οχι απλα τη διαχυτη ακτινοβολια... απλα χρησιμοποιουν καθρεφτες με επιστρωση ενος ειδικου φιλμ και ριχνουν διπλασια ποσοτητα ηλιακης ακτινοβολιας πανω στο πανελ.
η διαφορα ειναι οτι το φιλμ αυτο αφηνει την υπερυθρη ακτινοβολια (που ειναι υπευθυνη για τη θερμικη ενεργεια του φωτος) να περασει μεσα απο τον καθρεφτη και ολο το υπολοιπο τμημα της ηλιακης ακτινοβολιας που μπορει να μετατραπει σε ηλεκτρικη ενεργεια απο τις κυψελες (χωρις να ανεβαζει τη θερμοκρασια εντος..) το ανακλα πανω στο πανελ!!!
ετσι επιτυγχανεται σχεδον διπλασια προσπτωση θετικης ηλιακης ακτινοβολιας πανω στο πανελ, με ελαχιστη αυξηση της θερμοκρασιας εντος.
θεωρω οτι το μονο θεμα σ αυτη την περιπτωση ειναι αν πεφτει ομοιομορφα κ καλυπτει ολη την επιφανεια ενος πανελ η εξτρα ακτινοβολια απο τον καθρεφτη. κι αυτο γιατι αν δεν καλυπτει ομοιομορφα ολο το πανελ, τοτε μπορει το πανελ να λειτουργει σαν να ειναι σκιασμενες μερικες κυψελες του.
ΥΓ: αγαπητε ΑλεξιςΠαπ, καλα κανεις κ ειρωνευεσαι, αλλα θα ηταν καλυτερα αν ξοδευες τη φαια ουσια που σπαταλας, βαζοντας τον εγκεφαλο σου να σκεφτεται δημιουργικα...
Παρατήρηση: Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης