matthaios
Members-
Περιεχόμενα
28 -
Εντάχθηκε
-
Τελευταία επίσκεψη
matthaios's Achievements
Newbie (1/15)
0
Φήμη στην κοινότητα
-
Αφού μεταφέρει ροπή στρέψης δεν είναι άξονας αλλά άτρακτος, για το τυπικό.
-
ΟΧΙ! Η άδεια οδήγησης μπορεί να είναι δημόσιο έγγραφο αλλά σε καμία περίπτωση δεν συσχετίζεται με πτυχία. Αν θες να την αναβαθμίσεις για άλλες κατηγορίες (Γ, Δ ή Ε) δίνεις εξετάσεις στο μηχανολογικό. Τι χρειάζεται για την αναβάθμιση μπορείς να ρωτήσεις σε σχολή οδηγών.
-
Προφανώς εννοεί για σχέδιο υδραυλικού που δουλεύει στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης του δήμου θερμαϊκού. Οι υδραυλικοί του δήμου κάνουν & την καταμέτρηση των υδρομέτρων (κοινώς ρολογιών). Πάρε ένα τηλέφωνο στη ΔΕΥΑΘ ή πέρνα από εκεί & ρώτησέ τον προϊστάμενο. Το πιό πιθανό είναι να είναι συνάδελφος μηχανικός οπότε θα σου εξηγήσει τι παίζεται & τι να κάνεις.
-
Σωστός ο alfisti1978. Υπ' όψην ότι τα συμπυκνώματα είναι στην ουσία απιονισμένο νερό, δεν περιέχουν άλατα δηλαδή. Αρκετοί τα συλλέγουν σε πλαστικά μπετονάκια & τα χρησιμοποιούν για τα μπεκ στους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων ή σε ηλεκτρικά σίδερα ατμού.
-
@nikosm1993 το μήκος του εσωτερικού σπειρώματος περιλαμβάνει 2-3 σπείρες επιπλέον του μήκους του κοχλία για λόγους ασφαλείας & μετά ακολουθεί ο ελεύθερος χώρος με το κωνικό μέρος στο τέλος της οπής του πυρήνα, για να συγκεντρώνονται τα απόβλητα (γρέζια) που παράγονται κατά την κοχλιοτόμηση αλλά & από την κοχλιοσύνδεση. Ανάλογα με τη διατομή του κοχλία το επιπλέον μέγιστο μήκος ξεκινά από 3 mm για M3 & φτάνει μέχρι 10 mm για M32 ανεξάρτητα από το μήκος του κοχλία (πίνακες κατά DIN 76). Αναζήτησε στη βιβλιοθήκη της σχολής σου για τα βιβλία μηχανολογικού σχεδίου των Παπαμητούκα & Βούλγαρη αντίστοιχα.
