονται  για  φορτιζόμενες επιφάνειες Α του 1 m2 και 10 m2 στους Πίνακες, ανάλογα με τη διαμόρφωση του κτιρίου, ως cpe,1 για τους τοπικούς συντελεστές, και cpe,10 για τους καθολικούς συντελεστές, αντίστοιχα. 
    
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1  Τιμές  για  το cpe,1 προορίζονται  για  το σχεδιασμό μικρών στοιχείων  και στερεώσεων  με επιφάνεια  του στοιχείου 1 m2 ή μικρότερη όπως στοιχεία  επικάλυψης  και στέγασης. Τιμές  για  το cpe,10 μπορούν να χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό του συνολικού φέροντα οργανισμού των κτιρίων.

    Αυτό πρακτικά τί σημαίνει? Πότε χρησιμοποιείται ο καθένας?

     

    Αν καταλαβαίνω καλά οι συντελεστές cpe,1 χρησιμοποιούνται για τη διαστασιόλογηση των τεγίδων και των μηκίδων (μικρά στοιχεία), ενώ για τη διαστασιολόγηση όλου του φορέα θα πρέπει να φορτίσουμε όλο το φορέα με τις τιμές για Cpe,10. Ισχύει αυτό?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.