Μετάβαση στο περιεχόμενο

ariskrs

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ariskrs

  1. Έχω αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση αποθήκευσης φιαλών υγραερίου σε υπαίθριο χώρο από 1.000Kg σε 4.000 Kg ( έως και 4.000 ). Η μελέτη θα συνταχθεί με βάση την  ΚΥΑ Δ3/14858/1.7.1993 ( ΦΕΚ Β΄477 ) και του άρθρου 5 του Ν3325/11.3.2005 ( ΦΕΚ ΄68 )  . Ξέρετε εάν υπάρχει κάποια τροποποίηση - συμπλήρωση των προαναφερθέντων? Επί πλέον, αν υπάρχει κάποια έτοιμη τεχνική περιγραφή, την οποία  θα συμπληρώσω με τα δεδομένα της επιχείρησης, θα ήταν καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ

  2. On 27/11/2012 at 3:44 ΜΜ, papagkos said:

    Το βασικότερο είναι να μάθεις αν χρειάζεται να καταθέσεις καινούρια μελέτη πυρασφάλειας για να πάρεις το πιστοποιητικό ή ισχύει η προγενέστερη.

    Για μένα αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στην άδεια λειτουργίας που διαφοροποιεί και την αμοιβή.

    Όλα τα άλλα ( αποτύπωση,κάτοψη,τομές,βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης στη κάτοψη και κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις ) είναι πάνω κάτω τα ίδια στις περισσότερες περιπτώσεις.

    Ενδεικτικά θα σου πω την άποψη μου.800 ευρώ μέχρι 1000 ευρώ αν πρέπει να κάνεις καινούρια μελέτη και 400 ευρώ μέχρι 500 ευρώ αν έχεις έτοιμη τη μελέτη πυρασφάλειας και απλά πάρεις το πιστοποιητικό πυρασφάλειας μετα από δυο-τρεις υπεύθυνες δηλώσεις. Αυτή είναι η άποψη μου για να σε βοηθήσω, χωρίς να σημαίνει οτι όλοι οι μηχανικοί παίρνουν ακριβώς τα ίδια χρήματα.

    Τη πρωτη φορά που θα βγάλεις άδεια λειτουργίας θα νιώθεις οτι δεν αξίζουν τα λεφτά ( δήμος,πυροσβεστική,πολεοδομία για σχέδια,συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη) αλλά θα έχεις μάθει όλη τη διαδικασία για τις επόμενες φορές.

    Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει τροποποιήσεις στην κάτοψη σε σχέση με τα σχέδια, θα του βγάλεις μια μικρής κλίμακας ή απαλλαγή αδείας με το άρθρο 4 του ΝΟΚ. Αν βγάλεις τέτοια άδεια τσίμπα τις τιμές προς τα πάνω.

    Άρα πρώτα μαθαίνεις απο πυροσβεστική τι ισχύει με τη μελέτη, τι προυποθέσεις έχει το υγιειονομικό για το δικό σου κατάστημα (π.χ. καφενείο) και παίρνεις εγκεκριμένα σχέδια για να δεις αν όλα είναι οκ για να δώσεις βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης.

    Αν δεν είναι οκ του βγάζεις άδεια ή Ν.4014/2011 με άλλη αμοιβή βέβαια. Στην περίπτωση που ενταχθεί στο Ν.4014/2011 θα πρέπει τη κάτοψη και τη τομή να τα προσκομίσεις και στην πολεοδομία για να σφραγίσουν τα σχέδια.Πιστεύω να σε βοήθησα.

    Πάρα πολύ σωστά

  3. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Τελικά ανοίγοντας στο κέλυφος τις διαχωριστικές 1 & 2, πράγματι παρουσιάζονται οι θερμογέφυρες ΣΨ1 & ΣΨ2. Το πρόβλημα όμως εξακολουθούσε να παραμένει. Αποφάσισα λοιπόν να το φορτώσω στην επιθεώρηση μαζί με το πρόβλημα για να δω τι θα μου βγάλει. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΟ!!!!

    Πως γίνεται αυτό?

