Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jonous

Members
  • Περιεχόμενα

    128
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Jonous

  1. Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω, κατά τη γνώμη σας στην περίπτωση σοφίτας μπορεί να αφαιρεθεί η επιφάνεια των θερμομονωτικών στοιχείων, ώστε ο υπολογισμός του 1/2 του υποκείμενου ορόφου να αφορά μόνο τον εσωτερικό καθαρό χώρο μετά την αφαίρεση των εξωτ. τοιχοποιιών από τη δόμηση;

    Σας ευχαριστώ.

  2. To Enscape είναι ίσως η καλύτερη λύση για RT rendering (με ό,τι συνεπάγεται στο θέμα ποιότητας αποτελέσματος, πχ αν θέλεις κάτι πιο ψαγμένο ειδικά για interior πας σε λύσεις Sketchup+Vray). Μια λειτουργία που έχει συγκεκριμένο και το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι ότι μπορείς να κάνεις εξαγωγή το μοντέλο σου σε .exe αρχείο και να το στείλεις στον πελάτη σου να περιηγηθει σε 3D περιβάλλον, αρκεί να έχει λίγο δυνατό μηχάνημα.

     

    • Upvote 1
  3. Είναι bug του συστήματος τελικά.. και έχασα τόσο χρόνο.. Στον έλεγχο πληρότητας βγάζει πρόβλημα, αλλά στον έλεγχο dxf που ΔΕΝ έκανα το περνάει. Έχει αναφερθεί στο φόρουμ και ευτυχώς το βρήκα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

     

  4. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να τσεκάρει το αρχείο και να βρει που υπάρχει το θέμα και δεν μου το δέχεται; Έχω βάλει μόνο τα περιγράμματα. Το περίεργο είναι ότι είναι τροποποίηση (όχι στο περίγραμμα) παλαιότερου διαγράμματος που το είχε δεχθεί το σύστημα και τώρα μου βγάζει μήνυμα συμμόρφωσης αρχείου με προδιαγραφές..

    topo.dxf

  5. Και σ' εμένα έτυχε περίπτωση σε ΥΔΟΜ Αττικής "Εμείς έχουμε αποφασίσει να ισχύει το 50% απ' ό,τι μετράει στη δόμηση από τον υποκείμενο (πχ μείον οπές κλιμα/σίων, αίθρια κλπ)". Στο λαιμό τους κάθεται η σοφίτα..

    #πεταειογαϊδαρος

    • Like 2
  6. Συνάδελφοι μια μικρή βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος. Αναφορικά με τη διαστασιολόγηση στύλου τύπου Ζ το manual γράφει "Οι περιπτώσεις των στύλων σχήματος Ζ , παραμετρικού, σχήματος σταυρού και στύλου με οπή μπορούν να οπλιστούν από το χρήστη και στη συνέχεια να ελεγχθούν σε επάρκεια". Δυστυχώς όμως δε μπορώ να μπω με τίποτα στον editor για να τοποθετήσω οπλισμούς. Η επιλογή "Λεπτομέρειες οπλισμών" δεν κάνει τίποτα.. Που το χάνω;

    Ευχαριστώ.

  7. On 19/2/2019 at 5:22 ΜΜ, mechgiann said:

    καλό το ερώτημα...

    Θα πάρει ο προμηθευτής όλη την επιχορήγηση και δεν θα πληρωθούν οι εισφορές στον ωφελούμενο...

    ή θα πληρωθούν οι εισφορές στον ωφελούμενο και θα πάρει ο προμηθευτής μικρότερη επιχορήγηση?

    μάλλον το 1ο και ας τα βρει ο ωφελούμενος με τον προμηθευτή (να του επιστρέψει τις εισφορές). Αλλά ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα...

    Η μόνη εναλλακτική που σκέφτομαι είναι να ακυρωθεί το τιμολόγιο και να κοπεί νέο με το ποσό μειωμένο κατά τις εισφορές.

    Αλήθεια που αναφέρεται στο πρόγραμμα ότι ο ωφελούμενος παίρνει πίσω το ποσό των εισφορών??

