Μετάβαση στο περιεχόμενο

surveyor81

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΚΑΛΥΒΙΑ ΘΟΡΙΚΟΥ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

surveyor81's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το οικόπεδο είναι παλιό και δεν έχει προέλθει από κατάτμηση
  2. Σε περιοχή όπου τα όρια της παρέκκλισης είναι Ε=120τμ και Π=6μ, ένα οικόπεδο έχει Ε=180τμ και Π=5,70μ. Μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμο βάσει του ΝΔ 690/48 ή του άρθρου 7 παρ.9 του ΝΟΚ? Το οικόπεδο είναι αδόμητο και όλα τα όμορα οικόπεδα έχουν κτίρια. Βρίσκεται εσωτερικά του ΟΤ αλλά με πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό.
  3. Δεν είναι περιμετρικός. Χωρίζει ένα ΟΤ στα δύο.
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι. Οικόπεδο έχει πρόσωπο σε μη εγκεκριμένη οδό η οποία διέρχεται δια μέσω ΟΤ (το σχέδιο πόλεως είναι του 1955). Προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη της οδού προ του έτους 1923 (ο παλαιότερος τίτλος που αναφέρεται είναι του 1948). Στο κτηματολόγιο εμφανίζεται σαν κοινόχρηστη, έχουν περαστεί δίκτυα ΟΚΩ αλλά δεν υπάρχουν κράσπεδα. Θα ήθελα πριν πάω στην πολεοδομία να ρωτήσω τη διαδικασία για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και την αναγνώριση της οδού. Μπορεί να ξεκινήσει με αίτηση και ενέργειες του ιδιοκτήτη σε συνεργασία με μηχανικό ή πρέπει ο δήμος να αναθέσει την μελέτη τροποποίησης του ΡΣ? ΥΓ. Δεν το έχω ελέγξει αλλά μου ανέφεραν ότι άλλα ακίνητα με πρόσωπο στην οδό είχαν βγάλει κατά το παρελθόν οικοδομικές άδειες.
  5. Συγνώμη αν σας μπέρδεψα. Η ερώτηση ήταν υποθετική για το τι γίνεται σε αντίστοιχη περίπτωση. Κι εγώ που ξαναδιάβασα πάλι το θέμα παραδέχομαι ότι τα έβαζα λίγα λίγα τα δεδομένα.
  6. Το όμορο είναι >400τμ και έχει διώροφο κτίσμα που έχει βγει με άδεια μετά τις αγορές των τεμαχίων, οπότε φαίνεται να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
  7. Το άλλο ακίνητο έχει κτίσματα. Επίσης νομίζω πως και τα δύο με τους θεωρητικούς μεσότοιχους πιάνουν την αρτιότητα, οπότε μπορούν να εξαιρεθούν της τακτοποίησης. Αλλά δεν ξέρω πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία του πρωτοκόλλου αδυνάτου τακτοποίησης. Θα μπορούσε να τραβήξει πολύ χρονικά?
  8. θα μπορούσε να εκδοθεί πρωτόκολλο αδυνάτου τακτοποιήσεως ωστε να οικοδομηθούν σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε θέλουν τη συννένωση?
  9. Ευχαριστώ. Να κάνω και μια ακόμα ερώτηση που εύχομαι να μην απαιτηθεί. Αν σε περίπτωση που το διπλανό πλεόν αποτύπωθεί όχι 400τμ αλλά 390τμ ή το πρόσωπο δεν είναι 13μ αλλά 12,80μ , τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? βγαίνουν και τα δύο ακίνητα μη άρτια και μη υπαγόμενα στο άρθρο 25? και αν ναι τι διαδικασίες υπάρχουν για να μπορέσουν να οικοδομηθούν?
