Μετάβαση στο περιεχόμενο

themoiko

Members
  • Περιεχόμενα

    149
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.749 profile views

themoiko's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

50

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Τα εγραφα αναθεσης και η αδεια θα εκδοθει στο ονομα της μητερας που εχει την επικαρπια
  2. Θα το εβγαζα στο όνομα του ιδιοκτήτη βάσει τίτλου Σε κάθε περίπτωση το ΠΕΑ συνοδεύει το ακίνητο και το ιδιοκτησιακό δεν επηρεάζει την εγκυρότητα του. Άλλωστε συνεχίζει να ισχύει κανονικά παρά οποιοδήποτε τίτλο μεταβίβασης. Κανε αν θελεις ενα τηλεφωνο και στο σωμα επιθεωρητών της περιοχής σου και προχωρα
  3. Η προέγκριση είναι πάντα προαιρετική. Η άδεια κατεδάφισης είναι κατηγ.1 για την οποία όμως πρέπει να προηγηθεί βεβ.όρων δόμησης με έλεγχο τοπογραφικού διαγράμματος.
  4. Κατα την γνώμη μου εξετάζεις την απόκλιση στην συνολική (μεγάλη) διάσταση του περιγράμματος και εμπίπτει στις εξαιρέσεις χωρίς τακτοποίηση. Το περιγράφεις στην Τεχν.Έκθεση και αναφέρεις το υφιστάμενο εμβαδόν.
  5. @siaom Ναι βρίσκω σωστή την αντιμετώπιση ως περ.1ε Αρκεί μια βεβαίωση
  6. Νομιμοποίηση γίνεται με τις ίδιες προϋποθέσεις που θα είχε η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας προ της κατασκευής. Συνεπώς αν το στέγαστρο που κατασκεύασες δεν καλύπτει την προϋπόθεση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Το καθαιρείς και κατασκευάζεις άλλο για το οποίο είναι σύνομο και μπορεί να αδειοδοτηθεί. Θα το πληρώσεις διπλό... Και την επόμενη φορά θα ρωτήσεις ενα συνάδερφο που ασχολείται με αδειοδοτήσεις πριν απο κάποια κατασκευή
  7. Δεν νομίζω ότι προκύπτει απο πουθενα υποχρεωτική προέκγριση για υποβολή έκγρισης αρχαιολογίας.Θα δημιουργούσε νομικό κώλυμα. Η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων πάντως δινει σύσταση για προέκγριση πριν την υποβολη. Οι αλλαγές των συμβουλίων πολυ πιθανόν να μην επηρεάζουν μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης για τα οποία απαιτείται αναθεώρηση της προέγκρισης.
  8. Ο πρώτο αντισεισμικός κανονισμός εκδόθηκε το 1959 και ίσχυε μέχρι και το 1984 όπου έγινα σημαντικές ενημερώσεις. Κτίσματα μετα το 1985 έχουν σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προγενέστερα. Η ποιότητα της κατασκευής και το κατα πόσο ακολουθήθηκαν οι μελέτες είναι εξαιρετικά σημαντικό, θα πρότεινα σε συνεργασία με κάποιον έμπειρο σε στατικά ζητήματα συνάδερφο να κάνετε ένα επιτόπιο έλεγχο στα ακίνητα που σε ενδιαφέρουν διαθέτωντας τις στατικές μελέτες γιατί προφανώς σενάριο για εργαστηριακούς ελέγχους δεν είναι εφικτό.
  9. @kostbar Στον έλεγχο των φορολογικών οι πολεοδομίες ζητούν τον προϋπολογισμό του 4495
  10. @patty Για το προ του 1955 κτίσμα θα πρέπει να πάρεις έγκριση απο το αρμόδιο συμβούλιο αρχιτεκτονικής πριν την κατεδάφιση. Υποβάλλεις αποτύπωση Αρχιτεκτονικών.
  11. Ναι μπορείς να προχωρήσεις με ΕΕΔΜΚ με προυπόθεση την συναίνεση των συνιδιοκτητών της οικοδομής με ποσοστό ανάλογα αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας ή όχι. Αν υπάρχει κανονισμός ότι λέει ο κανονισμός ή 50+1% αν δεν προβλέπει και αν δεν υπάρχει κανονισμός 100%. Είναι ευαίσθητο ζήτημα ο χρόνο εκτέλεσης των εργασιών. Ή άδεια νομιμοποίησης με ΕΕΔΜΚ προυποθέτει έκθεσης αυτοψίας και καταβολή προστίμου ανέγερσης.
  12. Μπορείς να κάνεις αναθεώρηση για τις πιθανές διαφοροποιήσεις που είναι σύννομες και μπορούν να ενταχθούν στην άδεια και στην ίδια πράξη να ενσωματώσεις και την αποπεράτωση αυθαιρέτων εφόσον υπάρχει ισχυρή τεκμηρίωση για την κατασκευή του πριν την καταληκτική ημερομηνία του 2011. Προφανώς θα ήταν καλό να προηγηθεί μια ερώτηση στη αρμόδια πολεοδομία ή στο ΤΕΕ σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης.
  13. Για τις περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων που πληρώθηκαν σε πρόστιμα αυθαιρέτων δείτε το παρακάτω: Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/13096/1035/2018 - ΦΕΚ 916/Β/15-3-2018 Προβλέπεται για περιπτώσεις που έχουν γίνει λανθασμένοι υπολογισμοί μεγεθών και προστίμου. Δεν γίνεται για την περίπτωση της κατεδάφισης που εσείς αναφέρεται. Αν είχατε αποφασίσει την κατεδάφιση πρίν τα ρυθμίζατε θα μπορούσατε να τα κατεδαφίσετε, πληρώνοντας μόνο το παράβολο (500-2000€) ανάλογα με το εμβαδόν του προς κατεδάφιση κτίσματος.
  14. Καλημέρα @χαιδω Η κατεδάφιση αυθαιρέτου θέλει Έκγριση Εκτέλεσης Εργασιών (όχι μικρής κλιμακας) και τελικό ελεγκτή. Οι τυπικές κατεδαφίσεις πρέπει να είναι ξεχωριστές πράξεις αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και εφόσον υπάρχει ήδη ανοικτή άδεια για το ακίνητο νομίζω γίνεται σε μία ενιαία Αναθεώρηση. Θα συμβουλευόμουν και την αρμόδια πολεοδομία ως προς αυτό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.