Μετάβαση στο περιεχόμενο

mary sk

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από mary sk

  1. Ειμαι ηδη στο ΤΣΜΕΔΕ με ιδικοτητα Πολ. Μηχανικου και ο εργοδότης μου πληρώνει την ασφάλεια μου κανονικα στο ΤΣΜΕΔΕ. Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάνοντας εναρξη επαγγέλματος αλλα να συνεχίσω να δουλευω και ως σερβιτόρα θα μπορεί να πληρώνει την ασφάλεια μου κανονικά??

  2. Καλησπέρα σας, το προφίλ ειναι μιας φίλης μου και το ονομά μου είναι Δήμητρα.

    Δουλευω σερβιτόρα σε ενα μαγαζι και σκεφτομαι να ανοιξω γραφείο με εναν φίλο μου αλλα δεν θα σταματησω την δουλεια της σερβιτορας τουλαχιστον για το πρωτο καιρο.

    Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν θα συνεχισει να πληρωνει την ασφάλεια μου ο εργοδότης ή θα πρέπει να την πληρώνω εγω αφου θα κανω εναρξη επαγγέλματος.

  3. Αν φαίνεσαι μισθωτή στο Τσμέδε δεν θα έχεις πρόβλημα. Μπορείς όποτε θες με τη βεβαίωση μισθοδοσίας σου όπου εκεί αναγράφεται και το ποσό εισφορών που θεωρητικά καταβάλει ο εργοδότης στο Τσμεδε, να κάνεις καταγγελία και από εκεί και πέρα το Τσμέδε κυνηγάει τις εισφορές σου από τον εργοδότη σου και εσύ είσαι καλυμμένη. Βέβαια αν ακόμα εργάζεσαι και το κάνεις αυτό μάλλον θα έχεις άλλα προβλήματα...

    Τι εννοείς άλλα προβλήματα?

    Σε ρωτάω γιατί ακόμα είμαι στην ίδια επιχείρηση.

    Να ξεκαθαρίσω το εξής, δεν μου έχει πει ότι δεν θα τα πληρώσει αλλά όλο βρίσκει αφορμές να το αναβάλει... 

  4. Συνάδελφοι καλησπέρα σας, είμαι γραμμένη εδώ και ένα χρόνο στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά λόγω κρίσης δουλεύω σαν Μισθωτή σε χώρο εστίασης.

    Ο εργοδότης μου αρνείται να πληρώσει την ασφάλεια μου και εδώ και 5 μήνες είναι απλήρωτη με αποτέλεσμα να έχει μαζευτεί ένα σχετικά μεγάλο ποσό. 

    Στο σύστημα του ΤΕΕ φαίνομαι σαν μισθωτή και το όνομα της επιχείρησης.

     

    Θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται τα εξής:

    α) Σε περίπτωση που δεν αλλάξει γνώμη είμαι αναγκασμένη να τα πληρώσω εγώ?

    β) Υπάρχει περίπτωση να έρθει το ΙΚΑ στο μαγαζί και να του δώσει πρόστιμο λόγο του απλήρωτου ΤΣΜΕΔΕ?

    γ) Αν δεν έχω το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό να το πληρώσω εγώ, πως μπορώ να κινηθώ νομικά?

     

    Θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί πραγματικά τον τελευταίο καιρό είμαι πνιγμένη με το συγκεκριμένο θέμα.

    Σας ευχαριστώ. 

  5. Κληρώθηκα και έγω για το συγκεκριμένο ΜΠΣ.

     

    Γνωρίζει κανείς σε περίπτωση που δεν θα μπορέσω να το παρακολουθήσω το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να κρατήσω την θέση για το επόμενο έτος 2017-2018??  

  6. Οι παροχές ασθένειας είναι 2 μορφών:

    - σε είδος (ιατροί, νοσοκομεία, φάρμακα κλπ.) που για μηχανικό παρέχονται από το ΤΣΜΕΔΕ (Κλάδο Υγείας)

    - σε χρήμα (σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία λόγω ασθένειας/ατυχήματος κλπ. χορηγείται επίδομα που ισούται με ένα ποσοστό % του μισθού). Αυτή η κάλυψη δε χορηγείται από το ΤΣΜΕΔΕ, οπότε οι μισθωτοί μηχανικοί ασφαλίζονται για αυτήν και μόνο στο ΙΚΑ.

