Μετάβαση στο περιεχόμενο

kan62

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.547
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    228

kan62 last won the day on Νοέμβριος 6

kan62 had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μελέτες - Κατασκευές
    Αποκαταστάσεις μνημείων
  • Τοποθεσία
    Ναυπακτία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

81.900 profile views

kan62's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

  • Well Followed Rare
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

5,6k

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Teta, είναι Κατηγορία 5 γιατί είναι προκήπιο. Οι νόμοι αυθαιρέτων έχουν υπόψη μόνον κανονισμούς που ίσχυαν κατά την άδεια ή/και μέχρι το έτος 2011. Ο ΝΟΚ είναι νόμος του 2012, δηλαδή άγνωστος στα αυθαίρετα...
  2. Τροποποίηση της υπό στοιχεία 1067780/82/Γ0013/09.06.1994 (ΠΟΛ.1149) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών «Τροποποίηση, βελτίωση και κωδικοποίηση των διατάξεων που αφορούν τη φορολογητέα αξία μεταβιβαζόμενων με οποιαδήποτε αιτία ακινήτων εντός σχεδίου, κατά το αντικειμενικό σύστημα» (Β’ 549), της υπό στοιχεία 1129485/479/Γ0013/03.12.1996 (ΠΟΛ.1310) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών «Προσδιορισμός κατ’ άρθρο 41α του ν. 1249/1982 με αντικειμενικά κριτήρια, αξίας κτισμάτων ακινήτων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού» (Β’ 1152) και της υπό στοιχεία 1144814/26361/30.12.1998 (ΠΟΛ.1310) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών «Προσδιορισμός της αξίας γης εκτός σχεδίου πόλης και οικισμών που δεν έχουν ειδικούς όρους δόμησης με το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού» (Β’ 1328), όπως ισχύουν. Τροποποίηση της ΠΟΛ 1149.pdf
      • 3
      • Like
      • Upvote
  3. Τα προστεγάσματα υπήρχαν ανέκαθεν στους κανονισμούς ως στοιχεία του κτηρίου και ανάλογα με το που βρίσκονται (είχαν και) έχουν αντίστοιχους περιορισμούς. Έτσι και στον ΝΟΚ σήμερα περιορίζονται στους κοινόχρηστους χώρους ή στις υποχρεωτικές αποστάσεις από τα όρια (με το άρθρο 16) και στους ακαλύπτους (με το άρθρο 17). Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται σε υποχωρήσεις και σε δώματα του κτηρίου ή ότι πρέπει να τα ονομάσουμε στέγαστρα επειδή κάποιος έγραψε μια άστοχη λέξη σε ένα υπόδειγμα (και κανένας μετά από αυτόν δεν την έλεγξε). Μπορεί να μην είχε κοιμηθεί το βράδυ βρε παιδιά ... έλεος.
  4. Υποχρεωτικά παίρνεις και την παλιά στον ν.4495/17 για να αρθεί η ακυρότητα του συμβολαίου που έγινε με αυτή (αν έχεις βέβαια ακυρότητα).
  5. jbosdas, αν θέλεις να πετύχεις "άρση ακυρότητας" πράξης, "διορθώνεται" η παλιά δήλωση με τον νέο μηχανικό. Παράλληλα νομίζω ότι ο πελάτης θα θέλει να έχει και ένα ακίνητο με εξαίρεση από κατεδάφιση (Κατ.4)... Σε κάθε περίπτωση η δήλωση μεταφέρεται στον ν.4495/17.
  6. Το κτήριο που απέχει 0,9 μ δεν λαμβάνεται υπόψη στην τοποθέτηση. Το "αποθηκάκι", αν δεν είναι κτίσμα με κατάληξη -στάσιο (λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο, αντλιοστάσιο, χοιροστάσιο, ξυλοστάσιο κλπ.) και είναι αποθήκη κατοικίας, αν αποτυπώνεται στο τοπογραφικό σου, σου δίνει το δικαίωμα να έχεις επαφή στο πίσω όριο, ασχέτως νομιμότητας. Επειδή όμως ο γείτονας μάλλον δεν θα θέλει να υπάρξει αυτή η επαφή, θα διερευνούσα περισσότερο το καθεστώς της αποθήκης για την αποφυγή μελλοντικών περιπετειών...
  7. Δεν πρέπει να σε προβληματίζει. Το ΣΑ έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει "κάθε οικοδομική εργασία" εντός "αισθητικά προστατευόμενης" περιοχής, όπως οι παραπάνω (παραλίες, οδικοί άξονες με ευρεία θέαση προσώπων). Και όταν λέει "κάθε" εννοεί όλες. Αν εσύ έχεις περάσει κάποτε την όψη και τώρα θέλεις να τη βάψεις χρυσή με φυστικί βούλες, προφανώς έχει την αρμοδιότητα να το σταματήσει. Ακόμη και σε μικρή κλίμακα ή βεβαίωση του άρθρου 30.
  8. Και θα πρέπει να είναι όροφος γιατί απαγορεύεται η σοφίτα ...
  9. Επίσης, με τη Μέση Τάση συνδέονται όλοι οι ΥΣ. Απλά διακρίνονται σε αυτοκατανάλωσης (για τα ειδικά κτήρια) και διανομής (για μας και για τη γειτονιά). Το άρθρο του Κτιριοδομικού αναφέρεται και στους δύο ΥΣ. Η απαίτηση ελέγχου του όγκου αναφέρεται πρώτη-πρώτη στο άρθρο και αφορά όλους... Πριν και από αυτή την απαίτηση κάτι λέει για μια αιτιολόγηση αδυναμίας κατασκευής σε κοινόχρηστο χώρο.
