Μετάβαση στο περιεχόμενο

antloukidis

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.778
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    31

Everything posted by antloukidis

  1. Η απάντηση στα ερωτήματά σας και οι προτάσεις βελτιώσεων του συστήματός σας αποτελούν εργασία ειδικευμένου μηχανολόγου μηχανικού. Μη περιμένετε σοβαρή απάντηση - λύση από ένα φόρουμ, καθώς αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί με ...επιφοίτηση. Αναθέστε τη λύση του προβλήματος σε εξειδικευμένο μηχανολόγο μηχανικό.
  2. Τα εσωτερικά μηχανήματα FCU χρειάζονται εξαέρωση, όπως τα θερμαντικά σώματα. Έχετε κάνει?
  3. Προφανώς υπάρχει κάποιο υπόλειμμα χημικής ουσίας στο καινούργιο Boiler, που ξεπλένεται και εξαφανίζεται. Το επιχείρημα με το εξαεριστηράκι δεν ευσταθεί.... ανάμειξη υγρών είναι πιθανή.
  4. Ο θερμοστάτης αυτός για να λειτουργήσει χρειάζεται τάση 230V. Δεν είναι σίγουρο ότι τα υπάρχοντα καλώδια πίσω από τον παληό θερμοστάτη, φέρνουν 230V. Θα πρέπει κάποιος ηλεκτρολόγος να το ελέγξει...
  5. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος αν το μπλε φέρνει ουδέτερο (Ν) και αν κάποιο από τα μαύρα φέρνει φάση. Καλύτερα να καλέσετε ηλεκτρολόγο για να μη υπάρξει ατύχημα...
  6. Με μπαταρία αυτοκινήτου 60 Ah, λιγότερο από 10 λεπτά (για να μη καταστραφεί πολύ σύντομα η μπαταρία) Υ.Γ. Μπορείς να βάλεις 1 Inverter-Charger που φορτίζει την μπαταρία όταν υπάρχει ρεύμα και παρέχει ρεύμα όταν γίνεται διακοπή (μία συσκευή αντί για δύο)
  7. Δεν νομίζω ότι το Skroutz είναι το κατάλληλο μέρος για προμήθεια ενός UPS με αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή με μπαταρίες με δυνατότητα παροχής 4x700=2800 Wh = 2.8 KWh. Για να πάρεις μια ιδέα... αν μιλάμε για 12V μπαταρίες βαθείας εκφόρτισης μολύβδου ( όχι αυτοκινήτου), θα πρέπει να είναι μεγέθους 450 - 500 Ah (για να εκφορτίζονται μέχρι 50%)
  8. Φίλε μου γιατί να τα κάνεις όλα αυτά όταν υπάρχουν τα UPS??? Ο υπολογισμός του μεγέθους του UPS γίνεται απλά με το μέγιστο φορτίο (700W) και με τις ώρες που επιθυμείς να λειτουργεί η εγκατάσταση.
  9. Αν η αντλία λειτουργεί χωρίς πρόβλημα, γιατί να την αλλάξεις??? Κατάργησε την παροχή - ρολόι του σπιτιού, και πάρε ρεύμα για το σπίτι από το αντλιοστάσιο.
  10. Θεωρώ πολύ σοβαρότερο θέμα από την εμφάνιση και απαραίτητη την συνεργασία με μηχανικό, την στήριξη του ταβανιού ισογείου - πατώματος ορόφου στα σημεία κατεδάφισης των τοίχων
  11. Είμαι πολύ μακρυά... Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται σε αυτό το forum να δίνονται τέτοιες πληροφορίες...
  12. @Ioannis Anast Το πιθανότερο είναι να έχει βουλώσει κάποια σωλήνα και να μη κυκλοφορεί νερό ή να έχει επικαθήσεις αλάτων η σερπαντίνα. Καλέστε υδραυλικό
  13. Χωρίς γνώση από κανονισμούς πολυκατοικιών συνάδελφε, αλλά λογικά σκεπτόμενος μόνο, θεωρώ ακριβώς το αντίθετο.
  14. Θεωρείτε ότι η αντικατάσταση τμημάτων του ανελκυστήρα δεν έγινε για τη συντήρησή του?
  15. Άλλο το δικαίωμα υψούν και άλλο η χρήση της ταράτσας. Αν είναι κοινόχρηστη (το πιθανότερο) τότε έχουν δικαίωμα, όπως θα έχουν και στη νέα ταράτσα πάνω από αυτό που (αν και όταν) θα χτίσετε.
  16. Είναι κάποιο πρόβλημα που υπάρχει από την αρχή της εγκατάστασης ή κάτι που παρουσιάστηκε αργότερα? Τι σύστημα έχετε μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο? Είναι όλα τα σώματα στο ίδιο όροφο? Όταν λέτε δεν θερμαίνονται εννοείτε ότι είναι τελείως κρύα ή χλιαρά?
