Μετάβαση στο περιεχόμενο

ssifos

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Καλημέρα . Σε μονοκατοικία με αρκετά τετραγωνικά μέτρα περιβάλλοντος χώρου και βεραντών , θα μπορούσε η στρώση των δαπέδων των εξωτερικών χώρων να γίνει με σκυρόδεμα εκτεθειμένων αδρανών ? Θα συνέφερε από οικονομικής άποψης ? Τα σκυροδέματα αυτά έρχονται έτοιμα στην ιδιοκτησία η κατασκευάζονται επιτόπου με την χρήση των κατάλληλων προσθετικών ουσιών ? Ευχαριστώ.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
  3. Καλημέρα. Έχω σε ισχύ άδεια οικοδομής σε νησί του Βορείου Αιγαίου και σκέφτομαι να ξεκινήσω την κατασκευή. Τη μελέτη για την έκδοση της οικοδομικής άδειας , εκπόνησε αρχιτεκτονικό γραφείο από την Αθήνα και ο αρχιτέκτονάς δηλώθηκε και ως γενικός επιβλέπων τότε. Μετά από συνεννόηση με το αρχιτεκτονικό γραφείο , με προέτρεψαν να ορίσω επιβλέπων μηχανικό από το νησί , για τον καλύτερο έλεγχο της κατασκευής και να γίνει παραίτηση από την επίβλεψη του αρχιτέκτονα - μελετητή. Η κατασκευή θα γίνει με μεμονωμένα συνεργεία της επιλογής μου. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να αναζητήσω Πολιτικό Μηχανικό ή Αρχιτέκτονα Μηχανικό για να αναλάβει την επίβλεψη ? Επίσης πέραν της αμοιβής της Επίβλεψης , θα μπορούσα να ζητήσω και υπηρεσίες αυτεπιστασίας με την ανάλογη αμοιβή ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Κι εμένα θα με ενδιέφερε αυτο myri ! Το θέμα είναι myri οτι στην δική μου περίπτωση το αρχιτεκτονικό γραφείο που εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη αδείας , επιθύμω να είναι το ίδιο που θα εκπονήσει και την προωθημένη αρχιτεκτονική μελέτη η την μελέτη εφαρμογής ( αυτό το ψάχνω ακόμα , αλλα ακόμα μπερδεύομαι - με βοηθούν σημαντικά οι απαντήσεις σας ) , καθώς και να είναι εκείνο που θα επιβλέψει την σωστή εφαρμογή τους ! Απλά εγώ ψάχνω σαν ιδιώτης ποιά είναι εκείνη η μελέτη , που με βάση τα παραπάνω δεδομένα θα με συνέφερε , θα με διευκόλυνε , και συνάμα θα ήταν χρήσιμη για την υλοποίηση όλου του έργου .... μέχρι δηλαδή η οικία να είναι κατοικήσιμη .
  5. Σωστά achille , η ανέγερση δεν θα γίνει με Γενικό Εργολάβο , αλλά με ξεχωριστά συνεργεία σε κάθε στάδιο κατασκευής , τα οποία γνωρίζω και εμπιστεύομαι όσον αφορά την ποιότητα της δουλειάς τους ! Είναι αυτονόητο βέβαια ότι τα συνεργεία αυτά , θα λειτουργούν υπό την αυστηρή επίβλεψη του επιβλέποντος και θα λογοδοτούν στον επιβλέποντα μηχανικό και μόνο ! Αchille , η προωθημένη αρχιτεκτονική μελέτη δεν συνεπάγεται με κατασκευαστικά λεπτομερή σχέδια και επίβλεψη αυτών των σχεδίων η αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην προωθημένη αρχιτεκτονική μελέτη ?
  6. Δεν διαφώνω BAS , όπως βλέπεις όλα αυτά σχετικά με την μελέτη - επίβλεψη και κατασκευή , τα ασπάζομαι ! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μένω στην μελέτη της οικοδομικής αδείας , αλλά θελω να το πάω παραπέρα όσον αφορά το μελετητικό κομμάτι ! Θεωρώ οτι μια σωστή μελέτη σε γλιτώνει απο πολλά πράγματα ! Τον μηχανικό σαφώς και τον εμπιστεύομαι , και έψαξα αρκετά πρίν να καταλήξω σε αυτόν ! Απλά αναζητώ ποιά είναι η αρχιτεκτονική εκείνη μελέτη που θα μου προσφέρει μια ολοκληρωμένη και λεπτομέρη ανάλυση όλων των κατασκευαστικών σταδίων του μελλοντικού μου σπιτιου ! Ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσειςς σας .
