Μετάβαση στο περιεχόμενο

duke33

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Φήμη στην κοινότητα

8 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.517 profile views
  1. Τρύπημα πυλωτής και μπαλκονιών βλέπω καθημερινά σε πολυκατοικίες για να περάσει μία ή περισσότερες σωληνώσεις όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και συμφωνούν βεβαίως οι επιβαρυνόμενες ιδιοκτησίες (συνήθως είναι και αυτές που βάζουν ΦΑ), θα βοηθούσε μία φωτογραφία αν δεν εννοείς αυτό.
  2. Τυπικά ότι σου έγραψαν παραπάνω, άτυπα μισθώνονται σε αγνώστους (χωρίς μισθωτήριο φυσικά) και από 5-6 οικοδομικά τετράγωνα πιο δίπλα.
  3. Χοντρικά 10.000-15.000 για 4ορόφους. Βρες το συνεργείο που είχε αναλάβει την συντήρηση του ανελκυστήρα (ενδεχομένως να είχε κάνει και την τοποθέτηση) και ζήτα τους μία επίσκεψη να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι απαιτείται για να είναι ξανά λειτουργικό, ασφαλές και να παίρνει έγκριση από τον φορέα στον έλεγχο. Έχει αναλογικό οροφοδιαλογέα, αν ναι πρόσθεσε επιπλέον κόστος 3000. Θα κάνεις έρευνα αγοράς με συνεργεία και εταιρείες προμήθειας υλικών οπότε πάρε 2-3 προσφορές ακόμη και αποφάσισε. Τον χειμώνα ήταν ευκαιρία να μπείτε στο εξοικονομώ με επιδότηση ανελκυστήρα περίπου 10.000 ευρώ.
  4. Δείτε αν μπορεί να μπει στο νέο πρόγραμμα εξοικονομώ που αναμένεται να βγει εφόσον αυτό περιλαμβάνει πολυκατοικίες όπως το προηγούμενο και το ύψος της επιδότησης. Βασική προϋπόθεση το καλό κλίμα μεταξύ των ιδιοκτητών.
  5. Πρέπει να το δεις εκ νέου με τον μηχανικό και συμβολαιογράφο που συνέταξαν την αρχική δουλεία διόδου
  6. Μία αλεπού ή ένα κουνάβι θα έλυνε το πρόβλημά σου ανέξοδα και χωρίς παρεξηγήσεις με τον γείτονα.
  7. Αν σπάσει στην δική σου βεράντα με υπαιτιότητά σου την φτιάχνεις εσύ που την έσπασες. Αν σπάσει σε κοινόχρηστο χώρο τότε την πληρώνουν όλοι μαζί. Αν θέλουν να συντηρηθούν (αλλαχτούν) τότε πάλι όλοι μαζί. Πάντα βέβαια μπορείτε να κάνετε συνέλευση ιδιοκτητών και να συναποφασίσετε τι θα γίνει.
  8. Με ενεργειακό επιθεωρητή και ενεργειακό πιστοποιητικό. Αλλά πρωτίστως αύριο το πρωί πάρε τηλέφωνο στο φυσικό αέριο σαν υποψήφιος πελάτης που μένει σε πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση Φ.Α να δεις τι θα σου απαντήσουν και μετά βλέπεις.
  9. Δυστυχώς ή ευτυχώς μια χαρά νόμιμα μπορούν να περνούν από το ταβάνι της πυλωτής κι ας είναι θέσεις στάθμευσης από κάτω, δίπλα από τα μπαλκόνια αλλά και τρυπώντας την πλάκα στο μπαλκόνι (!) αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης (που συνήθως βάζει και αυτός Φ.Α) το έχω δει προσωπικά σε πολυκατοικία. Ένα θέμα είναι πως η όψη και η είσοδος κάθε πολυκατοικίας γίνεται μπ@..δελο. Πόσες ώρες ανάβατε την κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο και δεν επαρκούσε ώστε να φύγουν ή γενικότερα ήθελαν αυτονομία (π.χ λόγω σύνδεσης με θερμοσίφωνα, κουζίνα, 6-8 ώρες λειτουργίας θέρμανσης κλπ) ;
  10. Αν είναι ενοικιαστής αυτός που δεν πληρώνει και χρωστάει χρόνια τότε ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος να επιληφθεί του θέματος. Προσοχή να μην ξεπεράσουν τα χρωστούμενα την 5ετία γιατί τότε παραγράφονται π.χ. 2014 και πίσω, έχει συμβεί κάμποσες φορές σε δικαστικές αποφάσεις.
  11. Νομίζω πως βάσει του νέου νόμου δεν συμμετέχεις με κανένα ποσοστό στη δαπάνη θέρμανσης (δηλαδή κατανάλωσης του αερίου) παρά μόνο στις δαπάνες εγκατάστασης, συντήρησης και βλάβης αυτού σε ποσοστό 100% , ανεξαρτήτως του καταστατικού της πολυκατοικίας. Στην αλλαγή του καυστήρα της πολυκατοικίας από πετρέλαιο σε αέριο συμμετείχες και αν ναι σε τι ποσοστό 50 ή 100% ;
