Μετάβαση στο περιεχόμενο

mixalis-g

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.sattube.gr

Profile Information

  • Τοποθεσία
    London

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mixalis-g's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Οι λύσεις με Heat Recovery είναι standard στο εξωτερικό. Σκεφτείτε ποσα λεφτά θα πηγαίνουν χαμένα εάν πετάτε 2μξ/s αέρα στους 25 βάθους και φέρνετε αέρα από έξω στους 10. Οι τιμές τέτοιων συστημάτων δεν είναι εξωφρενικές για μια μικρή εγκατάσταση (60m2) δεν ξεπερνάει τα 10-12k euro. Η εταιρία ****** θεωρείτε από τις κορυφαίες στην ευρώπη και έχει μονάδες για εξαερισμό με Heat Recovery μέχρι και 9.5 m3/s (34 000 m3/h). (διαγραφή του λινκ) Παρακαλώ, να αποφεύγετε την αναφορά ονομάτων και την παράθεση συνδέσμων (λινκ) εμπορικών επιχειρήσεων όταν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο.CostasV
  2. Υπάρχει λύση χρειάζεσαι αυτό: http://www.vortice.ltd.uk/catalogue.aspx?id=737 και επίσης αυτό: http://www.vortice.ltd.uk/product.aspx?id=332 Θέλεις έναν ανεμιστήρα που θα το εγκαταστήσεις στον τοίχο του φωταγωγού. Ένα flat Channel 55mm πάχος από την τουαλέτα στον ανεμιστήρα κρυμμένος μέσα στην γυψοσανίδα. η μονη "μαστρωχαλασι" θα είναι στην ένωση
  3. Φιλε το θεμα το εχουμε αναλυσει εδω... http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=4931&page=2
  4. Εάν πας για ενεργειακό ξεχνα τον τζάκα με τις πατέντες του. Το τζαμι μετά από λίγο καιρό το συνηθίζεις. Το ενεργειακό μέσα σε 3 χρονια σου έχει κάνει απόσβεση σου δίνει 50% μέσω ορο οικονομία στο ξύλο. Αλλα ένα τέτοιο τζάκι θα πρέπει να το ανάβεις κάθε μέρα στις κρύες μέρες. Aμα είναι να το ανάβεις μια στο τόσο βάλε το απλό. Πάντως εάν θες την συμβουλή μου μείνε μακρυά από παντένες Εάν γίνει η παραμικρή κακοτεχνία όλη η καπνα θα σου έρχεται μέσα στο σπίτι.
  5. φιλε tsekgr Το σύστημα το έχω σκεφτεί έως εξής. Καλοκαίρι τζάκι και boiler κλειστό. Παροχή ζεστού νερού από τα solar panels με αποθήκευση νερού σε θερμοσίφωνα. Προσοχή όμως δεν μιλάω για ηλιακό θερμοσίφωνα αλλα για Evacuated Tube Solar Water Heating (h*tp://www.riomay.com/about-the-ecotube). Το χειμώνα τώρα. Το νερό από την παροχή θα περνάει από τον τα solar panels θα ανεβαίνει η θερμοκρασία από 15 C στους 34-35 σε μια normal μέρα (στις ποιο ηλιόλουστες μέρες μπορεί να φτάσει και τους 45). Το νερό τώρα από εκεί θα έχει δυο επιλογές η θα πηγαίνει στο τζάκι το οποιο θα ανεβάζει την θερμοκρασία του νερού στους 70-80 όπου μετά θα πηγαίνει στα σώματα. η άλλη επιλογή είναι εάν το τζάκι είναι κλειστό να πηγαίνει σε ένα combi-boiler (γκαζιού κατά προτίμηση) όπου θα ανεβάζει πάλι την θερμοκρασία και θα κυκλοφορεί στα σώματα. Υπολογίζω ότι με ένα τέτοια σύστημα χοντρικά θα γλυτώνει