Μετάβαση στο περιεχόμενο

thodoris85

Members
  • Περιεχόμενα

    86
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από thodoris85

  1. 1 ώρα πριν, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

    χωρίς να  θέλω να σε προσβάλω ......γνωρίζεις τι είναι η ΥΔΕ ?

    Σε καταλαβαίνω πως το γράφεις, και δε με προσβάλεις καθόλου, γιατί ίσως φαίνεται κάπως ο τρόπος που ρωτάω.

    Δε θέλω (για διάφορους λόγους) να το αναλύσω εδώ γιατί δεν έχει και σημασία, αλλά ενδέχεται να μου χρειαστεί και θέλω να είμαι έτοιμος στο τυπικό κομμάτι.

     

     

  2. 5 ώρες πριν, JasonK said:

    Πρέπει να έχεις ανοικτά βιβλία στην εφορία (είτε ως εταιρεία ή ως ελεύθερος επαγγελματίας) και να έχεις κάνει την απαραίτητη αναγγελία στην διεύθυνση βιομηχανίας της περιοχής σου.  

    Ανοιχτά βιβλία έχω ως εε.

    Είναι κάτι άλλο που θα χρειαστεί να κάνω ή μόνο ό,τι χρειάζεται για την αναγγελία στη διεύθυνση βιομηχανίας;

    Επειδή κάπου το έχασα με διάφορες απαντήσεις που είχα βρει στο forum, υπάρχει κάπου κάποια λίστα με τα έγγραφα που απαιτούνται;

  3. Καλησπέρα,

    έχω υπαχθεί στην παρ.9 άρθρ.39 και στην κεντρική σελίδα του ΕΦΚΑ μου βγάζει τα παρακάτω στην ασφαλιστική ικανότητα:

    Παράθεση

     

    Κατάσταση: Ασφαλισμένος

    Ισχύει μέχρι: 30/06/2020

     

     

    Είχα διαβάσει, παλιότερα στο παρόν άρθρο, ότι έχει συμβεί και σε κάποιους άλλους, αλλά σε αυτούς είχε ανανεωθεί με τη σωστή ημερομηνία (το ίδιο και σε έναν συνάδελφο μου).

    Πρέπει να κάνω κάτι, ή συμβαίνει και σε άλλους και θα ανανεωθεί (πριν τη λήξη);

    Οι ασφαλιστικές εισφορές πληρώνονται κανονικά.

     

    Ευχαριστώ

  4. Νομίζω το κατάλαβα.

    Να δώσω ένα παράδειγμα να μου πεις αν είναι σωστό αν σου ειναι εύκολο

    π.χ. έχω τώρα 300 ευρώ (υποθετικό) το μήνα για κύρια σύνταξη και κλάδο υγείας.

    Έστω ότι επιλέγω τη δεύτερη κατηγορία (252 ευρώ). Θα βγαίνει να πληρώνω διαφορά στον ΕΦΚΑ (μόνο για τον κλάδο σύνταξης);

     

    Μου φαίνεται ότι θα διαλέξω τη δεύτερη κατηγορία που είναι και η μινιμουμ, για να ειμαι καλυμμένος

  5. Το θέμα, με εμένα, είναι οτι δεν έχω παράλληλη απασχόληση. Απλά θεωρούμαι μισθωτός λόγω της υπαγωγής μου στην παράγραφο 9 του άρθρου 39 του Νόμου 4387.

     

    Δεν έχω διαβάσει το νόμο, μιας και ο λογιστής μου μου είχε πει τι "έπρεπε" να κάνω (κάτι που φαίνεται ότι δεν ισχύει μετά από αυτήν την ανακοίνωση). Σε εμάς θα συνεχίσει να ισχύει ο υπολογισμός με ποσοστό επί του μισθού όπως ίσχυε με τον αρχικό νόμο (4387);

  6. Θεώρησα ότι αν επιλέξει κανείς το "δηλώνω ότι έχω παράλληλη μισθωτή απασχόληση" θα ισχύει παράλληλα με κάποια επιλογή στις ασφαλιστικές κατηγορίες.