  12. Alejandro μήπως έχεις λάθος πληροφόρηση, δεν χρειάζονται δύο χρόνια και σχεδόν 2000 ευρώ για να τους πετάξει έξω ο εισαγγελέας (εκτός κι να πας δικαστικώς με δικηγόρους κλπ), εφόσον είσαι νόμιμος ιδιοκτήτης με όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αυτεπάγγελτο. Κάνε μία βόλτα από το οικείο αστυνομικό τμήμα και θα σε κατατοπίσουν.
  13. Καλησπέρα συγγενικό μου πρόσωπο αντιμετωπίζει το πρόβλημα ανοδικής υγρασίας στους τοίχους του ισογείου όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το σπίτι είναι δυώροφο, πέτρινο και βρίσκεται σε άνομβρο νησί των Κυκλάδων με έτος κατασκευής το 1920 περίπου. Οι τοίχοι του ισογείου είναι όλοι μεσοτοιχία με γειτονικά ακίνητα (εκτός από το βόρειο τμήμα) οπότε αποκλείονται εξωτερικές εργασίες. Τα κυριότερα προβλήματα εμφανίζονται στην δυτική πλευρά της τοιχοποιίας. Το σπίτι και ο χώρος του ισογείου αερίζεται μόνον δύο μήνες το χρόνο το καλοκαίρι. Στον επάνω όροφο δεν εμφανίζονται προβλήματα. Το τελευταίο απλό σοβάτισμα που φαίνεται και στις φωτογραφίες έγινε το 2008 και οι πρώτες αποκολλήσεις ξεκίνησαν από το 2011 και μετά. Είμαι λοιπόν σε αναζήτηση των αιτιών του προβλήματος και εύρεσης προτάσεων που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, είτε μόνιμη είτε έστω λίγο πιο μακροχρόνια. Από την αναζήτηση στο forum βρήκα παλιές προτάσεις από τον Ροδοπουλος και τον Charkiolakis Kostas αλλά δεν γνωρίζω κατα πόσο μπορούν να εφαρμοστούν και στην συγκεκριμένη περίπτωση με επιτυχία. Αν απαιτείται από τους κανόνες του forum ας μεταφερθεί το θέμα στην ενότητα Αρχιτεκτονικά - Οικοδομική.
  14. Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση ως διαχειριστής. Κοινός εξώστης για δύο διαμερίσματα φέρει διαχωριστικό στοιχείο (αδιαφανές τζάμι σε αλουμινένιο περίβλημα ηλεκτροσυγκολλημένο στα κάγκελα, με κενό από το πάτωμα) εκ κατασκευής της πολυκατοικίας. Αντίστοιχα διαχωριστικά φέρουν όλοι οι κοινοί εξώστες (σε κουζίνες, σαλόνια, υπνοδωμάτια) τόσο επί της οδού όσο και στους ακάλυπτους χώρους. Σε περίπτωση φθοράς του διαχωριστικού και επιθυμίας αντικατάστασης ποιος ή ποιοι επωμίζονται την δαπάνη ; Οι δύο συνιδιοκτήτες ή όλοι οι ιδιοκτήτες στην πολυκατοικία ; Είναι κοινόχρηστη δαπάνη ; Ενημερώνω πως δεν βρήκα καμία αναφορά στο καταστατικό για τα διαχωριστικά στοιχεία και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι στα συμβόλαια των διαμερισμάτων. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  15. 1. Ακριβώς όπως το έγραψες Romane η άδεια κυκλοφορίας γράφει επακριβώς "Απαγόρευση κυκλοφορίας εντός ζώνης Ν.Αττικής - Ν. Θεσσαλονίκης", οι περιοχές ορίστηκαν στο ΦΕΚ 519 Β 12/8/1992 Άρθρο 1 σελ. 4873. Δεν γράφουν πάνω στην άδεια όλες τις περιοχές αναλυτικά. Δηλαδή π.χ στο Σούνιο, την Ανάβυσσο, το Λαύριο κινείσαι νόμιμα. Η ζώνη είναι από αυτούς τους δήμους και προς τα μέσα, συμπεριλαμβάνει δηλαδή και τους αναφερόμενους δήμους και τον πολεοδομικό τους ιστό. Το 1992 Σπάτα εννοούσαν τον τότε δήμο Σπατών και όχι τον τότε Δήμο Ραφήνας για την πρόσβαση στο λιμάνι. 2. Επιτρέπεται κανονικά η κυκλοφορία σε όλη την Αττική Οδό. Tο τραγελαφικό είναι πως μπορείς να πας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά όχι στο λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Δεν γνωρίζω για την Εγνατία Οδό αλλά υποθέτω πως ισχύει κάτι αντίστοιχο με την Αττική Οδό. Στην πράξη σπανιότατα γράφουν και το 2016 στην Αθήνα κόπηκαν 26 τέτοιες παραβάσεις (75 ευρώ στις 10 ημέρες). Αν τα πράγματα όμως ζορίσουν οικονομικά για την κυβέρνηση μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και να αρχίσουν να γράφουν. Περισσότερο πρέπει να ανησυχείτε για τις ασφάλειες σε τέτοιες περιπτώσεις παρά για την τροχαία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.