Μετάβαση στο περιεχόμενο

ANODOMI

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από ANODOMI

  1. αχαχα

    καλωηρθες στο club

    YΓ:το γελιο δεν ειναι χαρα επειδη επαθες αυτο που επαθα και εγω και πολλοι αλλοι, απλα στο λεω να ξερεις δεν ειναι ο μοναδικος με αυτο το bug μην αγχωνεσαι δεν θα ξεκολλησει το περιμενω να ξεκολησει απο την τριτη το μεσημερι...και περιμενω

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

    ΟΛΟ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΗΡΩΣΗ;

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ , ΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ , ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

    • Upvote 4
  2. Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».

     

    Στην επιστολή του Πρόεδρος του ΤΕΕ, αφού εκφράζει τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία των μηχανικών για τα προβλήματα που εκ νέου αντιμετωπίζουν με την υποβολή προτάσεων στο νέο πρόγραμμα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ εκφράζει κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τον τεχνικό κόσμο.

     

    Προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται και να αποφευχθεί το αίσθημα αδικίας που δημιουργείται σε όσους αδυνατούν να υποβάλλουν αίτηση, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ προτείνει στον Υπουργό ΠΕΝ εκ νέου αναβολή του προγράμματος, με παράλληλο άνοιγμα της πλατφόρμας σε δοκιμαστική λειτουργία, μέχρι την οριστική επίλυση των τεχνικών προβλημάτων, ενώ παράλληλα επαναφέρει τις 11 προτάσεις του για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος που έκανε την περασμένη εβδομάδα, προ της απόφασης του Υπουργού ΠΕΝ για «πάγωμα» της διαδικασίας.

     

    Πηγή και πλήρες κείμενο: http://web.tee.gr/ei...roedro-toy-tee/

     

    Click here to view the είδηση

    ΤΟ ΤΕΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ;

  3. Άλλο ένα τέχνασμα των Σπίρτζη-Τσίπρα. Παγίδευσε μια ολόκληρη επιστημονική ομάδα πολιτών, να περιμένει ένα πρόγραμμα εδώ και καιρό για 200€. Αυτοί ξέρουν από τώρα που θα παν τα χρήματα. Μας έχουν κάνει μπακάληδες χωρίς αξιοπρέπεια. Προτείνω καθολική αποχή από την έκδοση ΠΕΑ (αυτοί που έβγαλαν και τα δώσαν σε εταιρείες-συμβούλους να τα κάνουν ανακλήση). Ας δείξουμε μια φορά πόσο απαραίτητοι είμαστε για το σύστημα και τα πολιτικά τους παιχνίδια. Αλλά τι λέω? (μάλλον ακόμα δεν ξύπνησα..., συμβολαιογράφοι είμαστε?) Εδώ αλλάζουμε 3 νομούς, ελέγχουμε οικοδομές για 10 και 20 πόντους με καθαρά έσοδα το πολύ 50€ και χαιρόμαστε που έχουμε δουλειά! Κρίμα...

    Ο άνθρωπος (όποιας εθνικότητας) που σκαλίζει στα χωράφια παίρνει 30 €  το οχτάωρο , δουλεύει 6 ώρες   και αν δεν κόψει κανένα χορτάρι  δεν έγινε και τίποτα,έχει αφορολόγητο 10000 € περίπου, πληρωμένη την ασφάλεια € του 30 - 3(ασφάλεια)= 27 € καθαρά και δεν έχει και καμία ευθύνη. Εμείς τι κάνουμε; Το ΤΕΕ που είναι; 60€ καθαρά είναι τα δικά μας και όχι 200€

    • Upvote 2
  4. @laxanos συμφωνώ. Κινούμαστε με όσα μέσα διαθέτουμε σε εχθρικό περιβάλλον. Αυτό έχει να κάνει με το 24 ΦΠΑ + 26 φορο + 37,5 εφκα όμως και το φορολογικό πλαίσιο.

