Μετάβαση στο περιεχόμενο

jc

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

jc's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είμαι Βιολόγος, με γραφείο περιβαλλοντικών μελετών εδώ και 10 χρόνια και τελειώνω ελπίζω ένα μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Αποβλήτων. Για τα ελαιοτριβεία το ψάχνω εδώ και χρόνια και δεν έχω βρει κάποια μέθοδο τελείως αποδεκτή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι φαινόλες που περιέχει ο κατσίγαρος οπότε δεν κάνουν τίποτα οι βιολογικοί. Ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες προτείνουν κάτι. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι οι εξατμισοδεξαμενές αφού προηγηθεί κροκίδωση (αναφέρθηκε ο planb) αλλά και πάλι εξαρτάται από το αν τις αποδέχεται η τοπική κοινωνία αφού η μυρωδιά τους είναι από τις χειρότερες.
  2. Η γνώμη μου είναι ότι καμία βιολογική μέθοδος δεν είναι αρκετά δοκιμασμένη στη πράξη, και όσες εφαρμόζονται είναι για επεξεργασία βρώσιμης ελιάς και όχι για λιοτρίβεια. Ωστόσο οι περισσότερες Δ/νσεις Περιβάλλοντος τις απαιτούν ιδίως σε περιοχές με περιβαλλοντικά επεισόδια (πχ Μαλιακός Κόλπος)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.