    Δεν αναφέρεται κάπου αυτό που λέω βέβαια. Υπόθεση κάνω μιας και βγάζει το παρακάτω μήνυμα αν δεν επιλέξεις κάποια ασφαλιστική κατηγορία, και τικάρεις μόνο αυτό που αναφέρουν στο ΤΕΕ.

     

    image.thumb.png.e2404a0abccdf661a4b9388fc74d8492.png

  7. @georgegaleos, μετά το email από το ΤΜΕΔΕ (με την ανακοίνωση του ΤΕΕ), τελικά είναι διαφορετικά τα πράγματα από ότι ειπώθηκε σε προηγούμενο post, σωστά;

    Παράθεση

    10. Οι υπαγόμενοι στην παράγραφο 9 του άρθρου 39 του Νόμου 4387, θα πρέπει να επιλέγουν υποχρεωτικά το πεδίο «Δηλώνω ότι έχω παράλληλη μισθωτή απασχόληση», προκειμένου ο ΕΦΚΑ να συνυπολογίζει τις ασφαλιστικές εισφορές μέσω τις ΑΠΔ του εργοδότη.

     

  8. @lefgiap δε σβήνεις καλύτερα τις ευαίσθητες πληροφορίες;

     

    @Alex259, @mfrantz και στους υπόλοιπους που θέλουμε να επιστραφεί το ποσό στο λογαριασμό μας.

    Βγήκε εγκύκλιος χτές, και αναφέρει τα παρακάτω για τις επιστροφές:

    Παράθεση

    Διαχείριση υπολοίπου εκκαθάρισης 2017
    Το χρεωστικό  υπόλοιπο της  εκκαθάρισης αναζητείται  ισόποσα  κατανεμημένο  σε  πέντε  (5) μηνιαίες δόσεις, της πρώτης καταβαλλόμενης έως την 31.12.2018.
    Πιστωτικό   υπόλοιπο άνω   των   50,01€, δύναται   να   παραμείνει  στο   λογαριασμό   του ασφαλισμένου, προκειμένου να συμψηφιστεί με ασφαλιστικές εισφορές επόμενων μηνών. Για το  σκοπό  αυτό  υποβάλλεται  αίτηση  αποκλειστικά  στον  ιστότοπο  ΕΦΚΑ  (Ηλεκτρονικές
    Υπηρεσίες --> Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης --> Εκκαθάριση) έως 31.12.2018.
    Μετά την πάροδο της πιο πάνω προθεσμίας και εφόσον δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση, το ποσό θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων εφόσον έχουν δηλώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
    Πιστωτικό υπόλοιπο έως 50,00€, συμψηφίστηκε με επόμενη τρέχουσα εισφορά. Στις περιπτώσεις  που  το  υπόλοιπο  της  εκκαθάρισης  είναι μηδενικό,  παραμένει  μόνο  η υποχρέωση καταβολής τρεχουσών εισφορών.

     

  9. Για το (α) στέλνω όλα αυτά τα mail στον ΕΦΚΑ. Λογικά, όπως λες κι εσύ μέσα στον Οκτώβριο θα ξέρουμε που θα ενημερωθεί το σύστημα.
    Όπως και να έχει, τους ρώτησα πάλι σήμερα να μου δώσουν ημερομηνία για το πότε να περιμένω τα λεφτά....(όχι ότι γνωρίζουν απαραίτητα)

    Για το (β) κομμάτι δεν ανησυχώ. Καλά τα λες.

    Το θέμα είναι να μου επιστραφούν (επιτέλους) τα λεφτά που έχω δώσει στον ΕΦΚΑ, γιατί όσο να πεις, υπάρχει ανάγκη. Και να μην υπήρχε θα τα ζήταγα βέβαια, τα έχω δουλέψει... :) (λογικά θα μου τα ζητήσει και η εταιρία τώρα στον ταμειακό συμψηφισμό). Ελπίζω μετά την κουβέντα με την εταιρία να βγει άκρη.