  10. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που σου έκανε την παρατήρηση. Θέλει όλο το πακέτο ...
  11. Ο νόμος του 1965 έλεγε για αίτηση της ΔΕΗ στον ιδιώτη και για απαίτηση της γνώμης της στα νέα κτήρια, το 1984 με την Εγκ.69 το υπουργείο λέει να εξετάζεται το ΔΚ μέχρι τη συνολική εξάντληση του ΣΔ (Παρακαλούμε να ζητάτε στο διάγραμμα καλύψεως της αδείας να υπολογίζεται όλος ο όγκος του κτιρίου που θα προκύψει όταν εξαντληθεί ο συντελεστές δομήσεως του οικοπέδου.) και τέλος το 2001, μετά από ερμηνεία των δικηγόρων της ΔΕΗ, η εγκύκλιος επιβάλλει εξέταση και των όγκων του υπογείου με βάση τον ορισμό της λέξης "κτίριο" στον ΓΟΚ85. Το άρθρο 31, παρ.2 του Νέου ΚΚ, αφορά σε όλους τους ΥΣ, κάποιες παράγραφοι είναι για τους ΥΣ μέσης και κάποιες για τους ΥΣ διανομής. Πρώτο-πρώτο λέει ότι οι ΥΣ μπαίνουν κυρίως σε κοινόχρηστους και κατ' εξαίρεση σε ιδιωτικούς, όταν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Άρα ο ΔΕΔΔΗΕ, στην περίπτωση άνω των 2500 κμ οφείλει εξ αρχής την τεκμηρίωση της αδυναμίας τοποθέτησης σε κοινόχρηστο. Μετά, ο Νέος ΚΚ, λέει για τον τρόπο που υπολογίζεται ο όγκος της απαίτησης. Εκεί λέει μόνο για υπέργειο όγκο πέραν των 2500 κμ, μετά συνεχίζει για ΥΣ μέσης τάσης και τέλος λέει για ΥΣ διανομής... Η ΥΑ του Νέου ΚΚ συνδέει πάλι το κατώφλι όγκου με το κατώφλι της εκμετάλλευσης (δηλαδή το ΣΔ), όπως ο ΓΟΚ55, ο ΓΟΚ73 ο ΓΟΚ85, ο ΓΟΚ 00 και τώρα ο ΝΟΚ. Αν το εννοούσε αλλιώς το υπουργείο θα το έλεγε και είναι γνωστό ότι τα μαγαζάκια δεν παράγουν νόμο. Αν θέλουν ας πάρουν αυτοί πάλι γνωμοδότηση από τους δικηγόρους τους και ας την πάνε στο υπουργείο... Υ.Γ. μη φοβάσαι για το αν θα πάρω ρεύμα, κρατώ κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα ...
  12. Να μας τα πουν οι συντάκτες του Κτιριοδομικού ποιόν αφορούν, όχι ο ΔΕΔΔΗΕ. Αυτοί μόνο τη μίζα ξέρουν... Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι με αφορούν και κρίνω την απαίτηση στις μελέτες μου σύμφωνα με αυτόν.
  13. Πλέον δεν μετράνε τα πάντα. Αυτό άλλαξε με τον Νέο Κτιριοδομικό. Μόνο τα υπέργεια... Στο παρελθόν ήταν μια απαίτηση της ΔΕΗ η οποία είχε γίνει επίσημα δεκτή από το υπουργείο.
  14. ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ της παρ. 1 του άρθρου 215 του ν.4782/2021 1. Οι κάθε είδους εγκρίσεις τρίτων φορέων που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια, χορηγούνται από αυτούς αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του πληροφοριακού συστήματος e-Άδειες. Οι εγκρίσεις αυτές είναι οι εξής : α. Έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (Σ.Α.)/Σ.Α. Αιγαίου. β. Έγκριση Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕ.Σ.Α.)/ΚΕ.Σ.Α. Αιγαίου/ΚΕ.Σ.Α. Μακεδονίας Θράκης. γ. Έγκριση Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.). δ. Έγκριση Περιφερειακού ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.. ε. Έγκριση Kεντρικού ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.. στ. Έγκριση Δασικής Υπηρεσίας. ζ. Έγκριση Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων). η. Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. θ. Απαίτηση υποσταθμού ρεύματος από Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. ι. Έγκριση οριοθέτησης υδατορέματος. ια. Έγκριση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. ιβ. Έγκριση Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της οικείας Περιφέρειας για γη υψηλής παραγωγικότητας. ιγ. Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης. ιδ. Βεβαίωση Εταιρείας Παροχής Αερίου. ιε. Έγκριση ΔΕΗ για απόσταση από καλώδια υψηλής τάσης. ιστ. Έγκριση υψομέτρου. ιζ. Έγκριση οριοθέτησης αιγιαλού. ιη. Πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποίησης. ιθ. Κύρωση δικτύου κοινοχρήστων χώρων. κ. Έγκριση υπηρεσιών Υπουργείου Υγείας/Νοσοκομείου. Οι απαιτούμενες εγκρίσεις μπορούν να τροποποιούνται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Απόφαση διαφόρων εγκρίσεων.pdf
      • 3
      • Upvote
      • Thanks
      • Like
  15. Εγώ θα διαφωνήσω με τη "λογική κρίση" της πολεοδομίας. Ο νόμος αλλιώς τα λέει και κάποια άλλη διευκρινιστική οδηγία δεν υπάρχει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.