    Τι να σου πω. Δεν μπορώ να σου πω δημόσια σε πόσο χρόνο μπορώ να βγάλω ΠΕΑ (πόσο γρήγορα). Τόσο που λες ως αμοιβή όμως ποτέ. Είναι κοροιδία. 

    Θυμάμαι περίπτωση σε ΠΕΑ δημοσίων κτιρίων όπου συνάδελφος ερχόταν με εξευτελιστική προσφορά αλλά έλεγε κατ' ιδίαν εκεί στους υπολοίπους ότι δεν είχε δουλειά και ήθελε να πάρει 500-600€/μήνα μετρώντας 20.000m2.

     

    @ANADOMI:

    ΤΟΤΕΕ-20701-1 παρ. 4.1 σελ 50:

    Για τη διενέργεια της ενεργειακής επιθεώρησης, ο ιδιοκτήτης του κτηρίου είναι υποχρεωμένος να διαθέσει στο μηχανικό αντίγραφο της αρχιτεκτονικής μελέτης και της μελέτης θερμομόνωσης που υποβλήθηκε στην οικεία υπηρεσία δόμησης. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ο ιδιοκτήτης πρέπει να διαθέσει στο μηχανικό τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτηρίου (κατόψεις, τομές) «ως κατασκευασθέντος».

     

    Χρέωσε παραπάνω. Δεν σου απαγορεύει κανείς. Τόσα σου καλύπτει. Αν σχεδιάζεις 2 μέρες απ την αρχή ένα ακίνητο ε δε θα έμενα και γω εκεί.

    Την ξέρω την ΤΟΤΕΕ συνάδελφε. Παράθυρο στα αρχιτεκτονικά σχέδια 1.20x2.20 , στην επιμέτρηση 1.16x 2.15μ, με 10 ανοίγματα έχουμε διαφορά .Εκεί που μας χρωστάνε θα πληρώσουμε και από την τσέπη μας .Πρέπει να γίνει επιμέτρηση, όσο για το χρέωσε παραπάνω την τιμή την ξέρουν όλοι. Αστο να πάει

  5. Θεωρώ ότι είναι το μοναδικό πρόγραμμα που ο ιδιώτης είναι απολύτως ικανοποιημένος καθώς:

    1. Παίρνει την επιδότηση που είναι χάρισμα
    2. Βάζει τη συμμετοχή του που την αποσβένει σε βάθος χρόνου (με ότι καίει σήμερα σε κόστος)
    3. Του καλύπτει την εργασία μας εξολοκλήρου και κακώς καλύπτει μόνο τόσα:

    Πρακτικά ο ιδιώτης σε βάθος 10ετίας δεν θα έχει βάλει τίποτα από την τσέπη του αν εγκριθεί. Αυτό δε γίνεται με 50€ στον άνθρωπο που σε βοηθάει.

    Από την άλλη για ένα διαμέρισμα 100m2 για 1ο ΠΕΑ, 2ο ΠΕΑ και σύμβουλο παίρνεις 600€ χωρίς το ΦΠΑ (χωρίς άδεια ΜΚ). Δεν είναι άσχημα.

     

    ΥΓ: Το 2ο ΠΕΑ είναι το σενάριό σου του 1ου ΠΕΑ και ο έλεγχος ότι τα τοποθέτησε πραγματικά.

    Σα σύμβουλος έχεις κάνει σχεδόν τα πάντα (έντυπα, ελέγχους, κ.λπ.) επίσης στο 1ο ΠΕΑ και σου μένει η παρακολούθηση.

    ΥΓ2: Το πρόβλημα προκύπτει κυρίως εξαιτίας του όγκου εργασίας στο 1ο ΠΕΑ εάν δεν εγκριθεί οπότε δεν παίρνεις και τα υπόλοιπα και έχεις μπει μέσα.

     

    Άρα το σύστημα εδώ δεν τον ξεφτιλίζει το μηχανικό εάν εγκριθεί κάποιος. Το αντίθετο. Εάν δεν εγκριθεί μπαίνεις μέσα. Μην το συζητάς.

