Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostas88

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.608 profile views

kostas88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, κάνω τη διπλωματική μου και εξετάζω ένα βιομηχανικό κτίριο ορθογωνικής κάτοψης με ένα μόνο άνοιγμα που είναι είσοδος/έξοδος και ένα ενδιάμεσο όροφο. Οι εσωτερικές ανεμοπιέσεις πρέπει να υπολογιστούν (εκτός από τη στέγη του κτιρίου) και στον ενδιάμεσο όροφο;
  2. Βασικά κάνω μια εργασία και χρειάζομαι την ονομαστική εξωτερική διάμετρο (ds) και τη μέγιστη και ελάχιστη τιμή που μπορεί να έχει λόγω ατελειών (max,min στον πίνακα) για να υπολογίσω την απόκλιση στην προένταση στον κοχλία για μια δεδομένη τάση σ. Νομίζω πως αυτό πρέπει να είναι.
  3. Καλησπέρα. Για ένα κοχλία Μ24, πού μπορώ να βρω τι αβεβαιότητα υπάρχει στην ονομαστική διάμετρο των 24 mm; Πχ είναι 24± α mm. Δίνεται πουθενά η τιμή του α; Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα, προσπαθώ να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουμε μια ξύλινη δοκό σε ροπή και θλίψη. Έχω βρει την άσκηση που έχω επισυνάψει και από κάτω είναι η λύση της. Ο έλεγχος γίνεται με τον τύπο (σm,d/(kcrit*fm,d))^2 + σc,d/(kc,z*fc,0,d) <1. Μπορεί να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο πολλαπλασιάζεται η τάση λόγω ροπής σm,d με τον συντελεστή m (οπου m=l/leff); Ευχαριστώ! Η βοήθειά σας θα είναι σημαντική για εμένα, γιατί πλησιάζει και η εξεταστική.
  5. Ευχαριστώ! Επίσης με δεδομένο ότι αγνοούμε τις αξονικές παραμορφώσεις, μπορούμε να πούμε ότι οι οριζόντιες μετατοπίσεις των 2 άνω κόμβων είναι ίσες; Και αντίστοιχα, αφού οι 2 κάτω κόμβοι δεν έχουν κάθετη μετατόπιση (λόγω της κύλισης και της άρθρωσης) μπορούμε να πούμε ότι οι κάθετες μετατοπίσεις των 2 άνω κόμβων είναι μηδέν; Το λέω αυτό με το σκεπτικό ότι αν είχαν κάθετη μετατόπιση οι 2 άνω κόμβοι τότε θα υπήρχε και αξονική παραμόρφωση στα 2 υποστυλώματα.
  6. Καλησπέρα, προσπαθώ να βρω τα διαγράμματα κάμψης, τέμνουσας με την εξίσωση Euler Bernoulli για το πλαίσιο στην εικόνα. Επειδή χρειάζομαι αρκετές συνοριακές συνθήκες, μήπως γνωρίζει κανείς πως υπολογίζεται η γωνία στροφής της βάσης του υποστυλώματος; Μπορούμε να πούμε ότι είναι η οριζόντια μετατόπιση του πάνω αριστερά κόμβου προς το ύψος του υποστυλώματος; Ευχαριστώ πολύ. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, ilias
  7. Ναι μόνιμα και κινητά έχουν φορά προς τα κάτω. Οκ ευχαριστώ πολύ!!
  8. Για παράδειγμα στον φορέα που έχω επισυνάψει η τέμνουσα του τένοντα ανακουφίζει την τέμνουσα των μόνιμων και κινητών φορτίων ή την αυξάνει;
  9. Καλησπέρα, κατά τον έλεγχο ενός προεντεταμένου φορέα σε διάτμηση στην οριακή κατάσταση αστοχίας, σε ποιες περιπτώσεις ο τένοντας θα μπορούσε να αυξήσει την συνολική τέμνουσα του φορέα; Ευχαριστώ.
  10. Έτσι λαμβάνω υπόψιν και την τυχηματική εκκεντρότητα?
  11. Καλησπέρα. Χρησιμοποιώ SAP2000 και θέλω να κάνω απλοποιημένη φασματική μέθοδο σε μια μεταλλική κατασκευή. Έχω υπολογίσει τα οριζόντια σεισμικά φορτία κατα Χ και Υ και θέλω να τα εφαρμόσω στο κέντρο μάζας κάθε ορόφου. Πως μπορώ να το κάνω στο SAP? Επίσης υπάρχει κάποια επιλογή που να ορίζει τις τυχηματικές εκκεντρότητες? Ευχαριστώ.
  12. Τελικά το δοκίμασα σε υπολογιστή με Windows XP και λειτουργεί κανονικά. Πιθανότατα δεν θα είναι συμβατό με τα Windows 7.
  13. Ok θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!
  14. Έχω windows 7 home premium sp1.
  15. Στην αρχή μου ζητούσε να εγκαταστήσω νεότερη έκδοση Java. Tο έκανα και τώρα μου λέει οτι δεν έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση Windows ή περιέχει σφάλμα και ότι δεν μπορεί να φορτώσει κάποιο αρχείο. Σε 3 υπολογιστές το δοκίμασα και εμφανίζει το ίδιο μήνυμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.