     

    Είναι το λεγόμενο ΚΠΚ (κωδικός πακέτου κάλυψης) 131. Το λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεστε θα ξέρει πώς να σας εγγράψει σε αυτό.

    [υπάρχουν πάρα πολλά ΚΠΚ - βλ. http://www.ika.gr/gr/infopages/kad/200406.html ]

    Αυτό ισχύει και σε περιπτώσεις που ο μισθός του εργαζόμενου πάει με την ώρα?? 

    Δηλαδή όσες ώρες δουλέψεις τόσο πληρώνεσαι άμα δεν δουλέψεις ανεξαρτήτου θέματος δεν πληρώνεσαι!!!

  7. Καλησπέρα σας και απο μένα!

     

    Φίλος μου που δουλευει σερβιτόρος έκανε ερώτηση στο ΤΣΜΕΔΕ, πως θα γίνονται οι πληρωμές απο τον εργοδότη του, δηλαδή πόσα θα πληρώνει ο εργοδότης στο ΙΚΑ και πόσα θα πρέπει να δίνει στο ΤΣΜΕΔΕ. Αυτο που του απαντήσανε απο το ΤΣΜΕΔΕ είναι ότι έχει καταργηθεί το ΙΚΑ για όσους είναι γραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και ας δουλεύουν σαν μη-μηχανικοί, οποιαδήποτε δουλεία και να κάνουν αν είναι γραμμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ ισχύει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ, το ΙΚΑ έχει καταργηθεί, δηλαδή ο εργοδότης πληρώνει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ!!

  8. Οι εργοδότες των μισθωτών μηχανικών, εκτός από ΤΣΜΕΔΕ πληρώνουν και ΙΚΑ για να καλύπτονται αποζημιώσεις ασθενείας κυρίως, που δεν καλύπτονται από το ΤΣΜΕΔΕ.

     

    Δεν είναι διπλή ασφάλιση, είναι συμπληρωματική.

     

    Όπως τα λέει και ο ίκαρος πιό πάνω.

    Από το ΤΣΜΕΔΕ και από το ΙΚΑ πριν ένα μήνα περίπου του είπανε ότι αυτό δεν ισχύει πια (δηλαδή η συμπληρωματική ασφάλιση), ισχύει μόνο η ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ για τον συγκεκριμένο, δηλαδή ο εργοδότης του θα του πληρώνει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ και θα είναι καλυμμένοι και οι δύο.  

  9. Οι εισφορές ΙΚΑ+ΤΣΜΕΔΕ για μισθωτό δεν είναι τραγικά μεγαλύτερες από το σκέτο ΙΚΑ. Περισσότερο επιβαρύνεται ο εργαζόμενος, παρά ο εργοδότης.

    Το σημαντικό θέμα είναι άλλο όμως.. Αν ο μισθός σου δεν καλύπτει ένα όριο (δεν θυμάμαι πιο) θα πρέπει να συμπληρώνεις τη διαφορά μέχρι την πρωτη ασφαλιστική κατηγορία.

     

    ερώτηση περιέργειας : μπορείς να μας εξηγήσεις με πιο σκεπτικό ο φίλος σου αποφάσισε να γραφτεί στο ΤΕΕ και κατ' επέκτασιν στο ΤΣΜΕΔΕ τη στιγμή που από οτι φαίνεται δεν έχει δουλειά στο αντικείμενό του? πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πως σκέφτονται οι νέοι συνάδελφοι σήμερα σχετικά με την επαγγελματική τους αποκατάσταση και πως υπολογίζουν πως θα αντεπεξέλθουν ....

    Ο φίλος μου είναι η αλήθεια ότι το κυνηγάει, στέλνει βιογραφικά σε εταιρίες, σε γραφεία οπουδήποτε, και είχε φόβο ότι αν δεν ήτανε ασφαλισμένος και δεν είχε αριθμό μητρώου, μην ήτανε εμπόδιο για κάποια θέση εργασίας πάνω στο επάγγελμα του. Την δουλεία την συγκεκριμένη την κάνει περισσότερο γιατί με τα λεφτά μπορεί να πληρώνει και το μεταπτυχιακό του!! 

    • Upvote 2
  10. Οταν καποιος ειναι μισθωτός με ΤΣΜΕΔΕ ο εργοδότης πληρώνει ενα μέρος και στο ΙΚΑ για παροχή υγείας σε χρήμα του ασφαλισμένου..δηλαδη αμα αρρωστησει θα λάβει τα αναλογα λεφτα απο ΙΚΑ..

