Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppetros

Core Members
  • Περιεχόμενα

    761
  • Εντάχθηκε

  • Days Won

    1

Everything posted by ppetros

  1. Αν θέλεις ανέβασε το μοντέλο και τα αποτελέσματα με μικρό και μεγάλο Κs για να τα δούμε.
  2. Λογική η αύξηση του οπλισμού λόγω Ks....
  3. Αρα γιατί πας σε 40000-45000? Αν μπορείς πάντως κάνε και μια δοκιμή με 80 εκ. και 25000 για να δούμε αποτελέσματα αλλά με όμοια χαρακτιρικά εδάφους.
  4. Θέλουμε να δούμε διαφορές στα αποτελέσματα και όχι να το κάνεις 80 εκ. Να δούμε που βρίσκονται οι διαφορές και σε τι βαθμό. Συμφωνώ με τις δοκούς που πρέπει να μπουν σε κάθε περίπτωση. Για το Κs τι έχεις από γεωτεχνική μελέτη? Πόσο σου προτείνει?
  5. Κάνε και μια δοκιμή με πάχος radier = 80cm και Κs=0.20 MPa/cm για να δούμε τι διαφορές βγάζει. Πάντως όπως όλοι βλέπουμε οι τιμές αιχμής είναι σημειακές και καλύπτονται από τοπικές ενισχύσεις.
  6. Ηλία πραγματικά θα ήθελα όταν υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε για κοιτοστρώσεις και απο την εμπειρία τι βγάζουν σε τι εδάφη πρέπει να μπαίνουν και τι κόστος έχουν σε σχέση με τα πεδιλοδοκάρια. Σήμερα πολλοί θέλουν κοιτόστρωση λόγω ταχύτητας και ευκολίας ξυλοτύπου χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αν τελικά αυτή είναι και η σωστή λύση.
  7. Ηλία για ποιον έλεγχο δεν θα πήγαινες; Με 1 μ μπορεί να βγαίνουν και πεδιλοδοκοι μόνο.
  8. Ηλία είπαμε να αρχίσει με τα 80. μετα τα βάλει δοκάρια. μετα να ανέβει πάχος ανα 10 εκ. εσυ τι πάχος βάζεις σε τέτοια κτίρια; μπορεις να μας ανεβάσεις φωτογραφίες τάσεων/οπλισμών;
  9. Οκ. Άρχισε με 80 πάχος. μετα βάλε και δοκούς. ποσταρε αποτελέσματα οπλισμών και ροπών για να δούμε.
  10. Και το θεωρώ τεράστιο, ακόμα και για το πλήθος των στάθμεων που έχω, αλλά με πάχος στα 90cm είχα παντού απαίτηση για περίπου +10 με 15 cm²/μ επιπλέον οπλισμό. Δοκοί εντός της κοιτόστρωσης δεν υπάρχουν. Έχει εισαχθεί ως επιφανειακό plate on elastic foundation. - Κάνε μοντέλο και με δοκούς. Η ελάχιστη απαίτηση για οπλισμό είναι Φ16/10 (άνω στρώση κατά Χ, και αυτή τοπικά) και τα Φ20 ή Φ22/10 είναι η σύνηθης απαίτηση όπλισης. Στις αιχμές θα πρέπει να πάω ακόμα και με Φ25/10. Αυτές είναι πολύ μεγάλες απαιτήσεις λαμβάνοντας υπ' όψιν και το πάχος (1,20μ) -Λογικά με δοκούς θα έχεις μείωση στις αιχμές. Στην κοιτόστρωση δεν έχω ενεργοποιήσει λειτουργία διαφράγματος -Την στάθμη υπογείου λέω να δεσμεύσεις κατά ΖΧ!!
