Μετάβαση στο περιεχόμενο

Geothess

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.127 profile views

Geothess's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το εικονιζόμενο στην παραπάνω εικόνα αγροτεμάχιο είναι το 953Α που αποκόπηκε από το αρχικό 953. Συνορεύει με την Νέα Επαρχιακή, με το 952Α, με την παλαιά επαρχιακή και με το 954Α. Το εμβαδόν του είναι απόλυτα καθορισμένο 32*40=1280 τμ. Ανέφερα την Εγνατία ΑΕ γιατί δικός της τοπογράφος τοποθέτησε τα σημαιάκια του ορίου της απαλλοτρίωσης. Το αγροτεμάχιο 953Β στο οποίο υπάρχει η διαφορά είναι το υπόλοιπο του 953. (https://gis.kthma.com/ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ 953Α) Συνορεύει με το 954Β, την παλαιά επαρχιακή οδό, το 952Β και με δασική έκταση. Νομίζω ότι οι κορυφές τοποθετήθηκαν γραφικά και το εμβαδον υπολογίστηκε αυτόματα. Αν έγινε έτσι, μπορούν οι κορυφές, προς την πλευρά της δασικής έκτασης, να επανατοποθετηθούν 30 εκ πιο έξω ώστε το εμβαδον του τοπογραφικού να συμπέσει με το εμβαδον του τίτλου. Ούτως ή άλλως το πάχος των γραμμών του αρχικού σχεδίου αντιστοιχεί σε λωρίδες πλάτους τουλάχιστον δύο μέτρων στο έδαφος. Ζητώ συγνώμη για την προηγούμενη συμπεριφορά μου αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα ορθογώνιο αγροτεμάχιο 178,5*32 και ένα τραπεζοειδές (175+182)*32/2 έχουν διαφορετικό εμβαδόν όταν όλοι οι υπόλοιποι παραγοντες (τοποθεσία, σύστημα συντεταγμένων κλπ) παραμένουν κοινοί.
  2. Σύμφωνα με όσα κατάλαβα μέχρι τώρα 1) ένα αγροτεμάχιο 178,5*32 και ένα αγροτεμάχιο (175+182)*32/2 δεν έχουν και τα δύο ακριβώς το ίδιο εμβαδόν: 5712 τμ 2) ότι η διαφορά στο εμβαδόν δεν είναι η θεωρητική (για τεμάχια αυτού του μεγέθους) διαφορά μεταξύ επιπεδομετρίας και σφαιρικής τριγωνομετρίας αλλά μπορεί να φτάσει τα 11 τμ. 3) ότι οι δυσχέρειες που προκύπτουν από τα διαφορετικά προβολικά συστήματα και τους μετασχηματισμούς συντεταγμένων επηρεάζουν μόνο το αγροτεμάχιο 178,5*32 και όχι το αγροτεμάχιο (175+182)*32/2 και επομένως η διαφορετική διατύπωση δημιουργεί ΕΞ ΑΡΧΗΣ εσφαλμένη προσέγγιση και ανακρίβεια.
  3. Το αγροτεμάχιο έχει σχήμα τραπεζίου. Το εμβαδόν τραπεζίου ισούται με το ημιάθροισμα των βάσεων επί το ύψος. (γεωμετρία γυμνασίου) (175+182) * 32 /2 = [(175+182)/2]*32 = 5712. (προσετεριστική ιδιότητα πολλαπλασιασμού. ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ) Παρακαλώ μη συγχέετε την απλούστερη διατύπωση με την προσέγκιση.και την ανακρίβεια.
