Μετάβαση στο περιεχόμενο

zio7

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.928
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    9

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zio7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

647

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δύο οικοδομές που έχουν κοινό υπόγειο κ χωρίζονται μεταξύ τους από τον 1ο όροφο και πάνω με αντισεισμικό αρμο πως εξετάζονται στο ΚΕΝΑΚ; Σαν ένα κτίριο ή σαν δύο; Ευχαριστώ
  2. Καταλαβαίνει κανείς τι κάνουμε στην μεθοδολογία της τρίτη περίπτωσης?
  3. Οι εταιρείες δίνουν το (λ10,dry). Αυτό είναι το λσχεδιασμού ή θέλει προσαύξηση 24%
  4. Αυτό είναι άδικο όμως. Το λ<0,30 το δίνουν σε πολλά τούβλα αλλά δεν καλύπτουν τα όρια του ΚΕΝΑΚ κυρίως στις κλιματικές ζώνες Γ & Δ (πόσο μάλλον για κτίρια Α). Οπότε θα μπορούσαν να αφαιρούσαν το σύνολο της εξωτερικής τοιχοποιίας (τούβλο 25εκ με λ<0.3 και θερμοπρόσοψη 5εκ) γιατί το σύνολο της προσφέρει τον απαιτούμενο απο το ΚΕΝΑΚ συντελεστή.
  5. Η παραπάνω τοιχοποιία (τούβλο 25εκ με λ<0.3 και θερμοπρόσοψη 5εκ) ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ. Η ερώτηση είναι αν αφαιρείται το συνολικό πάχος 35εκ ή μόνο η μόνωση. Πρέπει δηλαδή για να αφαιρείται το τούβλο στο σύνολο του να μη έχουμε μονωτικό υλικό? Να βρούμε δηλαδή κάποιο τούβλο που να καλύπτει τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ απο μόνο του?
  6. Καλησπέρα. Μια ερώτηση για την διευκρινιστική που βγήκε. Αν στον εξωτερικό τοίχο βάλω τούβλο 25εκ με λ<0.3 και θερμοπρόσοψη 5εκ αφαιρείται το σύνολο του εξωτερικού τοίχου, 25εκ συν 5εκ, απο την δόμηση?
  7. Οπότε πρακτικά τι συστήματα χρειάζονται για διατάξεις αυτοματισμού Α και τι για Β? Αν π.χ. έχουμε αντλία θερμότητας με αντιστάθμιση και ενδοδαπέδιο σύστημα για θέρμανση και ψύξη και τοποθετηθούν θερμοστάτες σε κάθε ξεχωριστό χώρο του διαμερίσματος τι κατηγορία είμαστε?
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και εγώ κάπως έτσι τα έχω στο μυαλό μου. Για να πάει κατηγορία Α στην θέρμανση και στην ψύξη τι πρέπει να προσθέσουμε?
  9. Καλησπέρα. Σε μια οικοδομή έχω δύο διαφορετικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης 1. Αντλία θερμότητας νερού για θέρμανση και ψύξη με ενδοδαπέδιο σύστημα. Σε κάθε χώρο έχει θερμοστάτη 2. Λέβητα αερίου για την θέρμανση με θερμοστάτη σε κάθε χώρο και ένα κλιματιστικό που καλύπτει το 50% της ψύξης Τι κατηγορία βάζω στους αυτοματισμούς σε κάθε περίπτωση (θέρμανση και ψύξη)?
  10. Καλημέρα. Έχω μια ισόγεια κατοικία με υπόγειο. Στην ΤΟΤΕΕ σαν ύψος του τοίχου ισογείου μας λέει ότι πρέπει να παίρνουμε στο μεν δάπεδο από την κάτω πλευρά της πλάκας όταν έχουμε από κάτω ΜΘΧ στην δε οροφή από την πάνω πλευρά της πλάκας όταν από πάνω έχουμε εξωτερικό περιβάλλον. Στην παρακάτω τομή όμως κάπως με μπερδεύει τι πρέπει να βάλω σαν ύψος. Αν βάλω το 3.71 σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ "δημιουργώ" έναν τοίχο που σαν ύψος δεν αντιστοιχεί στη τομή. Κάποια γνώμη?