     

    Ευχαριστώ και πάλι. Καλή συνέχεια

  10. 9 λεπτά πριν, georgegaleos said:

    Κάτι άλλο ....στην φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2017 δεν σου έδωσαν βεβαίωση κρατήσεων-αποδοχών (?), εννοώ με ποιό δικαιολογητικό εξέπεσες το ορθό ποσό ασφαλιστικών εισφορών στο 2017. Αν δεν σου έδωσαν πως γνώριζες τι ποσό θα εκπέσεις. Αν σου έδωσαν και το ποσό των κρατήσεων αφορούσε μόνο τους υπόλοιπους μήνες (διότι λες ότι οι κρατήσεις των υπόλοιπων μηνών ήταν σταθερές και αντιστοιχούσαν στο ποσό του παραστατικού) και δεν είχε τις κρατήσεις αυτές των δύο μηνών τότε υποθέτω ότι δεν τις έκαναν-απέδωσαν, οπότε ορθά πλήρωσες εσύ με βάση τα ειδοποιητήρια.

    Ξεκαθάρισε με το λογιστήριο ... 
     

    Από τη βεβαίωση (και μόνο από αυτήν) έβγαλα αρχικά άκρη ότι μου έχουν κρατήσει το ποσό χωρίς επικουρικό και ΕΦΑΠΑΞ. Μετά από δική μου παρατήρηση, μου έδωσαν άλλη βεβαίωση κρατήσεων με τα σωστά ποσά, για το σύνολο των 12 μηνών. Και από ότι μου είπε ο οικονομικός της εταιρίας μας, έχουν ήδη αποδοθεί στον ΕΦΚΑ (αλλιώς δε νομίζω να έδιναν και τη σχετική βεβαίωση).

    Πρέπει να μιλήσω με τον οικονομικό για να το ξεκαθαρίσουμε με το λογιστήριο. Τον έχω "ενοχλήσει" αρκετές φορές μέσα στο μήνα για να συζητήσουμε σχετικά με την αποπληρωμή (από πλευράς μου προς την εταιρία, μιας και από ότι φαίνεται έχουν αποδοθεί από την εταιρία προς τον ΕΦΚΑ). Θεωρώ ότι θα ξεκαθαριστεί τώρα στην εκκαθάριση που θα κάνω με την εταιρία.

  11. Γιώργο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

    Για να σου πω την αλήθεια, είχα ρωτήσει πριν λίγο καιρό εδώ, σχετικά με επικουρικό και ΕΦΑΠΑΞ. Οπότε είχαν βγεί κάποια extra για να δώσω (τα οποία δεν τα είχαν αποδόσει από το λογιστήριο). Τα extra τα έχει ήδη δόσει η εταιρία, αλλά δεν μου τα έχει παρακρατήσει ακόμα. Ελπίζω μέχρι αύριο να βγάλω άκρη.

    Γενικά υπάρχει μεγάλη τεράστια δυσκολία στην επικοινωνία με το λογιστήριο και εκεί είναι που "μπάζει" το όλο θέμα. Θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη όμως με αυτά που με συμβουλεύεις (αν γίνεται μέσω ΑΠΔ να βγάλω άκρη και να συμψηφιστούν οι εισφορές), αλλιώς θα περιμένω ένα μήνα ακόμα να δω τι γίνεται με τους πολυαναμενόμενους συμψηφισμούς.

