Μετάβαση στο περιεχόμενο

antreas9

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. και θα ολοκληρώσω το follow up μου... Από την αρχή του χειμώνα (ενός εύκολου χειμώνα βέβαια), μέχρι τώρα, με αναμμένο τον θερμοστάτη/καυστηρα μου, χοντρικά 600 ωρες, και 3 ατομα να κάνουν μπάνιο, και πλύσιμο πιάτων με ζεστό νερό, συνολικό κόστος του χειμώνα, λιγο κατω απο 200 ευρω. Οπως καταλαβαινετε, μεγάλη ικανοποιηση (ουφ)
  2. επειδή πάντα μου αρέσει να κάνω follow up, να ενημερώσω ότι, το ζεστό νερό, έχει τη λειτουργία ταχυθερμοσίφωνα (δηλαδή, δε συγκεντρώνει σε μπόιλερ το νερό, αλλά εχοντας ανοιχτό το λέβητα, τραβάς μόνιμα ζεστο νερό). τώρα, χρεώσεις: Σε 40 ημέρες, έχω χρησιμοποιήσει το λέβητα, για μπάνιο 3 ατόμων, συν πλυσιμο πιάτων. και εχω ανοίξει θέρμανση, πε΄ριπου 45 ώρες στους 19 βαθμούς ως επι τω πλείστον. Συνολική κατανάλωση, 28 κυβικά => 28 ευρω.
  3. RIELLO RESIDENCE CONDENS 25KW Τελικά τον παρήγγειλα. συμπύκνωσης (ετσι λεει ο εγκ/της δηλαδή), με αντισταθμιση...
  4. το εχω ψιλοαποφασισει. το μόνο που δεν εχει παρει κανεις θεση, ειναι αν ο ριέλλο, αξίζει μια τόσο μεγάλη επένδυση, καθώς και αν υπάρχει κατι που πρέπει να προσεξω στην ολη προσφορά του εγκαταστατη, που μπορεί να είναι ¨"κρυμμένο"¨!
  5. οκ, ρωτησα τον 1ο εγκαταστατη, κ μου εξηγησε. κοστίζει εξτρα 150 ευρω βεβαια, και ο συγκεκριμένος υποστηρίζει, ότι με συμπυκνωσης κ αντισταθμιση, θα εχω μια οικονομία της ταξεως του 20% (κατι που μου φαινεται πολύ μεγάλο, κ δνε ξερω αν αληθεύει)!
  6. αν δεν επιτρεπεται, σόρρυ, δεν το ήξερα. αλλά δεν είπα ΠΟΙΟΙ εγκ/τες είναι, οποότε δεν είναι διαφήμιση ή δυσφημιση! θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε καποιος εκ των 2τι σημαίνει να βαλω ΚΑΙ αντισταθμιση? Δηλαδή, ο λέβητας riello με συμπυκνωση, δεν εχει και αντισταθμιση?
  7. Λοιπόν, ο 1ος εγκαταστατης, βρήκε για τον Radiant, τιμή, 120 ευρω ακριβότερος από τον Riello. Μου πρότεινε, να βαλω riello συμπυκνωσης (300 ευρω ακριβοτερος), και οτι θα μου προσφέρει οικονομία 15% τουλάχιστον. Αρα, επιλογές, έχω: Γραφω ολες τις τιμές χωρίς ΦΠΑ, και περιμένω τη γνώμη σας: riello, 24αρης, 2 χ΄ρονια εγγυηση ανταλλακτικά κ εργασία, στα 2.100 Riello, 24αρης, συμπυκνωσης, 2 χρονια εγγυηση ανταλλακτικά κ εργασία, στα 2.400 Radiant, 5 χρονια εγγυηση ανταλλακτικά κ εργασία, στα 2.250 στον 1ο εγκ/τη, στα 2.400 στον 3ο. Πείτε ρε παιδιά καμία γνώμη
  8. κατσε, κατσε, γιατι λόγω ορολογίας, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς! Λοιπόν: Δικτυο θερμανσης (σώματα κλπ),το σπίτι ήδη εχει. Οπότε, ναι, θα συνδεθεί πανω στο υπάρχον. Το κολλεκτέρ, είναι μέσα στο σπίτι, ενώ το λέβητα θα τον βαλουμε στο πίσω μπαλκόνι. Χοντρικά, οι σωλήνες, θα χρειαστεί να διανύσουν περίπου 7 μέτρα για να φτάσουν στο κολλεκτέρ. Οσον αφορά το λέβητα που προτείνεις εσύ. Για τι κόστος περίπου μιλαμε? από τους 6 εγκαταστατες, οι 5 μου είπαν οτι δεν ...είναι value for money, και γιαυτο το ειχα απορρίψει (μου μιλούσαν για μια οικνομία της τάξης του 5-10% το πολύ πολύ_!) επίσης, θα ήθελα να πεις και μαρκα, μια και είσαι επαγγελματίας στο χώρο αυτό!!!
