Μετάβαση στο περιεχόμενο

antloukidis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.802
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    31

antloukidis last won the day on Οκτώβριος 4 2024

antloukidis had the most liked content!

10 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μαστορέματα, οδήγηση αυτοκινήτου (ταξίδια)
  • Τοποθεσία
    Χαλκούτσι Ωρωπού
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

13.292 profile views

antloukidis's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1,7k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ή δεν κατάλαβαν την ερώτηση, ή δεν έγινε σωστά η ερώτηση. Ημιυπόγεια αποθήκη ιδιοκτησίας μου, με χιλιοστά, έχει ανεξάρτητη παροχή-ρολόι.
  2. Ποιός ο λόγος να μη γίνει net-billing, ώστε να πληρώνεσαι για την ενέργεια που σου περισσεύει το καλοκαίρι?
  3. Θεωρώ ότι τα "...ο τάδε ιδιοκτήτης τοποθέτησε ρολόι στο τάδε σημείο...", αφορούν ρολόγια, μάλλον παράνομου διαχωρισμού ιδιοκτησιών. Τα νόμιμα ρολόγια ιδιοκτησιών, είναι ιδιοκτησία του ΔΕΔΔΗΕ και τοποθετούνται αποκλειστικά και μόνο από δικούς του υπεργολάβους, όπου προβλέπει η μελέτη των μηχανικών του ΔΕΔΔΗΕ, με ελάχιστη ή μηδενική δυνατότητα παρέμβασης από τον ιδιοκτήτη ή τον ηλεκτρολόγο του.
  4. Συμφωνώ απολύτως ότι, τουλάχιστον για το κλίμα της Ελλάδας, όπου ο κλιματισμός είναι επιθυμητός, αυτό δεν γίνεται σε καμμία περίπτωση με ενδοδαπέδιο. Κλιματισμός σε υγρό κλίμα, όπως της Ελλάδας, περιλαμβάνει απαραίτητα και αφύγρανση και αυτό δεν γίνεται με ...δροσισμό. Τα FCU, είτε νερού, είτε DX (με freon), είναι η μόνη λύση.
  5. Θεωρώ πιό σίγουρο από όλα (χωρίς βλάβες, μικρή απαίτηση συντήρησης κλπ), το "αρχαίο" ανοικτό δοχείο διαστολής. Το έχω εφαρμόσει στα δικά μου ηλιακά και δούλεψε τέλεια όταν κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί ο κυκλοφορητής, λόγω διακοπής ρεύματος, και το νερό στους συλλέκτες έγινε ατμός.
  6. Μόνο ο εγκαταστάτης ηλεκτρολόγος μπορεί να σου πει με σιγουριά (αν θυμάται). Σε κάθε περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανιχνευτή καλωδίων....
  7. Λείπουν αρκετά στοιχεία για να γίνει υπολογισμός, όπως διαστάσεις και μονώσεις ψυκτικού θαλάμου κλπ.... και βέβαια ο υπολογισμός απαιτεί εργασία μηχανικού, που δεν γίνεται δωρεάν! (εκτός αν έχεις αδελφό μηχανικό....)
  8. Έφαγε βροχή πριν τη συνδέσεις?
  9. Ναι καθώς τα πρώτα σώματα σε κάθε βρόγχο δουλεύουν σε μικρότερο Δθ και τα δεύτερα και επόμενα σώματα κάθε βρόγχου παίρνουν χαμηλότερης θερμοκρασίας νερό
  10. Υπάρχουν 2 πάγια! 1. Το πάγιο στο λογαριασμό του ΦΑ, που όπως λέει και ο @tetris, πληρώνεται από όλους χειμώνα -καλοκαίρι. 2. Το ποσοστό της κατανάλωσης, που αναφέρει το καταστατικό της πολυκατοικίας, που πληρώνουν όλοι, ακόμα και τα κενά διαμερίσματα (ή αυτά που δεν χρησιμοποιούν θέρμανση). Εκτός αν έχουν αφαιρέσει τα ΘΣ και μονώσει τις σωλήνες που περνάνε μέσα από το διαμέρισμα.
  11. Για το αν υπάρχει ρύθμιση της πίεσης ενεργοποίησης ( threshold ), ελέγχεις το manual. Χρήση booster για αύξηση πίεσης δεν συνίσταται, καθώς δημιουργεί πρόβλημα στα υπόλοιπα διαμερίσματα (και νομίζω είναι παράνομο).
  12. Αν ο κάθε βρόγχος έχει μόνο ένα σώμα, τότε το σύστημα είναι δισωλήνιο (παρότι μοιάζει με μονοσωλήνιο)! Ο λέβητας συμπύκνωσης αποδίδει καλύτερα όσο η διαφορά θερμοκρασίας (προσαγωγή - επιστροφή) είναι μεγαλύτερη. Αν οι διακόπτες δεν μπορούν να στείλουν 100% της παροχής στο σώμα, θα πρέπει να αντικατασταθούν.
  13. Κάθε εγκατάσταση μπορεί να είναι διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχει "μπούσουλας" που να ακολουθείται παντού...
  14. Μόνο με έλεγχο επί τόπου, από ηλεκτρολόγο, μπορεί να βρεθεί και να διορθωθεί το πρόβλημα. Με μαντεψιές δεν γίνεται τίποτα... ούτε προφανώς από "ηλεκτρολόγο" σαν αυτόν που καλέσατε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.