     

    Για το β) Δε μου είχαν κάνει κρατήσεις από το μισθό μου, αλλά μου επιβεβαίωσαν ότι έχει πληρωθεί ο ΕΦΚΑ για τους δυο πρώτους μήνες

    Για το γ) Το ποσό κράτησης κάθε μήνα ήταν σταθερό και βάσει των υπολογισμών μου ήταν μηνιαίο (δηλαδή δεν περιελάμβανε κάτι extra για τους δυο πρώτους μήνες ~Ιανουάριο-Φεβρουάριο)

    Οπότε, πρέπει να βγάλω άκρη με το λογιστήριο αρχικά (κάτι το οποίο είναι πιο δύσκολο και από το να βγάλω άκρη με τον ΕΦΚΑ) και βλέπω από εκεί και πέρα τι πρέπει να κάνω.

     

    Ενα αναμονή τις εγκυκλίου (εδώ και ~2 χρόνια)

  12. Καλημέρα.

     

    Αρχικά θα ήθελα να δω αν υπάρχει κάποιος άλλος σε ίδια κατάσταση με εμένα.

    Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017, δεν υπήρχε ακόμα η δυνατότητα έτσι ώστε η εταιρία με την οποία έχουμε συνεργασία να με δηλώσει στις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 39 του νόμου 4387/2016. Επίσης, επειδή δεν ήταν τίποτα σίγουρο (μπορεί και να μη με δήλωναν) είχα πληρώσει τις εισφορές που μου αναλογούσαν (και είχα φανεί στη σελίδα του ΕΦΚΑ), μόνος μου.

    Έχω στείλει 3 email (18/10/2017, 15/2/2018 και 26/9/2017), και πριν από αυτά είχα μιλήσει και τηλεφωνικώς. Η απάντηση δε θα μπορούσε να είναι πιο γενική (27/9/2018):

    Παράθεση

    Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι:

    Η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις της παρ. 9 του άρθρου 39 του Ν.4387/2016, των μη μισθωτών με παράλληλη μισθωτή απασχόληση (άρθρο 36 Ν.4387/2016), καθώς και ασφαλισμένων στους οποίους διαπιστώθηκε μεταβολή της ιδιότητας, θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες.

    ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

     

    Κατανοώ ότι δεν είναι και πολλά αυτά που μπορώ να κάνω (μιας και μιλάμε για δημόσιο).
    Αλλά υπάρχει κάποιος σε παρόμοια θέση;
    Γνωρίζει κάποιο ημερομηνία που θα γίνουν οι επιστροφές/συμψηφισμοί (και όχι "μεταγενέστερο χρόνο" και "οδηγίες");
    Κάποια συμβουλή με το τι παραπάνω θα μπορούσα να κάνω;

     

    Ευχαριστώ πολύ

  13. @ntanos

    Αυτό από ότι καταλαβαίνω ισχύει για όσους δεν είναι στην παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016 (ότι κάποιος στον ΟΑΕΕ πληρώνει περισσότερα από ότι κάποιον στο ΤΣΜΕΔΕ), μιας και έκπτωση σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει. Αυτός ήταν και ο λόγος που θεωρούσα ότι στον ΟΑΕΕ δεν έχουν επικουρικό και ΕΦΑΠΑΞ (δε θυμάμαι αν είχα διαβάσει και κάτι άλλο παλιότερα βέβαια.

    Έν τω μεταξύ, ρώτησα μια γνωστή μου που ειναι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ (η οποία υπάγεται στην παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016) και μου είπε ότι έχει ΕΦΑΠΑΞ αλλά όχι επικουρικό

  14. 5 λεπτά πριν, zefuros said:

    Λιγο Off-topic, αλλά πραγματικά είναι περίεργο που αρκετοί συνάδελφοι δεν εχουν ακομα κατανοήσει πως χρωστάνε στο ΕΦΚΑ 20 μήνες επικουρικού/Εφάπαξ!

    Για να μην πέσουμε και από τα συννεφα και να κανετε τα κουμάντα σας, αυτό το ποσό ΑΥΤΗ τη στιγμή αντιστοιχεί σε περίπου 70% από τίς εισφορές που έχετε πληρώσει μέσα σε 1 ολόκληρο έτος.... και αυξάνει

    ΥΓ. Μην το μπερδέψετε με τα αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ 2013 είναι άλλο φρούτο αυτό...