ένα σπίτι 50-60% τις ενέργειας που χρειάζεται για να ζεστάνει. εάν τώρα θες να το κάνουμε τελείως τρελό το project. Αντί για σώματα θα έβαζα υποδαπεδια θέρμανση/ ψύξη. Χειμώνα όπως περιέγραψα ποιο πάνω Kαλοκαίρι τώρα θα χρησιμοποίησα έναν absorbtion chiller (h*tp://www.sciencedaily.com/releases/2008/07/080714151427.htm) συνδεμένο με τα solar panels. Και μετά θα κυκλοφορούσα νερό στους 12-13 βαθμούς σε όλο το σπίτι. Εάν το σύστημα λειτουγούσε 24/7 με καλή μόνωση δεν θα υπήρχε ανάγκη για περαιτέρω ψύξη μέσω air con. Το κόστος ενός τέτοιου chiller στην Αγγλία έχει γύρω στα 7000 euro. Πάλι με έναν γρήγορο υπολογισμό ένα σπίτι 200 m2 θα θέλει το 1/4 τις ενέργειας για να κρατηθεί σε μια σταθερή θερμοκρασία 22-23 βαθμών σε σχέση με κανονικά aircon. Στα 5 χρονια έχω υπολογίσει ότι κανεις απόσβεση τα παραπάνω χρήματα που χρειάζεται ένα τέτοιο σύστημα. Από τον 6 χρόνο γλυτώνεις 50% τον χειμώνα στα τιμολόγια της ΔΕΗ και 75% το καλοκαίρι. Simple maths... PS: φιλε tsekgr υπολόγισε ότι για κάθε κρεβάτι στο σπίτι χρειάζεσαι 1.5m2 solar panel στην ταράτσα σου.
  6. Συγκεκριμένα το τζάκι αυτό δούλεψε τα περασμένα χριστούγεννα. Με εξωτερική θερμοκρασία 14-15 βαθμούς ένας από τους ποιο κρύους χειμώνες στην Κεφαλλονιά. Όπως περιέγραψα και πριν γύρω στα 60m2 είναι ανοιχτός χώρο κουζίνα σαλόνι τραπεζαρία και 20m2 σκάλα και ένα μικρό wc.Το σπίτι είναι καινούργια κατασκευή με τριπλά τζαμια και καλή μόνωση. Για ένα τέτοια χώρο χρειάζεσαι γύρω στα 7,5 kW φορτίο το τζάκι πρέπει να δίνει γύρω στα 12 kW υπό κανονικές συνθήκες. Οποτε είναι λογικό να υπερκαλύπτει τον χώρο. Εάν σχεδίαζα σπίτι τώρα θα είχα ένα κοινό σύστημα Ηλιακός τζάκι boiler. Έτσι θα πετύχαινα την τέλεια χρήση ενέργειας χωρίς καθόλου σπαταλη.
  7. Αυτό που χρειάζεσαι πρώτα από όλα είναι διπλα τζαμια και καλή εξωτερική πόρτα. Αν έχω καταλάβει καλά το σπίτι πρέπει να είναι παραδοσιακό μπορείς να βρείς στο εμπόριο πλέον πολύ καλά διπλα παράθυρα τα οποια δεν χαλάνε την εμφάνιση ενός τέτοιου σπιτιού. Μόλις τα βάλεις αυτά η πετρα έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά από μονη της. Μέσες άκρες πρέπει να υπολογίσεις Cooling Load γύρω στα 140 w/m2 και Heat Load 110 w/m2. Εάν καταφέρεις να πετυχεις καλή μόνωση τότε θα πρέπει να τα μειώσεις σε 110 w/m2 και 90 w/m2 αντίστοιχα.
  8. Το δικό μου είναι μαντεμένιο με μοτέρ και απόδοση γύρω στα 15κW. Το τζάκι αυτό θερμαίνει έναν ανοιχτό χώρο γύρω στα 80m2 (σαλόνι κουζίνα τραπεζαρια σκάλα) Από τιμή δεν θυμάμαι γιατί το πλήρωσα μαζί με αλλα πράγματα εδώ και 3-4 χρονια θα σε γελάσω.