-
Έχω στο σπίτι ένα παλιό μικρό UPS το Back UPS ES 350 της APC. Το έχω γύρω στα 7 χρόνια & δεν του έχω αλλάξει ακόμη μπαταρία. Προς το παρόν δουλεύει κανονικά. Παλιότερα είχα πανω desktop & οθόνη τα οποία χάλασαν & τώρα του έχω πάνω ένα laptop & το router. Σε διακοπή ρεύματος με αυτά πάνω κρατάει μέχρι 10 λεπτά περίπου, περισσότερο από τη μπαταρία του laptop που μετά από 3 χρόνια δεν κρατάει ούτε 5 λεπτά. Το πήρα γιατί μία μέρα στο παλιό PC δούλευα στο autocad κάποια σχέδια & μετά από 4-5 ώρες δουλειά έγινε διακοπή ρεύματος & άντε πάλι από την αρχή να βγάλω τα σχέδια. Εδώ αναφέρει για τις κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα UPS ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους: https://el.wikipedia.org/wiki/UPS https://en.wikipedia.org/wiki/Uninterruptible_power_supply
-
Ναι, είναι σίγουρο παιδιά. Είμαι ραδιοερασιτέχνης & γνωρίζω τις εκχωρημένες υποζώνες συχνοτήτων (band plan). Τα πλοία & τα σκάφη έχουν δικές τους συχνότητες, συνήθως στα μεσαία, στα βραχέα (HF) αλλά & στα VHF & έχουν ειδικές άδειες & διακριτικά κλήσης. Ο κανονισμός 1969 02/9/2011 αναφέρει ρητά σε ποιές υποζώνες συχνοτήτων μπορεί να εκπέμπψει κάποιος ραδιοερασιτέχνης. Κάποιος που δεν έχει άδεια ραδιοερασιτέχνη αν θέλει να είναι νόμιμος, επιτρέπεται να εκπέμψει μόνο με PMR ή LPD, τα οποία είναι νόμιμα, δεν χρειάζονται άδεια & εκπέμπουν σε συγκεκριμένες συχνότητες (κλειδωμένες σε κανάλια) με χαμηλή ισχύ. Όπως & τα CB, τα οποία δεν χρειάζονται άδεια, αρκεί να πληρώσεις ένα παράβολο & να τα δηλώσεις στο μηχανολογικό. Αλλά τα PMR δεν χρειάζεται να τα δηλώσεις πουθενά.
-
Για VHF χρειάζεται άδεια ραδιοερασιτέχνη αλλιώς είναι παράνομα. Καλύτερα PMR (στα UHF 446 MHz με μισό Watt) τα οποία δεν χρειάζονται άδεια. https://en.wikipedia.org/wiki/PMR446
-
@gp1 αν το κλιματιστικό σου δεν έχει inverter, ναι είναι λογικό να μην αποδίδει σε θερμοκρασίες εξωτερικού περιβάλλοντος κάτω από τους 7 βαθμούς όπως ανέφερε & ο BAS. Αν έχει inverter μπορεί να αποδώσει μέχρι τους 0 βαθμούς. Αν έχεις καιρό να το κάνεις service φώναξε ένα τεχνικό να ελέγξει το φρέον αν χρειάζεται συμπλήρωμα.
-
& υπό σταθερή ατμοσφαιρική πίεση να συμπληρώσω. Με απλά λόγια είναι το ποσό της θερμότητας που δίδεται σε ένα υγρό μόνο & μόνο για την αλλαγή της φάσης του από υγρό σε αέριο (εξάτμιση), υπό σταθερή πίεση & θερμοκρασία. Αυτό είναι σχετικό. Γενικά ένα κάυσιμο που έχει 20% & πάνω ποσοστό υγρασίας, είναι ασύμφορο προς καύση.
-
Βιομηχανικός καυστήρας φ.α. και επιτρεπόμενα όρια εκπομπών
matthaios replied to torero's θέμα in Ενεργειακά
Ειδικά για καυστήρες Φυσικού Αερίου αν είναι πιστοποιημένοι όπως αυτοί του εμπορίου, όχι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμπίπτουν στη νομοθεσία, η οποία είναι χαλαρή στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες όπως Γερμανία & ΗΠΑ όπου οι κανονισμοί απαιτούν όλοι οι βιομηχανικοί καυστήρες να είναι με προέναυση αλλιώς δεν παίρνουν πιστοποίηση. -
Νομοσχέδια τα οποία δεν τηρούνται στην πράξη όσο ορθά & αν είναι πλαισιωμένα θεσμικά, περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν. Παραθυράκια διατάξεων τα οποία δεν σε αφήνουν πρακτικά να πατήσεις πάνω στο γράμμα του νόμου θα υπάρχουν πάντα & εκεί έγκειται το πρόβλημα. Οι ρυθμιστικές αρχές δεν ασκούν τον έλεγχο σε βαθμό που θα 'πρεπε καθώς δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές σε εξοπλισμό & ανθρώπινο δυναμικό. Από την άλλη μεριά είναι & θέμα παιδείας & συνείδησης του καθενός. Παλιότερα που δούλευα σε επαρχιακή πόλη έμενα στο ρετιρέ 4όροφης πολυκατοικίας. Σαν ραδιοερασιτέχνης που είμαι μπορούσα νόμιμα να σηκώσω κεραιοσυστήματα για τους ασυρμάτους μου & να εκπέμπω μέσα στα όρια που προβλέπει ο κανονισμός. Δεν το έκανα ομως καθώς σεβάστηκα το γεγονός ότι στο 2ο όροφο της πολυκατοικίας έμενε ηλικιωμένος με βηματοδότη. Ας ελπίσουμε ότι με το Εθνικό Παρατηρητήριο Τηλεπικοινωνιών που θα συσταθεί στο άμεσο μέλλον να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος καθώς η ΕΕΤΤ αποδυκνείεται μικρή στο να ελέγχει όλες τις εκπομπές για παραβάσεις των κανονισμών περί ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο ανεξέλεγκτο πεδίο που επικρατεί σήμερα.