    Αν αναφέρεσαι σε εμένα, επειδή είμαι στο καθεστώς της παρ. 9 του αρ. 39 του ν. 4387/2016 δεν είχα εικόνα των κρατήσεων μέχρι στιγμής. Τώρα που απέκτησα (ζήτησα χαρτί με τις κρατήσεις για τη φορολογική δήλωση), κάθισα και υπολόγισα τα ποσοστά και είδα ότι δεν έκαναν καθόλου κρατήσεις για αυτά τα δυο (επικουρικό και ΕΦΑΠΑΞ).

    Μέχρι στιγμής όμως έκανα το κουμάντο μου όπως λες, οπότε μάλλον είμαι καλυμένος 100% (έχω μια αμφιβολία για Ιανουάριο 2017 και Φεβρουάριο 2017, αλλά θα το μάθω σύντομα κι αυτό).

  15. @πετρος748

    E.E. μπλοκάκι είμαι και υπάγομαι στην παρ.9 του άρθρου 39. Αυτό εννοείς ως μισθωτός;

    Στον ΟΑΕΕ ξέρεις τι γίνεται όσον αφορά Επικουρικό και ΕΦΑΠΑΞ; Νομίζω ότι δεν υπάρχουν εκεί ε;

     

    7 λεπτά πριν, hkamp said:

    Τα ΕΛΤΑ είναι επικίνδυνα!

    Θα σου κρατήσουν και προμήθεια και υπάρχει πιθανότητα και το ποσό. Αν το κάνανε στη ΔΕΗ χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες, πιθανόν να το κάνουν και αλλού.

    Ούτε κι εγώ θα τα εμπιστευόμουν

    • Thanks 1
  16. 14 ώρες πριν, πετρος748 said:

    από 1/1/2017 δεν υπάρχουν εισφορές για Επικουρικό και Εφάπαξ, δεν νομίζω να καταργηθούν, κάποια στιγμή θα επανέλθουν,

     

     

    αλλά προς το παρών η κατάσταση  ρευστή, από τον Μάιο του 2016 δεν έχουν αποδοθεί μόνιμες συντάξεις, όλες που εκδόθηκαν είναι προσωρινές.

     

     

    Αναφέρεσαι για άλλα ταμεία πέρα από το ΤΣΜΕΔΕ, σωστά; Γιατί σε ερώτηση που έκανα πριν 2-3 μήνες είχα άλλη απάντηση σχετικά με το επικουρικό και εφαπαξ (η ερώτηση μου τότε ήταν συγκεκριμένα για το ΤΣΜΕΔΕ).

    Και σε κουβέντα που καναμε στην εταιρία, τελικά μίλησαν με το λογιστήριο και πράγματι ισχύουν οι κρατήσεις και θα έπρεπε να γίνονται (μας έκαναν και διορθωση στα ποσά που μας κρατάνε κάθε μήνα).

  17. Καλησπέρα,

    η ερώτηση μου είναι λίγο γενική και ίσως λίγο εκτός θέματος. Αλλά είπα να μην ανοίξω νέο θέμα.

    • Το επικουρικό και το ΕΦΑΠΑΞ ισχύουν ακόμα; Ναι μεν τα πληρώνουμε, αλλά (βάσει της σημερινής νομοθεσίας) προβλέπεται να τα πάρουμε;
    • Από όσο ξέρω, μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ ισχύουν τα παραπάνω, σωστά; Άρα σε περίπτωση που θα ήθελα να αποφύγω αυτές τις εισφορές (ΕΦΑΠΑΞ και επικουρικό), μπορώ να διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ/ΤΕΕ και να κάνω εγγραφή στον ΟΑΕΕ;

    Τα παραπάνω τα ρωτάω, μιας και τα 8 χρόνια που είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει χρειαστεί να υπογράψω, και βάσει της πορείας μου μέχρι τώρα, δε θα χρειαστεί.

