Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bolshevikos

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Bolshevikos

  1. Θα ακολουθούσα τα παρακάτω βήματα: Αρχικά θα ζητούσα τροποποίηση της σύστασης. Εάν δεν θέλει (ή δεν μπορεί) ο συμβολαιογράφος, θα απέδιδα σε κάθε ιδιοκτησία το άθροισμα των χιλιοστών διαμερίσματος και θέσης στάθμευσης. Εάν ούτε αυτό δεν ήθελε (επειδή ο πίνακας θα διαφέρει από τα χιλιοστά στην ηλεκτρονική ταυτότητα), τότε θα πρέπει να βρει τη λύση αυτός. Πάντως καταχώρηση ανοιχτής θέσης σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία, δεν πρόκειται να κάνω.
  2. @the_topo Είναι ημιυπαίθριος, όπως θα διαπιστώσεις διαβάζοντας τον σχετικό ορισμό από το κείμενο του κανονισμού. Το εδάφιο που παραθέτεις δεν ισχύει.
  3. Συμπληρώνω την προηγούμενη απάντησή μου, με την παρατήρηση ότι λόγω του έτους κατασκευής ο μηχανικός και ο εργολάβος είναι, λογικά, παροπλισμένοι. Ευθύνη για ατυχήματα στην πολυκατοικία φέρει και ο διαχειριστής αυτής. Επομένως, πριν αποφασίσεις να κινηθείς νομικά πρέπει να εξετάσεις και αυτά τα δεδομένα. Σεβόμενος απολύτως την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που αντιμετωπίζεις, επαναδιατυπώνω την τοποθέτηση του συναδέλφου Gousgounis: Σε διάστημα 45 ετών, δεν σκέφτηκε κανένας ένοικος ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η κουπαστή;
  4. Το ζήτημα είναι καθαρά νομικής φύσεως. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε δικηγόρο που ασχολείται με θέματα αγωγών και αποζημιώσεων. Αυτός θα κρίνει αν χρειάζεται τεχνική έκθεση μηχανικού ή οτιδήποτε άλλο.
  5. Ναι, η διαφορετική διαμερισμάτωση είναι μία παράβαση ξεχωριστά.
  6. @ams Το ύψος των στηθαίων (συμπαγή ή όχι) είναι 1,00 μ - 1,20 μ. Όπου κρίνεται σκόπιμο για λόγους ασφάλειας, επιτρέπεται η κατασκευή στηθαίων ύψους μεγαλύτερου του 1,20 μ., αλλά το τμήμα που βρίσκεται πάνω από ύψος 1,20 μ. πρέπει να κατασκευάζεται αποκλειστικά από κιγκλίδωμα. Στην ταράτσα επιτρέπονται συγκεκριμένες κατασκευές από τον οικοδομικό κανονισμό.
  7. Δεν υπάρχει τέτοιο παράβολο. Η συμβολαιογράφος το είπε αυτό γιατί πιστεύει (λανθασμένα) ότι η άδεια είναι περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε θα υπήρχε αυτό το χαρτόσημο 3,6% επί της αξίας του στοιχείου. Εξήγησέ της ότι η άδεια συνοδεύει το ακίνητο και αρκεί απλή αναφορά στη συμβολαιογραφική πράξη που θα συντάξει. Στη συνέχεια με μία ενημέρωση φακέλου αλλάζεις το όνομα του ιδιοκτήτη.
  8. @nav Στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό του 1973 αναφέρεται σχετικά: ΑΡΘΡΟΝ-89 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑΙ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΟΜΗΣΕΩΣ Στηθαία 1. Δώματα, εξώσται, κλίμακες και οιαδήποτε προσιτά δάπεδα των οποίων η στάθμη υπέρκειται της στάθμης του περιβάλλοντος χώρου, πλέον του 1,00 μέτρου πρέπει να περιβάλλονται δια στηθαίου συμπαγούς ή κιγκλιδωτού ύψους 1,00 - 1,20 του μέτρου.
  9. @Giallou Για να μην αναφέρεις παλαιότητα των αυθαιρεσιών συμπεραίνω ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κατηγορία 2. Σωστή είναι η κατανομή στα φύλλα καταγραφής.
  10. @StratsM Στη σφραγίδα σου δεν θα αναγράφονται στοιχεία της εταιρείας αλλά μόνο δικά σου. Επί των σχεδίων θα υπάρχει η σφραγίδα και η υπογραφή σου, που σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη για την ορθότητά τους. Θα υπάρχει και η σφραγίδα της εταιρείας για λόγους αμοιβής. Διάβασε τη δημοσίευση: "Σφραγίδα Μισθωτού Μηχανικού".
  11. @Lydia Grammenou Κάτω από 50 άτομα δεν είναι χώρος συνάθροισης κοινού.
  12. @Gschoinas Έχεις μία δήλωση του 4178 σε οριστική υπαγωγή αλλά δεν έχεις ανεβάσει δικαιολογητικά. Βεβαίως είναι υποχρεωτικό να ανεβούν και υπάρχει προθεσμία γι' αυτό.
