Μετάβαση στο περιεχόμενο

kosmoarch

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

kosmoarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. σε ένα τμήμα καθέτου εντός σχεδίου έχω οικοδομή με ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες Υ1-Ι1-Α1-Β1. κάθε ιδιοκτησία έχει ποσοστό 250/1000 επί του ολου. το Β1 είναι μελλοντικό διαμέρισμα και δεν έχει κατασκευαστεί. τα Υ1 και Α1 ανήκουν στον ένα ιδιοκτήτη και το Α1 σε ένα άλλο. η οικοδομή έχει μια μικρή απόκλιση διαστάσεων σε σχέση με την άδεια (κατηγορία 3) και ανά ιδιοκτησία κάποιες επιπλέον παραβάσεις. Μπορώ να κάνω υπαγωγή για το σύνολο του ακινήτου δηλαδή το τμήμα καθέτου Υ1-Ι1-Α1-Β1 βάζοντας στον κάθε ιδιοκτήτη το ποσοστό συνιδιοκτησίας που αναλογεί? δηλαδή 500/1000 για αυτόν που έχει τα Υ1-Α1 και 250/1000 γι αυτόν που έχει το Ι1? (ΥΓ το Β1 δεν έχει κατασκευαστεί οπότε δεν τίθεται και θέμα τακτοποίησης)
  2. καλημέρα. Υπόγειο οικοδομής που άλλαξε χρήση από αποθήκη (εκτός σ.δ.) σε κατοικία, έχει ξεμπαζωθεί στις 3 πλευρές του αλλά έχει κατακευαστεί στη σωστή στάθμη -1.8μ. από τη στάθμη δρόμου, α) υπολογίζεται στο ποσοστό της υπέρβασης δόμησης των τετραγωνιδίων των φύλλων καταγραφής ? β) ομοίως λαμβάνεται υπόψη για τον καθαρισμό της κατηγορίας του 40%?
  3. Καλησπέρα. Θέλω την άποψή σας σχετικά με το παρακάτω σκαρίφημα. Με διακεκομμένη γραμμή φαίνεται τμήμα περιγράμματος στέγης σοφίτας. ένα τμήμα της στέγης προεξέχει του περιγράμματος του ισογείου (από κάτω δηλαδή υπάρχει ανοιχτός σε δύο πλευρές στεγασμένος χώρος με διώροφο ύψος. το τμήμα αυτό με στοιχεία α-β-γ-δ-α δημιουργεί από κάτω Η/Χ? ή είναι προεξοχή ή προστέγασμα της στέγης και δεν μετράει σε κάλυψη?
  4. Καλησπέρα. Στο σκαρίφημα φαίνεται με ροζ περίγραμμα το ισόγειο και με κίτρινο το περίγραμμα της σοφίτα( είναι <50% του ισογείου). Εχω τις εξής ερωτήσεις/απορίες. 1.Το τμήμα της σοφίτας που εξέχει του περιγραμματος καλυψης του ισογειου οπως φαινεται στο σκιτσο αποτελεί κλειστό εξώστη (ερκερ) που δεν προσμετράται σε δόμηση και κάλυψη? η επειδή είναι γωνία δεν αποτελεί κλειστό εξώστη? ( πρέπει το μηκος να είναι και μικροτερο 20% της συνολικής όψης, για κάθε μία από τις δύο όψεις., ας πούμε ότι ειναι δηλαδη μικροτερο τμημα κλειστου εξωστη) . Το ερώτημα είναι κυριως αν μπορεί σε γωνία να θεωρηθεί κλειστός εξώστη (ερκερ). Διαφορετικά μετράει κανονικά σε κάλυψη, δόμηση και ογκο 2. Η κλίμακα ανόδου στη σοφίτα μπορεί να είναι στη θέση που φαίνεται, δηλαδή ένας ξεχωριστός όγκος ( αποληξη) με επίπεδη στέγη? η πρέπει να είναι κάτω από την κεκλιμένη στεγη της σοφίτας?
  5. καλησπέρα..γνωρίζει κανείς τί απαιτείται για θέσεις στάθμευσης σε κτήριο πλυντηρίου αυτοκινήτων που είναι περίπου 90τ.μ. πλυντήριο με χώρο γραφείου και υποδοχής και ~ 50τ.μ. κατάστημα? ισχύει τελικά 1 θέση / 60τ.μ. ? Υ.Γ. προφανώς μιλάμε για τις υπαίθριες θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο και δεν μετράνε οι κλειστές θέσεις στο πλυντήριο
