Μετάβαση στο περιεχόμενο

vision

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

vision's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η μόνη σωτηρία. Εγώ "δυστυχώς" δεν θα τα πληρώσω. Γιατί αλλιώς δεν θα έχω να πάρω να φάω. Ήδη το αμάξι βγήκε στην άκρη.
  2. Αυτά είναι. Από 975€ μέσα σε 1,5 χρόνο περίπου πήγε 1920€ το εξάμηνο... Δεν βγαίνει δυστυχώς παιδιά Είτε περιμένουμε να μας λυπηθεί ο Θεός και να βγάλει το ΣτΕ άκυρες τις προσαυξημένες εισφορές, είτε το κλεινουμε και αλλάζουμε ρότα.
  3. Έχουμε καμία ενημέρωση για το που βρίσκετε η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων για αγορά γυαλιών οράσεως; Είχα καταθέσει τα χαρτιά τον Απρίλιο 2013. Ακόμα βέβαια λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό δεν έχω δει. Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο ή τέλος πάντων που πρέπει να απευθυνθούμε για να μάθουμε;
  4. Και όπως περιμέναμε τροποποιητικές ακόμα γιοκ. Ένας μήνας έχει περάσει και από τότε το πηγαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα.
  5. To πρόβλημα στο #61 και στο #67 ήταν τελικά όντως του συστήματος και το διόρθωσαν μέσα στη βδομάδα. Επίσης με ενημέρωσαν ότι οι ηλεκτρονικές τροποποιήσεις θα ανοίξουν σύντομα, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι αυτό γιατί μας έχουν πήξει στη διπλωματία και στη κοροϊδία. Ελπίζω τουλάχιστον πριν τις 30/6...
  6. Παρομοίως έχω υποβάλλει και ερώτημα μέσω τηλεφώνου (αφού επί 40 λεπτά προσπαθούσα να πείσω την κοπέλα που μιλούσα ότι είναι λάθος του συστήματος) και μέσω mail. Όταν έχω νεότερα θα ποστάρω και εδώ.
  7. Ναι το έχω δει το ποστ σου και στη δική μου δήλωση δεν είχα κανένα πρόβλημα κάνοντας αυτά τα βήματα. Δοκίμασα να μην περάσω καθόλου τις ασφαλιστικές εισφορές σαν δαπάνες και έβαλα το αρχικό ποσό τα 2600 στον κωδ. 348 (αφού δεν έχει άλλες δαπάνες) και στο Ε1 στον κωδ. 307 και προχωρησε κανονικά όταν κάνω υποβολή. Άρα μάλλον το πρόβλημα ξεκινάει από το warning που πετάει στο Ε3 και παραπονιέται ότι οι δαπάνες είναι μεγάλες σε σχέση με τα έσοδα, οπότε προκύπτει ένα καθαρό κέρδος στα 600€ και η παρακράτηση φόρου που είναι να της επιστραφεί είναι 500€. Αλλά τι να κάνουμε που αυτή είναι η αλήθεια και η κοπέλα μένει με τους γονείς της, έχει δηλώσει φιλοξενούμενη στο σπίτι του πατέρα της και ουσιαστικά από εκεί συντηρείται. Κάποια λύση εκτός από να πάει σε λογιστή να βοηθήσει;
  8. Μια φίλη συνάδελφος είναι σε πανεπιστημιο ως ερευνήτρια και είχε κόψει πέρυσι ένα μπλοκάκι γύρω στα 2,600€, πλήρωσε τσμεδε περίπου 2000€. Η παρακράτηση βγαίνει κοντά στα 500€. Έχει δύο προβλήματα που τα είδα και γω που μπήκα με το λογαριασμό της στο taxis. Καταρχήν στο Ε3 στο λογιστικό προσδιορισμό που αφαιρεί τις ασφαλιστικές εισφορές από τα ακαθάριστα πετάει κάτι σαν warning "ΠΡΟΣΟΧΗ! Μεγάλα ποσά δαπανών σε σχέση με τα ακαθάριστα έσοδα" αλλά απ'οτι βλέπω την έχει κάνει κανονικά την υποβολή. Στο Ε1 όμως έχει μεταφέρει κανονικά τη διαφορά που βγαίνει περίπου 600€ στο κωδ.307 αλλά δεν το δέχεται πετώντας το σφάλμα στη φωτογραφία. Δεν έχει τίποτα άλλο ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, ούτε κάποιο άλλο εισόδημα. https://www.dropbox.com/s/zdl3j784ar8rpy0/E1%20Error.png Μπορεί κάπως να αντιμετωπιστεί αυτό; Δεν βλέπω να έχει κάνει κάποιο λάθος στους υπόλοιπους κωδικούς.
  9. Στον εξωλογιστικό έλεγχο Πίνακα ΣΤ, υποπίνακα στ θα συμπληρώσουμε όσοι θα φορολογηθούμε ως μισθωτοί; Ή το αφήνουμε κενό; edit: Η απάντηση είναι ότι προφανώς πρέπει αλλιώς χτυπάει...
  10. Επειδή τώρα το πρόσεξα αυτό και με επηρεάζει μιας και έχω δηλώσει επαγγελματική έδρα όχι την κατοικία μου. Αν κάνω αλλαγή κατοικίας με Μ1 έστω την επόμενη βδομάδα και βάλω την ίδια με την επαγγελματική έδρα θα είμαι καλυμμένος για τις δηλώσεις του επόμενου χρόνου ώστε να φορολογηθώ ως μισθωτός; Για το παράλογο της διάταξης ας μην αναφερθώ καλύτερα
  11. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Έπαθα ένα μικρό σοκ όταν κάτι έλειπε.
  12. Έχει συμβεί σε κανέναν ο κωδικός 603 ενώ είχε προσυμπληρωθεί από το σύστημα, ξαφνικά από χθες να φαίνεται πάλι κενός; Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
  13. Σωστά. Οι πριν του '93 είναι οι προνομιούχοι. Οι υπόλοιποι απλά θα βλέπουμε τα χαρτάκια κάθε εξάμηνο να μαζεύονται και θα "γελάμε"
  14. Από τότε που βγήκαν αυτοί οι πίνακες μου αρέσει να τους χαζεύω. Σε κάποιον που είναι ασφαλισμένος τσμεδε πάνω από 30 χρόνια θα του ζητάνε ~1.000€ / μήνα Seems legit.
  15. Με συγχωρείς, είχα μηδενικό Ε3 μιας και δεν έκοψα απυ το 12. Για τα δικαιολογητικά του Ε1 μιλούσα που ανέφερε ο georgegaleos προηγουμένως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.