Συνάδελφοι γειά σας
Θέλω να βγάλω μια άδεια για εργαστήριο παραγωγής παγωτού. Από το Υπ. Ανάπτυξης με παρέπεμψαν στην υγειονομική διάταξη 8577/83 για τις προδιαγραφές των τετραγωνικών, και συγκεκριμένα στο άρθρο 52. Εκεί βρήκα ότι τα ελάχιστα τετραγωνικά είναι 85, κι αν χρειάζεται και διαμέρισμα παραλαβής της προοριζόμενης για επεξεργασία πρώτης ύλης θέλει 10 τ.μ. επιπλέον. Η διάταξη αυτή δεν διευκρινίζει αν αναφέρεται σε εργαστήριο κάτω των 22 KW, και μου φαίνεται υπερβολική η επιφάνεια που ζητείται. Επίσης, στο τέλος του ίδιου άρθρου αναφέρει κάτι για εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, όπου τα ελάχιστα ζητούμενα τετραγωνικά είναι 40, και τελευταία παράγραφος αναφέρει ότι "ενδεχομένως να ιδρύονται από τους φορείς των καταστημάτων τούτων σε αυτοτελείς και ανεξάρτητους χώρους αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των αναγκών του καταστήματός τους". Αυτό εμπίπτει στην περίπτωσή μου, όπου ο πελάτης έχει ένα χώρο 65 τ.μ. περίπου που θέλει να το κάνει παρασκευαστήριο παγωτού, το οποίο θα διαθέτει αποκλειστικά σε παρακείμενο κατάστημα λιανικής του ιδίου. Μπορείτε κάπως να με βοηθήσετε?