Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arche

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.175
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    43

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arche's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1,1k

Φήμη στην κοινότητα

  1. όλοι συγκρατημένοι είμαστε με το "ο μεσίτης μου είπε..." θέλω όμως να βλέπετε την θετικιά πλευρά της ιστορίας, ο κύριος δεν είναι εντελώς άσχετος τακτικά με τον χώρο και το αντικείμενο μας, χρειάζεται μια ελαφρότητα να είστε συγκρατημένοι, θα μπορούσε να ήταν "μια που ρίχνει κάρτες ταρώ μου είπε ..." Οπότε καλή συγκράτηση και ύπνο ελαφρύ. Ivona θα συνιστήσω επίσης να βρεις να ρωτήσεις κάποιον μηχανικό, ακόμα η ΗΤ αν σου είχε κάνει Ηλεκτρονική ταυτότητα κάποιος μηχανικός στον πατέρα σου πριν 2 χρόνια και σου είχε μεταβιβάσει, έχει λήξει η βεβαίωση μηχανικού. Οπότε για την περίπτωση που θέλεις να πουλήσεις θα χρειαστείς έναν μηχανικό να την βρει, να ελένξει το ακίνητο ότι είχε γίνει ηλ. Τυατόητα και οχι ρύθμιση αυθαιρέτων και να σου φτιάξει μια νέα. Οι βεβαιώσεις στην ηλεκτρονική ταυτόητα που είναι απαραίτητες για να γίνει η πώληση, έχουν ισχύ..... 2 μήνες!!!
  2. Να είσαι καλά Ακη μου και ευχαριστώ. Να σε ρωτήσω επίσης, έχεις κάποια ιδέα όταν παω στην ΥΔΟΜ πρέπει να έχω κάποια στοιχεία μαζί μου πχ κάτοψη, σχέδιο αποτύπωσης, φωτογραφίες, video ?
  3. γειά σας να σας ρωτήσω και εγώ κάτι, εκδίδω έγκριση εργασιών σύμφωνα με την παρ. 2 άρθ. 29, Ν.4495 και κόλλησα στο "Απόφαση επιβολής προστίμου, Χρηματικός κατάλογος βεβ. σε ΔΟΥ/Υπαγωγή αυθαιρέτου προς έκδοση Ο.Α. νομιμοποίησης". Αυτό, θα βάλω μια δήλωση 4495 και ότι πρόκειται για νομιμοποίηση εργασιών που έγιναν το 2022, σαν κατηγορία αυθαιρεσίας όμως τι βάζω, την 3? Και το κυριότερο, δεν υπάρχει επιλογή να βάλω ότι τα αυθαίρετα, (δύο τοίχοι με γυψοσανίδα σε υπόγειο, βοηθητική χρήση (στα όρια της υπόγειας ιδιοκτησίας μέσα (αποθήκη) ), δεν υπάρχει επιλογή ότι έγιναν το 2022. Τι θα δηλώσω σαν "χρόνο κατασκευής των αυθαιρέτων" ?
  4. αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ, να κάνουμε μελέτες ύδρευσης και θερμομόνωσης πχ, και παθητικής πυροπροστασίας, όταν ο Ν.4495/17 σύμφωνα με τον οποίο θα γίνει η νομιμοποίηση του ακινήτου, θα γίνει ανάθεση στον μηχανικό και συμφωνία εργοδότη και μηχανικού όσο αφορά το ποιά εργασία ζητάει ο ιδιοκτήτης εργοδότης του μηχανικού και αυτός με ποιά αμοιβή δέχεται να την διεκπαιρεώση, θα αποτυπώσει το ακίνητο και κυρίως κρίνοντας τις υπερβάσεις σε δόμηση, ύψος, κάλυψη, κατασκευές εντός υποχρεωτικής πλάγιας απόστασης κ.α. Θα ζητήσει του ιδιοκτήτη να πληρώσει τα πρόστιμα που του αναλογούν και να νομιμοποιηθεί το ακίνητο με τις διατάξεις που ισχύουν. Οπότε όχι, εγώ λέω πως μελέτη θερμομόνωσης δεν πρέπει να γίνει! Αν τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει πχ εξωτερική θέρμομόνωση στο ακίνητο του, είναι άλλη δουλειά αυτή, που άλλη αμοιβή θα πρέπει να την αφοράει και τότε ναι, για να μπει θερμομόνωση στο ακίνητο, ο αρμόδιος μηχανικός ας κάνει μελέτη θερμομόνωσης.
