Μετάβαση στο περιεχόμενο

Konstantinos_0711

Core Members
  • Περιεχόμενα

    258
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    http://www.ioannidisarchitect.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.680 profile views

Konstantinos_0711's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

91

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, έχετε κάποια ενημέρωση για το αν θα δοθεί κάποια παράταση; Για να γίνει δεκτή η αίτηση θα πρέπει να έχουν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά, δηλαδή και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Έχω κάποιες υποθέσεις που έχουν κολλήσει στην Πυροσβεστική, όχι λόγω κάποιου προβλήματος αλλά λόγω φόρτου εργασίας της υπηρεσίας. Γνωρίζετε κάτι; Τηλεφωνικώς μου είχαν πει πριν κάποιες εβδομάδες ότι το νομοσχέδιο για την παιδεία θα προέβλεπε παράταση αλλά δεν βλέπω κάτι...
  2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αγαπητέ ΚΑΝΑ. Ωστόσο θα διαφωνήσω. Η διαφορά σοφίτας και παταριού δεν είναι στο αν από πάνω έχει πλάκα ή στέγη. Στέγη μπορεί να υπάρχει και πάνω από πατάρι. Απλώς η σοφίτα βρίσκεται εντός του επικλινούς της στέγης (βάσει ορισμού), ενώ το πατάρι μπορεί να είναι πιο κάτω (το δάπεδό του βρίσκεται χαμηλότερα από το σημείο έδρασης της στέγης. Η σοφίτα μπορεί να έχει όσο χαμηλό ύψος θέλει, αρκεί το μέσος ύψος της να μην υπερβαίνει το 2,20. Το πατάρι όμως θα πρέπει να έχει ελάχιστο ύψος ανάλογα με την χρήση του. Η ερώτηση μου είναι αν θα πρέπει να απομονώσω - ως μη βατά - τα τμήματα του παταριού που έχουν ύψος μικρότερο του 2,20 ή αν μπορούν να μείνουν ελεύθερα (και ενδεχομένως να μετρήσουν και αυτά στον σ.δ). Το ένστικτό μου λέει πως δεν επιτρέπεται ύψος κάτω από 2,20 σε καμία περίπτωση, οπότε αυτά τα τμήματα θα πρέπει να κλείσουν. Αλλά είμαι όλος αυτιά...
  3. Έχω και εγώ μια σχετική με το θέμα ερώτηση... Για το μέσο ύψος των σοφιτών, γνωρίζουμε ότι πρέπει να είναι μέχρι 2,20 και αυτές να βρίσκονται εντός του φορέα της στεγης. ΟΚ μέχρι εδώ. Για το ύψος των εσωτερικών εξωστών (παταριών) όμως, τί ισχύει. Στις οδηγίες εφαρμογής του ΝΟΚ αναφέρεται ότι "Ο ανοιχτός χώρος του εσωτερικού εξώστη έχει ελάχιστο ύψος ανάλογα με τη χρήση του". Δεν μιλάει για μέσο ύψος αλλά για ελάχιστο. Αυτό σημαίνει ότι - λόγω περιορισμού του κτιριοδομικού - το ελάχιστο ύψος του παταριού πρέπει να είναι 2,20 μ για βοηθητική χρήση; Τί γίνεται με τα τμήματα του χώρου που - λόγω στέγης - μπορεί να έχουν ύψος χαμηλότερο του 2,20; Τα κλείνουμε υποχρεωτικά και τα εξαιρούμε από τη δόμηση ως μη προσβάσιμους χώρους; Μπορούμε να τα αφήνουμε ελεύθερα ή απαγορεύται εφόσον έχουν ύψος χαμηλότερο του ελαχίστου; Ευχαριστώ!
  4. Ευχαρστώ πολύ για την απάντηση. Συμφωνώ μαζί σου.
  5. Δεν θέλω καθόλου, και γενικώς δεν το είχα σκεφτεί ως τώρα, απλά προβληματίστηκα. Αυτό που με μπέρδεψε είναι μια παράγραφος που βρίσκω το τεύχος οδηγιών ΝΟΚ (άρθρο 19 παρ 2δ) που αναφέρει: "(σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 5) Όταν τα στηθαία και τα κιγκλιδώματα ασφαλείας τοποθετούνται στην άκρη της οριζόντιας προεξοχής του δαπέδου του δώματος τότε η επιφάνεια της οριζόντιας προεξοχής θεωρείται ανοικτός εξώστης και προσμετράται στο σύνολο των επιτρεπομένων εξωστών." ... και άρχισα να σκέφτομαι μήπως πρέπει να μετράω για εξώστες όλους τους βατούς-προσβάσιμους ακάλυπτους χώρους. Και εγώ βέβαια κλίνω προς το ότι ως εξώστες μετράμε μόνο τους βατούς προβόλους και τίποτα άλλο, απλώς θα ήθελα να το επιβεβαιώσω.
  6. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εξετάζω οικοδομή στην οποία ο 1ος όροφος βρίσκεται σε υποχώρηση (εσοχή) σε σχέση με το ισόγειο. Η εσοχή είναι βατή και κατ' επέκτασή της υπάρχουν και εξώστες (βατοί επίσης). Το ερώτημα είναι αν στο επιτρεπόμενο ποσοστό των εξωστών συνυπολογίζω και το εμβαδόν της υποχώρησης, δηλαδή το βατό τμήμα της ταράτσας του ισογείου. Από την διατύπωση του ορισμού των εξωστών στον ΝΟΚ, δεν είμαι σίγουρος αν υπολογίζω μόνο ότι βρίσκεται σε πρόβολο ή αν πρέπει να συμπεριληφθούν όλοι οι βατοί μη στεγασμένοι χώροι εκτόνωσης του ορόφου. Ευχαριστώ!