    Στα ΠΕΑ μισθώσεων άλλη κουβέντα που η κατάσταση είναι όπως λες.

    Ασχημα είναι. 600 - εφορία - εφκα - ένα άτομο να σε βοήθήσει στην αποτύπωση του κτιρίου και καλά αν είναι διαμέρισμα, αν είναι κατοικία σε οικισμό και πρέπει να αποτυπώσεις όλο το οικόπεδο με τα κτίσματα που σίγουρα δεν θα είναι μόνο η κατοικία για το εξοικονομώ, -  έξοδα μετακίνησης.Μπλέξιμο χωρίς αμοιβή είναι τελικά το πρόγραμμα και με όλες τις ευθύνες μέχρι τέλους δικές μας.

    • Upvote 1
  6. Αρα να συμφωνει ΠΕΑ κατοικίας με Ε9κατοικίας και να δηλώνεται απο καποιον ως κύρια ο οποίος να εχει και την ΔΕΗ (καλού κακού) στο ονομά του...

    111 σελίδες, ατελειώτο διάβασμα,χωρίς να είμαστε σίγουροι εάν προλάβουμε να ανεβάσει ο καθένας απο μία αίτηση σε κάποιες περιφέρειες ,πριν κλειδώσει το πρόγραμμα.Από σήμερα το πρωί όλοι οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να είναι πρώτοι στις 8/3/2018 που θα κάνω αίτηση. Αδύνατον, και όλα αυτά για 50 ευρώ εκτός της εργασίας. Νομίζω ότι μας δουλευουν.

    • Upvote 1
  7. Αγαπητέ κύριε,

    Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο, μπορείτε να κάνετε άλλες παρεμβάσεις (σημ: αλλαγές ,...κλπ) εντός φυσικά των ανώτατων επιλέξιμων (ανά κατηγορία) τιμών και έως τον συνολικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό , μεριμνώντας πάντα να επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος.

    Δεν απαιτείται απαραίτητα προσάρτημα από τον μηχανικό αλλά οι παρεμβάσεις - αλλαγές θα πρέπει να αποτυπώνονται στο έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων-Ολοκλήρωσης Έργου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Χ).

    Παράλληλα η επίτευξη του ενεργειακού στόχου επιβεβαιώνεται με το Β ΠΕΑ.

    Για οποιαδήποτε άλλο θέμα σας συνιστούμε να καλέσετε την ΕΤΕΑΝ ΑΕ (2107450400 ) για παροχή πρόσθετης πληροφόρησης.

     

    Σημ1. Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε οτι δεν επιτρέπονται 2 συστήματα θέρμανσης.

      

    Σημ2. Οι όποιες αλλαγές, θα πρέπει να γίνουν με προσοχή και να πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές ολοκλήρωσης του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση θα συνιστούσαμε να συμβουλευτείτε για αυτά τα θέματα τον οδηγό του προγράμματος (σημ: υπάρχει στο διαδίκτυο ), για να αποκτήσετε μια πλήρη γνώση ,εφόσον το επιθυμείτε, των διαδικασιών υλοποίησης.

     

    Σημ3. Προφανώς χρειάζεται η συνεργασία τόσο με τον σύμβουλο έργου όσο και τον ενεργειακό επιθεωρητή. Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώσετε και την τράπεζα ούτως ώστε να γνωρίζει την επιδιωκόμενη αλλαγή αλλά και τον/τους νέους προμηθευτές (λογαρ ΙΒΑΝ ..κλπ) εφόσον υπάρχουν Χρήζει δε ιδιαίτερης προσοχής αν έχει δοθεί προκαταβολή σε αρχικό προμηθευτή, ο οποίος τελικά δεν θα εμπλακεί στην υλοποίηση του προγράμματος, μια και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επιστραφούν χρήματα στην τράπεζα.

