Μετάβαση στο περιεχόμενο

themoiko

Members
  • Περιεχόμενα

    150
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by themoiko

  1. Πλέον η ημερομηνία ισχύος της Ενημέρωσης ΔΕΝ αναγράφεται στο έντυπο της πράξης Παλαιότερα αναγραφόταν και δημιουργούσε πρόβλημα σε επικοινωνία με ιδιοκτήτες,συμβολαιογράφους,δικηγόρους... διότι σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα η χρονική ισχύς της ενημέρωσης της Ο.Α
  2. Καλημέρα, Τα εγραφα αναθεσης και η αδεια θα εκδοθει στο ονομα της μητερας που εχει την επικαρπια
  3. Θα το εβγαζα στο όνομα του ιδιοκτήτη βάσει τίτλου Σε κάθε περίπτωση το ΠΕΑ συνοδεύει το ακίνητο και το ιδιοκτησιακό δεν επηρεάζει την εγκυρότητα του. Άλλωστε συνεχίζει να ισχύει κανονικά παρά οποιοδήποτε τίτλο μεταβίβασης. Κανε αν θελεις ενα τηλεφωνο και στο σωμα επιθεωρητών της περιοχής σου και προχωρα
  4. Η προέγκριση είναι πάντα προαιρετική. Η άδεια κατεδάφισης είναι κατηγ.1 για την οποία όμως πρέπει να προηγηθεί βεβ.όρων δόμησης με έλεγχο τοπογραφικού διαγράμματος.
  5. Κατα την γνώμη μου εξετάζεις την απόκλιση στην συνολική (μεγάλη) διάσταση του περιγράμματος και εμπίπτει στις εξαιρέσεις χωρίς τακτοποίηση. Το περιγράφεις στην Τεχν.Έκθεση και αναφέρεις το υφιστάμενο εμβαδόν.
  6. @siaom Ναι βρίσκω σωστή την αντιμετώπιση ως περ.1ε Αρκεί μια βεβαίωση
  7. Νομιμοποίηση γίνεται με τις ίδιες προϋποθέσεις που θα είχε η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας προ της κατασκευής. Συνεπώς αν το στέγαστρο που κατασκεύασες δεν καλύπτει την προϋπόθεση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Το καθαιρείς και κατασκευάζεις άλλο για το οποίο είναι σύνομο και μπορεί να αδειοδοτηθεί. Θα το πληρώσεις διπλό... Και την επόμενη φορά θα ρωτήσεις ενα συνάδερφο που ασχολείται με αδειοδοτήσεις πριν απο κάποια κατασκευή
  8. Δεν νομίζω ότι προκύπτει απο πουθενα υποχρεωτική προέκγριση για υποβολή έκγρισης αρχαιολογίας.Θα δημιουργούσε νομικό κώλυμα. Η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων πάντως δινει σύσταση για προέκγριση πριν την υποβολη. Οι αλλαγές των συμβουλίων πολυ πιθανόν να μην επηρεάζουν μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης για τα οποία απαιτείται αναθεώρηση της προέγκρισης.
  9. Ο πρώτο αντισεισμικός κανονισμός εκδόθηκε το 1959 και ίσχυε μέχρι και το 1984 όπου έγινα σημαντικές ενημερώσεις. Κτίσματα μετα το 1985 έχουν σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προγενέστερα. Η ποιότητα της κατασκευής και το κατα πόσο ακολουθήθηκαν οι μελέτες είναι εξαιρετικά σημαντικό, θα πρότεινα σε συνεργασία με κάποιον έμπειρο σε στατικά ζητήματα συνάδερφο να κάνετε ένα επιτόπιο έλεγχο στα ακίνητα που σε ενδιαφέρουν διαθέτωντας τις στατικές μελέτες γιατί προφανώς σενάριο για εργαστηριακούς ελέγχους δεν είναι εφικτό.