  10. Δεν έχω βρει ακόμα τα τοπογραφικά αλλά απ ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας τα συμβόλαια και τους ομορους των τμημάτων που αναφέρει, τα δύο τμήματα που συννενώθηκαν προέρχονται από έκταση του ίδιου πωλητή. το ακίνητο αυτό μετά τις πωλήσεις των δύο τμημάτων απέμεινε με εμβαδό 400τμ ενώ το δικό μου ήταν και παρέμεινε μη άρτιο μετά τις δύο προσαρτήσεις. Παραθέτω ένα σκαρίφημα με το πως αντιλαμβάνομαι το ιστορικό βάσει των συμβολαίων.
  11. Ευχαριστώ πολύ φίλε tetris. Το όμορο απο το οποίο μπορεί να έχει αποσχιστεί το τμήμα οικοπέδου (αν πρόκειται για κατάτμηση) είναι εμβαδού >400τμ άρα είναι κατά κανόνα άρτιο. Αυτό σημαίνει ότι και κατάτμηση να έχει γίνει του τμήματος δε θεωρείται υπαίτια;
  12. Ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να βρω τα τοπογραφικά μήπως αποσαφινηστει κάπως το θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που κάποιο από τα τμήματα που αγοράστηκαν μεταγενέστερα προέρχεται από μεγαλύτερη έκταση πως μπορώ να προχωρήσω το θέμα της οικοδομησιμοτητας του οικοπέδου;
  13. τα αναφέρει προσκυρούμενα αλλά μη ορθώς όπως σωστά λες καθώς δεν έχει γίνει πράξη τακτοποίησης. επίσης δεν αναφέρει ότι είναι τμήμα μεγαλύτερης έκτασης, τα αναφέρει σαν τμήματα οικοπέδου μη άρτια, αλλά στο ένα αναφέρει ότι συνορεύει στη μια πλευρα με έκταση της ίδιας πωλήτριας.
  14. Δεν υπάρχουν τα τοπογραφικά των παλιών συμβολαίων αλλά θεωρώ ότι δεν έχει γίνει κάποια κατάτμηση καθώς τα όμορα ακίνητα είναι κατά παρέκκλιση άρτια. Ούτε στα συμβόλαια αναφέρεται ότι κάποιο προσκυρούμενο τμήμα έχει προκύψει από κατάτμηση γειτονικού ακινήτου. Και τα δύο συμβόλαια αναφέρουν ότι οι πωλητές έχουν ένα τμήμα οικοπέδου μη άρτιο.
  15. Καλησπέρα συνάδελφοι. Επαναφέρω τη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς ζητώ την βοήθειά σας σε σχέση με την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου. Αναφέρω πάλι ότι έχουμε ένα οικόπεδο εμβαδού περίπου 380 τ.μ. και προσώπου 17 μ. το οποίο βάσει συμβολαίων προήλθε από: 1. αρχική αγορά ακινήτου 175 τ.μ. (με συμβόλαιο του 1951) 2. αγοράς τμήματος οικοπέδου 77 τ.μ. προσκυρωτέο εις την παρακείμενη ιδιοκτησία (με συμβόλαιο του 1956) 3. αγοράς τμήματος οικοπέδου 119 τ.μ. μη άρτιο αλλα προσκυρωτέο εις την παρακείμενη ιδιοκτησία προς αρτιοποίηση αυτης (με συμβόλαιο του 1957) Δεν υπάρχει πράξη αναλογισμού, οπότε οι προσκυρώσεις που αναφέρονται είναι ιδιωτικές. Η παρεκκλίσεις στην περιοχή είναι Ε=200τμ Π=10μ προ 1955, Ε=400τμ Π=13μ προ ΓΟΚ 85 και ο κανόνας Ε=400τμ Π=15μ. Έκανα αίτηση στο ΣΑ για υπαγωγή στο άρθρο 25 του 1337 αλλά απορήφθηκε με την αιτιολογία ότι "δεν προκύπτει από τα προσκομσθέντα στοιχεία πως προέκυψαν τα αναφερόμενα ως προσκυρωτέα μετά το 1955 στην αρχική ιδιοκτησία". Εγώ θεωρούσα ότι έχουμε ένα οικόπεδο μη άρτιο το οποίο δημιουργήθηκε το 1957 από συννενώσεις μη άρτιων τεμαχίων το οποίο υπολείπεται 20 τ.μ. από την αρτιότητα και έχει τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο άρθρο 25. Αν μπορεί κάποιος πιο έμπειρος συνάδελφος να με διαφωτίσει για ποιο λόγο μπορεί να απορίφθηκε η αίτηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.