Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sofia_pap

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

826 profile views

Sofia_pap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λοιπον συναδελφοι σας εχω μια ερωτηση σχεδιαστική που θα σας ακουστει χαζη αλλα... Εφτιαχνα λοιπον ενα τοπογραφικό σήμερα στο γραφείο που δουλεύω και ο όροφος του κτιρίου ήταν σε προβολο (εξείχε του ισογείου 1 μέτρο). Εκανα λοιπον τη γραμμη του ορόφου με χοντρη διακεκομμένη, σε αντίθεση με τη γραμμή του ισογείου που την έκανα με συνεχόμενη διακεκομμένη. Διακεκομμένη η μία διότι προβάλλεται και δεν έχει έδραση στο έδαφος, συνεχόμενη η άλλη επειδή έχει. Το αφεντικό όμως διαφωνούσε. Εγώ γενικα στο μυαλό μου έχω σαν κανόνα πως ότι στοιχεία προβάλλονται φαίνονατι στο τοπογραφικό διακεκομμένα ή ίσως με λεπτή γραμμή, ενώ όσα ακουμπούν είναι συνεχόμενα. Μετα όμως σκέφτηκα ενα τοπογραφικο με κτιριο που έχει και δωμα. Εκει βάζεις συνεχόμενη στο δώμα και ας είναι ψηλά...και αρχισα να αμφιβάλλω. Ακούω γνώμες... Σε ευχαριστω Βάλε σχετικό και σαφή τίτλο που να αφορά του θέμα σου και όχι γενικόλογο. Didonis (2) Πρόσθεσε τονισμό όπου λείπει. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  2. Έχετε δίκιο και οι 2 για το θέμα της αποθήκης. Βλακεια μου. Χιλιοστα δεν παιρνει μονο.
  3. Το κτίριο και η αποθήκη είναι προ του 55. Η αποθήκη (4τ.μ.) όταν δεν εφαπτεται στο κτίριο δεν ισχύει ότι θεωρείται παραρτημα και δε θα πάρει χιλιοστα/δε μετράει στη δόμηση?
  4. Καλησπέρα σε όλους, να σας καταθέσω κι εγω ενα προβληματισμο μου...σε ένα οικόπεδο πάω να κάνω σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας για τον κάθε όροφο διώροφου κτιρίου που έχει μέσα. Θεωρώ την αποθήκη που δεν εφάπτεται στο κτίριο παρακολούθημα- παραρτημα του ισογειου και δεν παίρνει και χιλιοστα, δε μετραει και στη δομηση και ολα καλα. Με το πατάρι ελεύθερου ύψους 1,70 και 11τ.μ. εμβαδο που έχει ο όροφος μπορώ να θεωρήσω το ιδιο? Δεν έχει μόνιμη σκάλα και ουσιαστικά είναι για αποθήκευση χαλιών κλπ... Μπορει να αποτελέσει παρακολούθημα του ορόφου? Ή πρεπει να μπει στα χιλιοστα?
  5. Δημήτρη σε ευχαριστώ πολυ, Μετα απο επικοινωνια μου με την Πολεοδομία Καλαμάτας μου επιβεβαίωσαν ότι ισχύει το 270Δ όπως και εγώ υποψιαζόμουν.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι Επαναφέρω αυτό το θέμα γιατι μετα από τηλεφωνικη μου επικοινωνια με υπαλληλο τεχνικης υπηρεσίας για γεωτεμάχιο 6 στρεμμάτων εντός ζώνης 500 μέτρων του οικισμού, μου δόθηκε το ΦΕΚ 138Δ/81 για όρους δόμησης το οποίο αφορά σε εντός του οικισμού οικόπεδα(σδ 0.8, καλυψη 60% κλπ). Ειναι δυνατόν να ισχύει? Του επανελαβα αρκετες φορές ότι δε με ενδιαφέρει η αρτιοτητα καθως είναι άρτιο σε κάθε περίπτωση και θελω ΦΕΚ όρων δόμησης. Ευχαριστω για οποιαδηποτε βοηθεια.
