Σαφώς και υπάρχουν όπως και ηλεκτρονικοί με μεγάλο. Στους ηλεκτρομηχανικούς όμως υπάρχει και το πρόβλημα ότι το διαφορικό έχει την τάση να μεγαλώνει με τα χρόνια.
Επίσης ένας ηλεκτρομηχανικός θερμοστάτης με χαμηλό διαφορικό συνήθως στηρίζεται στην αρχή της ενσωμάτωσης μιας αντίστασης ανάδρασης στο εσωτερικό του που καταναλώνει ένα μικρό ποσό ενέργειας και με έξυπνο τρόπο καταφέρνει να καλυτερέψει την κατάσταση.
Όμως το διαφορικό σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σταθερό και ο θερμοστάτης δε λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί σε συστήματα με διαφορετική τάση λειτουργίας. Για παράδειγμα όταν ένας ηλεκτρομηχανικός διμεταλλικός θερμοστάτης προορίζεται για 230VAC σύστημα και επικαλείται διαφορικό 0.8C χρησιμοποιηθεί σε επίτοιχο λέβητα με έξοδο 24VDC το διαφορικό πάει στο 1.5C που είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό είναι στοιχείο που διαφεύγει σε πολλούς, κυρίως εγκαταστάτες.
Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία εξοικονόμησης για θερμοστάτες που στηρίζονται στην αρχή του ολιγόλεπτου κύκλου. Οι εισαγωγείς τους διατείνονται διάφορα ποσοστά και τις σχετικές πιστοποιήσεις. Σαν εταιρεία κινούμαστε σε άλλο δρόμο για την ανάπτυξη σχετικής τεχνικής αλλά ακόμα είναι σχετικά νωρίς.