  10. Ναι συμφωνώ 2 ΠΕΑ Δεν θα έχεις πρόβλημα να τα καταχωρίσεις στην ΗΤΚ
  11. @kostbar Στον έλεγχο των φορολογικών οι πολεοδομίες ζητούν τον προϋπολογισμό του 4495
  12. @patty Για το προ του 1955 κτίσμα θα πρέπει να πάρεις έγκριση απο το αρμόδιο συμβούλιο αρχιτεκτονικής πριν την κατεδάφιση. Υποβάλλεις αποτύπωση Αρχιτεκτονικών.
  13. Ναι μπορείς να προχωρήσεις με ΕΕΔΜΚ με προυπόθεση την συναίνεση των συνιδιοκτητών της οικοδομής με ποσοστό ανάλογα αν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας ή όχι. Αν υπάρχει κανονισμός ότι λέει ο κανονισμός ή 50+1% αν δεν προβλέπει και αν δεν υπάρχει κανονισμός 100%. Είναι ευαίσθητο ζήτημα ο χρόνο εκτέλεσης των εργασιών. Ή άδεια νομιμοποίησης με ΕΕΔΜΚ προυποθέτει έκθεσης αυτοψίας και καταβολή προστίμου ανέγερσης.
  14. Μπορείς να κάνεις αναθεώρηση για τις πιθανές διαφοροποιήσεις που είναι σύννομες και μπορούν να ενταχθούν στην άδεια και στην ίδια πράξη να ενσωματώσεις και την αποπεράτωση αυθαιρέτων εφόσον υπάρχει ισχυρή τεκμηρίωση για την κατασκευή του πριν την καταληκτική ημερομηνία του 2011. Προφανώς θα ήταν καλό να προηγηθεί μια ερώτηση στη αρμόδια πολεοδομία ή στο ΤΕΕ σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης.
  15. Για τις περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων που πληρώθηκαν σε πρόστιμα αυθαιρέτων δείτε το παρακάτω: Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/13096/1035/2018 - ΦΕΚ 916/Β/15-3-2018 Προβλέπεται για περιπτώσεις που έχουν γίνει λανθασμένοι υπολογισμοί μεγεθών και προστίμου. Δεν γίνεται για την περίπτωση της κατεδάφισης που εσείς αναφέρεται. Αν είχατε αποφασίσει την κατεδάφιση πρίν τα ρυθμίζατε θα μπορούσατε να τα κατεδαφίσετε, πληρώνοντας μόνο το παράβολο (500-2000€) ανάλογα με το εμβαδόν του προς κατεδάφιση κτίσματος.
  16. Καλημέρα @χαιδω Η κατεδάφιση αυθαιρέτου θέλει Έκγριση Εκτέλεσης Εργασιών (όχι μικρής κλιμακας) και τελικό ελεγκτή. Οι τυπικές κατεδαφίσεις πρέπει να είναι ξεχωριστές πράξεις αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και εφόσον υπάρχει ήδη ανοικτή άδεια για το ακίνητο νομίζω γίνεται σε μία ενιαία Αναθεώρηση. Θα συμβουλευόμουν και την αρμόδια πολεοδομία ως προς αυτό.
  17. @derdim Η αλλαγή στην εσωτ.διαρρύθμιση γίνεται σίγουρα με ενημέρωση. Για τις αλλαγές στα ανοίγματα ασφαλέστερη είναι η υπαγωγή σε κατηγ.3. Οπότε συνολικά θα έκανα μια υπαγωγή και στη συνέχεια βάσει αυτής την Ηλ.ταυτότητα. Η χρονολογία είναι βασικό πρόβλημα αν έχεις βάσιμες ενδείξεις ότι οι αλλαγές στα ανοίγματα είναι πρόσφατες. Άλλη λύση σε περίπτωση πρόσφατων διαφοροποιήσεων απο την άδεια είναι η έκδοση Μικρής Κλίμακας προς νομιμοποίηση αφού προηγηθεί χρηματικός κατάλογος απο πολεοδομία.