    Στο σύστημα πάντως τις εισφορές τις περιλαμβάνει στα ΙΔΙΑ κεφάλαια! Μήπως πιο σωστό είναι να πληρώσει ο ωφελούμενος εισφορές+προκαταβολή= το ποσό που του αναλογεί (ιδια κεφάλαια) και να μην περιμένει από το πρόγραμμα να του δώσει τις εισφορές?

    Εγώ εχθές έβαλα το ποσό των εισφορών και πήρα γραμμή τι γίνεται.. Εξωφρενικό, είναι ό,τι να ναι οι άνθρωποι!!.. και που το ξέραμε ότι πρέπει να αφαιρεθούν οι εισφορές από το παραστατικό του προμηθευτή;;;!!

    Και τώρα αν ακυρωθεί το παραστατικό και κοπεί άλλο θα είναι χρονικά μεταγενέστερο του 2ου ΠΕΑ, άρα μη αποδεκτό.

    Όσο γι' αυτό που ρωτάς το γράφει στην 7.3 η) σελ. 53 του οδηγού.

    eisfores.jpg

  8. Δηλαδή διορθώνουμε έντυπο παρεμβάσεων και ξανά εκτύπωση και ξανά υπογραφές και ξανά σκανάρισμα; Τι χαρά :D

    post-6951-0-52554900-1521329188_thumb.png

  9. Στις 8.30 αφήνω τον μικρό στο σχολείο. Λέτε να μην προλάβω?  

    :sad:  :sad:  :sad:  :sad:

     

    Καλά είναι δίλημμα αυτό;; Ο μικρός να κάτσει σπίτι να παίξει κι εσύ από νωρίς στη θέση σου να λιώσεις το F5! Κι άμα;;.. το ρισκάρεις;;!!  :shock:  

  10. πολύ καλός...ένα λαθάκι μόνο...στο ανώτατο όριο δαπάνης για παράθυρα αλουμινίου κατηγορία ΙΙ έχεις 400/m2 ενώ είναι 440

    κατάτ τα άλλα ευχαριστούμε!

     

    Θα το κοιτάξω ευχαριστώ! 

  11. Έφτιαξα ένα excel του πίνακα του εντύπου παρεμβάσεων με αυτόματη αντιστοίχιση τιμών ανάλογα με τη δαπάνη. Ελπίζω να βοηθήσει. Είναι λίγο στο πόδι λόγω έλλειψης χρόνου, οπότε τσεκάρετε για τυχόν λαθάκια.

     

    • Upvote 4
    • Downvote 1
  12. "Ζητείται από τον Χρήστη εξουσιοδότηση και καταχώρηση του e-mail του. Εφόσον το e-mail που καταχωρήθηκε είναι έγκυρο, του αποστέλλεται αυτόματα κωδικός πρόσβασης για τη σύνδεσή του στο σύστημα καθώς και σχετική οδηγία."

     

    Εδώ κολλάει το καλά κρασιά  8-)
  13. μια ερωτηση για συναδελφο μηχανολογο.....προτεινω αντλια θερμοτητας για θερμανση σε πελατη, στο σεναριο πρεπει να βαλω το COP που μου ζητα το προγραμμα και βαθμο απόδοσης θα βάλω ? αυτά τα ρωταω για να κανω το σεναριο, αν ο πελατης τελικα βαλει την αντλια θα βάλω τα στοιχια απο την αντλια και την μελετη του μηχανολογου.

    #1158

    • Upvote 1
  14. να ρωτήσω , ώς μη κομπιουτερας. Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω την γραφη πάνω στο εντυπο παρεμβάσεων. Δηλαδη πώς μπορώ να γραψω στον υπολογιστη μέσα στο έντυπο?

     

    Θα τα δώσουν σε doc.

    Δε νομίζω να τα θέλουν και αυτοί χειρόγραφα. 8-)

     

    Εδώ είσαι. Ο Ελβετικός σουγιάς του pdf. Μπες "Pdf to Word" και ανέβασε το pdf του παραρτήματος. Αλλά επειδή το έκανα το βάζω εδώ για πιο γρήγορα. Κράτα πάντως τη σελίδα, είναι διαμάντι.

    3. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III Εντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων.doc

    • Upvote 4
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.