     

    Το ίδιο λέμε, απλά εγώ ήμουν πολύ λιτός :smile:

    Ποιος γράφει όλα τα παραπάνω; Τράπεζα να υποθέσω;

    Απάντηση από το ΕΤΕΑΝ. Αυτό που με προβληματίζει είναι το  << εντός φυσικά των ανώτατων επιλέξιμων (ανά κατηγορία) τιμών και έως τον συνολικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό>>  , το εντός και το (ανά κατηγορία)

     

    Το ίδιο λέμε, απλά εγώ ήμουν πολύ λιτός :smile:

    Ποιος γράφει όλα τα παραπάνω; Τράπεζα να υποθέσω;

  8. Μπορεί. Το κάνω σε όλες μου σχεδόν τις περιπτώσεις. Πρόσφατα με κάλεσαν από το ΕΤΕΑΝ, με ρώτησαν για μία τέτοια περίπτωση και αποδέχτηκαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Αγαπητέ κύριε,

    Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο Υπουργείο, μπορείτε να κάνετε άλλες παρεμβάσεις (σημ: αλλαγές ,...κλπ) εντός φυσικά των ανώτατων επιλέξιμων (ανά κατηγορία) τιμών και έως τον συνολικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό , μεριμνώντας πάντα να επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος.

    Δεν απαιτείται απαραίτητα προσάρτημα από τον μηχανικό αλλά οι παρεμβάσεις - αλλαγές θα πρέπει να αποτυπώνονται στο έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων-Ολοκλήρωσης Έργου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Χ).

    Παράλληλα η επίτευξη του ενεργειακού στόχου επιβεβαιώνεται με το Β ΠΕΑ.

    Για οποιαδήποτε άλλο θέμα σας συνιστούμε να καλέσετε την ΕΤΕΑΝ ΑΕ (2107450400 ) για παροχή πρόσθετης πληροφόρησης.

     

    Σημ1. Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε οτι δεν επιτρέπονται 2 συστήματα θέρμανσης.

      

    Σημ2. Οι όποιες αλλαγές, θα πρέπει να γίνουν με προσοχή και να πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές ολοκλήρωσης του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση θα συνιστούσαμε να συμβουλευτείτε για αυτά τα θέματα τον οδηγό του προγράμματος (σημ: υπάρχει στο διαδίκτυο ), για να αποκτήσετε μια πλήρη γνώση ,εφόσον το επιθυμείτε, των διαδικασιών υλοποίησης.

     

    Σημ3. Προφανώς χρειάζεται η συνεργασία τόσο με τον σύμβουλο έργου όσο και τον ενεργειακό επιθεωρητή. Παράλληλα θα πρέπει να ενημερώσετε και την τράπεζα ούτως ώστε να γνωρίζει την επιδιωκόμενη αλλαγή αλλά και τον/τους νέους προμηθευτές (λογαρ ΙΒΑΝ ..κλπ) εφόσον υπάρχουν Χρήζει δε ιδιαίτερης προσοχής αν έχει δοθεί προκαταβολή σε αρχικό προμηθευτή, ο οποίος τελικά δεν θα εμπλακεί στην υλοποίηση του προγράμματος, μια και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επιστραφούν χρήματα στην τράπεζα.

  9. Καλησπέρα αν μπορεί κάποιος να μου λύσει μία απορία γιατί έχω μπερδευτεί :

     

    Από ΤΟΤΕΕ ….

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ

     ……

    4. Σε περίπτωση αλληλουχίας μεταξύ διαφορετικών μονάδων παραγωγής θέρμανσης / ψύξης δεν ελέγχεται η προτεραιότητα.

    …..

     

    Δηλαδή αν έχεις δύο ανεξάρτητα air-conditions (ή περισσότερα) σε μία ζώνη είσαι κατηγορία Δ ????

    Ευχαριστώ.

     

    Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

    Ευχαριστώ, hkamp.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.