  18. @KOKARADI Μπορείς να κόψεις ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ τιμολόγιο (αφού δημιουργήσεις σχετική καταχώρηση για πιστωτικά) με το ίδιο ποσό και μπορείς να το συνδέσεις με το λάθος παραστατικό που έκοψες. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το πιστωτικό πρέπει να κοπεί την ίδια ημερομηνία με το παραστατικό που ''διορθώνει''. Στη συνέχεια κόβεις ξανά το αρχικό παραστατικό με τα ορθά στοιχεία Πελάτη/ΑΦΜ.
  19. @persepolis88 Αν θυμάμαι καλά (έχει περάσει καιρός) και δεν έχει αλλάξει κάτι, κάνει έλεγχο και δεν το δέχεται αν δεν είναι εντός της κατηγορίας που μπορείς να υπογράψεις. Κάνε ένα test αυξάνοντας την επιφάνεια σε κάποιο άλλο xml και φόρτωσε το στο buildingcert για να το διαπιστώσεις.
  20. @ilias Δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η ηλεκτρονική διαδικασία για το κλείσιμο (τελική θεώρηση) των οικ.άδεων (αρθ.44,ν.4495/17). Θα το κάνεις με έντυπες αιτήσεις στην πολεοδομία. Εφόσον έχεις εργασίες μετά το 2012 θα έχεις και ελεγκτή δόμησης.Αρχικά θα εκδοθεί ΠΕΚ (ελεγκτής,ΠΕΑ,βεβ. ΣΔΑ) και στη συνέχεια η τελική θεώρηση με τον έλεγχο των αμοιβών και περαίωσης ΕΦΚΑ/ΙΚΑ.
  21. @JTB & tetris Ναι πολύ σωστά μου είχε διαφύγει! Άρα πρέπει να γίνεται εξαγορά σε αυτές τις περιπτώσεις?
  22. @JTB ''4. ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΗΗΗΗΣΣ!!! Τί κάνεις με αυτό; Ηλικία σπιτιού; Δες αν είναι προ 79'' Μια διευκρίνηση: Ο έλεγχος των απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης γίνεται με το συνολικό εμβαδόν (1 θέση / Χτμ ανάλογα με την χρήση) και όχι με τον αριθμό των διαμερισμάτων. Οπότε, αν δεν αλλάζει χρήση σε κάποια δυσμενέστερη της κατοικίας (ως προς τον υπολογισμό των θέσεων στάθμευσης) ή δεν προστίθεται δόμηση στο κτίριο δεν υπάρχει θέμα τέτοιου ελέγχου.
  23. Επίσης παραμένει σταθερός ο εγκεκριμένος επιλέξιμος προυπολογισμός και οποιαδήποτε υπέρβαση του πληρώνεται αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια.
  24. @gountas Ναι έτσι όπως λες, θα πάς για βεβαίωση όρων δόμησης και σε συνέχεια αυτής θα προχωρήσεις στην αναθεώρησης έντυπης άδειας. Αρκεί να μην είσαι στις περιπτώσεις της κατηγορίας 2 οπότε τότε θα πρέπει να προηγηθεί προέγκριση και μετά αναθεώρηση.
  25. @GEO-engineer Όχι δεν υπάρχει κανένα κόλημα.Θα του δώσεις την ΗΤΚ όπως συμφωνήσατε και ολοκλήρωσες.Η παράταση αφορά την ισχύ των βεβαιώσεων.Μπορει όμως όποιος επιθυμεί να εκδόσει κανονικά ΗΤΚ και δεν βλεπω λόγο ο συμβολαιογράφος να μην την χρησιμοποιήσει. Ίσα-ίσα κάνει ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο συμβόλαιο για τον πελάτη του.Ελπίζω να μην αναζητήσουν τπτ παζάρια στην αμοιβή σου επειδη δήθεν δεν είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή η ΗΤΚ στο συμβόλαιο, γιατί στην ελληνική παράνοια όλα τα έχουμε δει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.