  4. Έχετε δίκιο το 953 είνα: (175+182) * 32 /2 = 5712. Για απλούστευση χρησιμοποίησα το μέσο μήκος: (175+182)/2=178,5 και 178,5*32=5712. Στο συνολικό εμβαδόν (175+182) * 32 /2 = 5712. συμφωνεί το κτηματολόγιο (εμβαδόν διοικητικής πράξης του 1930) και τα συμβόλαια. (εμβαδόν αρχικού τίτλου). Το μόνο που διαφέρει είναι το τοπογραφικό που συνετάχθη για την τακτοποίηση σύμφωνα με το οποίο το συνολικό εμβαδόν αγροτεμαχίων και απαλοτριώσεων είναι 11 τμ περίπου μικρότερο.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση Το κτηματολόγιο απαιτεί τοπογραφικό στην περίπτωση που έχει γίνει τακτοποίηση. Η τακτοποίηση θα φανεί γιατί θα δηλωθούν στο υπάρχον κτίσμα 6τμ επιπλέον της αδείας του. Στο αρχικό εμβαδόν και στις διαστάσεις του κληροτεμαχίου υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ διοικητικής πράξης, χάρτη διανομής και συμβολαίων. Από τις απαλλοτριώσεις έχω φωτοτυπίες. Πιο ξεκάθαρα δεδομένα δεν μπορούν να υπάρξουν. Το ότι το λάθος είναι μέσα σε αποδεκτά όρια δεν σημαίνει, κατά την άποψή μου, ότι δεν διορθώνεται. Εκτύπωση αποσπάσματος Κωδικός ΟΤΑ 49035 Οικισμός ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ Είδος τεμαχίου ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟ Διοικητική πράξη Υ.Γ. ΔΙΑΝΟΜΕΣ Αριθμός τεμαχίου 953Β Διεύθυνση ΑΝΩΝΥΜΟΣ Αριθμός - Εμβαδόν διοικητικής πράξης 5712.00 Αστικό / Αγροτικό ΑΓΡΟΤΙΚΟ Περιγραφή Αγρόκτημα Νέας Ποτίδαιας Οριστική Διανομή 1930
  6. Είμαι ο ιδιοκτήτης. Πριν δυό μήνες έγινε τακτοποίηση για την οποία βγήκε τοπογραφικό διάγραμμα. Σήμερα που ετοιμάζομαι για το κτηματολόγιο διαπιστώνω ότι λείπουν 11 τ.μ. Συγγεκριμένα πρόκειται για το αγροτεμάχια 953 της διανομής του 1930 της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής. (https://gis.kthma.com/ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ 953Α) Το γεωτεμάχιο 953 αρχικού εμβαδού 32Χ178,5=5712τμ υπέστη δύο απαλλοτριώσεις για διάνοιξη οδών. Η πρώτη 32Χ22,8=730τμ το χώρισε σε δύο τεμάχια, και η δεύτερη 32Χ12,5=400τμ μείωσε το δυτικό τεμάχιο. Το μέγεθος του τεμαχίου 953Α 32*40=1280τμ επαναπροσδιορίστηκε από τα όρια της παλαιάς απαλλοτρίωσης που έθεσε η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. κατά την κατασκευή της νέας οδού και επιβεβαιώθηκε με το τοπογραφικό. Το μέγεθος του τεμαχίου 953Β το οποίο άνατολικά συνορεύει με δασική έκταση, στο τοπογραφικό εμφανίζεται 3291 τ.μ. ενώ έπρεπε να είναι το υπόλοιπο: 5712 - 730 - 400 - 1280 = 3302. (Επειδή το αγροτεμάχιο έχει σταθερό πλάτος 32 μ. η ανάλογη διαφορά υπάρχει και στο συνολικό μήκος, δηλαδή λείπουν 11/32=34 εκ από την πλευρά του δάσους.) (Για τις απαλοτριώσεις που αναφέρω έχω φωτοτυπίες από τα αρχεία της 3ης ΔΕΚΕ.) Ζητώντας από τον μελετητή πολιτικό μηχανικό την διόρθωση μου απήντησε ότι είναι μέσα στα αποδεκτά όρια σφάλματος λόγω γραφικού προσδιορισμού των κορυφών στον χάρτη της διανομής. Επειδή δεν επιθυμώ να υποβάλω στο κτηματολόγιο, τοπογραφικό με λιγότερο εμβαδόν από το πραγματικό παρακαλώ υποδείξτε μου τι μπορώ να κάνω.
