Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alazari

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alazari's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχουν "θολά" σημεία αλλά αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρο για να μην απαιτεί "ερμηνεία". Το γεγονός ότι επικαλείται κάποιος τον ΓΟΚ του 73 το 2021 για δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι ένα κακό αστείο. Άμα δεν τους αρέσει ο ορισμός του πίσω ορίου ασ τον αλλάξουν πέντε τροποποιήσεις τον χρόνο κάνουν.
  2. Το στηρίζουν κάπου αυτό; πχ στον ΝΟΚ
  3. Συμφωνώ και εγώ έτσι το καταλαβαίνω.
  4. Εκεί αναφέρουν και σε καμπύλη ή τεθλασμένη. Δεν νομίζω ότι το κατήργησε ο νομοθέτης από παράλειψη.
  5. @KANA Το <ΚΑΙ> όμως στην παράγραφο δεν δηλώνει απαραίτητη προϋπόθεση να πληρούνται και οι δύο όροι της πρότασης; Κατά την γνώμη μου έτσι όπως έχει συνταχθεί η πρόταση το γεγονός ότι δεν είναι πλάγιο όριο δεν το κάνει πίσω όριο. Πίσω όριο μεσαίου οικοπέδου είναι αυτό, που δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τη ρυμοτομική γραμμή, το μέσο του απέχει τη μέγιστη απόσταση από τη ρυμοτομική γραμμή και δεν είναι πλάγιο όριο.
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω θέμα. Έχω το παρακάτω οικόπεδο το οποίο έχει στον πίσω ακάλυπτο χώρο του δυο πλευρές την ΒΓ και την ΓΔ. Αφού διάβασα τον ορισμό για το πίσω όριο μεσαίου οικοπέδου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η πλευρά ΓΔ δεν είναι πίσω όριο. Καθώς το μέσο της δεν απέχει τη μέγιστη απόσταση από την ρυμοτομική γραμμή. Επίσης όποτε γίνετε αναφορά για το πίσω όριο του οικοπέδου στον νόμο αναφέρεται στον Ένοικο υπονοώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δυο πίσω όρια. Ποια είναι η γνώμη σας; Στην πολεοδομία μου λένε ότι σύμφωνα με τον ΓΟΚ θα ήταν πίσω όριο όποτε πρέπει να το πάρουμε σαν πίσω όριο. ΥΓ. Δεν ξέρω άμα παίζει ρόλο αλλά η πλευρά ΓΔ για το γειτονικό οικόπεδο αποτελεί πλάγιο όριο καθώς και η πλευρά ΒΓ αποτελεί πίσω όριο για το γειτονικό οικόπεδο. *ΝΟΚ Πίσω όριο μεσαίου οικοπέδου είναι αυτό, που δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τη ρυμοτομική γραμμή, το μέσο του απέχει τη μέγιστη απόσταση από τη ρυμοτομική γραμμή και δεν είναι πλάγιο όριο. Πλάγια όρια μεσαίου οικοπέδου είναι αυτά που το ένα άκρο τους βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής ή έχουν κοινό άκρο με το τμήμα πλάγιου ορίου που βρίσκεται επί της ρυμοτομικής γραμμής και δεν είναι πίσω όριο. Πλάγια όρια γωνιακού, δισγωνιαίου ή διαμπερούς οικοπέδου είναι όλα τα όρια των οικοπέδων αυτών με τις όμορες ιδιοκτησίες.
  7. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σε καλύπτει. Αλλα νομίζω οι αρχιτεκτονικές προεξοχές ειναι 1/4Δ,δ και όχι κοντά στα όρια του οικοπέδου κτλ.... (αρθρο16,1Β)
  8. Θα ήθελα να ρωτήσω επιτρέπετε η κατασκευή προστεγάσματος (πλακα απο μπετο στο δώμα της οικοδομής ίδιων διαστάσεων με τον εξωστών τον απο κάτω ορόφων), το οποίο να βρίσκετε εκτός ιδεατού στερεού. Γιατί ο νόμος στο άρθρο 15 αναφέρει μόνο εξώστες και κινητά προστεάσματα. Τι ισχύει πραγματικά γιατί έχω δει κατα πολλές φορές να βγαίνουν εκτός ιδεατού στην πραξη και στην μελέτη αλλα δεν εχω βρεί καποια αναφορά στον νόμο.
  9. Δεν νομίζω να μου το κάνουν δεκτό μιας και είναι πριν τον ΝΟΚ. Αλλά το λέει ξεκάθαρα. Το έχω υποβάλει και ερώτημα στο υπουργείο μέσο email, έχει κανείς εμπειρία, πήρε ποτέ κάποιος απάντηση απο το υπουργείο;
  10. Αυτο για τα 9μ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το γράφει. Εφόσον μπορείς να κολλήσεις όπως λέει.
  11. Όντως η απάντηση της πολεοδομίας είναι ότι δεν μετράει
  12. Καλημέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο. Πρόκειται για ένα οικόπεδο στο οποίο βρίσκετε σε παλιό συνεχές σύστημα δόμησης και στο ένα απο τα δυο διπλανά οικόπεδα ο ιδιοκτήτης του είχε επιλέξει όταν έχτισε να μην κολλήσει στο όριο. Τώρα που θέλουμε να χτίσουμε το δικό μας οικόπεδο η πολεοδομία μας λέει ότι πρέπει να αφήσουμε δ μέχρι τα 9μ, αγνοώντας τελείως την παράγραφο 1.ε) του άρθρου 14 που μας δίνει το δικαίωμα να κολλήσουμε. Επίσης μου λένε ότι έχει βγει διευκρινιστική αλλά κανείς δεν την έχει.
  13. Γεια σας, Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάνοντας χρήση του Άρθρου 14 παρ. στ) σε κτίριο που δεν "κολλάει" από καμία πλευρά και δεν έχει μήκος πλευράς 9μ, αν στα 9μ μετράει η μόνωση; Το κτίριο μου θα είναι με την μόνωση 9μ και στην κάλυψη θα εμφανίζεται 8,80μ, ή 9μ στην κάλυψη και συν την μόνωση με συνολική διάσταση 9,20μ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.