Μετάβαση στο περιεχόμενο

apostolos84

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.423 profile views

apostolos84's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στο μυαλό μου είχα την ΗΤΚ (μελλοντικά) και επειδή έχω διαβάσει για το πρόβλημα με τον γεωεντοπισμό μεταξύ των δύο, για αυτό ρώτησα, καθώς δεν έχω ασχοληθεί με αρκετές ΗΤΚ. Όπως και να έχει στην κάθετη που τακτοποιώ δεν έχω σύσταση οριζοντίου, δεν γνωρίζω όμως για την άλλη κάθετη και τυχόν εμπλοκές που θα υπάρχουν όταν κάνει εκείνος ΗΤΚ. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.
  2. Καλησπέρα, σε οικόπεδο με σύσταση καθέτου, τακτοποιώ κατοικία της μίας καθέτου. Στον γεωχωρικό εντοπισμό της δήλωσης του Ν.4495/17 επιλέγω ολόκληρο το οικόπεδο ή μόνο το τμήμα της καθέτου; Ευχαριστώ
  3. Σας ευχαριστώ. Διαβάζοντας το νόμο ξανά και ξανά, αναθεωρώ και καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα με εσάς και την Πολεοδομία.
  4. Αυτό μου είπε ακριβώς και ο πολεοδόμος, εγώ κολλάω όμως με το άρθρο 33 παρ. 1 που γράφει για κάλυψη 10% των κτιρίων της παρ.1 του άρθρου 32. Η απάντησή του στον προβληματισμό μου, είναι ότι το 10% κάλυψη είναι γενικό (όπως αναφερόνταν γενικά και στο άρθρο 1 του π.δ. του 85 (Δ'270) και ότι ειδικά για τα βιομηχανικά παραμένει το 30%. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
  5. καλησπέρα! θέλω να βγάλω άδεια για βιομηχανικό κτίριο σε εκτός σχεδίου περιοχή και μάλιστα χωρίς χρήσεις γης, όρους και περιορισμούς δόμησης κλπ (άρα πάω με άρθρο32 παρ.1 του Ν. 4759/20). Οπότε, θεωρώ κάλυψη 10%, δόμηση 0,6 και συντελεστή κατ'όγκον εκμετάλλευσης 4. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας επιμένει πως κάνω λάθος, και ότι η κάλυψη είναι 30% και γενικά ισχύει το άρθρο 4 του π.δ. του 85(Δ'270), με την μόνη διαφορά ότι η δόμηση έγινε 0,6 και ο συντελεστής κατ'όγκον εκμετάλλευσης 4. Η γνώμη όσων συναδέλφων έχουν ασχοληθεί ή εκδώσει πρόσφατα άδεια με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα βοηθούσε. Ευχαριστώ.
  6. Να ρωτήσω κάτι για επιβεβαίωση. Σε εκτός σχεδίου χωρίς Ο.Α.,δηλώνω τους κλειστούς χώρους, πάω με αναλυτικό τους η/χ-βεράντες , την περίφραξη (έχει 0,80μ. συμπαγές τμήμα από σκυρόδεμα) και τέλος τις πλακοστρώσει στην αυλή. ως εδώ σωστά? Το σπίτι έχει κεκλιμένη στέγη από μπετόν και πάνω κεραμίδια.Πρέπει να πάω με αναλυτικό και τα κεραμίδια? Ευχαριστώ!
  7. @ architect_ duth Οπότε ή παίρνω 4 αμοιβές ή παίρνω μία για κοινή δήλωση καθώς, το πρόστιμο με μία κοινή δήλωση ή με 4 διαφορετικές δηλώσεις (4 στρεμ. με 4 κατοικίες εξ 'αδιαιρέτου) το ίδιο θα βγεί. Απλά ο ένας θέλει να το πληρώσει εφ' άπαξ οπότε μάλλον πάω για 4 δηλώσεις.
  8. Η λογική αυτό λέει.Συμφωνώ με τα παραπάνω. Αλλά έτσι πληρώνεις και τις αυθαιρεσίες των άλλων (που θεωρητικά είναι σωστό αφου τα εξ' αδιαιρέτου χωρίς σύσταση είναι μία ιδιοκτησία). Αλλά μία συνάδελφος αρχιτέκτων που παρακολούθησε το χθεσινό σεμινάριο του ΤΕΕ στη Θεσσαλονίκη μου είπε ότι βάζεις την Υ.Δ. κάθε σπιτιού ξεχωριστά και το ποσοστό προκύπτει διαιρώντας τα συνολικά τ.μ. Υ.Δ. του σπιτιού με τα 200 τ.μ. της άδειας.Και μπορείς να το κάνεις ξεχωριστά για το κάθε σπίτι. Οπότε έχουν πληρωθεί όλες οι αυθαιρεσίες όλων. Ποια η γνώμη σας?