  17. 1. Αρχικά δούλεψε μόνο το ενδοδαπέδιο χωρίς FCU (υπήρχαν οι αναμονές αλλά δεν είχαν εγκατασταθεί ακόμα) 2. Υπάρχει θερμομόνωση μεταξύ των τούβλων στους εξωτερικούς τοίχους και επιπλέον θερμοπρόσωψη 5 εκατοστών. Στην ταράτσα χυτή πολυουρεθάνη 5 εκατοστών και εσωτερικά ψευδοροφή με γυψοσανίδα. Τα FCU έχουν διαστασιολογηθεί έτσι ώστε να καλύπτουν το χώρο στη χαμηλή ταχύτητα και έτσι δεν δημιουργούν κανένα ανεπιθύμητο ρεύμα αέρα ή θόρυβο. Το χειμώνα, μετά από απουσία 2-3 ημερών, που το σπίτι είναι παγωμένο ( και το ενδοδαπέδιο θα ήθελε ίσως πάνω από 10 -15 ώρες να το θερμάνει), τα FCU το επιτυγχάνουν σε περίπου 10 - 15 λεπτά ( στη μεγάλη ταχύτητα).
  18. Όπως σας είπα και πιό πάνω, σας μιλάω από την εμπειρία μου στο σπίτι μου, που είναι σχετικά κοντά στο δικό σας. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι ο ενδοδαπέδιος δροσισμός με ανεμιστήρες οροφής, που δούλεψαν σε αρχικό στάδιο πριν την εγκατάσταση των FCU, δεν ήταν αρκετά. Αν βέβαια δεν σας ενοχλεί να ξυπνάτε το πρωί και να είστε καταιδρωμένος... τότε ίσως αρκούν!
  19. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 35 για πολλές μέρες, χωρίς να πέφτει τη νύχτα, όπως έγινε φέτος, οι ανεμιστήρες οροφής με τον δροσισμό, δεν προσφέρουν και πολλά... τίποτα βέβαια για την υγρασία. FCU πρέπει να υπάρχει σε κάθε χώρο, υπνοδωμάτιο κλπ. Η σωστή επιλογή και εγκατάστασή τους εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως από τα μειονεκτήματα - παρενέργειες που αναφέρετε. Μελέτη κλιματισμού από μηχανολόγο που ασχολείται με το αντικείμενο, έχετε κάνει? Αν όχι... κακώς ξεκινήσατε να ζητάτε προσφορές.
  20. Έχω κάνει αρκετές εγκαταστάσεις αλλά, σαν συνταξιούχος πλέον κάτοικος Ωρωπού, θα σας πω την άποψή μου σαν χρήστης. Ο δροσισμός στο σπίτι μου, που είναι σχετικά κοντά, δεν αρκεί. Το ενδοδαπέδιο είναι τέλειο για το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι είναι απαραίτητα τα FCU. Και καθώς θα υπάρχουν όλα... αλληλοβοηθούνται.... το καλοκαίρι βοηθάει το ενδοδαπέδιο και το χειμώνα τα FCU (εκμηδενίζουν την καθυστέρηση θέρμανσης από κρύα κατάσταση, που είναι το μειονέκτημα του ενδοδαπέδιου)
  21. Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα του balancing δεν επηρεάζεται από τη διατομή οποιουδήποτε τμήματος του κεντρικού σωλήνα. Αυτό το πρόβλημα (αν υπάρχει) λύνεται είτε αλλάζοντας σωλήνα είτε αυξάνοντας το μανομετρικό του κυκλοφορητή. Το σχόλιό σας ότι κάποιος όροφος επηρεάζεται περισσότερο, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κακό balancing, δηλαδή ότι η κατανομή των παροχών νερού (αφού φύγουν από τους κεντρικούς σωλήνες), δεν είναι αυτή που χρειάζεται (αλλού πάει περισσότερο νερό και αλλού λιγότερο από ότι προβλέπει η μελέτη). Y.Γ. Θεωρώντας ότι το δίκτυο ΘΣ δουλεύει ως συνήθως με ΔΘ = 15οC, η απαιτούμενη παροχή νερού για 16.350 Kcal/h είναι 1.090 λίτρα/h (πολύ μικρότερη από αυτή που υπολογίζετε...)
  22. Τα σώματα φεύγουν (αν δεν έγινε σοβαρή αναβάθμιση θερμομόνωσης), καθώς έχουν μάλλον υπολογιστεί για θερμοκρασία προσαγωγής νερού 85-90 οC. (σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει έλεγχος κάλυψης απωλειών) Σίγουρα θα πρέπει να γίνει δευτερεύον κύκλωμα με τα σώματα, καθώς η ΑΘ απαιτεί 3-4 φορές μεγαλύτερη παροχή νερού από τα ΘΣ. Υπάρχει και το θέμα, που πρόσφατα αναβαθμίστηκε, με το κοινόχρηστο ρεύμα. (πιστεύω θα λυθεί σύντομα)
  23. Όλα γίνονται συνάδελφε. Απλά όμως δεν γίνεται ....πετάμε τον λέβητα - βάζουμε ΑΘ! Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται τροποποιήσεις, που θα προκύψουν μετά από μελέτη εμπείρου μηχανολόγου μηχανικού!
  24. Αν το πρόβλημα τελικά οφείλεται σε κακό balancing, η αλλαγή κυκλοφορητή ή του σωλήνα εξόδου του θερμοδοχείου, δεν επηρεάζει καθόλου (ούτε θετικά, ούτε αρνητικά)!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.