  11. Καλησπέρα. Σε υφιστάμενη οικοδομή με ισόγειο κατάστημα και έναν όροφο κατοικία θα γίνει προσθήκη 2ου ορόφου (ο 1ος και ο 2ος όροφος θα γίνουν μεζονέτα) και θα εγκατασταθεί ανελκυστήρας. Το φρεάτιο του ανελκυστήρα έχει διαστάσεις 1.50x1.50μ. Μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτές τις διαστάσεις ανελκυστήρας? Κάπου διάβασα ότι θέλει ελάχιστες διαστάσεις 1.50x1.70μ ισχύει? Ο ανελκυστήρας θα εξυπηρετεί μόνο τη μεζονέτα 1ου και 2ου ορόφου Ευχαριστώ
  12. Γενικά μείωση να υπάρχει χωρίς το 20%? Και με τι το συγκρίνουμε με τους αντίστοιχους μήνες του 2019 ή με όλο το 2019 επιμερίζοντας ανα μήνα?
  13. Καλησπέρα. Στο "Εξοικονομώ II" για την αντλία θερμότητας τι έντυπο βάζουμε για την ισχύ του και το COP? Σε τι θερμοκρασίες εξωτερική και νερού? Στον οδηγό γράφει "3.Γ Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακή σήμανση στους 55oC)" οπότε από τα παρακάτω στοιχεία της αντλίας με βάσει ποια ισχύ το βάζω στην αντίστοιχη κατηγορία?
  14. Καλησπέρα. Στις διευκρινήσεις που βγήκανε για τον Ν.4122/2013 αναφέρει το παρακάτω "Είναι δυνατή η χρήση εναλλακτικών συστημάτων παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης (αντί των ηλιοθερμικών συστημάτων) για την παραγωγή ΖΝΧ, όταν αποδεικνύεται ότι είναι ενεργειακά αποδοτικότερα από τα ηλιοθερμικά συστήματα. Η τεκμηρίωση της επιλογής του εναλλακτικού συστήματος παροχής ενέργειας υψηλής απόδοσης ως πιο αποδοτικού ενεργειακά συστήματος περιλαμβάνεται στη ΜΕΑ και γίνεται συγκρίνοντας την απαιτούμενη πρωτογενή ενέργεια για την κάλυψη της ελάχιστης ετήσιας κατανάλωσης ΖΝΧ μεταξύ των δύο συστημάτων. π.χ. θεωρητικό ηλιοθερμικό σύστημα με κάλυψη τουλάχιστον 60% από ΑΠΕ και 40% από άλλη πηγή ενέργειας (όπως ηλεκτρική αντίσταση) συγκρίνεται με το εναλλακτικό σύστημα. Για τους υπολογισμούς λαμβάνεται υπόψη το προφίλ θέρμανσης νερού. Εφόσον το εναλλακτικό σύστημα διαθέτει δελτίο προϊόντος τότε αυτό λαμβάνεται υπόψη. Π.χ. για θερμαντήρες συνδυασμένης λειτουργίας με αντλία θερμότητας, μπορεί να λαμβάνεται το «Qelec: ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας», «ηwh: ενεργειακή απόδοση θέρμανσης νερού», όπου η τιμή Qelec είναι εκφρασμένη σε kWh τελικής ενέργειας." Πως το αντιλαμβάνεστε το παραπάνω? π.χ. μπορώ να βάλω Α.Θ. που είναι μόνο για ΖΝΧ χωρίς να βάλω καθόλου ηλιακό συλλέκτη?
  15. Συμφωνώ με όσα λες και εννοείται ότι θα υπάρχει μείωση της απόδοσης. Πιστεύω με όσα συζητήσαμε ότι η μείωση θα είναι σε "ανεκτά" επίπεδα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.