  11. 1. 1.20 πάχος το θεωρώ πάρα πολύ. (έχεις και δοκάρια μέσα στην κοιτόστρωση?) 2. Οι μέγιστες τιμές (οι τιμές αιχμής) είναι σχεδόν σημειακές. Το 90% είναι κοντά στις κατώτερες. 3. Το διάφραγμα του υπογείου το έχεις δεσμεύσει κατά Χ-Ζ? Αυτά ως πρώτη ματιά.
  12. Αυτό που είχε συζητηθεί και ποιό παλιά. Σε διατηρητέο (καπναποθήκη) γίνεται αλλαγή χρήσης σε πολιτιστικό κέντρο. Υπολογίζονται θέσεις στάθμευσεις? Αποψη μου είναι ότι στο Ν.1221/1981, Άρθρο 1 β) Τα αναστηλούμενα παραδοσιακά κτίρια, εφ` όσον δια της εν λόγω αναστηλώσεως επαναφέρεται το κτίριον εις την αρχικήν μορφήν του. από τη στιγμή που δεν αναφέρεται κάτι για την χρήση ως περιορισμός, η αλλαγή αυτή ΔΕΝ επιφέρει και εκ νέου υπολογισμό θέσεων. Απλά ήθελα να δω και τον σύνδεσμο που είχες ανεβάσει αν έχει κάτι σχετικό ή κάτι ως ανάλυση/σκεπτικό.
  13. Μπορείς σε παρακαλώ να ανεβάσεις ξανά τον σύνδεσμο? Ευχαριστώ.
  14. Ευχαριστούμε πολύ! Υγεία, τύχη και καλές δουλειές σε όλους.
  15. Αν μπορεί κάποιος που το έχει παρακολουθήσει να μας πει λίγα πράγματα για τις αλλαγές....
  16. 1. εγώ πάλι το αντίθετο πιστεύω. Για τα φυτευτά μπορείς να ενεργοποιήσεις και τον κατακόρυφο σεισμό/συνιστώσα. 2. δηλ. θα κάνεις 2-3-5 επιλύσεις, με ποιά ks και στο τέλος πως θα οπλίσεις. Θα επιλέξεις το δυσμενέστερο οπλισμό? και με τον ικανοτικό τι θα κάνεις?
  17. 1. 3.20 μς 25 εκ??? Με 3.20 ούτε με 30 δεν βγαίνει. Και να βγεί όμως θα έχεις άλλα προβλήματα (ρωγμάτωση κ.λ.π.) Επίσης δοκός υποδοχής 25/50? 2. Θα πήγαινα στον την Δ14 όπως την έχεις. 3. Οριακά αλλά οκ.
  18. Ανάλογα τι έχει. Μπορεί να φτάσει και παραπάνω στην άκρη.
  19. 1. γιατί? 2. το θέμα είναι και ο φορέας. 3. ποιά τιμή? με τέτοια διαφορά θα έχεις διαφορετικούς οπλισμούς.
  20. Τελικά που έχεις καταλήξει? 1. Τι Κ έχεις επιλέξει? 2. Τι πάχος κοιτόστρωσης? Τι οπλισμοί σου προέκυψαν ανω/κάτω? 3. Τι τάση έχεις πάρει?
  21. Μπορείς να ανεβάσεις τα διαγράμματα/πίνακες? Επίσης ότι έχεις σχετικά με επιλογή κs για διάφορα εδάφη.
  22. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlo s33) Καλημέρα. Αποτέλεσμα γεωτεχνικής μελέτης ήταν τάση άνω των 150 ΜΡα και δείκτη εδάφους 1500 ΚΝ/m3. Εχει συναντήσει κάποιος τέτοιες διαφορές? Ο δείκτης εδάφους μπορεί να έχει μια τόσο μικρή τιμή;
  23. Συμφωνώ απόλυτα. Για αυτά ακριβώς που περιγράφεις παραπάνω έγιναν οι ερωτήσεις μου. Αν μπορείς να τα απαντήσεις, να τα κατασκευάσεις και να τα συντηρήσεις, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.