  9. έτσι ξέρω και εγώ. Μπορούν να κάνουν "αποκλειστική χρήση" που κάπως διασφαλίζει ότι έχει ο καθένας την ιδιοκτησία του πλέον και μπορεί να την πουλήσει κιόλας.Έτσι μου είπε συμβολαιογράφος.
  10. Να ρωτήσω κάτι όσον αφορά το 5? είτε κάνεις μία δήλωση για 4 κατοικίες σε ένα γήπεδο εξ΄αδιαιρέτου, είτε κάνεις 4 ξεχωριστές δηλώσεις (γιατί ο ένας θέλει να το εξωφλήσει εφάπαξ ενώ οι άλλοι όχι) πάλι διαιρείται η συνολική υπέρβαση όλων των σπιτιών με την συνολική επιτρεπόμενη του γηπέδου, παρόλο που τακτοποιώ ένα σπίτι κάθε φορά? ευχαριστώ
  11. Αν και για την έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας δεν απαιτείται τακτοποίηση της αλλαγής διαρρύθμισης ενός χώρου ωστόσο είμαι σε δίλημμα σχετικά με μία περίπτωση. Δεν έχω δει ακόμη σχέδια ούτε την υφιστάμενη κατάσταση. Τηλεφωνικά μου είπαν ότι υπόγειο έχει χωριστεί στη μέση (συνεπώς μεσοτοιχία) και άρα έχω αλλαγή διαρρύθμισης. Ο πελάτης θέλει να το γράψει αργότερα ( 2 διαμερισματάκια του υπογείου) στα 2 παιδιά του. Κάνω τακτοποίηση του χώρου με παράβολο 500 ευρώ και δυνατότητα έκδοσης οικοδ. άδειας (ενημέρωση φαντάζομαι) ή δεν δηλώνω τίποτα και δίνω βεβαίωση ότι είναι οκ? Φαντάζομαι ότι ο συμβολαιογράφος δεν θα μπορεί να κάνει μετά σύσταση οριζοντίου παρόλο που θα έχω δώσει βεβαίωση. Ή Χωρίς να δηλώσω τίποτα με το Ν. 4014/11, απλά κάνω ενημέρωση φακέλου? Υπάρχει κάποιο πρόστιμο σε αυτήν την περίπτωση στον πελάτη?Και αν ναι πως υπολογίζετε?Για να δω τι συμφέρει στον πελάτη.
  12. Σε 4 στρέμματα εκτός σχεδίου έχω 4 κατοικίες χωρίς σύσταση οριζοντίου ούτε προφανώς καθέτου,ούτε αποκλειστική χρήση.Έχω από ότι καταλαβαίνω 2 επιλογές. Μία δήλωση κοινή για όλα ή κάθε κατοικία χωριστά.Σωστά? Αν κάνω μία δήλωση για όλα θα κάνω Φ.Κ. ανά ξεχωριστό σπίτι για να ξέρει ο καθένας τι του αναλογεί?Και επιπλέον για τον έναν είναι κύρια και μοναδική κατοικία ενώ για τους άλλους δεύτερη. Προκύπτει πρόβλημα γιατί θα βάλω ποσοστά Υ.Δ.>200% και Υ.Κ.>20% (άθροισμα από όλα τα σπίτια) -->μεγαλύτερο πρόστιμο και επιπλέον ο ένας θέλει να τα δώσει εφάπαξ. Αν κάνω 4 δηλώσεις τα ποσοστά Υ.Δ. και Υ.Κ. προκύπτουν για το 1 σπίτι: συνολική Υ,Δ, σπιτιού/200 τ.μ. που έχει η άδεια και για τα 4 σπίτια ή συνολική Υ.Δ. σπιτιού/50 τ.μ. που θεωρητικά δικαιούται?Στο πεδίο που δηλώνω την επιφάνεια του γηπέδου θα δηλώσω 4 στρέμματα ή 1 στρέμμα που θεωρητικά δικαιούται?
  13. @ jimmaros 288. Θεωρώ ότι σύμφωνα με την συγκεκριμένη ερωτοαπάντηση, δεν είναι αντικείμενο αυτού του νόμου η αλλαγή στη διαρρύθμιση.Το λέει καθαρά.Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι παρανομία. Θα έβγαζα εκ των υστέρων μία άδεια μικρής κλίμακας για την αλλαγή της διαρρύθμισης και θα είναι για πάντα νόμιμο.Το μειονέκτημα είναι το επιπλέον κόστος για τον πελάτη σου (αμοιβή για έκδοση αδείας μικρής κλίμακας) .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.