  9. εγώ έχω τέτοιο τζάκι στο σπίτι μου στην Eλλάδα. Το τζάκι δουλεύει μια χαρά αλλα δεν κάνει για bbq και τέτοια. Τα κανονικά τzακια κρυώνουν το σπίτι όταν ανάβουν γιατί τραβάνε αέρα από το σπίτι για να γίνει η καύση. Με αποτελεσμα ο αέρας που τραβάει το τζάκι να ανανεώνεται με αέρα από έξω. Τα τζάκια με αερόθερμο έχουν δικια τους παροχή αέρα οποτε και τραβάνε όσο πρέπει και το σπίτι δεν κρυώνει.
  10. Εδώ έχει πιστεύω ότι πληροφορίες χρειάζεσαι... http://www.direct.gov.uk/en/BritonsLivingAbroad/BeforeYouGo/DG_4000018 Τώρα για την Ελλάδα δεν ξέρω τι μπορείς να κανεις η καλύτερη λύση είναι να ρωτήσεις έναν λογιστή.
  11. Παιδιά επαναφέρω την συζήτηση. Υπάρχει κανεις εδώ μέσα που να έχει περάσει τον βραχνά του TEE από UK μέσω chartered route?
  12. Στην Αθηνα παιζεις απο 35-40 μοιρες. Δες εδω.... http://www.roofray.com/calculator#
  13. Φιλε δεν γίνετε από την μια μέρα στην άλλη με το που βγείς από το τει να μπορείς να κάνεις μελέτη μονος σου. Ψάξε να βρείς κανένα γραφείο να κάτσεις διπλα σε κάποιον ποιο έμπειρο να σου μάθει 5 πράγματα γιατί αλλιώς με τα βιβλία δεν κανεις δουλειά.
  14. Αυτό εδώ πιστεύω να σε βοηθήσει.
  15. Χάρη Υπάρχουν πολλά είδη καπνοδόχων όπως και πολλά είδη boiler. Ανάλογα το boiler σχεδιάζεις την καμινάδα. Τα περισσότερα boiler για οικιακή χρήση και ελαφριά βιομηχανική χρήση έρχονται με δικά τους kit καπνοδόχου και συνήθως έχουν ενσωματωμένους ανεμιστήρες όπου σπρώχνουν τα καυσαέρια προς τα έξω. Η δυσκολία είναι όταν αρχίζει να παίζεις με το ύψος μιας καμινάδας και με την μόνωση της. Ο ζεστός αέρας όσο ποιο ψιλά ταξιδεύει τόσο ποιο πολύ υγροποιείται. Oταν συζητάμε για καπνοδόχο (τουλάχιστον εγώ) δεν συζητάμε για τζάκια, σόμπες και boiler σπιτιών Μιλάμε για βιομηχανικά boiler η εγκατάστασης γραφείων με αποδώσεις άνω του 1MW Η συνήθης πρακτική για μια τέτοια καπνοδόχο είναι η εξής Μεταλλική κατασκευή, είναι λίγο δύσκολο να σηκώσεις καπνοδόχο από τούβλα 150 μετρα. Κυκλική γιατί έχεις λιγότερες τριβές και διευκολύνεις την ροη Ηλεκτροκολλημένη για να μην έχεις απώλειες και διαρροές καπνού υδρατμών και πιέσεις Θερμό Μονωμένη για να κρατάς τα καυσαέρια σε μεγάλες θερμοκρασίες έτσι ώστε να ανεβαίνουν όσο το δυνατό ποιο γρήγορα, αλλα και για να μειώσεις τις πιθανότητες εκδηλώσεις φωτιάς. Ο αέρας που χρειάζεται για την καύση δεν αντλείται από την καμινάδα αλλα από τον περιβάλλοντα χώρο στο λεβητοστάσιο. Αλλα εάν έχεις μια καμινάδα που δεν τραβάει τότε είναι δώρων άδωρο. Ο λόγος που ζητάμε να υπάρχει εξαερισμός στο λεβητοστάσιο είναι πρώτον για την εισροή φρέσκου αέρα για την καύση δεύτερον για τον εξαερισμό του λεβητοστασίου από τις αναθυμιάσεις του καυσιμου και τρίτον για τον εξαερισμό καπνού σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Κανονικά θα πρέπει να έχεις δυο σημεία εξαερισμού. Ένα χαμηλά και ένα ψιλά. Πιστεύω ότι απάντησα σε όλα τα ερωτήματα σου
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.