  7. Θεωρώ achille , οτι οχι δεν έχω τις γνώσεις να διακρίνω την προωθημένη οριστική μελέτη απο την μελέτη εφαρμογής ! Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάω βοήθεια και πληροφορίες απο ανθρώπους που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι - όποια κι αν είναι η απάντηση τους ! Ειμάι ιδιώτης που θέλω να φτιάξω ένα όμορφο σπίτι , και για να είμαι ειλικρινής ανάμεσα στις δύο αυτές μελέτες ( που μόνο θεωρητικά απο αυτά που μου είπατε εσεέις μπορώ να καταλάβω την διαφορά ) προβληματίζομαι ποιά είναι αυτή που θα με γλιτώσει απο διάφορα προβλήματα , και που θα έχει την καλύτερη σχέση τιμής - απόδοσης .
  8. Λογικό , μου ακούγεται αυτο Achille ! Υπο αυτήν βέβαια την έννοια νόμιζω οτι είναι καλύτερο να ζητήσω μια ολοκληρωμένη μελέτη εφαρμογής εξαρχής αντί να δεχτώ την δημιουργία μιας μελέτης που θα είναι κάτι ενδίαμεσο της οριστικής και της μελέτης εφαρμογής ! Σωστά ?
  9. Καλημέρα BAS ! Δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα ! Όπως έχω ήδη γράψει ψάχνω εδώ μέσα αντικειμενική πληροφόρηση απο ανθρώπους που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι - όποια κι αν είναι η απάντηση τους ! Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης .
  10. Μαλιστά ! myri και ikaros13 , σας ευχαριστω ! Εκτιμώ πολύ τις απαντήσεις σας .
  11. Σεβαστό αυτό που μου λες περί ψωνιστικού ! Εγω όμως δεν είμαι συνάδελφος σας , ουτε μέσα στο χωρο σας , οποτε προσπάθω όπως είπα να πάρω μια εντελώς αντικειμενική απάντηση απο εδω μέσα , απο ανθρώπους που δεν έχουν να κερδίσουν απο αυτό που θα μου απαντήσουν ! Αλήθεια υπάρχει κάποια σχέση με την μελέτη εφαρμογής που τόσα καλα έχω διαβάσει για την χρησιμότητας της εδω μέσα η όχι ?
  12. Bas ... απο την ειρωνεία και την " αναδειξη πνευματος " , θα μου ήταν απείρως χρησιμότερο να μην συμμετέχεις στο θέμα που άνοιξα , και ακόμη καλύτερο να να μην μου απαντάς αν οι απαντήσεις σου έχουν αυτό το ύφος ! Έκανα μια ερώτηση σαν ιδιώτης στο μέρος του forum , που έχει δημιουργηθει για τους ιδιώτες , θέωρω οτι είμαι πάρα πολυ ευγενικός και ζήτησα βοήθεια και πληροφορίες απο τον οποιοδήποτε έχει την καλοσύνη και την διάθεση σε κάτι που με απασχολεί ! Θα εκτιμούσα πολύ περισσότερο την σιωπή σου απο ανάλογες απαντήσεις σου ! Ευχαριστώ .
  13. Θα το κάνω κι αυτό ! Απλά αναζητώ απο εδώ μια εντέλως αντικειμενική απάντηση και συνάμα με εντελώς αντικειμενική πληροφόρηση ! Πάντως myri , σας ευχαριστώ για την απάντηση σας έστω και αν δεν είναι αυτή που θα ήθελα και και παρόλο που αν καταλαβαίνω σωστα σας ενόχλησε η ερώτηση μου .
  14. Καλησπέρα σας , Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει προωθημένη αρχιτεκτονική μελέτη ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επίσης για να συμπληρώσω το ερώτημα μου η προωθηεένη οριστική μελέτη έχει κάποια σχέση με την αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής του έργου ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.