  7. chrisven σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας το προγραμματάκι σου! Απο την πρώτη εφαρμογή του δούλεψε τέλεια (ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες σου) και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον θα το χρησιμοποιησω κατά κόρον. Να σαι καλά!
  8. 1. Κάτω από 2 πρέπει να είναι? Μήπως βάζεις πολύ ψηλά τον πήχη? Μιλάμε και για αστκό περιβάλλον... Εμένα μου είχαν πει να είναι κάτω από 5. Πάντως δε μιλάμε για 1 μέρα αλλά για 2 και μήνες δουλειάς. 2. Το λογισμικό μου το έδωσαν από τη σχολή και μου είπαν ότι για να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε άλλο θα έπρεπε να κάνω τα αρχεία rinex, κάτι που είναι μπελάς 3. Τι εννοείς? Να βγάλω την L2 από την επεξεργασία? Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι το όργανο δεν έχει αναβαθμιστεί ώστε να παίρνει σήμα και από τους Glonass, και έτσι όλος ο προγραμματισμός που έκανα πριν τις μετρήσεις πάει χαμένος, αφού εκεί τους συμπεριλάμβανα.
  9. Πολύ καλησπέρα σας! Είμαι φοιτήτρια στη ΣΑΤΜ του ΕΜΠ και το τρέχον εξάμηνο εκπονώ τη διπλωματική μου εργασία στον τομέα της Γεωδαισίας. Το θέμα μου είναι η επαναμέτρηση για 3η φορά δικτύου GPS στην περιοχή Καλλιθέα - Μοσχάτο - Ν. Φάληρο με διπλόσυχνους δέκτες Javad και η ανίχνευση τυχόν μικρομετακινήσεων. Συναντάω όμως μια σειρά από προβλήματα κατά την επεξεργασία των μετρήσεων και οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη, μιας και έχω λίγη εμπειρία από μετρήσεις με GPS και οι καθηγητές μου γνωρίζουν ελάχιστα για το πρόγραμμα επεξεργασίας (Pinnacle της Topcon). Το πρώτο μου πρόβλημα είναι ότι οι βάσεις που μέτρησα, αν και μικρές σε μήκος (η μεγαλύτερη 3 περίπου χλμ) βγαίνουν όλες μη fixed αρχικά Είναι λογικό αυτό για μετρήσεις 1,5 ώρα? Ξέρω ότι το ελάχιστο είναι περίπου 20 λεπτά και άρα με λιγότερο από 1 ώρα μπορείς να κάνεις μετρήσεις ακριβείας σωστά? Όμως σε εμένα απαιτείται πολύ επεξεργασία και ατέλειωτες δοκιμές όπου αφαιρώ δορυφόρους και ''κόβω'' μεγάλα διαστήματα μετρήσεων (συχνά απομένουν μόνο 20΄) μέχρι να καταλήξω σε fixed λύση. Καθώς όμως αφαιρώ δορυφόρους και χρόνο μέτρησης τα σφάλματα αυξάνονται δραματικά από λίγα mm σε 3-4cm στο σύστημα E-N-U. Μήπως είναι προτιμότερο να μην είναι η λύση fixed? Το πρόγραμμα στην αρχή τις βγάζει όλες partial. Να το άφηνα έτσι? Σε επόμενο στάδιο περνάω στη συνόρθωση του δικτύου. Εκεί παρόλο που οι βάσεις είναι όλες fixed και οι βαθμοί ελευθερίας πολλοί (μετρήθηκαν όλες οι δυνατές βάσεις που σχημάτιζουν 10 κορυφές από 1,5 ώρα εις διπλούν), μου γράφει 'The Network is obsolete'. Αυτό σημαίνει μεγάλα σφάλματα? Πάντως στον έλεγχο κλεισίματος των βρόγχων ελάχιστα βγάζουν πρόβλημα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.