Μετάβαση στο περιεχόμενο

kan62

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.459
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    215

kan62 last won the day on Μάιος 20

kan62 had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μελέτες - Κατασκευές
    Αποκαταστάσεις μνημείων
  • Τοποθεσία
    Ναυπακτία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

77.260 profile views

kan62's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

  • Well Followed Rare
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

5,4k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Και που τα έχουν μπερδέψει, ξέρεις ποιους ρώτησαν. Και ξέρεις και τι αυτοί απάντησαν ...
  2. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά κτήρια οπλισμένου σκυροδέματος των πρώτων δεκαετιών μετά το 1900 τα οποία έχουν ενισχυθεί με χρήση διεθνών κανονισμών παλιότερα και με τον ΚΑΝΕΠΕ εδώ και κάποια χρόνια. Πολλά από αυτά με τη χρήση και σύνθετων υλικών. Κανένα, κατόπιν μελέτης, με υπάρχουσα κατάσταση όπως η εδώ συζητούμενη.
  3. Συνάδελφε αυτά που γράφεις είναι εντελώς άστοχα. Υπάρχουν κανονισμοί για ενισχύσεις δομημάτων οι οποίοι με επιστημονικά δεδομένα μπορούν να ενισχύσουν ακόμη και κτήρια με ηλικία χιλιετιών. Δεν μιλάμε εδώ για νέα κτήρια και δεν βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα περί στατικής ανεπάρκειας ... αυτό γίνεται μόνο με μελέτη.
  4. Υπό προυποθέσεις γίνεται ... (εδώ δεν υπάρχουν)
  5. Πριν από σχεδόν 30 χρόνια άρχισα τη μελέτη και εφαρμογή σύνθετων υλικών... Η περίπτωσή σας επιδέχεται μόνο τη λύση της ανακατασκευής. Αν δεν είναι συμβατή με τις επιθυμίες σας, ψάξτε για άλλο σπίτι.
  6. Και στο Ηρώδειο το ίδιο έγινε. Κατασκευάστηκε με στέγη. Οι επίγονοι την "απομάκρυναν"...
  7. 9. Τα κλιμακοστάσια, εφόσον δεν είναι ανοιχτά πρέπει να έχουν άμεσο φυσικό φωτισμό. Δεν ισχύουν όμως για τα κλιμακοστάσια οι απαιτήσεις της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου. Απαιτείται ανά όροφο ένα άνοιγμα με υαλοπίνακα εμβαδού τουλάχιστον 0,50 τετραγωνικού μέτρου προς κοινόχρηστο χώρο του οικισμού είτε σε ακάλυπτο χώρου του οικοπέδου ή του κτιρίου που έχει τις προϋποθέσεις της παρ.4 του άρθρου αυτού, είτε σε ημιϋπαίθριο χώρο ανοιχτό προς τους παραπάνω χώρους. 5. Τα κλιμακοστάσια, εφόσον δεν είναι ανοικτά πρέπει να έχουν άμεσο φυσικό φωτισμό. Δεν ισχύουν όμως για τα κλιμακοστάσια οι απαιτήσεις της παρ.5 του παρόντος άρθρου. Απαιτείται ανά όροφο ένα άνοιγμα με υαλοπίνακα εμβαδού τουλάχιστον 0.50 m2 προς κοινόχρηστο χώρο του οικισμού είτε σε ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου ή του κτιρίου ελάχιστης διάστασης 2 m κάθετα προς την πλευρά του ανοίγματος, είτε σε ανοικτό ημιϋπαίθριο χώρο ανοιχτό προς τους παραπάνω χώρους. Ο Παλιός και ο Νέος Κτιριοδομικός. Ο Παλιός μέσω της παρ.4 είχε περιορισμούς, ο Νέος είναι πιο ελεύθερος (και ωραίος...). Οι Τ.Ο. έχουν υποστεί πολλαπλά πλήγματα από τις συνεχείς αλλαγές ... πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Υ.Γ. σε κάθε περίπτωση, το σχόλιο περί της διάστασης 1,20 μ. ήταν προηγούμενο της προσθήκης της σχετικής παραγράφου για τα κλιμακοστάσια στο άρθρο 14 (η παρ. προστέθηκε στις 23-07-2021).
  8. Τη διαφωνία την έχω καταλάβει και απάντησα και στους δύο γιατί κανείς σας δεν έχει εντελώς δίκιο. Ο Κανονισμός ερμηνεύεται με βάση επιστημονικά δεδομένα και την ειδική (όχι κοινή) πείρα μηχανικού.
  9. Κατ' εξαίρεση στους ακαλύπτους με γνωμοδότηση του ΣΑ, η οποία όμως εξαίρεση δεν επαναλαμβάνεται στις πρασιές. Αν δεν πείθεσαι αλλιώς μπορείς να ζητήσεις μια εξαίρεση για την πρασιά και ενημέρωσέ μας ...
  10. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας ή δικτατορίας η θέση των τεχνικών συστημάτων. Είναι θέμα Κανονισμού ο οποίος ορίζει ότι είναι αποκλειστικά εντός κελύφους ή στις θέσεις που ορίζονται στην παρ.10 του άρθρου 16. Εκεί δεν περιλαμβάνονται οι πρασιές. Τώρα το τι γίνεται στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα το οποίο έχουμε συζητήσει πολλάκις. Πάντως θέμα ερμηνείας Κανονισμού δεν είναι.
  11. Ναι Βασίλη έτσι αναφέρεται, αλλά την άδεια αυτή τη βγάζουν όλοι μαζί.
  12. Οποιαδήποτε επέμβαση στο σκελετό κτηρίου χρειάζεται συναίνεση 100% ή δικαστική συνδρομή. Οποιαδήποτε μελέτη επέμβασης σε σκελετό μεταβιβάζει την ευθύνη του σε διαφορετικά άτομα. Η μεταβίβαση δεν γίνεται αν δεν συμφωνούν όλοι. Καλημέρα Βασίλη.
  13. Άρα έλλειψη πληροφορίας για τον Κανονισμό που εφαρμόστηκε. Σύμφωνα λοιπόν με την τομή, με ΓΟΚ 85, ο μελετητής έχει εξώστη με αρχιτεκτονικά στοιχεία έξω από τη ΡΓ και ΗΧ σε όλο το υπόλοιπο, όπως ακριβώς είπε και ο Βασίλης. Βασίλη και το δεύτερο του ίδιου μελετητή είναι;
  14. Διαβάζουμε προσεκτικά τις απαντήσεις κάνοντας διάλογο και δεν αναλωνόμαστε σε χαρακτηρισμούς και υποκοριστικά. Σε κάθε περίπτωση, σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ποιο είναι το φέρον και το φερόμενο στοιχείο. Δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε καινούργιους ορισμούς για να δικαιολογήσουμε την άποψή μας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.