  7. Φιλε Aiche Το κόκκινο του κλειστού κυκλώματος είναι η έξοδος των συλλεκτών. Μόλις πέσει ο ήλιος (ολική ανάκλαση στο τζάμι) οι συλλέκτες δεν δημιουργούν διαφορά θερμοκρασίας, η θερμοκρασία εξόδου γίνεται ίδια με την θερμοκρασία εισόδου και η ροή στο κλειστό κύκλωμα σταματάει. Απόδοση είναι η ωφέλιμη ενέργεια / προσπίπτουσα ακτινοβολία. n=Q/(A*G) n = Απόδοση Q = Ωφέλιμη ισχύς A = Εμβαδον συλλέκτη (τετραγωνικά μέτρα) G = Ισχύς προσπίπτουσας ακτινοβολίας ανα τετρανικό μέτρο (με κλίση 45 μοίρες) Κοίταξε: http://www.solar.demokritos.gr/test_reports/effic.doc
  8. Φιλε Aiche Το πρόβλημα είναι η απόδοση δηλαδή (ωφέλιμη ενέργεια) / (προσπίπτουσα ακτινοβολία) Αν μικρύνουμε το δοχείο, ανεβαίνουμε σε θερμοκρασία, αυξάνονται οι απώλειες, μειώνεται η απόδοση. Αν με 200 λιτρα από 28 ανεβαίνουμε σε 48 τότε με 100 λίτρα (και τους ίδιους συλλέκτες) απο 28 δεν θα πάμε στους 68 (ίδια ενέργεια) αλλά στους 58-62 ανάλογα με την θερμοκρασία στασιμότητας. (Την ανώτατη θερμοκρασία που πιάνει όταν δεν τραβάμε νερο, εκει που οι απώλειες ισούνται με την απορροφούμενη ενέργεια)
  9. Φίλε Aiche Το ψαχούλεψα το μπόϊλερ νυχτιάτικα. Δέν ανακάλυψα θερμή περιοχή. Άλωστε από τις 17:00 της 17/9 ως τις 09:00 της 18/9 (14 ώρες χωρίς ήλιο) η θερμοκρασία του νερού στο μπόϊλερ από 52ο είχε κατεβεί στους 48ο με θερμοκρασία περιβάλοντος 25ο-28ο βαθμούς. Δεν ξέρω άν είναι αποδεκτές αυτές οι απώλειες αλλά σίγουρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Φίλε Woody Φυσικά και είχαν αφαιρεθεί και τα δύο. Αυτό το έκανα και μόνος μου κάθε χρόνο που συμπλήρωνα τους παλιούς ηλιακούς. Εδώ άλλαξαν δύο φορές όλο το υγρό του κλειστού κυκλώματος για να εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει εγκλωβισμένος αέρας. Την δεύτερη φορά ο ίδιος ο αρχιμάστορας του κατασκευαστή.
  10. Φίλοι μου Έχω ανεβάσει καινούργιες φωτογραφίες κάτω από την προηγούμενη δημοσίευση στο ίδιο blog http://solar-collect...y.blogspot.com/
  11. Φίλε Woody Η θερμοκρασία του ζεστού νερού χρήσης μετριότανε στο ρακόρ του δοχείου (πρίν τον θερμοστατικό μείκτη) Κατά την διάρκεια των μετρήσεων δεν υπήρχε ροή νερού χρήσης. Οι 4 υδραυλικές συνδέσεις του δοχείου είναι στην κάτω πλευρά, Το καλώδιο συνδέεται από το πλάι. Η επιφάνεια του δοχείου είναι inox και λειτουργεί σαν καθρέπτης. Αυτά που βλεπεις στην φωτογραφία είναι είδωλα των σωλήνων που πάνε στους συλλέκτες.
  12. Φίλε Νίκο Τους έχω ενημερώσει για το topic στο forum και τους κάλεσα να καταθέσουν τις απόψεις τους δημοσίως. Περιμένω. Κυρίως όμως περιμένω από μηχανολόγους άλλων κατασκευαστών να μου υποδείξουν συγκρίσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή πόσο ανεβάζουν την θερμοκρασία του νερού άλλα συστήματα την πρώτη μέρα.
  13. Το πρόβλημα και εγώ εκεί το εντοπίζω. Στην κυκλοφορία του κλειστού κυκλώματος. Διαφορά θερμοκρσίας 30 βαθμών στους συλλέκτες είναι υπερβολική. Κοίτα: http://solar-collector-efficiency.blogspot.com Ηρθαν όμως 2 φορές και άλλαξαν τα υγρά για να μην υπάρχει εγκλωβισμένος αέρας και κατά το γέμισμα η ροή φαινόταν ελεύθερη. Το μόνο που μπορώ να κάνω εξωτερικά είναι να αυξήσω την υψομετρική διαφορά του δοχείου από τονσυλλέκτη. Το ζήτημα όμως δεν είναι να ανακαλύψω εγώ το κατασκευαστικό τους λάθος. Πλήρωσα 2000 μετρητά για τα δυό συστήματα. Δεν δέχομαι όυτε να συνεχίσω να δουλεύω με ρεύμα ούτε να τα πετάξω και να πάρω άλλα χωρίς να αποζημιωθώ. Το ερώτημά μου είναι άν υπάρχουν ελάχιστες προδιαγραφές και προστασία καταναλωτή για τέτοια προϊόντα. Αν έχει κάποιος ακούσει για παρόμοια θέματα και πώς θα πρέπει να κινηθώ πρίν καταλήξω δικαστικά.