    Ο εργοδότης ομως αν δει οτι οι εισφορές με ΤΣΜΕΔΕ ειναι περισσότερες απο υπάλληλο με καθαρό ΙΚΑ (δεν ξερω σε τι κατηγορια ειναι ο δικός σου) σκουρα τα πράγματα.. Εκτος αν ειναι γνωστός του

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Για όσους είναι στο ΤΣΜΕΔΕ και κάνουν άλλοι δουλειά απο μηχανικός όπως για παράδειγμα σερβιτόρος στην περίπτωση του φίλου μου, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει μόνο το ΤΣΜΕΔΕ, από το ΙΚΑ πρεπει να διαγραφεί, δεν γίνεται να είναι σε δύο ασφάλειες. Είναι μια αλλαγή που έχει γίνει τώρα τελευταία , έτσι του είπαν απο το ΤΣΜΕΔΕ!!!

     

    Και σαν νέος μηχανικός τον εργοδότη τον συμφέρει για αρχή γιατί είναι λιγότερες εισφορές απο το να πλήρωνε ΙΚΑ.

  11. Ο φίλος να πηγαίνει στο ΤΣΜΕΔΕ να ελέγχει αν έχει πληρωθεί το ταμείο από τον εργοδότη.

    Ο εργοδότης θα καταβάλλει μηνιαίως τις εισφορές ΙΚΑ & ΤΣΜΕΔΕ.

    Τα παραπάνω με την προϋπόθεση πως ο συνάδελφος έχει προσληφθεί ως μισθωτός.

     

    ΥΓ: η όποια δουλειά στις μέρες μας προσωπικά για εμένα δεν είναι ντροπή.

    Ο φίλος μου δεν θα έχει καθόλου ΙΚΑ, θα έχει μόνο ΤΣΜΕΔΕ το οποιο θα το πληρώνει ο εργοδότης. Αυτό μου είπανε στο ΤΣΜΕΔΕ, ότι έχουν καταργηθεί οι δυο ασφάλειες και επειδή είναι στο ΤΣΜΕΔΕ με την ειδικότητα του μηχανικού, οποιαδήποτε δουλεια και να κάνει θα έχει ΤΣΜΕΔΕ το οποίο θα τι επιβαρύνεται ο εργοδότης της οποιασδήποτε επιχείρησης.

     

    ΥΓ. Συμφωνώ για το ''οποιαδήποτε δουλειά δεν είναι ντροπή'' ποσό μάλλον όταν δουλεύει λιγότερες ώρες και αμείβεται με περισσότερα από ότι ένας νέος μηχανικός σε οποιαδήποτε εταιρία ή γραφείο!!! 

  12. Καλησπέρα σας, έχω μια απορία για έναν φίλο μου ο οποίος λόγο χαλασμένου υπολογιστή δεν μπορεί να γράψει για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε τον βοηθάω εγώ.

     

    Ο φίλος μου δουλεύει σερβιτόρος και μέχρι τώρα ο εργοδότης του του είχε ΙΚΑ. Πριν 3 μέρες του ήρθαν τα χαρτιά από τις εξετάσεις του ΤΣΜΕΔΕ ότι πλέον είναι ασφαλισμένος σαν  μηχανικός στο ΤΣΜΕΔΕ.

     

    Η διαδικασία απο ότι μάθαμε απο το ΤΣΜΕΔΕ είναι ότι πρέπει ο λογιστής του εργοδότη με μια βεβαίωση από το ΤΣΜΕΔΕ να πάει στο ΙΚΑ και να κάνει διαγραφεί και χειρόγραφα αλλά και ηλεκτρονικά και ο εργοδότης να συνεχίζει να πληρώνει κανονικά το ΤΣΜΕΔΕ.

     

    Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:

     

    Αν γνωρίζει κάποιος το συγκεκριμένο θέμα για να μας βεβαιώσει αν όντως αυτή είναι η διαδικασία?

    Αν ο φίλος θέλει να δει αν ο εργοδότης έχει πληρώσει  το ΤΣΜΕΔΕ του που μπορεί να απευθυνθεί?

    Τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ ο εργοδότης του θα τις πληρώνει κάθε τέλος του μήνα ή κάθε εξάμηνο?