  6. καλησπέρα, δεν καταλαβαίνω, τελικά γίνεται παρακράτηση 20% ? τί αναφέρει η εγκύκλιος της εφορίας? αφού λέμε ότι δεν γίνεται οποιαδήποτε κράτηση υπέρ τρίτων
  7. Καλημέρα σας. Στην αποζημίωση του ελεγκτή δόμησης ειναι η νόμιμες και εξοδα μετακινησης + ΦΠΑ ? Έτσι δεν είναι? Παρακράτηση όχι ασχέτως ποσού, μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει?
  8. καλησπέρα. ο έλεγχος για το ποσοστό 30% ανοιγμάτων επί της όψης γίνεται μόνο στα εντός οικισμού ή και εντός σχεδίου?
  9. καλησπέρα. σχετικά με το χώρο "σοφίτας" στο 50% της υποκείμενης κάτοψης για να μην προσμετράται στη δόμηση, πρέπει η στέγη να εχει έστω και τη ελάχιστη κλίση )(π.χ. 3-4%) προκειμένου να θεωρείται "σοφίτα" ή μπορεί να ισχύει και για επίπεδη στέγη? β) επίσης θα μπορούσε ένα τμήμα της σοφίτας να είναι με επίπεδο τμήμα και ένα άλλο τμήμα με κλίση?
  10. Καλησπέρα. Ποιο είναι ένα εύλογο κόστος για αγορά καλου τοπογραφικού εξοπλισμού με GPS για εξαρτημένα τοπογραφικα?
  11. ted 78, που αναφέρεται ακριβώς ότι η ύπαρξη χώρου έκθεσης δεν είναι ασύμβατος με τη βιομηχανική - βιοτεχνική χρήση,? επίσης παραγωγική διαδικασία μπορεί να υφίσταται εν μέρει στο χώρο αυτό ,αν και δεν βλέπουμε μηχανήματα παρά μόνο έναν 'επίσημο' χώρο έκθεσης στον οποίο γίνονται παραγγελίες προϊόντων. δεν είναι αυτό εμπορική χρήση? το θέμα είναι να βρούμε τί καθορίζεται ως 'εμπορική χρήση' μάλλον. επίσης μου κάνει εντύπωση ότι στο ακίνητο αυτό μικρό μέρος του μόνο (περίπου το 1/4) έχει νόμιμα αλλάξει χρήση από βιοτεχνικό κτήριο σε 'εμπορική αποθήκη',
  12. ευχαριστώ για την απάντηση. πολεοδομικά η χρήση είναι βιοτεχνική. στην περιοχή υπάρχουν κι άλλα κτήρια με εμπορική δραστηριότητα που μπορεί κι αυτά να είναι βιοτεχνικά με αλλαγή χρήσης. ο σ.δ. έχει εξαντληθεί. από όρους δόμησης για βιοτεχνικά σ.δ. 0,9 ενώ για εμπορική...νομίζω 0,3, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να γίνει αλλαγή χρήσης. καθότι η περιοχή φαίνεται να έχει εμπορικό χαρακτήρα μπορεί να είναι κι ένα προβληματικό ακίνητο? τι κίνδυνοι υπάρχουν? αυτά τα κτήρια που είναι βιοτεχνικά και έχουν αλλάξει χρήση αυθαίρετα δεν λειτουργούν νόμιμα? δεν έχουν/ανανεώνουν την άδεια λειτουργίας για να λειτουργούν? πληρώνουν πρόστιμα?
  13. Καλησπέρα. μου έκαναν πρόταση να εργάζομαι ως εκτιμητής ακινήτων με σταθερό μηνιαίο μισθό περί τα 800 + φπα για πλήρη απασχόληση. Θα δεχόσασταν? Τί προοπτικές υπάρχουν όμως για το μέλλον?...ποια είναι συνήθως η εξέλιξη των μηχανικών που ασχολήθηκαν πλήρως με το αντικείμενο? Αν υπάρχουν συνάδελφοι που ασχολήθηκαν συστηματικά να μας πουν την εμπειρία τους....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.