-
Τυπική αστοχία: είναι τα σπειράλ σας ανοξείδωτα;
matthaios replied to AlexisPap's θέμα in Μηχανολογικά
Ωραία, ευχαριστώ για τη γνώση! Είχα την εντύπωση ότι όλοι οι inox είναι μη μαγνητικοί. Στη Χημική Τεχνολογία που είχαμε στο ΤΕΙ κάναμε για τους χάλυβες αλλά όχι για ανοξείδωτους. -
Τυπική αστοχία: είναι τα σπειράλ σας ανοξείδωτα;
matthaios replied to AlexisPap's θέμα in Μηχανολογικά
+ τα μικρά υδραυλικά πλήγματα που δέχονται όταν κλείνουν απότομα οι βάνες. Ένας απλός τρόπος για να διακρίνουμε τα ανοξείδωτα είναι ότι στα inox δεν κολλάει μαγνήτης, όπως κολλάει σε μη ανοξείδωτα χαλύβδινα ή σιδηρούχα εξαρτήματα. Edit: @rootbreaker με πρόλαβες... -
Δεν το διευκρίνησα σωστά & σε μπέρδεψα. Αν έχεις μία δεξαμενή με ύψος 10 m γεμάτη με νερό τότε η υδροστατική πίεση στη βάση της είναι 1 bar, ανεξαρτήτως διατομης. Αν η δεξαμενή είναι 20 μέτρα ύψος η πίεση στη βάση της είναι 2 bar & ούτω καθεξής. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά γιατί είναι απλά. Καταρχήν δεν είναι δυνατόν να τροφοδοτηθεί η Α από την Β με το νέο αγωγό (με τη διακεκομμένη γραμμή) μεσω του αγωγού παροχής για την κατανάλωση Α2. Απλά αν μείνει από νερό η δεξαμενή Α θα αποκόπτεται από το δίκτυο με βάνα & οι παροχές Α1 & Α2 θα τροφοδοτούνται από τη Β με το νέο αγωγό. Καλό είναι να γίνει & ένα by pass στο νέο αγωγό μέχρι την κατανάλωση Β (γύρω από τη δεξαμενή Β δηλαδή), ώστε αν μείνει από νερό η δεξαμενή Β να αποκόπτεται από το δίκτυο με βάνες & μέσω του by pass να τροφοδοτείται η κατανάλωση Β από τη δεξαμενή Α με το νέο αγωγό. Την πίεση στους αγωγούς μπορείς να τη ρυθμίσεις με ρυθμιστές πίεσης (όπως είπε & ο astrah πιό πάνω) ή με περιοριστές παροχής, αφόσον οι διατομές των αγωγών είναι σταθερές. Αλλά δεν θα χρειαστεί αν οι δεξαμενές έχουν σχετικά μικρή υψομετρική διαφορά μεταξύ τους όπως είπα.