     

    Σας ευχαριστώ.

  13. Καλησπέρα, είμαι φοιτητής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στο τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών.

     Για τα μεταπτυχιακά που ενδιαφέρεσαι είναι αξιόλογα. Οι διευθυντές όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολύ καλοί καθηγητές με αρκετά μεγάλο ερευνητικό έργο είτε στην Εφαρμοσμένη Υπολογιστική Δομική Μηχανική είτε στην Αναβάθμιση Κτιρίων.

    Εγώ ελπίζω και θέλω να συνεχίσω σε ένα από τα δύο και στα συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

    Έχεις κάνει τα χαρτιά σου για φέτος???

  14. Μαίρη ίσως φανώ απόλυτος αλλά θα ήθελα να μου επιτρέψεις να σου πω πως ο συλλογισμός σου δεν έχει ειρμό, αντικειμενικά.

    Θα το συγχωρούσα και θα το καταλάβαινα αν ήσουν πραγματικά "πράσινη" μηχανικός, αλλά με 2 χρόνια στην αγορά εργασίας θα έπρεπε να έχεις πάρει γραμμή τι παίζει.

    Ξεκάθαρα, το κύριο κριτήριό σου είναι το να μείνεις στην Ελλάδα, και δεν χωρά αμφιβολία γι'αυτό. Από αυτή τη βάση, προσπαθείς να "στολίσεις" τη κατάσταση όσο μπορείς ψάχνοντας τις σπουδές που θα σε κάνουν ανταγωνιστική. Θεωρητικά σωστό, πρακτικά ουτοπικό. 

    Δεν υπάρχει αγορά εργασίας στην Ελλάδα, τέλος. Υπάρχουν γνωριμίες και βόλεμα. Γι'αυτά, και το Δίπλωμά σου είναι υπερβολικό προσόν, θα είχες πολύ καλύτερο value for money αν επενδύσει λιγότερο σε σπουδές.

    Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η επαγγελματική απασχόληση και εξέλιξη, διαλέγεις πανεπιστήμιο του εξωτερικού ανάλογα με το αντικείμενο που σου αρέσει και με το budget σου και ανοίγεις τα φτερά σου. Όποιον από τους δυο τομείς και να επιλέξεις, αν σου αρέσει πραγματικά και ασχοληθείς σοβαρά θα προχωρήσεις αξιοπρεπέστατα. Αλλά όχι στην Ελλάδα....

    Δυστυχώς, ζούμε ακραίες καταστάσεις και οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι "μαχαιριές".

    Μη προσπαθείς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου με ελπίδες οτι αν κάνεις μεταπτυχιακό και σεμινάρια στην Ελλάδα θα είναι καλά. Δεν θα είναι. Ή βολεύεσαι όπως-όπως εντός Ελλάδας, αφήνοντας στην άκρη θεωρητικά προσόντα, φιλοδοξίες κλπ, ή ανοίγεις τα φτερά σου και παλεύεις έξω σε όποιο αντικείμενο σου κάνει κλικ.

    Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απόφαση, ρώτα τη καρδούλα σου και μόνο ποιό από τα δύο "δεινά" αντέχει περισσότερο, τη ξενιτειά ή το ψαλίδισμα ονείρων και φιλοδοξιών...

    Σε ευχαριστω πάρα πολύ για την απάντηση σου. Τα δύο χρόνια που δούλευα σε γραφείο δεν μπόρεσα να καταλάβω τι παίζει ακριβώς στην αγορά διότι ήμουν μέσα στο γραφείο και πέρναγα τις ώρες μου με αυθαίρετα και σπάνια καμιά μελέτη. Για εξωτερικό η αλήθεια είναι ότι οικονομικά δεν μπορώ να το σηκώσω ούτε εγώ αλλά ούτε και η οικογένεια μου, οπότε το ξεχνάω. Σκέφτομαι το μεταπτυχιακό διότι φέτος έχω μια δουλεία (όχι πάνω στο επάγγελμα του μηχανικού) και σκέφτομαι για να μην πάει χαμένος ο χρόνος να κάνω κάτι πάνω στο επάγγελμα που αγαπάω ώστε να μπορώ έστω και με αυτό το τρόπο να κερδίσω κάτι για αργότερα.