  7. Καλημέρα συνάδελφοι. Αναφορικά με τις ανανεώσεις/ενημερώσεις των αδειών των φροντιστηρίων έχω να ρωτήσω το εξής: Τα περισσότερα φροντιστήρια (και γενικά τα εκπαιδευτήρια) με ισχύουσες άδειες, θα πρέπει να εναρμονιστούν με τις κτιριολογικές προδιαγραφές που θέτει ο ΕΟΠΠΕΠ μέχρι το καλοκαίρι. Θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου φάκελος με διάφορα δικαιολογητικά (οικ. άδεια, πυρασφάλεια κλπ). Το ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρωθεί για τα κτιριολογικά περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με ΑΜΕΑ (WC, προσβάσεις κλπ) με πιθανές απαντήσεις - ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται να εφαρμοστούν οι προδιαγραφές για ΑΜΕΑ; Στη δική μου περίπτωση πρόκειται για φροντιστήριο με άδεια οικοδομής για φροντιστήριο, εκδοθείσα το 2003 και τηρηθείσα κατά την κατασκευή, η οποία δεν είχε πρόβλεψη για ειδικές εγκαταστάσεις (από προσβάσεις δεν υπάρχει θέμα, αλλά δεν υπάρχει ειδικό WC για παράδειγμα). Θεωρείτε ότι πρέπει υποχρεωτικά να επιβληθεί τώρα η εκτέλεση εργασιών για την εγκατάσταση των προδιαγραφών για ΑΜΕΑ ή δεν είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο; Έχει ασχοληθεί κάποιος με τη διαδικασία; Ευχαριστώ!
  8. Σαφώς το θεωρείς ολόκληρο αυθαίρετο, χωρίς οικοδομική αδεια, διότι βρίσκεται σε μη άρτιο μη οικοδομήσιμο γήπεδο. Δες και το ΦΕΚ 39 Β' / 14.01.2014 - σελ 288 (εκεί όπου επεξηγεί πού δηλώνουμε "χωρίς άδεια" - περίπτωση γ, 1ο εδάφιο)
  9. @Dimitris GM Δεν πρόκειται για αγορά του 1/3 του 50% από άσχετο αλλά μεταβίβαση μεταξύ των συνιδιοκτητών ώστε να μείνει ένας στο τέλος μαζί με τον άγνωστο. Και ναι, το ιδιοκτησιακό θα πάρει καιρό να λυθεί... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά εν προκειμένω έχω άλλους 3 συνιδιοκτήτες με ποσοστά μη ακέραιους αριθμούς, οπότε αυτό που προτείνεις δεν μπορεί να γίνει (ο άγνωστος κατέχει το 50% και το άλλο 50% το έχουν 3 με διαφορετικά ποσοστά ο καθένας. Το να κάνω αναγωγή στο 50% όπως λες θα βραχυκυκλώσει συμβολαιογράφους, ιδιοκτήτες, υποθηκοφύλακες και λοιπούς "σχετικούς"). Σκέφτομαι να βάλω το ΑΦΜ ενός εκ των συνιδιοκτητών (με τα λοιπά στοιχεία συμπληρωμένα ως "άγνωστος") και στα σχόλια να γράψω ότι αυτό γίνεται καθαρά για λόγους αδυναμίας της πλατφόρμας του ΤΕΕ να δεχθεί κενό το πεδίο του ΑΦΜ. Τι θα λέγατε; Απλώς ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιο κόλπο που δεν γνωρίζω για να ξεπεράσει κανείς το πρόβλημα ...
  11. Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω την εξής περίπτωση: Θέλω να εκδώσω βεβαίωση για οικόπεδο, του οποίου ένας εκ των συνιδιοκτητών είναι άγνωστος (επισήμως άγνωστος δηλαδή, έτσι αναφέρεται στο κτηματολόγιο, σε προηγούμενους τίτλους κλπ). Προσπαθώ να φτιάξω τη δήλωση αλλά το σύστημα του ΤΕΕ δεν δέχεται ΑΦΜ κενό ή ΑΦΜ που δεν υπάρχει (π.χ. 0000000) ή έστω να γράψω τη λέξη "ΑΓΝΩΣΤΟ". Έχει τύχει σε κανέναν σας κάτι ανάλογο; Γνωρίζετε πώς θα μπορούσε να ξεπεραστεί; Ευχαριστώ.
  12. Όχι, στο τοπογραφικό σου όμως θα πρέπει να δείχνεις το σπίτι και να αναφέρεις τα πολεοδομικά μεγέθη, αριθμό αδείας κλπ (και να παρακαλάς να μην υπάρχει καμιά αυθαίρετη προσθηκούλα πουθενά, διοτι κολλάει η ιστορία...) Πρόσεξε το site που συμβουλεύεσαι. Είναι αρκετά "αρχαίο" και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ενημερωμένο με βάση τους νέους βασικούς νόμους (4030 & 4067 με τις τροποποιήσεις αυτών...)
  13. Η τρίτη φάση έχει πρόστιμο, για το τμήμα που υπερβαίνει τους όρους δόμησης, π.χ. αν κάτι βρίσκεται εντός Δ κ.ο.κ. Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται με την έκδοση της απόφασης για οριστική εξαίρεση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.