  5. καλημέρα σας, θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω μια απλή νομίζω ερώτηση. Σε παλιά οικοδομή στην Αθήνα, ο ιδιοκτήτης το 2019 περίπου έχτισε δύο τοίχους με γυψοσανίδα μέσα στην δικιά του οριζόντια ιδιοκτησία στο υπόγειο. Και μου λέει σήμερα να τα νομιμοποιήσω. Σύμφωνα με ποιά διαδικασία μπορεί να γίνει?
  6. εγώ την είδα! Αποθήκευση!!! Αποθηκεύεται νερό, και δεν θα την έβαζα σαν δόμηση που έχει φτιαχτεί στο ακίνητο, το πιο πιθανό χωρίς να το ξέρω καλά, είναι πως σαν δόμηση δεν έχει μετρήσει, ούτε ΚΧ δεν θα την δήλωνα. Με τις γνώσεις που έχω τώρα, το χώρος ΒΧ, αποθήκευση νομίζω με καλύπτει.
  7. ας το απαντήσουν καλύτερα οι Πολιτικοί Μηχανικοί, να πω ότι ξέρω πως θεωρείται "μαλακός όροφος", οπότε θα έπρεπε να το λαμβάνει καλά υπόψη ο Αρχιτέκτονας όταν την σχεδιάζει και όταν σχεδιάζει μια piloti με ύψος σαν αυτό, καλύτερα να έχει τον Πολιτικό μηχανικό που θα συνεργαστεί κοντά του κατά την φάση που θα σχεδιάζει ώστε να τον ρωτάει, να λύνουν και να τροποποιεί το σχέδιο του, για να μην βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις πιο μετά..
  8. νομίζω δόθηκαν οι απαντήσεις και οι καλοί συνάδελφοι Ακης 73 και Παύλος ήδη με έχουν καλύψει εμένα, οπότε λέω καλύτερα να μην γράψω κάτι άλλο να μην μπερδέψω τα πράγματα πιο πολύ.
  9. καταρχήν θα πρέπει να πας να μετρήσεις (αποτυπώσεις την υπάρχουσα κατάσταση), να πάρεις φωτογραφίες. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να σου φέρει τα σχέδια της άδειας, των ρυθμίσεων αν έχουν γίνει προτύτερα και τους τίτλους. Αν δεν τα έχει μπορείς είτε να του πεις πόσο τον χρεώνεις για να πας να τα βρεις ή αν ξέρεις που μπορείς να του πεις , πηγαίνετε στην ΥΔΟΜ να τα βρείτε. Μετά μελετάς τα σχέδια, αποτυπώνεις και βρίσκεις τις διαφορές! Διαφωνώ με τον τρόπο που λες να τα δηλώσεις, θα έβαζα μια δήλωση 4495 αφού είναι του ίδιου ιδιοκτήτη, η αμοιβή βέβαια είναι πιο πάνω γιατί δεν θα ρυθμιστεί ένα ακίνητο μόνο! Και μετά θα έβαζα μια διαφορετική διαμερισμάτωση την συνένωση, μια αλλαγή χρήσης, με την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου να σου γνωρίσω ότι θέλεις συναινέσεις, ούτε αυτό είναι εύκολο να τις πάρεις και θα πρέπει να πληρωθείς κατάλληλα για την δουλειά σου, εκτός και αν τους ξέρει ο ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία και στις φέρει αυτός.
  10. Το υπόγειο δεν υπολογίζεται στον υπολογισμό της κάλυψης που έχει το κτίριο, και τα τετραγωνικά του δεν υπολογίζονται στην δόμηση που πραγματοποιείται στο οικόπεδο, για τους λόγους αυτούς θα το έβαζα σαν κατασκευή που υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό. Τα μέτρα του υπογείου δεν μετράνε στην κάλυψη κτιρίου.
  11. πολύ σωστά έχει απαντήσει ο Pavlos33, ναι επικοινώνησε πρώτα με αυτόν να σου δώσει την τελική περαιωμένη δήλωση σήμερα. Και μετά πρέπει να πας να δεις πάλι το ακίνητο με τα σχέδια της άδειας και της πρώτης ρύθμισης να το ελένξεις πάλι γιατί από το 2021 που μεταβιβάστηκε μπορεί να έχουν γίνει και άλλα αυθαίρετα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.