     

    Ευχαριστώ

  18. 8 λεπτά πριν, dim salo said:

    από χθες δεν μπορώ να μπω στον ΕΦΚΑ και μου γράφει : « Προσωρινή αδυναμία πιστοποίησης μέσω TaxisNet, παρακαλούμε προσπαθήστε αργότερα. » , συμβαίνει και σε άλλους ;

    τα ίδια και σε 'μένα από χτες

  19. 13 λεπτά πριν, Panagiotis T. said:

    Καλησπέρα Θοδωρή,

    προφανώς με τη λέξη μισθωτός στον παραπάνω πίνακα αναφέρεσαι στο μπλοκάκι. Αν δεν κάνω λάθος, και για τον ελεύθερο επαγγελματία και για τον μισθωτό-μπλοκάκι ισχύουν τα συγκεκριμένα ποσοστά  με εξαίρεση τα 10 ευρώ υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. στην περίπτωση του μισθωτού-μπλοκάκι που δεν υφίστανται (μικρό το καλό, απλά το αναφέρω).

    Για τον πραγματικά μισθωτό μηχανικό τα ποσοστά είναι διαφορετικά.

     

    Ναι εννοώ μισθωτός-μπλοκάκι (παράγραφος 9 - άρθρο 39), για συντομία το έγραψα έτσι στα τεφτέρια μου. Ευχαριστώ και πάλι για τη διευκρίνιση

  20. 12 ώρες πριν, Panagiotis T. said:

    Καλημέρα Θοδωρή,

    εφόσον υπάγεσαι στην παρ.9 του άρθρου 39 πρέπει να γίνει κανονικά η παρακράτηση για επικουρικό κι εφάπαξ (τα ανάλογα ποσοστά). Απ' όσο γνωρίζω στην περίπτωση αυτή η καταβολή των εισφορών (ποσοστό τόσο του εργοδότη όσο και του εργαζομένου) είναι υποχρέωση του εργοδότη και γι' αυτό οφείλει να καταθέσει τη σχετική Α.Π.Δ. Στην καρτέλα του Ε.Φ.Κ.Α. "Υποχρεώσεις Κοινωνικής ασφάλισης/Εισφορές" και στην υποκαρτέλα "Ιστορικό Εισφορών από 01/01/2017" για τον αντίστοιχο μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται η λέξη "Αυτοαπασχολούμενος" ως ιδιότητα και η φράση "Yπαγωγή στη διάταξη παρ.9 αρθρ.39 Ν.4387/2016" στις Παρατηρήσεις. Αυτός είναι ο ένας έλεγχος που μπορείς να κάνεις όπως επίσης να βεβαιωθείς κι από το λογιστήριο του εργοδότη σου ότι έχει κατατεθεί σωστά η σχετική Α.Π.Δ. Στην καρτέλα του Ε.Φ.Κ.Α. οι συγκεκριμένες αλλαγές παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση στο να εμφανιστούν (της τάξης 1 μήνα+).

     

    Παναγιώτη καλημέρα,

    Από την πρώτη κιόλας πρόταση πήρα την απάντηση μου. Ελπίζω να βγει άκρη με το λογιστήριο εντός του μήνα.

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου

  21. Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση για το επικουρικό και το ΕΦΑΠΑΞ (κατηγορία: άρθρο παρ. 9 του αρ. 39).

    Μου έδωσαν από τη δουλειά χαρτί που φαίνονται οι εισφορές που έχουν δώσει για το 2017. Σύμφωνα με αυτό φαίνεται όρι δεν παρακρατάνε επικουρικό (3.5% δικό μου και 3.5% του εργοδότη) και να θυμάμαι καλά θα έπρεπε να υπάρχει κια παρακράτηση για ΕΦΑΠΑΞ (δικό μου 4%).

    Δε θα έπρεπε να γίνεται παρακράτηση; Αυτά τα παρακρατάνε μέσω ΕΦΚΑ ή μέσω ΤΜΕΔΕ;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.