  4. Μια βοήθεια παιδιά. Βγάζω το πιστοποιητικό σε μια πολυκατοικία με άδεια 2017 και περαίωση 2018. Αφού έχουν συμπληρωθεί τα πάντα και πατάω εκτέλεση μου  βγάζει “ υπάρχουν λάθη στην επιθεώρηση “ και πιο συγκεκριμένα οι τιμές στις θερμογέφυρες στα αδιαφανή τμήματα των μη θερμαινόμενων χώρων  είναι μηδέν. Πηγαίνοντας ς πάλι στα αδιαφανή των  ΜΘΧ, δεν υπάρχει κανένα πεδίο για συμπλήρωση των θερμογεφυρών. Τι κάνουμε? η΄τι λάθος κάνω. ( Το λογισμικό που χρησιμοποιώ είναι το   ΤΕΕ-Κ.Εν.Α.Κ. 1.31_March2018  )

  5. Γεμάτες είναι, και αφορά εμπορία.

    Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο ΦΕΚ υπάρχουν οι σχετικές διατάξεις;

    -Ευχαριστώ.

    Δ3/14858 - ΦΕΚ Α77 Β΄1993

     

    ( Σελίδα 5210  " Αποθήκευση φυαλών υγραερίου σε υπαίθριο χώρο " και Σελίδα 5214 όσον αφορά την αποθήκευση άδειων φυαλών )

  6. παιδια ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση αλλα στην πυροσβεστικη εγινε το καλυτερο απο ολα σημερα.

    εχω βρει απο το ιντερνετ το κειμενο που παραθετει πιο πανω ο parth καθως και τις σελιδες του αντρεα και το κειμενο του ppaleoho ( ευχαριστω και τους 3) και το δινω την δευτερα και το απορριπτει ο υπευθυνος της πυρασφαλειας . Αφου εχω ρωτησει εσας γνωστους& αγνωστους καταληγω οτι το κειμενο ειναι αυτο που παραθετει παραπανω ο parth και παω το ιδιο κειμενο. τοτε ο αλλος αξιωματικος συμπληρωνει με στυλο === παρ 4.2.1 του αρθρου 4 του Π.Δ 71/88, το αρθρο 4 του Π.Δ 71/88, αναγραφοταν στην παλια πυρασφαλεια και για την φραση παρ 4.2.1 ο προηγουμενος μου γυρισε ολοκληρη πυρασφαλεια πισω!!! και απο τις 12,30 που την πηρα οριστικα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο΅:

     

     

    :shock: :shock: :shock: :shock:

    Να έχεις υπόψιν σου ( και σου μιλάω νε εμπειρία 38 χρόνων ) ότι, το κάθε γραφείο Πυρασφαλείας, σε όλη την επικράτεια, ερμηνεύει την σχετική νομοθεσία κατά το δοκούν. Άλλωστε επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του κάθε ελεγκτή να προτείνει, να συμπληρώσει κλπ

  7. Ο ιδιοκτήτης για την έκδοση του πιστοποιητικού υπογράφει υ.δ πως έχει λάβει όσα μέτρα ορίζονται από την εγκεκριμένη μελέτη του μηχανικού για την επιχείρησή του .Φυσικά πάντα ο μηχανικός αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση στη μελέτη του και λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Μετά την έκδοση ακολουθεί συνήθως έλεγχος από κλιμάκιο της πυροσβεστικής όπου και διαπιστώνεται του λόγου το αληθές . Από εκεί και έπειτα η ποινική ευθύνη προσθήκης συσκευών θεωρώ πως βαραίνει ξεκάθαρα τον ιδιοκτήτη  αφού ο μηχανικός δεν γίνεται να καλείται να κάνει τον αστυνόμο Μπέκα στο μαγαζί του καθενός.

    Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Υ.Δ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ( π.χ  Συστήματα τοπικής εφαρμογής. ανίχνευση εκρηκτικών αερίων κλπ ).

  8. Συνάδελφοι καλησπέρα  ξέρετε αν υπάρχουν κάπου διαθέσιμα δωρεάν  τα πρότυπα ΕΛΟΤ ;

    Από την Πυροσβεστική μου είπαν ότι πωλούνται. Μια τιμή που μου είπαν ( περίπου 420 €, για τον ΕΛΟΤ που αφορά τον ΕΛΟΤ ΕΝ 12845 ), κάνει σχεδόν απαγορευτική την αγορά τους

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.