  15. Καμία αξία ως προς ποιόν? Άρα το μόνο πραγματικό μέτρο αξίας είναι το πλήθος των δυνατοτήτων υποβολής σε δημόσια υπηρεσία.

    Στον ιδιωτικό τομέα εφόσον η πρόσληψη γίνεται υποκειμενικά, δεν έχει σημασία και το αν έχεις τελειώσει κολλέγιο ή και απολύτως τίποτα.

    Για παράδειγμα το Ε.Μ.Π έχει ένα καλό όνομα και μια βαρύτητα, το Α.Π.Θ. το ίδιο. (Για να μην παρεξηγηθώ δεν συγκρίνω εννοείται ΑΣΠΑΙΤΕ, με αυτά τα πανεπιστήμια απλώς ένα παράδειγμα δίνω), αυτο που θέλω να μάθω είναι αν έχει κάποιο καλό όνομα στην "πιάτσια", σαν πρόγραμμα σπουδών, σαν επίπεδο μαθημάτων ή το θεωρούν της πλάκας τελείως???

  16. Μην το λες, υπάρχουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά από κολλέγια τα οποία διαφημίζονται κατά κόρον και δεν είναι αναγνωρισμένα και δεν έχουνε καμία αξία στην Ελλάδα

    Αυτό προσπαθώ να μάθω αυτές τις μέρες, όχι αν είναι αναγνωρισμενο απο τον ΑΣΕΠ, αυτο ειναι κατι που δεν με ενδιαφερει και πολυ, εγω ενδιαφερομαι να μάθω αν ειναι ισοτιμο-αναγνωρισιμο οπως ενα μεταπτυχιακό απο μια Πολυτεχνικη Σχολη. Γιατι υπαρχουν πολλα κολλέγια με ωραιους τιτλους Μεταπτυχιακων Σπουδων αλλά δεν είναι αναγνωρισμένα απο πουθένα. Αυτο που θέλω να μαθω ειναι αν η ΑΣΠΑΙΤΕ ειναι αναγνωρισμενη σχολη και αν τα μεταπτυχιακα της ειναι γνωστα και να θεωρουνται Msc και όχι να είναι απλό χαρτι βαρύτητας σαν "σεμιναριο".

  17. Η Ανώτατη Σχολή ΠΑΙδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι ΑΕΙ και ανήκει στον παράλληλο τομέα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (δεν ανήκει στον Πανεπιστημιακό τομέα αλλά στον Τεχνολογικό). Οι σπουδές είναι 4 χρόνια εφόσον επιθυμείς να γίνεις εκπαιδευτικός του τεχνολογικού τομέα και 5 εάν επιθυμείς να μπορείς να εργαστείς εκτός από εκπαιδευτικός και σαν Μηχανικός (ελεύθερος επαγγελματίας ή υπάλληλος)

     

    Σε ευχαριστω!

  18. Τί εννοείς αναγνωρισιμότητα δηλαδή; Στο εξωτερικό βλέπουν MSc από ευρωπαϊκό τριτοβάθμιο ίδρυμα, τέλος, δεν ξέρουν τί είναι ΑΠΘ, τί είναι ΕΜΠ, τί είναι ΤΕΙ, τί είναι ΑΣΠΑΙΤΕ. Τώρα αν κάποιο μεταπτυχιακό γίνεται σε συνεργασία με αγγλικό πανεπιστήμιο (αρκετά τέτοια γίνονται στα ΤΕΙ) ίσως παίζει κάποιον θετικό ρόλο αργότερα. Στην Ελλάδα θεωρώ μάλλον απίθανο να ασχοληθεί κάποιος με το από που πήρες το MSc στην παρούσα φάση

    Με κάλυψε πλήρως η απάντηση σου και ευχαριστώ.

     

    Κάτι τελευταίο γιατί δεν έχω καταλάβει, το ΑΣΠΑΙΤΕ τι ακριβώς είναι?? Εννοώ είναι Πανεπιστήμιο, είναι κολέγιο, δεν έχω καταλάβει τι ρόλο έχει, άκουγα ΑΣΠΑΙΤΕ αλλά δεν είχα δώσει σημασία για να μάθω τι ακριβώς είναι!!  

  19. Όλα τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ.

    Αυτο που θέλω να μάθω είναι αν τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν την ιδια αναγνωρισιμότητα και βαρύτητα σαν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα μιας Πολυτεχνικής Σχολής. 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.