  14. Αγαπητοί φίλοι. Έχω 6 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Χαλκιδική και επί 22 χρόνια είχα δύο ηλιακούς STIEBEL ELTRON διπλής ενεργείας (180lit, 4m2 ονομαστικές τιμές). Ο καθένας τροφοδοτούσε τρία διαμερίσματα (10-12 άτομα) και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Παρά το ότι τα καλύμματα των συλλεκτών (από πλεξιγκλάς) είχαν καεί από τον ήλιο, είχαν ραγίσει και λείπαν κομμάτια, μόνο όταν είχε συννεφιά άνοιγα το ηλεκτρικό. Λαμβάνοντας όμως υπόψιν τα σχεδόν βουλωμένα από τα άλατα δοχεία και τις σκουριασμένες συνδέσεις τους αποφάσισα να τα αλλάξω. Τέλη Σεπτεμβρίου του 2010 τους αντικατέστησα με 2 φαινομενικά ισοδύναμα συστήματα EUROSELKO (200lit, 4m2 ονομαστικές τιμές) Τοποθετήθηκαν επιπλέον μεγάλα δοχεία διαστολής, θερμοστατικοί αναμείκτες (3/4”) στις εξόδους και συσκευή Calmat στην κεντρική παροχή για την αποφυγή των αλάτων. Τον Ιούνιο του 2011 με το ξεκίνημα της σεζόν αποδείχτηκε ότι δεν επαρκούσαν και άνοιξα το ηλεκτρικό παρόλο που συμπλήρωσα υγρά (ξημέρωμα και με ψυχρό νερό στο δοχείο) Κατόπιν οδηγιών του κατασκευαστή ήρθε ο υδραυλικός εγκαταστάτης και ξαναγέμισε το κλειστό κύκλωμα με τρόπο που απέκλειε την παγίδευση αέρα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τον Ιούλιο ήρθε ο τεχνικός του κατασκευαστή που ξαναγέμισε το κλειστό κύκλωμα πάλι χωρίς αποτέλεσμα και η σεζόν συνεχίστηκε με το ηλεκτρικό σε λειτουργία. Είμαι ηλεκτρονικός με εμπειρία στους αυτοματισμούς και τις μετρήσεις. Έτσι στις 17/9/2011 μόλις έφυγε και ο τελευταίος πελάτης πήρα μετρήσεις. Χρησιμοποίησα 5 αισθητήρια θερμοκρασίας LM35 και δύο πολύμετρα ακριβείας. Αναλυτικά η διαδικασία, οι μετρήσεις, οι υπολογισμοί και τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στο http://solar-collector-efficiency.blogspot.com/ Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από ολοήμερη έκθεση με πλήρη ηλιοφάνεια, εξωτερική θερμοκρασία 30ο C, και χωρίς καθόλου κατανάλωση ανέβασε την θερμοκρασία νερού του δοχείου από τους 28o C στους 48o C δηλαδή μόνο 20 βαθμούς. Αν αγνοήσουμε την διαστρωμάτωση και δεχθούμε ότι δεν υπήρχαν ψυχρότερα στρώματα νερού στο δοχείο έχουμε μία απόδοση περίπου 20% , το εν τρίτο δηλαδή της απόδοσης των μη επιλεκτικών συλλεκτών του εμπορίου. Ο κατασκευαστής δεν αμφισβητεί τις μετρήσεις, θεωρεί ότι τα συστήματα λειτουργούν καλώς και αρνείται την αντικατάσταση λόγω εγγύησης. Το ερώτημα είναι πού πρέπει να απευθυνθώ και πώς, για να αποζημιωθώ για ένα προϊόν που δεν αποδίδει ως όφειλε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.