  13. Για το ισόγειο ισχύει η δική του άδεια. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η άδεια προσθήκης.
  14. @LESS Επομένως έχεις ένα κτίσμα υπερυψωμένο από το διαμορφωμένο έδαφος 15εκ. παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Κανονικά είναι παράβαση. Προσωπικώς, εάν δεν υπήρχε κάτι άλλο δεν θα το λάμβανα υπόψιν.
  15. Η μεταβολή του ύψους από 3μ. σε 3,05μ. είναι ανεκτή. Δεν θα έβαζα παράβαση. Για την υπερύψωση: υπάρχει υπόγειο;
  16. @Γιαννης235 Το μόνο που έχω να σου πω επί του θέματος είναι ότι ανοχή στις μετρήσεις, βεβαίως και υπάρχει.
  17. Αν έχει γίνει υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης, τότε ο μηχανικός που έκανε τη δήλωση θα σου δώσει αντίγραφα των σχεδίων που έχει ανεβάσει (ή που πρόκειται να ανεβάσει εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών) στο σύστημα.
  18. @mantzaras Το περιεχόμενο της παραγράφου αυτής είναι: Ο στεγασμένος υπέργειος χώρος του κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων καθώς και ο αναγκαίος χώρος εισόδου ή εξόδου αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση χώρων στάθμευσης δεν προσμετρούνται στο συντελεστή δόμησης του οικοπέδου χωρίς υπέρβαση σε κάθε περίπτωση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους του κτιρίου, του μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης του οικοπέδου, καθώς και του επιτρεπόμενου συντελεστή κατ' όγκον εκμετάλλευσης του οικοπέδου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε περίπτωση και έχει εφαρμογή η παρ.4 του Αρθ-28 του Ν-1577/85 δεν επιτρέπεται και η υπέρβαση του επιτρεπόμενου αριθμού ορόφων. Δηλαδή αναφέρεται μόνο σε κτίρια στάθμευσης. Οι υπέργειοι χώροι στάθμευσης των κτιρίων αυτών, ούτως ή άλλως δεν προσμετρώνται στη δόμηση βάσει ΝΟΚ (άρθρο 11, παράγραφος 6β). Το ζήτημα είναι τι ισχύει για κτίρια άλλων χρήσεων.
  19. @Elena Stefanaki Νομίμως υφιστάμενα είναι τα κτίρια της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του ΝΟΚ. Ρυθμισμένα είναι όσα έχουν τακτοποιηθεί και δεν είναι νομίμως υφιστάμενα. Νέοι χώροι στην κατεδάφιση δεν υπάρχουν. Στο ηλεκτρονικό σύστημα βάζουμε αρνητικούς αριθμούς.
  20. @sirkos81 Αν το ύψος είναι σωστό (έστω με την απόκλιση των λίγων εκατοστών που αναφέρεις) από το διαμορφωμένο έδαφος, θεωρώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα.
  21. @APSP Εγκ-38769/6719/113/25-5-86 ή Εγκ-113/86 ΑΡΘΡΟΝ-7. Παρ.1Βη: Οι στεγασμένοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων θεωρούνται χώροι βοηθητικής χρήσης. Οι χώροι αυτοί μπορούν να γίνουν και πάνω απ' το έδαφος και όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις για τους χώρους στάθμευσης, ακόμη και σε περιοχές όπου δεν είναι υποχρεωτική η κατασκευή τους. Προσμετρώνται στην κάλυψη και στον σ.ο., πρέπει δε να προβλέπεται προσπέλαση του αυτοκινήτου σ' αυτούς και να υπάρχει συμβολαιογραφική δέσμευση. @dimitris GM Γνωρίζεις αν εξακολουθεί να ισχύει η εγκύκλιος 113/86 ή βάσει ποιας άλλης νομοθετικής διάταξης δεν προσμετρώνται στη δόμηση οι –συμβολαιογραφικώς δεσμευμένες- κλειστές θέσεις στάθμευσης;
  22. @APSP Από την τρίτη σελίδα του παρόντος θέματος: Για το νόμο έχεις δίκιο, δεν αναφέρει κάτι για το θέμα. Παλιότερα είχα σίγουρα χρησιμοποιήσει τη συμβολαιογραφική δέσμευση θέσης στάθμευσης. Όμως δεν θυμάμαι τη σχετική διάταξη.
  23. @Elena Stefanaki Τα συνηθισμένα έντυπα, όπως στην περίπτωση της ανέγερσης, χρησιμοποιείς. Απλώς η εργασία που ανατίθεται ή αναλαμβάνεται είναι η επίβλεψη κατεδάφισης.
  24. Κάνει διακοπή εργασιών (κλείσιμο βιβλίων) στην εφορία. Δεν είναι κάτι δύσκολο, τα τελευταία χρόνια γίνεται αρκετά συχνά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.