  9. κοιτα, ο 3ος, πρότεινε 3 λέβητες. στον 1ο, ζήτησα να μου βρει τιμή για τον Radiant, ακριβώς για αυτό που είπες και εσύ. Οι τιμές που αναφέρω, περιλαμβάνουν τα πάντα, πλην του κόστους που πρέπει να πληρώσω απευθείας στη ΔΕΠΑ (εγγύηση, και 550 ευρω επειδή έιμαι ο 1ος στην πολυκατοικία που το φέρνω). Το ζήτημα είναι, ότι επειδή δεν εχω άποψη με επιχειρηματα, δε μπορώ να πω στον καθε εγκαταστατη, γιατι δε μου βάζεις το Χ λέβητα και μου βαζεις τον Ψ. Γιαυτό και ζητάω απόψεις από τους ειδήμονες!
  10. μου τον πρότεινε τον αριστον ενας από τους 3 που απέρριψα. Δεν ήταν ακριβός, στα ιδια λεφτα εβγαινε πανω κατω, απλά ο εγκαταστατης που μου τον πρότεινε, δε μου ενεπνευσε εμπιστοσύνη. Οπότε, η σύγκριση τιμής και εμπιστοσύνης, μου εβγαλε τους 3 παραπάνω, που μου προτείνουν τους 3 συγκεκριμένους λέβητες. Εκεί είναι που ...ψάχνω την παγίδα, ή αλλιώς, τις διαφορές, ποιοτικές κ μη, που πρέπει να εντοπίσω, για να αποφασίσω.
  11. Επειδή στην πολυκατοικία δεν παίζει συννενόηση για τη θέρμανση, μου επετρεψαν να αποκοπω και να βαλω ατομικη θερμανση φ.αερίου. Λοιπόν, εχω πάρει 6 προσφορές για επιτοιχο λεβητα φυσικου αεριου, έχω κόψει τις 3, που ήταν πολύ πιο ακριβες, και έχουμε και λέμε, τι εμεινε στις 3 επικρατούσες: Από λεβητες ατομικούς, (ολοι 24αρηδες), μου πρότειναν, στα ιδια πανω κατω λεφτα (μαζί με ΦΠΑ, περίπου 2.400 με 2.700): 1) Riello (με ασύρματο θερμοστάτη, για να τον τοποθετήσω εκεί που πραγματικα με ενδιαφέρει η θερμοκρασία) 2) Biassi Rinnova 3) FBR Radiant Ο 3ος εγκ/της, ενώ έχει και Riello, Μου τους εκραξε τρελλά. Οτι οκ, όλοι οι ατομικοί χαλάνε, αλλά οι riello παραπανω, ότι δεν εχουν την ιδια οικονομία με τους αλλους στη λειτουργία τους, ότι η αντιπροσωπεία τους εδώ είναι ψιλοχανείο, κλπ! Στα λεφτά, οι διαφορές τους είναι μικρές, οπότε, είναι καθαρά θέμα επιλογής εγκαταστατη (ο 1ος κ ο 3ος προηγούνται, με "κερδισαν), και θέμα λέβητα. Ο Riello εχει 2 χρόνια εγγύηση ανταλλακτικών και ο εγκαταστατης μου δίνει 2 χρόνια εγγυηση εργασίας, ο biassi 4, και ο Radiant 5, εγγυηση απο την αντιπροσωπεία για ανταλλακτικά κ εργασία, εντός 24ωρου μαλιστα. Εχει κανείς κάποια άποψη για αυτούς? καποια προτιμηση? κατι καλύτερο? Επίσης, στην υπόλοιπη προσφορά, υπάρχει κάτι αλλο που να μπορεί να υποτίμησε ποιοτικά κάποιος, προκειμένου να δώσει ανταγωνιστική προσφορά? (ολονών οι σωλήνες ειναι σιδενόρ)!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.